Здравей, Гост    Вход: 
 
Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 11:35:39

 
Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:
 
   Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: РЕСТОРАНТИ!!!! ЧАСТ 6  (Прочетена 216247 пъти)
 
restorant
Регистриран

Публикации: 6


« Отговор #405 -: юни 05, 2011, 22:53:18 »

Никой не омаловажава вашата работа! Не омаловажавайте и нашата. Не знам по каква причина се засегнахте, не това беше целта. Работата ви в специфична, но ако нямаше ресторанти къде щяхте да я вършите? Колега сте точно вие би трябвало да ме разберете!
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #406 -: юни 06, 2011, 07:39:11 »

Извинете, в цялата хилядолетна история на брака, в която е нямало ресторанти, да се чуди човек къде ли са се правили сватбите... или искате да ни кажете, че такива просто е нямало. Или искате да кажете, че тъй като сервитьори, управители и прочие работят за нас, то е редно да си приберат каквото сметнат за добре? Именно защото те са хората, работещи за нас, ние им плащаме за това. Обикновено младоженците оставят и щедър бакшиш на обслужващия персонал, но това трябва да е тяхно решение, а не въпросният персонал да смята за нещо редно да свие оттук и оттам, защото видиш ли, цял ден се е трудил. Смешно и нелепо е, и нека темата не се превръща в поредния спор с "професионалистите" в бранша.
« Последна редакция: юни 06, 2011, 08:28:30 от once_upon_a_time » Активен
restorant
Регистриран

Публикации: 6


« Отговор #407 -: юни 06, 2011, 08:28:01 »

А не имало е сватби, нямало е ресторанти само дисководещи, фотографи и оператори е имало!
Активен
restorant
Регистриран

Публикации: 6


« Отговор #408 -: юни 06, 2011, 09:03:23 »

Не, не смятам, че трябва самоволно да си взимат! Смятам, че не може без причина да се обиждат хора! И това, че им плащате също не ви позволява да ги обиждате
« Последна редакция: юни 06, 2011, 09:11:03 от restorant » Активен
michelle
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Жена
Публикации: 1484



« Отговор #409 -: юни 06, 2011, 09:29:12 »

 С риск да ме нападнат бъдещите младоженци, ще подкрепя мнението на restorant. Мисля, че не е имал/а намерение да обижда другите работещи в сферата на сватбените услуги, макар вероятно така да е прозвучало.
 За съжаление има както безсъвестни хора, работещи в ресторанти, така и груби и невъзпитани гости на сватби. Последното рядко липсва  sad Понякога младоженците така и не разбират, че техни гости са обиждали и унижавали сервитьорите и управителите в ресторантите. Просто има хора, които заради манталитета си или при употреба на алкохол стават невъзможно отвратителни.
 На нашата сватба направихме всичко възможно в списъка да няма такива гости. Уви, лошото идва откъдето не очакваш  sad Разбрахме за него дни след сватбата и чест прави на целия персонал на ресторанта, в който бяхме, че с нищо не го показа. По време на сватбата не сме следили никого, бяхме предвидили за персонала да се почерпи, в края на тържеството лично благодарих на всеки един за всичко, което са направили тази вечер за нас. Но това не ме кара да имам чувството, че сме им компенсирали и на една стотна за грозната постъпка на нашия гост.
 Подбирайте ресторанта, в който ще е сватбата ви, внимателно. Съвестните хора си личат. Постарайте се да заслужите уважението им и така те с удоволствие ще работят за вас. С пари наемате помещение и купувате храна, но не и хора и добро отношение.
« Последна редакция: юни 06, 2011, 09:32:21 от michelle » Активен
restorant
Регистриран

Публикации: 6


« Отговор #410 -: юни 06, 2011, 09:34:35 »

Благодаря michelle, благодаря за разбирането
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #411 -: юни 06, 2011, 09:47:32 »

michelle, това, за което ти говориш, е съвсем друго и те подкрепям с двете ръце. Факт е, че не можем да отговаряме за гостите и аз бих се чувствала неудобно, ако някой от тях изложи себе си и нас с грозна постъпка, факт е и, че трябва да бъдем "съюзници" с персонала и всички да бъдем хора, а не да се чудим кой кога ще/да излъже.
Активен
restorant
Регистриран

Публикации: 6


« Отговор #412 -: юни 06, 2011, 09:53:01 »

И кое е съвсем другото от това, което аз се опитвах да ви кажа?
Активен
once_upon_a_time
Професор
****
Публикации: 421


« Отговор #413 -: юни 06, 2011, 10:01:40 »

Тонът е друг, идеята за "величието" на ресторантьорския бизнес е друга Wink Ако държите да направим дискусия, нека да бъде на лични съобщения, тук не е мястото за това.
Активен
mimi111
Регистриран

Публикации: 6


« Отговор #414 -: юни 08, 2011, 21:19:31 »

Може ли някой да каже впечатления за сватба от ресторант Берлин в Бояна?
Активен
dannaq
Регистриран

Публикации: 2


« Отговор #415 -: юни 09, 2011, 16:16:39 »

Момичета,
препоръчвам Ви ресторант "Чергата". Сватбата ми беше там на 04.06.2011г. и останахме много доволни. Нямам абсолютно никакви забележки към ресторанта, Управителя или сервитьорите. Управителят е изключително разбран и любезен, разбира си от работата и държи всичко да е на ниво. Спази всичко, за което се бяхме уговорили, та дори и в повече.
Ресторантът е наистина един много добър избор.
Активен
Pachoran
Сватбен ШАМАН
*
Пол: Мъж
Публикации: 1044


« Отговор #416 -: юни 09, 2011, 19:05:19 »

  С риск да си навлека "приятни" коментари от страна на младоженците и от страна на ресторантьорите имам един съвет. Колкото по-добре, възпитано и толерантно един към друг се държите, толкова по-бързо ще разберете кой е по-първи -младоженците или ресторантьорите и от страни няма да изглеждате като Ганьовци. И до днес има младоженци на масите по поляните, които ни най-малко се интересуват от ресторантите и обратното - има ресторанти, които изобщо не се интересуват от младоженци, които от далече им личи, че за първи път влизат и се хранят в подобно заведение. С една дума можете изобщо да не се срещнете в живота си. За тази цел, в тази тема коментирайте полезни  и за двете страни неща, като е необходимо и да се детайлизират повечето от тях. Повърхностни мнения от сорта много добър ресторант или добри младоженци в ресторанта избягвайте. Как един младоженец не се намери да определи примерно каква е кухнята в еди кой си толкова коментиран ресторант тук. Човек, ако падне от Марс тук в тази тема ще реши, че никога не сте ходили на ресторант. Нито дума за кухня, за продукти, за начин на поднасяне....абе нищо. Все едно никога не сте били в ресторанти. Само имена, коментари за имена на ресторанти, за цени на овъртайм, за цени на куверти.....А за какво сте платили, никой, ама никой не споменава..... И обратното, ресторантьорите пишат ли пишат за имена на заведенията , в които работят.... И нито дума за купнята, за персонала, за продуктите...за миялната машина от годината на баба ми, за приборите с дупки в дръжките.....Пишете бе хора, ама полезни неща...
Активен
restorant
Регистриран

Публикации: 6


« Отговор #417 -: юни 09, 2011, 21:36:00 »

Браво, коментара беше доста точен !
Активен
petia_vj
Ентусиаст
**
Публикации: 96



Моят сватбен албум

« Отговор #418 -: юни 09, 2011, 22:11:43 »

Еми, като сте казали да пишем...да си кажа и аз...Днес брах първи ядове с ресторанта - отиваме да договаряме менюто, дотук ок, цената е фиксирана, не се смята по меню кое колко струва и стигаме до алкохола. Не можем да внесем наша бира, понеже нямали къде да я изстудят, помолихме тогава виното, което е в куверта (една чаша) да обърнем в бира, управителката каза, че ще пита и тогава ще ни отговори. Обажда ни се по-късно през деня  - да, можело, но се качва цената на куверта. Казваме, че не искаме да е вносна бира,(на каквато се бяхме спрели в началото) да си го сметнат в българска бира, същата равностойност като виното - пак не можело - Хайнекена бил на същата дистрибуторна цена като Загорката (каквото и да значи това). Т.е. - искаме ли бира в куверта - плащаме отгоре. Сватбата е юли месец, бира ще се пие, то е ясно, те обаче ни извиват буквално ръцете да е на свободна консумация. И финалната им сметка е - 13 бутилки вино ни сменят с 26 бири, с доплащане в куверта. Не ми е за 20-30 лв. отгоре, но въпроса е принципен. Много съм разочарована, ресторанта е в по-ниския ценови клас, но това си е изнудване. Чудя се какви ли още изненади тепърва ще дочакам оттам? За ресторант Flowers става въпрос.
Активен
OvivO
Новак
*
Публикации: 13


« Отговор #419 -: юни 10, 2011, 09:40:06 »

Здравейте и от мен,
Бих желал да споделя и нашите впечатления от ресторант Sky Way ( My Choice, Скай уей ).
Нашата сватба бе на 22.05.2011. Вярвам, че хората трябва да дават обективна обратна връзка, за да помагат на останалите, които тепърва имат да избират ресторант.
Лесно се спряхме на ресторанта, бяхме вече обиколили няколко, щом проведохме разговор с управителката Стефка, веднага си го избрахме и няколко дни след това го капарирахме. Убеден съм, че ресторантът събира не повече от 120 човека, така че да има свободно място за дансинг, с малко мъка може и да се докарат до 130. Тук трябва да отбележа, че статистически около 20% от поканените гости отказват. Това се случи и с нас, както и с няколко мои познати, които споделиха. Ние поканихме 130 човека, а на сватбата бяхме 100. Но спокойно можехме да поканим да кажем 140 или дори повече. Няма как да дойдат всички, но тогава се притеснихме. Има мисля 6 колони, които когато са наредени масите, вече се вижда, че до голяма степен скриват видимостта към дансинга. Но нека гостите, които искат да виждат - да са на дансинга! Просто избрахме хората, които предполагахме, че няма да стават да са с лице и мисля, че това не е особен проблем. Присъединявам се към мненията на повечето от вас, че комуникацията с управителката понякога е трудна и се налага да се пишат повечко мейли. Но истината е, че щом сватбата ни наближи, вече тя стана много по сговорчива и внимателна. Сватбата за нас е само една - за нея са десетки. Така че тя си ги приоритизира. Лошото е, че не си записва всичко на едно място и се налагаше да си говорим едни и същи неща по няколко пъти. За мен ресторанта за сватба от 120 души е прекрасен, предвид останалите в София. Не е прекалено голям, което би било недостатък, защото в зала за 300 човека, ние да сме само 100 - щеше да се губи уютът, щеше да стои празно. В крайна сметка изкарахме перфектно, имаше много настроение и усмивки.
Ще се опитам да мина по всички пунктове:
- храната - мисля, че тя е изключително важна. Не може гостите да останат гладни! Кухнята е перфектна и всичко бе много вкусно. Всички гости го потвърдиха. Тук имам единствена забележка, че месото, което избрахме ( свинска вратна пържола, маринована с мед и горчица - много яка ), се различаваше на вид на дегустацията и на самата сватба. Стефка ( управителката ) след сватбата ни отговори, че не може за 100 човека и за двама при дегустацията да се получи еднакво. За мен трябваше да ни предупреди предварително, но важното е, че беше много вкусно и така, а само видът му бе различен. Салата ни бе айсберг със сушени домати и кротони намазани с козе сирене, дресинг и рукола. Това на дегустацията. На сватбата си беше маруля, вместо айсберг, като имаше по няколко парченца айсберг. За мен айсберг е много по-изискано...но отново гостите ни харесаха много салатата. Предястието ни бе студено пилешко филе с босилек и пармиджано. Е, то пък бе много по-вкусно на самата сватба, отколкото на самата дегустация. Като цяло двете разлики не се отразиха на цялостното впечатление от храната и тук давам отличен.
- кувертът - кувертът е по договорка и наистина и ние имахме проблем с получаването на менюта. Получихме два вида меню, които и дегустирахме и накрая комбинирахме. Тук нямаше проблеми и уговорената цена се спази. Нашият куверт бе на цена 50 лв, като тук бяха включени welcome drink шампанско, хапки към него, като и в ресторанта: ядки, салата, предястие, основно, следястие, БЕЗ торта ( тя за 105 парчета излезе около 300 лв ), както и безплатно включено в куверта всички продукти на кока-кола, соковете Капи и минерална вода. Това с безалкохолното бе доста удобно.
- алкохолът - Стефка управителката се ангажира тя да го вземе от Фантастико, тъй като Фантастико и Скай Уей се стопанисват от един и същи човек. На сайта на Фантастико има промоции и трябва да се следят. Не всички са качени обаче и трябва да се ходи и до магазина. Като има добра промоция на желана марка алкохол се обаждахме на Стефка и тя се ангажира да вземе достатъчно за всички гости от даденото питие. Накрая си платихме само отворените бутилки от всеки вид. Много удобно! Не трябваше да смятаме и носим цял камион с вино примерно, което да си пием една година след това. За сватба от 100 човека, май месец, алкохолът ни дойде 620 лв - бяло и червено вино - италианско и българско, водка Руски Стандарт и уиски J&B.
Не ми стигна мястото  bad Продължавам в следващ пост...
Активен
Страници: 1 ... 26 27 [28] 29 30   Нагоре
  Изпечатай  
 
Отиди на:  

Powered by SMF 1.1.16 | SMF © 2011, Simple Machines