Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 15:20:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на roxanne на 21.08.2010
Страници:
1
2
[
3
]
4
5
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на roxanne на 21.08.2010 (Прочетена 34961 пъти)
conflate
Сватбар
Публикации: 227
Отг: Сватбата на roxanne на 21.08.2010
«
Отговор #30 -:
юли 30, 2010, 10:55:00 »
Oуу, много ме е яд, че напоследък нямам време да следя всичко- та с голяяямо закъснение - честита тема и честито диплмиране!
Само да вметна - и аз си взех тези дни - Яж, моли и се и обичай, някак си магнетично ме привлече тази книга, чак след това разбрах че и филм щяло да има и е популярна въобще, брех!
За песните - лелее колко работа ме чака, аз мислех че трябва да избера само за 1ви танц
Относно имената на масите - аз съм за розите, не за месеците. Може да не са сортове - а примерно олицетворения на розата, като благоуханна, кралица на цветята, маслодайна, знам ли, нещо такова?!
Хаха, Ариел - на тази песен ще настане брутално омазване с торта, на мен доста ми действа музиката на настроенията, на меланхолична песен мога да се разплача от раз.
Brown eyed girl - супер сладка песничка, пасва на баща/дъщеря
Активен
mstoqnova
Професор
«
Отговор #31 -:
юли 30, 2010, 12:12:04 »
roxanne песничката за бащати и на мен ми се струва много подходяща.
Лелееее нямах представа, че трябва да си изберем песни за всичките ритуали
и аз като conflate си мислех, че е само за първия танц.
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #32 -:
юли 30, 2010, 15:01:17 »
Благодаря ви, момичета, за подкрепата за танца с тати. Сега ще му я пратя и на него да я чуе и да си каже мнението, дано му хареса идеята
conflate, това за олицетворенията на розата е много идейно, сядам да мисля хубави сравнения!
А за песните - не знам дали е нужно ние да ги избираме, но при положение, че така или иначе ще има такива ритуали и те ще са на фона на музика, предпочитам аз да си избера парчетата, които ми се струват най-подходящи и ме вдъхновяват най-много, вместо да оставя диджея да действа по свое усмотрение и да съм n-тата поредна булка, разделила се с жартиера си на фона на Джо Кокър
Не че не харесвам Джо Кокър, но, специално за тази игра/ритуал, някак по-отвътре ми идва например Crazy на Aerosmith... Ей такива работи, затова съм седнала да се занимавам.
Активен
Боги
Заслужил майстор на спорта
I can't live in a world, where you don't exist...
«
Отговор #33 -:
юли 31, 2010, 16:33:05 »
Честита тема принцесо roxanne
Лека и спорна подготовкка и една незабравима сватбена приказка ти желая. Ще следя интерес.
Много ми харесва песента за танца с баща ти, аз оставих моя сам да избере песента и той много се зарадва на жеста
п.п честито дипломиране, много професионални успехи.
002569488.jpg
(56.99 KB, 640x428 - видяно 255 пъти.)
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #34 -:
август 01, 2010, 17:40:40 »
Здравейте пак :)Завърнах се преди малко от един кратък уикенд сред природата - с половинката решихме, че сме заслужили малко почивка на зелено и отпрашихме към едно Асеновградско селце, където той си ловеше риба, а аз мързелувах на басейна два дълги дни
Отрази ни се прекрасно
Обаче... (винаги има обаче
). Девойки, яко ме затресоха нервите
В момента, в който календарът на телефона ми смени цифрата на месеците от 7 на 8, в главата ми светна не лампичка, а прожектор - "Леле, сватбата наближава!!!". И докато хората се излежаваха блажено по шезлонгите, аз с физиономия на мъченик дращех списъци със задачи
. Мама му стара, осъзнавам, че без значение колко време подготвям някакво събитие, винаги накрая финиширам с отчаяна молба към небето "Господи, само ако имах още няколко дни...!" Е, накрая всички се нарежда, но с цената на много нерви.
И сега съм нервна. Списъкът със задачите надвишава половин страница. Останали са точно нещата, с които ме е мързяло (или не съм искала) да се занимавам в изминалите месеци. Сега обаче няма накъде да отлагам. И си го изкарвам на който е наоколо (слава Богу, милото успявам да го щадя - със спокоен тон му възлагам задачки, които той се заема да разреши на момента. Например днес му поставих като краен срок да уреди шпакловането и боядисването на коридора до 15 август и той се зае да организира бойната група на момента
. Обаче други неща не са толкова лесни... Кажете ми, моля ви, възможно ли е изобщо да се науча да танцувам сиртаки за 20 дни?! Обаче, ако искам сватбата да протече така, както си я представях месеци наред, трябва да го направя. Някъде между украсата на чашите, подготовката на моминското парти, подреждането на гостите по масите и чистенето на прозорци...
Такива ми ти работи... Като се гледам, по-добре да ходя да пиша в темата "Стресът преди сватбата". Засега обаче ще си го спестя. Имам още 20 дни да изперкам окончателно...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #35 -:
август 01, 2010, 21:22:31 »
Хей
roxanne, първо спри за момент и дишай дълбоко!
Така, значи сиртаки можеш да се научиш и за по-малко време, аз успях точно за една вечер! Нещицата за правене са напълно изпълними за времето, което имаш, което не е никак малко все пак - до 21! А аз да попитам защо ти сама ще си организираш моминското парти, не е ли по принцип задължение на кумата и приятелките?
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #36 -:
август 01, 2010, 22:16:04 »
Дишам, издишам. И пак
Кумата ми, милата, е безкрайно отговорен човек и се стреми да направи парти по учебник. И то такова, че да ми хареса във всеки един детайл. Което значи, че се консултира за мнението ми по всички въпроси - дали в София или извън, дали в пиано бар или в караоке, да ходим на стриптийз или да ми викат стриптизьор - все такива неща... Аз още не съм си избистрила концепцията как си представям партито и ми е малко тегаво. А тя, нали си е толкова организирана, миналата седмица като говорихме, каза да си помисля спокойно и ще се чуем другата седмица. Което, доколкото я познавам, значи, че утре ще ми звънне да пита дали вече съм си изяснила идеите. Не искам да я поставям в стрес, защото не го заслужава. Но наистина не знам какво искам. Накрая ще и кажа да ме изненадат и ще се свърши, но като че ли ми се искаше да я улесня. Само че наистина не знам
Относно сиртакито, аз съм госпожицата с двата леви крака. Честно, не ми се вярва да се справя за 1 вечер, като се има предвид, че не мога да танцувам народни танци - никакви! - просто това не е моят ритъм, не ми е в кръвта. Мамицата му, справям се що-годе прилично с тангото, но хората са ми жива мъка - или ще се пребия, или ще отрепя някой. Но нали съм си наумила да танцувам сиртаки - запънала съм се като магаре на мост и не искам да се отказвам. Ще си организираме няколко танцувални вечери с приятелите, дано да ни научат...
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #37 -:
август 02, 2010, 10:26:15 »
Хей, спокооооойно...
И сиртакито ще научиш (а и да оплетеш краката малко, кой ще забележи
), и чашите ще украсиш (не им се престаравай), и страхотно моминско парти ще имаш.
Мен ако питаш, кажи на кумата ти да те изненада и не го мисли толкова. Спонтанните неща се получават най-добре обикновено. Тя че ще се подготви, ще се подготви, но всеки от вариантите си има предимствата, така че каквото и да избере, според мен ще си изкарате супер.
Радвай се на факта, че има кой да ти организира моминско парти, при мен няма кой, а и приятелките ми и кумата са пръснати насам-натам и пристигат точно преди сватбата.
Хвани списъка със задачи и виж кои от тях можеш да задраскаш, кои можеш да делегираш и кои трябва непременно ти да свършиш. Познато ми е усещането да искаш да държиш всичко под контрол и ако не да го свършиш сама, то поне да надзираваш дали отговорникът се справя по твоите критерии, но това повярвай ми само вреди. Нещата си стават едно след друго и дори да не са както си ги представяш първоначално, това не пречи да станат дори по-хубави. Остави си нещо за изненада на собствената сватба, иначе няма да е интересно.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #38 -:
август 02, 2010, 10:30:05 »
Няма човек, който да не се е научил да танцува хора, колкото и да е скатаран с тях
По сватбите масово се пуска право хоро. Сигурна съм, че след една-две вечери репетиции с приятели, ще очароваш всички после.
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #39 -:
август 02, 2010, 11:48:09 »
Благодаря ви, милички, за подкрепата
Мисля, че изнервянето при мен се получи от къщната работа
Вече и по нервите на Георги започнах да лазя - само гледам с трескав поглед къщата и мрънкам "Това трябва да се поправи, това - да се боядиса, онова - да се прибере някъде, не знам къде, намери му място, тука снимки ще се правят!"
Ей сега съм се хванала да търкам банята отгоре до долу, стигнах горе-долу до половината и ми се схвана кръста. А нямам кой да ми помогне
- майка ми е див чистофайник, който само ходи нагоре надолу и търка всичко, изпречило се пред очите и, но проблемът е, че ще дойде в София вечерта преди сватбата. Дори едва ли ще дойде вкъщи, отиват направо в хотела. Ще се появи у нас чак в деня на сватбата и, ако не е излъскано, ще се хване да чисти.И ще ми скапе настроението. Затова съм се хванала да лъскам, за да няма какво да търка.
Другата седмица ще боядисваме (слава Богу, само коридорчето и вратите, че за друго време няма), ще търкам прозорци, первази, огледала, ще полирам мебели. Лампите трябва да ги излъскам, пердета има да се перат, покривалата на диваните и фотьойлите също... Ако мога, ще измия и стените, но не знам дали ще ми стигнат силите. Пренареждам всички открити шкафове в дневната и кухнята, защото е едно помещение, там ще са гостите и ще се вижда. Изобщо - това, което най-много мразя, ми се изсипа на главата
И съм зла
Извинявам се, че обърнах темата на бюро оплаквания - просто ми идва нанагорно, а не искам да си го изкарвам на Георги, затова използвам тук да смъкна напрежението. Той не може да ми помогне - излиза сутрин към 7.30 и не се връща преди 8.30 - знаете как е, като имаш собствен бизнес
Тази седмица ще го юркам да подхванем сиртакито - все някак ще го докараме, като съм с тая моята огромна рокля, дето ми крие краката, вярвам, че все ще го докарам. Проблемът е, че съм перфекционист и всичко, което не е близо до съвършенството (по моите представи) ме дразни. Обаче, няма на къде, ще трябва да се задоволя с щипка посредственост...
Оставям ви, отивам да довърша банята
.
Активен
bubu_123
Сватбар
«
Отговор #40 -:
август 02, 2010, 11:54:46 »
roxanne всичко, което казваш е напълно нормално. Ние другата събота и неделя ще подхванем лудото чистене. Ако това те успокоява ние имаме сериозен проблем с мухъла и всичко смърди на зла гад, но хазяина ще разбива след сватбата, защото не се знае точно къде тече и може да не успеят да вкарат в ред нещата.
Ако имате възможност излезте събота или неделя някъде - в зоопарка или някъде на Витоша. Да ти кажа при нас много смъкна напрежението и сега си се подготвяме без да сме зли
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #41 -:
август 02, 2010, 22:34:23 »
Момичета, да се похваля - поуспокоих се малко
Даже успях да си украся шампанското - трябва да ви кажа, че никой пациент в спешното не е бил бинтован с толкова внимание
И толкова пъти препсуван заради извивките си
. Купих и вино за църквата. Него поне няма да го украсявам много-много, само му махнах етикетите и сложих готовата украса през гърлото. Още не съм ги снимала, но мисля, че се получи що-годе добре.
А преди малко съвсем спонтанно седнах и направих менютата за гостите - мотаеха ми се 50-тина листа хартия в екрю, които най-накрая си намерих предназначението
. Всъщност, самото меню още не е изяснено на 100%, но пък дизайнът го има
Щом го фиксираме окончателно (надявам се в събота), ще ги разпечатам
.
Тази вечер вечеряхме с бъдещите ми свекъри и направо ми идеше да ги разцелувам - готови са да помагат по всеки един въпрос (както и да не се месят по никой без да им е поискано мнението), през цялото време ни успокояваха, за да не изпаднем стрес и най-вече, категорично озаптиха другия си син в надеждите му за яко чалга на сватбата
Как да не ги обичаш?!
Колко малко му трябвало на човек, за да му се оправи настроението
Активен
conflate
Сватбар
«
Отговор #42 -:
август 02, 2010, 23:27:24 »
Браво момиче, ей така те искам! А, тва сиртаки - щом си с 2 леви ще го научиш айде не за 1 вечер, ами за 2, не се давай!
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #43 -:
август 03, 2010, 10:12:56 »
Само така, roxanne, пълниш ми душата, като те чета!
Спокойствие и силна храна, както казва майка ми, и всичко ще е наред.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #44 -:
август 03, 2010, 10:40:06 »
Готини свекъри, ммм, ммм! Браво!
Активен
Страници:
1
2