Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 12:46:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватба във Варна - 8
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватба във Варна - 8 (Прочетена 177444 пъти)
red_roses
Професор
Публикации: 415
Отг: Сватба във Варна - 8
«
Отговор #255 -:
септември 14, 2010, 09:42:53 »
Момичета , това нареждане на опашка за документи още от 5-6 часа не е ли сякаш доста рано? Аз юни месец изкарах моите документи и чаках всичко на всичко час и половина
? Да не би сега да е станало по - пренаселено , защото аз като ходих имаше бая народ , но ставаше бързо и нямаше списъци. Може би има значение каква поръчка искаш - редовна или бърза.
Активен
rain
Любопитен
«
Отговор #256 -:
септември 14, 2010, 10:18:55 »
Момичета, аз съм от Варна, НО когато си сменяш фамилията не можеш да си изкараш и шофьорска книжка заедно с личната карта. Трябва първо да имаш валидна лична карта с новата фамилия и тогава вече отиваш в КАТ и си подаваш документите за книжка. Поне така беше до преди месец, ако някой му се е разминало радвам се, но бъдете подготвени и за този вариянт! Успех!!!
Активен
Rossito
Сватбар
«
Отговор #257 -:
септември 14, 2010, 10:40:11 »
Цитат на: zvezdaa в септември 14, 2010, 10:18:55
Момичета, аз съм от Варна, НО когато си сменяш фамилията не можеш да си изкараш и шофьорска книжка заедно с личната карта. Трябва първо да имаш валидна лична карта с новата фамилия и тогава вече отиваш в КАТ и си подаваш документите за книжка. Поне така беше до преди месец, ако някой му се е разминало радвам се, но бъдете подготвени и за този вариянт! Успех!!!
Да, има логика да е така - не се бях замисляла. Мерси за корекцията
Активен
_Roxy_
Ентусиаст
Love is in the air...
«
Отговор #258 -:
септември 14, 2010, 12:27:14 »
Да се включа и аз по темата. Не смятам, че е
защото говорим специално за ситуацията във Варна. Все пак булките имат перипетии не само преди сватбата, а и след нея.
Аз днес бях по опашките. Мога да дам мнение само за опростено подаване на документите (сменях само фамилия, без адресна регистрация и промяна на данни от друг град), защото всичко ми е във Варна. За фамилията искат копие на Акта за брак и искат да го сверят с оригинала така че носете и двете.
Оказва се ефикасно ходенето рано, но не съвсем. Вчера вечерта уж се записах в някакъв списък, който трябваше да продължи на сутринта, но някакъв луд чичка се появил пред Районното (2РПУ) още в 04 ч. и започнал да прави нов списък. Така когато аз отидох в 7.20 ч сутринта преди мен имаше 60 човека. След близо 5 часа чакане по различни опашки (първо отпред да вляза, после да си подам заявлението) успях да подам само за паспорт и лична карта.
Както е написала Звезда книжката може само в КАТ, ако има смяна на адрес или фамилия. Т.е след месец пак ще се редя по опашки.
Активен
didinka_7
Ентусиаст
«
Отговор #259 -:
септември 14, 2010, 12:33:56 »
Благодаря много за информацията!Както винаги мили и отзивчиви!
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #260 -:
септември 14, 2010, 14:24:44 »
_Roxy_
, значи сега явно има голям приток на хора, които сега искат да си сменят документите, защото аз като ходих май месец имаше списъци и големи опашки само за бързи поръчки на ЛК. Иначе си чаках в Първо РПУ и стана за час и половина.
Активен
Maria_I
Ентусиаст
Публикации: 62
«
Отговор #261 -:
септември 14, 2010, 16:20:32 »
Спокойно - в КАТ се чака малко, поне аз като ходих за половин час успях да си подам документите. Между другото там като питах на информация на кое гише да подам документи, ми казаха, че нямало нужда да си сменям книжката, ако не изтича тази година, можело да карам със старата книжка /нищо че там съм с друга фамилия, друг адрес, въобще съм друг човек, защото на всичкото отгоре преди бях руса, а сега съм с черна коса
).
А за ЛК и паспорт аз чаках 4 часа за подаване на документи и още толкова, за да си взема готовите документи /става дума за 3-то районно/. Не съм ходила от рано сутринта, някъде към 9-10. Става дума за преди 2 месеца.
Сега знам, че май много много не си спазват и сроковете за обикновена поръчка /докато на мен ми бяха готови документите даже седмица преди срока/, на една колежка беше на косъм да й изгори изцяло платената почивка в чужбина заради бавенето на паспорта... Слава богу, дни преди да замине й бяха готови документите. Въобще, голям хаос е с тези документи.
Активен
tanives
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #262 -:
септември 14, 2010, 17:10:58 »
Anelka
благодаря ти за предложението. На мен много ми се иска да си направим следсватбена фотосесия, но тъй като не живеем в България няма как да стане. А и докато дойде другото лято да се прибирам вече ще ми е минало недоволството, а и може фигурата ми да не е съвсем същата като сега. Знае ли човек
Активен
Milataaa
Професор
«
Отговор #263 -:
септември 14, 2010, 21:01:03 »
Много подробно са обяснени необходимите документи:)
Аз си пуснах бърза поръчка за лична карта и международен паспорт в областна дирекция МВР - имах късмет или не знам отне ми 40 мин - подаване на документи и вземане след 2 дни. Нямаше много хора. За смяна на адресна регистрация в общината чаках повече, а и на мен не са ми искали подпис за разрешение да живея на въпросния адрес, може да са го отменили това, ако го е имало. Аз лично се върнах до нас да си взема акта за раждане
, иначе за удостоверението за сключен граждански брак се светнах, а и трябваше да звъня да питам за егн-то на сестра ми...
за което не очаквах, че ще ми потрябва.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #264 -:
септември 15, 2010, 09:49:30 »
Аз миналата седмица си взех бланките за попълване. Понеже не съм от Варна и ми искаха нещата, които съм изброила
Активен
reni_vn
Ентусиаст
Булчица
«
Отговор #265 -:
септември 15, 2010, 13:31:42 »
Мили момичета, бях забравила, че трябва да си сменям и това... Кошмар... трябва да си взема 1 ден отпуск..за да ми издадат нова лична карта. Аз съм родена в София, но от 20 години живея във Варна и съм регистриранта тук.,..така че предполагам, че за мен не важи това ходене до Общината..? Живея и сега на същия адрес, както преди сватбата(домът на родителите ми).. А мога ли да не си сменям шофьорската книжка..?
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #266 -:
септември 15, 2010, 13:37:22 »
reni_vn
, така или иначе трябва да минеш през ЕСГРАОН,
дали по район, дали в сградата на общината
, с копие на свидетелството за брак и акта за раждане, за да попълниш една бланка и с третия екземпляр от нея вече да подадеш документи за смяна на ЛК.
Активен
_Roxy_
Ентусиаст
Love is in the air...
«
Отговор #267 -:
септември 15, 2010, 13:54:13 »
Цитат на: lionelsa в септември 15, 2010, 13:37:22
reni_vn
, така или иначе трябва да минеш през ЕСГРАОН,
дали по район, дали в сградата на общината
, с копие на свидетелството за брак и акта за раждане, за да попълниш една бланка и с третия екземпляр от нея вече да подадеш документи за смяна на ЛК.
Странно, на мен никой не ми беше казал такова нещо за попълване на документ в Общината. Вчера направо с копие на Акта за брак за си подадох заявлението за Лична карта и паспорт във Второ РПУ и ми казаха, че като излезе картата с нея трябва да отида до КАТ и там да си подам заявление за СУМПС с новата фамилия.
Активен
Rossito
Сватбар
«
Отговор #268 -:
септември 15, 2010, 14:04:07 »
Аз останах с впечатление, че reni_vn няма да сменя адрес, така, че няма защо да ходи до ЕСГРАОН.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #269 -:
септември 15, 2010, 14:32:45 »
Цитат на: Rossito в септември 15, 2010, 14:04:07
Аз останах с впечатление, че reni_vn няма да сменя адрес, така, че няма защо да ходи до ЕСГРАОН.
Така е - прочела съм го наобратно
Активен
Страници:
1
...
16
17
[
18
]
19
20