Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 15, 2025, 00:38:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
Страници:
1
...
9
10
[
11
]
12
13
...
20
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5" (Прочетена 85495 пъти)
Agent T
Сватбен ГУРУ
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 5"
«
Отговор #150 -:
септември 17, 2010, 17:12:12 »
Здравейте, момичета...Аз не съм писала скоро, но няма какво ново..Към края на месеца съм на ЖК и тогава вероятно ще има какво да кажа
Наденце
, ЧИД и от мен, мила...Не се чувствай пренебрегната...предполагам тук никой няма подобни намерения към когото и да е..Просто всяка влиза по различно време..и аз например трябва да изчета няколко страници по-назад, за да видя какво съм пропуснала..
Та така...виждам, че сте заговорили за колички...То има тема "покупки за бебето", но нали може и тук да си говорим за тези неща? Аз още не съм се спряла на количка окончателно....все се чудя коя ли, защо пък не друга?..? Вие мацки какви колички си взехте?
..много се чудя за количките 3 в 1 - до колко ми трябва столчето за кола, имайки предвид, че ние със зимните бебета къде ли толкова ще ходим..въпреки, че може зимата да е топла....оф, не знам..Пък и то това столче се ползва до към 6 месец май....та се чудя дали да не купим направо по-голямо столче, а количката да е 2 в 1...Е, такива въпроси в главата ми, на които още нямам отговор...дали..или..
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #151 -:
септември 17, 2010, 19:11:08 »
Здравейте и от мен!
Наде, ЧИД!!! Много здраве за напред и никакви проблеми в оставащите месеци!
Няма какво ново да се похвала, освен че много се забавляваме аз и таткото с малката бебка като и почукваме по корема ми и тя ни подритва
За количка сме се спряли на модел 3 в 1 - то и зимния кош и столчето за кола ще се ползват само 6 месеца, но мисля да не ги пропускам, понеже все ще се наложи да се повозим в кола, а за удобството на кошчето за новородено се твърди, че е несравнимо с обикновения кош!
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #152 -:
септември 17, 2010, 21:59:31 »
Здравейте и от мен.И първо да честитя на
Нади
имения ден
Аз уж щях да пиша за последната ни консултация,но то почти стана ред за следващата така че набързо да кажа само-изследванията ми бяха отлични и доктора каза да се приготвям за болницата че с тези контракции дето са много на често може и да имаме подарък скоро
.На мен два дена нещо не ми беше добре и май съм понастинала и малко стомашни проблеми имах,но сега ми е малко по-добре .Малко се заседях вкъщи защото много ме болят краката когато ходя и стигам само на близки разстояния само.А и днеска прах и гладих последните неща за бебо и май се поуморих доста и чак сега ми стана малко по-добре.
Иначе за бебчо сигурно вече е минал 3-те кила и половина ,но със сигурност ще разбера другата седмица.Днеска нещо цял ден се намества и май е решил да си сменя досегашната поза и да се готви за старт
,но само да потрай още една седмица да можем да подредим спалнята и да изчистим.
За столчето за кола
Светле
и
агент Т
може и след 6 месеца да се ползват стига бебчето да не е твърде голямо за него.НА една приятелка детенцето е на годинка и три месеца и още се събира там
Извинявам се за дългия пост,но така е когато не мога да влизам вече редовно
«
Последна редакция: септември 17, 2010, 22:04:01 от *trinity*
»
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #153 -:
септември 18, 2010, 17:57:59 »
И аз мисля, че столчето за кола може да се ползва до годинката на детето, зависи наистина колко бързо наддава. А и в някой спешни моменти може да е от полза, имам предвид не само в колата.
Тринити
почивай повече, че после от пране и гладене няма да смогнеш!
Аз искам да се оплача. Днес цял ден имам страшни болки в срамната кост. Просто нито мога да седна нито да легна, а камо ли да се обърна от едната на другата страна.
И бебо сякаш не е така активен. Може да си въобразявам, но до сега щеше да ми избие лявото ребро, а днес.............. Може и да се намества детето да излиза
Ако се обадя на доки, тя естествено ще каже, че болката е от бременността. То кое ли до сега не беше....
Активен
*trinity*
Професор
«
Отговор #154 -:
септември 18, 2010, 21:46:58 »
grahovaprincesa
Може бебчо да се смъква към родилния канал и затова да те боли.Би трябвало ,ако се е преместило да ти е по-лесно да дишаш и да ходиш по-трудно.И аз имам разни такива болки,но са по нарядко и само когато се мърда бебето.Иначе при мен малко се е поизместил и ми се струва че вместо да слиза надолу се е качил нагоре и ми стърчи корема много напред.Но в понеделник ще го видим може би за последно как точно се справя в таязи теснотия
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #155 -:
септември 20, 2010, 11:18:42 »
Ехо как сте девойки
гледам за ражзане вече говорите - кой секкцио, кой нормално....
Е оказва се, че и моите планове ще се окажат криви - както си и мечтаех за едно хубаво нормално раждане, може би накрая ще ме клъцнат
бебешора си седи седелищно и не иска да мърда от това положение
е имам още две седмици, дано размисли и се обърне. Имам си обаче и контракциики, не са болезнени, но са доста чести. Имам си и скъсяване на маточната шийка, което е в резултата от седалищното положение на бебето, та така. Иначе си растем добре
, вече сме 2100гр, шаваме постоянно, с кг не съм на ти
нещо съм се отпуснала последния месец в освинването
, кръвното ми е както винаги ниско... та това от нас. Утре ще ми излязат и изследванията, пожелавам си да са добри
Хайде мамчета, малко им остава на някои от вас, леко раждане пожелавам
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #156 -:
септември 20, 2010, 14:10:07 »
Здравейте и от мен....при мен няма нищо ново, освен болките, които започнаха и в срамната кост и в таза...направо ми пука таза, като съм легнала и реша да се обърна...имам чувството, че ще се разглобя...предполагам, че това е от разширяването. Направо ми се пълнят очите от болка, особено вечер, когато съм заспала и съм стояла по 2 часа на едната страна. При вас така ли е? На нас ни е рано да излизаме...на последната консултация ми каза доки, че се е обърнала и е в позиция, но аз като гледам корема в каква форма е ми е и ми е много странно, защото ми надува от двете страни , под пъпа. Вече като легна и имам чувството, че нямам оклоплодни води...постоянно я усещам, все едно лягам върху неянаправо се чудя как да се настаня, че да не я мачкам и като пипна навсякъде напипвам подутинки.
Активен
dany_6
Ентусиаст
Публикации: 56
«
Отговор #157 -:
септември 20, 2010, 14:29:33 »
Здравейте и от мен мамчета, много отдавна не съм писала, но ви чета редовно, ние бяхме на 13 при доктора видяхме бебка вече е 2,550кг и 43см, беше се обърнала вече, дано всичко да е наред и успея да рода нормално.
м_eleva19 и при мен понякога се получава, като лежа на някоя страна и усещам малката, имам чувството че ще я смачкам, но и тя не се оставя започва да ме рита като не и е удобно.
фямаа може пак да се обърне в последния момент, ще ти стискам палци, колкото до кг и аз се поотпуснах последния месец, но ще се пробвам да се поправя, няма да се излагаме на края точно:)))))апропо получихте ли количката на Аbc???
Избрахте ли вече имена на бебоците?Знам че има тема, но тук да питам
поздрави на всички мамчета
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #158 -:
септември 20, 2010, 14:34:57 »
Момичета всичко ще мине добре....
не се притеснявайте..
А по въпроса с темите, че всичко си има отделна тема...Ще ни санкционират ли ако си говори тук за някои неща, за които си има тема?Питам защото ние като зимни мами ще купуваме различни дрешки и колички от тези, които ще раждат в топло време...не знам....аз имам някои въпроси за количките, които преди малко писах в съответната тема, обаче...ако там влизат мами с летни бебета моите въпроси ще изглежда тъпи..
Как мислите?
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #159 -:
септември 20, 2010, 15:00:32 »
Явно с някой от вас сме в един отбор с болките
m_eleva19
аз съм по същият начин. Ужасно е! Интересното при теб е, че доста по рано те почват гадните болки, но ..... при всеки е различно!
Agent T
пробвай се тук да видим. Може пък и да сме от полза.
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #160 -:
септември 20, 2010, 15:24:21 »
Ок...
Ето го и поредния ми въпрос за колички ..А
Ако можете да помогнете със съвет или собствен опит много ще се радвам.Харесала съм следните колички.:
1.
Zooper WALTZ
+ кош за новородено;
2.
Hauck Condor 3 в 1
;
3.
Cosatto Swift
;
4.
Chipolino „ДЖЕМА” 3 в 1
...
Последно това са моделите, на които съм се спряла (засега).Единствено имам колебания за Cosatto Swift, защото тя е само с чувалче за краката, пък в характеристиките пише, че става за новородено...
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #161 -:
септември 20, 2010, 15:48:18 »
Здравейте и от нас. Нищо ново освен, че съм настинала май. Ритаме все по-силно и понякога се тревожа
fiamaa
, племенника се обърна 2 седмици преди раждането, така че стискам палци и с бебка да е така и да отървете секциото, както казва моята доки.
dany_6,
дано родиш нормално и пиши по-често
grahovaprincesa
,
m_eleva19
, настръхва ми косата, като чета какво ме чака.....не знам какво да ви кажа, освен да „стискате зъби” , важно е бебоците да са добре, но само вие си знаете какво ви е....
Agent T
, и аз съм на тема колички, мисля да мъкна мъжо по магазините други ден и да пробвам разни, да гледаме за легла и разни други неща, че времето тече.
Аз се съветвам с братовчедка ми и една позната, която роди януари 2010 г., ами направо луднах, все едно няма да купуваме количка, а космически кораб. ( 4 колела, предните да са били двойни- въртящи, дръжката да се обръща задължително, ако е възможно коша да се свалял, и да е по-лека....), но каквото и да си говорим трябва на място да се види поне за мен.
С леглото не знам какво ще правя,, искам да има повивалник, но това на Бертони с повивалник и скрин, не се хваща пред спалнята ни и отпада, а аз искам да е точно там, защото е най-удобно, явно ще купувам отделно повивалник.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #162 -:
септември 20, 2010, 16:18:01 »
Привет, момичета,
срещите с малките сладурковци наближават, като гледам всички как сме се ошашкали
Фиамче
, има достатъчно време бубата да се обърне, така че не се разстройвай
grahovaprincesa, m_eleva19
, тясно им е на бебоците вече, растат и натежават и затова започва да ни боли и да не ни е много комфортно. И аз постоянно напипвам я главичка, я дупе и коремът ми заема странни форми и като не и харесва на девойката позата, започва да рита
Дани
, добре вървите с мерките, разказвай до къде си стигнала с подготовката
Боги
, дано да намерите най-хубавото легло за малкото човече, а обикалянето по магазините е толкова приятна емоция (надявам се и за бъдещите татковци), поне нашият пробва количките и много се забавлява (нали си ми е голямото дете
)
Агентче
, аз писах за количките в темата за покупките, голям зор, голямо чудо, ама нормално като искам нещо що-годе качествено на сносна цена до към 600-700 лв, иначе все се лепвам без да искам на колички за по 1000-1300 лв
Активен
nadi711
Ентусиаст
Публикации: 92
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-Дh
«
Отговор #163 -:
септември 20, 2010, 16:46:10 »
Здравейте и от нас с бебчо!
Благодаря на всички ви за честитките и милите пожелания!
*trinity*
надявам се вече си по-добре и нямаш неразположения.Чакаме те с отчетче как е бебко.
grahovaprincesa
как си днес,по-добре ли си?Избий си лошите притеснения от главата,всичко ще е наред.
fiamaa
ти защо мислиш,че ще те клъцнат...защото бебка си е седалищно ли?
Имате още време до термин,може и да зарадва мама с едно хубаво леко и естествено раждане.
m_eleva19
почти не останало и до вашата срещичка,явно и беба вече се е наместила.Утре влизаш в 9-я май?
dany_6
расте си вашата мома,а...много се радвам!
А за раждането ти пожелавам да бъде нормално и леко.
Боги
бързо оздравяване и се пази.А какво е това легълце на Бертони?
Аз да се похваля,че днес си направих и първите покупки специално за бебчо и може да ги видите в галерията ми.Немога да спра да ги гледам и да им се радвам,шопинга на бебешки нещица е най-хубавия шопинг!
Сега откакто започнах,все се чудя кое да е следващото,кои магазини още да посетя,кои сайтове да разгледам...абеее направо съм луднала.
Но пък другото,което не до толкова весело е,че ми се появяват контракциите,които много ме шашкат.
Дано бебко почака още малко,че си има бая време до термин.
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #164 -:
септември 20, 2010, 17:49:13 »
Привет момичета,
Гледам темичката се е раздвижила
.
Фиама, дано беболинка се обърне наистина има още време момата.
grahovaprincesa, m_eleva19
мен отдавна ме мъчат болки в срамната кост ли, не знам как се казва, но само като си движа десния грак и се обръща от дясно на ляво. Болката особено вечер е нетърпима, но аз взех да свиквам вече. То голямо разширяване явно падна при мен голямо нещо
.
Дани
, браво за мерките
Боги, Агентче
дано намерите това, което търсите
.
При нас няма нищо ново. Миналия четвъртък бях на тонове - всичко е добре.
Вчера се заех да чистя в нас имай се пруморих и нещо се сецнах
сега едвам ходя, така ме боли под кръста в дясно при вървене и едвам ставам като съм си легнала за дълго време. Направо не знам какво да правя. Мислех с някой крем да се мажа от тези вултарен гел и фастум, но ме е страх да не навредя на бебко. Ако някой в имал подобни болки да каже има ли лек или да тръпя докато мине.
Целувки на пупите от нас с бебко.
«
Последна редакция: септември 20, 2010, 17:51:58 от mimozka
»
Активен
Страници:
1
...
9
10
[
11