Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 25, 2024, 01:22:41
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
След сватбата
>
Сватбата на...
> Тема:
Сватбата на roxanne на 21.08.2010
Страници: [
1
]
2
3
...
11
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватбата на roxanne на 21.08.2010 (Прочетена 34839 пъти)
mstoqnova
Професор
Сватбата на roxanne на 21.08.2010
«
-:
юли 21, 2010, 10:24:41 »
Здравей почти не остана до вашата сватба.Пожелавам ви много вълнуващи дни около подготовката за сватбата.
Хайде разказвай какво сте направили и какво остава да направите.
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
Отг: Сватбата на roxanne на 21.08.2010
«
Отговор #1 -:
юли 21, 2010, 10:40:20 »
Честита темичка roxanne!
Какво се случва, как, защо? Всичко да ни разкажеш!
Активен
lunno momiche
Баш Майстор
"Има само едно щастие в живота: да обичаш и да бъд
«
Отговор #2 -:
юли 21, 2010, 10:42:15 »
ЧЕСТИТА ТЕМИЧКА, roxanne!
Пожелавам ти останалите седмички до Голямото събитие да са много весели за теб!
«
Последна редакция: юли 21, 2010, 12:04:52 от lunno momiche
»
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #3 -:
юли 21, 2010, 10:52:51 »
Ехей, и твоето време за темичка дойде!
Честито и чакаме да разказваш докъде сте с подготовката!
Активен
roxanne
Професор
Публикации: 329
«
Отговор #4 -:
юли 21, 2010, 11:42:32 »
Момичета, благодаря ви, толкова ме развълнувахте
!
През всички тези месеци гледах темичките и се надявах, когато дойде и моят ред, да си имам и аз
Толкова е мило... Само че... дойде ли времето? Кога, как?! Наистина ли остава само месец?!
Подготовката ни засега е доста позамряла, радвам се, че започнахме всичко доста отрано, защото напоследък почти не ни остава време да мислим за сватбата. Сега на 27-ми ми е дипломната защита и съм и дала приоритетна роля, а щом мине, ще се заема с финалния щурм на нашата сватбена исто/е/рия
Сега съм при мама, защото тя вчера ми беше рожденичка, да ми е жива и здрава, но се страхувам, че окупирах празника и с разговори и страсти по сватбата
, но като че ли и беше приятно. Не останаха много задачи, но все пак има дреболийки за доизпипване, а дяволът е в детайлите.
Какво ни остана... почти всички главни действащи лица са вече облечени, освен бъдещата ми свекърва, с която миналата седмица имахме два иключително изтощителни (и изключително неуспешни)тура по магазините, и ме е предупредила, че продължаваме като се прибера - държи двете да изберем роклята и, а няма желание да си шие. За младоженецът трябва да поръчаме жилетка (на цвят ще е като декоративните рози по роклята ми), да вземем ризи, колан и обувки.
Не сме направили все още резервациите за роднините в хотела, където ще отседнат - до края на тази седмица трябва да имаме всички потвърждения. И за нас трябва да си направим резервация за първата брачна нощ
- избрали сме хотел Кристал Палас.
Остана да купим вино и уиски за ресторанта, да поръчаме тортата (поне сме я избрали) и кетъринг за у нас - за вземането на булката. Да уточним финално менюто в ресторанта (имаме списък с възможности), и (бррр, ужас!) да направим разпределението по масите, за да разпечатам аз тейбълкартите. Още не съм взела бутилки за ракията, като се сдобия с тях ще разпечатвам етикети. На диджея трябва да изпратя списък с музика, с фотографа трябва да се срещнем, за да си поговорим за фотосесията и да уточним часовете, в които ще се снима подготовката на булката. И другото са медицинските.
В последната седмица ще се разходя до църквата, за да занеса кръщелните (защото когато ние кумувахме, имахме инфарктен момент със забравени кръщелни, та парен каша духа
, да поръчам пита за църквата, и да накупя вино, шампанско, почерпка за гражданското и църквата.
Като си гледам списъка, това са ни задачите. Не са много, но не са и малко. Осъзнавам, че ще търчим нагоре надолу като подивели коне, но няма как. Всъщност, повече ме е страх от гигантското чистене и подреждане, което ме очаква, така че съм си направила списък по дни за целия август
Къщичката ни е малка, и точно за това е задръстена с какви ли не вещи, които ще трябва да разгледам и да прибера/изхвърля. Искаше ми се да направим едно освежително боядисване у дома, но като съдя по времето и ентусиазма на половинката ми, май няма да се получи.
С една дума, навлизаме с двата крака в голямата лудница. Само преди няколко месеца имах чувството, че всичко това е толкова далечно, сякаш никога няма да дойде. Обаче ето - сватбата чука на вратата, готови или не, времето дойде. тази темичка го доказва.
Само докато пиша, дланите ми се изпотяват, пръстите ми треперят, а в гърлото ми се е образувала буца. Изглежда не съм толкова спокойна, колкото си мислех. Но... има ли спокойна булка?!
Извинявам се за безкрайно дългия пост - от вълнението е. Още веднъж, много благодаря на всички вас, виртуални приятелки
- за милата тема, за подкрепата, за интереса към нас и нашата дългоочаквана сватба. Надявам се, че през този месец ще сте до мен и няма да ми позволите да се панирам
Активен
asseto
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #5 -:
юли 21, 2010, 12:39:43 »
Ама няма за какво да се извиняваш! На мен лично ми беше супер интересно да прочета докъде сте стигнали, а относно усещането, че сватбата изведнъж е наближила – мнооого ми е познато. Човек се готви толкова дълго време, но самата сватба остава някъде в бъдещето... а ето я изведнъж, почти е станало време за нея!
Не се изнервяй и не се притеснявай, сигурна съм, че всичко ще мине прекрасно! А ние сме тук и стискаме палци остатъкът от подготовката да мине гладко.
Активен
Bademka
Ентусиаст
«
Отговор #6 -:
юли 21, 2010, 15:09:03 »
Здравеййй и честита темичка ,мила
Така като гледам ,аз съм мнооогооо по-назад в поготовката (ако това те успокоява по някакъв начин
) Ще стискам палци за дипломирането
Активен
mstoqnova
Професор
«
Отговор #7 -:
юли 21, 2010, 15:20:27 »
asseto е права, няма за какво да се извиняваш нали за това е твоята тема да ни разказваш с подробности
УСПЕХ на дипломирането
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #8 -:
юли 21, 2010, 15:46:48 »
roxanne, искаш или не искаш, виртуални или не, тук сме и нямаме намерение да се махаме скоро, така че... приготви се да пишеш и да разказваш!
В коя църква сте вие? Колко време преди това трябва да се занесат кръщелните, аз дори не знаех, че трябва предварително...
Кристал Палас е хубав, дано ви дадат и добра оферта!
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #9 -:
юли 21, 2010, 17:53:14 »
Ехеее, то кречетало като мен само това чака - поле за изява
. Искате или не - ще разказвам
Ние сме в "Света София" (църквата). Не че е нужно да се носят предварително кръщелните - просто аз така се уговорих с попа - да мина да му ги представя седмицата преди сватбата, за да не ги мъкнем на самата церемония. Като знам каква лудница ще е на сватбата, не ми се рискува да забравим някое кръщелно
. И така - по рано, да ни е мирна главата
Благодаря за стиснатите палчета за дипломирането
Днес си получих рецензията и се оказа, че цялото треперене е било малко безпочвено - вместо да ме изяде с парцалите, рецензентката ме е похвалила
Мисля си, като мине защитата, да и изпратя една кутия бонбони тайно (в смисъл, без картичка откого са
).
Днес поръчах да ми направят кошничка за малката шаферка, но ще си я почакам до петък, че имали и други поръчки, а аз искам да е същата като другите кошнички. Записах си час и за зъболекар да ми махнат зъбен камък и да ми полират зъбките, че да се усмихвам на сватбата широко
. Пътьом си купих и книжка, която захапах, докато си пиех кафето насред жегата - "Яж, моли се и обичай". Тези дни, явно съм чула заглаавието някъде (разбрах, че скоро филм щяло да има по нея), все това ми беше в ума. И като я видях, веднага си я купих. Така че сега отивам да ям, да се моля и да обичам
. Може дори и да почета малко
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #10 -:
юли 22, 2010, 20:23:40 »
Момичета, да се похваля - сдобих се с обички за сватбата
Бяха ми голяма грижа, защото съм луд фен на перлите и държах да са златни, висящи и с хубава перла. След като обходих всички магазини, които намерих във София и Варна, днес най-накрая се прибрах с така чакания подарък (мама искаше да ми ги купи като подарък за рождения ден). Ще ги снимам при първа възможност щом се прибера вкъщи, защото тук нямам нито кабел, нито карт рийдър, за да сваля снимките
Една грижа по-малко
Много исках да си намеря тиара с перли, пъл макар и фалшиви, но се оказа, че е абсолютно невъзможна мисия - всички са с някакъв бял метал, а моите бижута ще са от жълто злато и просто не се вързва. Знам, че бих могла да поръчам от някой чужбински сайт, но не ми се дават суми над 30-50 евро, а и не остана вече време. Ще си ходя без тиара
Утре мисля да хвана татенцето да посетим местната изба, за да видя какво бяло вино предлагат. Наумила съм си, ако е на добра цена, да се сдобия с 50-тина литра. Но ще видим.. Навремето имаха хубав мускат отонел, но беше отдавна...
Не напредваме кой знае колко за сватбата, само се щурам като побеснял кон по жегата и ми е топло, топло, топло! Раздразнителна съм, не мога да спя докъм 3 часа, докато не се поразхлади и от сърце се моля в края на август в София да не е толкова нечовешки горещо, защото иначе гарантирано ще припадна още преди да стигнем ритуалната зала, с тази моя чудовищна 4 пластова рокя. Вече направо ми иде да си блъскам главата в стената защо толкова исках да се женя в разгара на лятото...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #11 -:
юли 22, 2010, 20:32:52 »
Хаха, недей да блъскаш главата, не още! То има доста време до вашата сватба, може пък да поохлади (е, оптимистка съм, но...)! А щом имаш обичките имаш ли бижуто? Съжалявам ако съм пропусната, а междувременно си споменала за колието.
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #12 -:
юли 22, 2010, 21:01:13 »
Ariel, отсега давам поръчка за 28 градуса в 3 следобед и около 25 към 7 вечерта. Ако има кой да чуе...
Това за мен е перфектната температура. Е, обичам и по-топличко, но като се има предвид как ще съм се натруфила, повече от това няма да понеса.
Имам си всички други бижута, да. Те са ми "нещото" на заем - колие и гривна, а и един прекрасен пръстен върви в комплект, но за мое огромно съжаление май няма как да го сложа, тъй като ми става само на безименните пръстчета, а те (ще) са заети
Даже май имам снимки нейде из галерията... Колието е семпло - един ред перли, но гривната е величествена. точно ми скрива отвратителния белег от несполучил опит за спасяване на падаща ютия...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #13 -:
юли 23, 2010, 10:07:10 »
roxanne
, с много веселие и оптимизъм запълвш темичката си - продължавай все така.
За времето не се притеснявай - виж колко е непредсказуемо. Както пече и започва да вали из ведро. Днес е 40, утре 20 градуса.
На нашата сватба кой можеше да предположи, че ще е 12 градуса в края на юни. От вълнение нищо няма да усетите, така че не се тормози от сега. Освен това навсякъде ще има климатици (предполагам)
Активен
roxanne
Професор
«
Отговор #14 -:
юли 26, 2010, 17:23:43 »
Момичета, аз моята тема си я обърнах на дневник, но пък нали си е моя
Искам да се консултирам с вас по повод на един мой сън онзи ден.
Значи, да си кажа, аз още не съм намислила как да кръстя масите в ресторанта. Не ми се иска да са стандартните цифри, опитах се да изнамеря някакви сортове рози (нали основната тема на сватбата е розата), но като че ли не намерих нещо подходящо. И сега, как това се вързва с моя сън
Сънувах, че се женя за принц
Истински, с корона, замък и т.н
И седя си аз в покоите, облекли са ме вече (роклята беше много смешна, съвсем затворена и с едни дълги дантелени ръкави
) и току надничам скришом към двора на двореца - типичен градски дворец като в Лондон - където вече хората са се насъбрали да чакат кралската сватба, шаферките се суетят около мен и нещо ми обясняват, а на мен ще ми изскочи от притеснение. Като всяка принцеса си имах цяло ято шаферки - цели 12, всяка представлява месец от годината, и се обясняваха коя след коя върви,и т.н, репетирахме сценария. Някъде в този момент се събудих.
И освен че умрях от смях заради "кралската" си сватба, изведнъж ме осени идеята да нарека масите според месеците от годината - и без това ще са 12 или 13 (още не ми е готово съвсем разпределението, но ако реша да е така, ще ги сместя да са 12). На майка ми не и хареса - "Не искам", казва, "да седя на зимна маса, нали знаеш, че мразя зимата". Ама мене идеята продължава да ме яде отвътре... не знам как се вързва всичко това с розите, но... мисля си го и това е.
Вие какво мислите? (Не за идиотския ми сън
) Интересно ми е как би се възприело едно такова кръщаване на масите.
П.С. Ако не друго, поне се омъжвах за моя си мъж...
То че го смятам за най-най е ясно, ама изглежда насън и титли раздавам...
П.С.2 Забравих да се похваля - моя принц е рожденик днес!
Активен
Страници: [
1
]
2
3
...
11
Нагоре
Изпечатай
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>