Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 13:31:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватба във Варна - 8
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватба във Варна - 8 (Прочетена 177569 пъти)
vilenceto
Професор
Отг: Сватба във Варна - 8
«
Отговор #270 -:
септември 15, 2010, 15:27:37 »
да ви се оплача вчера как се изнервих на държавицата ни
, ние подадохме документи за подновяване на задгранични паспорти на 10.08 с обикновена поръчка, т.е. трябваше да са готови на 10.09. Бяхме чули че евентуално може да има забавяне в издаването им и затова решихме да отидем няколко дни по-късно и понеже вчера стана така че и двамата почивахме, отидохме записахме си се в списъците за получаване, изчакахме си най-търпеливо реда, идва нашия ред и ни казват че още не са готови, щели да бъдат готови след 20.09 , но това не означавало, че на 20-ти ще са готови.
Добре, питам аз защо не се сложи една обяснителна бележка на входа и не се обясни ПО ДЯВОЛИТЕ че има забавяне за документите подадени след еди коя си дата, аз бях чула по телевизията за нещо такова, но говореха само за София. Изгубихме си времето на опашката, без да свършим абсолютно нищо. Дори не искам да си помисля какво ще правим ако паспортите не са готови до медения месец, тогава вече .........
Мименце, благодаря ти за инфото за кошничката. Знам го аз този магазин, от там смятам да си поръчвам букета, обаче аз намерих в един магазин мисля че "далия" се казваше , много сладурска кошничка, която не е бяла, но ще я боядисат и става същото. Благодаря ти все пак
Активен
_Roxy_
Ентусиаст
Love is in the air...
«
Отговор #271 -:
септември 15, 2010, 16:14:04 »
vilenceto
не знам дали с това ще ти помогна, но аз преди да си подам заявлението за нови документи се рових в интернет за повече информация. Намерих линк към сайта на МВР където можеш да проверяваш дали са ти готови. Опитай тези дни, може и да ти излезе инфо.
http://nld.mvr.bg/nld/nweb.nsf/fVerification
Активен
reni_vn
Ентусиаст
Булчица
«
Отговор #272 -:
септември 15, 2010, 16:25:39 »
Милички, от всичко до тук разбрах, че за да си сменя Лк и шоф. книжка трябва да отида до районното( по мой адрес се пада 2ро) да си взема Ант за раждане и Ант за граждански брак + копия..друго не ми трябва нали?
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #273 -:
септември 15, 2010, 16:30:01 »
ГОТОВИ СА ОТ ДНЕС
_Roxy_ благодаря ти мила, страхотна си.
това е най-приятната изненада от дни насам, напоследък ми се струваше, че ни е хванала вълната на неприятностите, все нещо се объркваше. Ще има меден месец !!!!
Активен
_Roxy_
Ентусиаст
Love is in the air...
«
Отговор #274 -:
септември 15, 2010, 17:38:49 »
Цитат на: reni_vn в септември 15, 2010, 16:25:39
Милички, от всичко до тук разбрах, че за да си сменя Лк и шоф. книжка трябва да отида до районното( по мой адрес се пада 2ро) да си взема Ант за раждане и Ант за граждански брак + копия..друго не ми трябва нали?
Ако няма да си сменяш адреса, а само фамилията отиваш във 2 РПУ с копие и оригинала на Акта за брак и си подаваш заявление за лична карта и паспорт (САМО!). Когато ти излезе картата с нея отиваш в КАТ и подаваш за книжка. Ако си от град различен от Варна, сменяш адрес и т.н не мога да кажа.
Аз съм с документи издадени от същото РПУ и минах по доста опростена процедура за разлика от момичетата, които в предните постове са писали на какви още опашки са се редили.
Активен
Rossito
Сватбар
«
Отговор #275 -:
септември 15, 2010, 19:21:38 »
Цитат на: reni_vn в септември 15, 2010, 16:25:39
МЕДИЦИНСКО за шофьорската книжка, когато отиваш в КАТ!!!
Активен
reni_vn
Ентусиаст
Булчица
«
Отговор #276 -:
септември 15, 2010, 20:29:06 »
За шофьорската ще почакам..така и така не карам много..
Благодаря ви много
П.С. Извинявам се за печатните грешки в предния ми пост..явно много съм бързала, когато съм го писала
Активен
bubble_dreams
Новак
Публикации: 16
«
Отговор #277 -:
септември 16, 2010, 18:11:26 »
тази подробност за документите съвсем я бях пропуснала
явно е ходене по мъките, но на всички ви стискам палци да ви се получат и наредят нещата
Виленце, каква е дестинацията за медения месец?
същевременно и аз да си помрънкам - незнам аз ли нещо не питам както трябва какво лии...пратих имейлчета да започна да събирам оферти от ресторанти и от агенции и въобще не получавам отговори??? Това нормално ли е или аз имам професионално изкривяване
може би правя грешка, че казвам че става дума за догодина?? но нали все пак трябва да събера информация, да сравня и отсея?
Вие как се справихте?
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #278 -:
септември 16, 2010, 18:38:19 »
Ние лично „си вързахме гащите“ отрано. Направихме и пописахме договора с ресторанта и църквата още януари, като си набелязахме нещата още август предната година (при нас нямаше и начин да стане по друг начин, като не живеем там
). Препоръчвам горещо да се резервира по-отрано, по-хубавите места заминават бързо. Плюс това хубавото при нас веше- на каквито цени подписахме, на такива цени ни смятаха нещата, защото почти винаги има увеличение на цените в началото на всеки сезон (естествено после забравят да ги намалят в карая
). Не знам дали това е винаги добър избор, но при нас това беше оптималното.
Активен
bubble_dreams
Новак
«
Отговор #279 -:
септември 16, 2010, 18:55:57 »
звучи лесно, но незнам защо никой до сега не праща цени? Те не отговарят пък какво остава цени.
до този момент само един комплекс ми отговори, няма да го казвам кой е, да не става реклама, но все увъртат, че било много специфично, че тинтириминтири - но хайде да речем там проблема идва от това, че комплексът е съвсем нов и до момента са правили само една сватба, та нормално е в този случай...
ще ви държа в течение
явно обаче бумът на булките понамаля
) май няма много девойки, които да са почнали толкова от рано да се подготвят
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310
«
Отговор #280 -:
септември 16, 2010, 19:05:15 »
И аз да се включа
Като anelcka80 и ние почнахме от рано, за да си гарантираме ресторанта и църквата.
От местата, които не ми отговориха след два имейла спрях да се интересувам. Според мен това е въпрос на професионализъм.
Просто пробваш навсякъде, където ти харесва
Ние след досто перипетии с първият ни избор на място, случихме на следващото, където ни отговориха в рамките на деня и ни пратиха примерна оферта на базата на нашите изисквания след 5 дена.
Не се отчайвай
имаш време и ще намерите
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #281 -:
септември 17, 2010, 11:21:12 »
bubble_dreams ,
аз си мисля, че може да не отговарят, заради конкуренцията, макар че е глупаво, да не би случайно да си булка-менте и само да искаш да разбереш цените, от друга страна може да не ги казват, за да те накарат да отидеш на място и ако примерно мнооогооо ти хареса мястото да направиш някой друг компромис с цената. И естествено най-вероятната причина е просто да са пълни непрофесионалисти, ако местата много ти харесват, защо не им звъннеш един телефон и да попиташ защо не отговарят.
Нашия ресторант го резервирахме още март месец, т.е. 7 месеца преди сватбата, определено смятам, че ресторант, фото, видео трябва да се резервират възможно най-рано.
медената ни седмичка, ще бъде медено круизче - Атина, Венеция, Дубровник, няколко гръцки острова
направо нямам търпение !!! заминаваме един ден след големия ден
Активен
Maria_I
Ентусиаст
Публикации: 62
«
Отговор #282 -:
септември 17, 2010, 15:54:15 »
bubble_dreams,
Много странно, че не ти отговарят, аз като пращах запитвания ми отговориха в рамките на седмица, а от сватбените агенции дори по-бързо. Може би са заети в момента, май сега е пиков сезон за сватби, според мен изчакай да мине седмица и после започни да им звъниш...
Активен
bubble_dreams
Новак
«
Отговор #283 -:
септември 17, 2010, 17:04:52 »
благодаря ви момичета...
аз съм си направила организация на контактите - може да ви се стори смешно, но за да не стават обърквации съм си направила органайзър, за да се свързвам с всички набелязани по ред на номерата.
Все още съм в началото разбира се, тъй като не съм се заела достатъчно сериозно, все се успокоявам, че има предостатъчно време, но това че не отговарят направо ме шокира, очаквах супер професионална и бърза реакция и никой не го интересува явно. Особено като стане ясно, че събитието е с неуточнена дата, която е ччаааааак догодина... та така, незнам защо тук е нетипично, в чужбина хората започват организация повече от година по-рано, тук трябва според мен да се следва същия принцип и то основно по финансови причини??? То не стига че нямаш кой знае колко опции, ами първото впечатление от малкото, което имаш е супер несериозно и непрофесионално отношение. Отдавам го на края на сезона...
Здраве да е, днес пак никакъв отговор, продължавам със следващия - трябва ли да споменавам някакви детайли? Пиша общо запитване, може в това да е проблема?
С две агенции до сега съм се свързала - няма отговор
Виленце, много се радвам звучи много романтично!!! Страхотно да си изкарате ви пожелавам
Активен
reni_vn
Ентусиаст
Булчица
«
Отговор #284 -:
септември 18, 2010, 08:59:30 »
Вили, и аз ти пожелавам да изкарате най-невероятната медена седмица. Звучи много интересно
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...