Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 13:30:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 34   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватба във Варна - 8  (Прочетена 177564 пъти)

Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #240 -: септември 13, 2010, 08:21:49 »

бтв има оплакване за т.нар "право на фотограф", очаква се становище по въпроса, да видим какво ще стане

Този проблем вече е решен. Аз също много се бях притеснила от всички истории, които излушх за фотографа пред ритуална зала. Сега имаш право на избор - 60 лв., за да снима твой фотограф, 65-70 да снима техния като ти вади албумче със снимки. Ние избрахме да сме с нашия. На входа ни посрещна техния, направи няколко снимки и на излизане ги беше извадил, ако ни харесат да ги купим. По-ужасни снимки не съм виждала, честно sarcastic
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #241 -: септември 13, 2010, 09:29:11 »

А мъжа ми помислил , че е задължително да купи снимките от фотографа на ритуална зала макар , че си бяхме платили за нашия фотограф и за техните снимки не ни задължаваха. Онзи го причакал и просто му казал , че дължи 60лв и мъжа ми понеже целия ден раздаваше пари , като луд му дал без да се позаинтересува. После ми каза , аз ходих да ги вземам въпросните снимки , които са ужасни. Само те ми бяха , обаче готови , за да покажа в офиса и ми се наложи да премахна няколко снимки от албума и да ги скрия , защото не ставаха за нищо pardon.
Активен
Maria_I
Ентусиаст
**
Публикации: 62

Моят сватбен албум

« Отговор #242 -: септември 13, 2010, 11:36:57 »

Да, пропуснах да отбележа, че абитуриентският сезон е проблемен както за булките, така и за младоженците. Да не говорим, че точно тогава цените на костюми са супер надути. Затова по-добре костюмът да се купи по-рано, преди април, когато ще е пълно с абитуриенти по магазините.

За роклята другия минус, поне при мен, беше, че април като ходих да си търся рокля, в салоните почти нямаше булчински рокли за проба и затова пробвах предимно абитуриентски. От снимките ми от проби имам само 3-4 снимки в бяло, другите са все в сини, червени, лилави и какви ли не цветове рокли  Wink. Даже моята рокля е шита по модел на абитуриентска, като я пробвах беше в лилаво, но много ми хареса модела и я поръчах в бяло, беше готова едва 10-тина дни преди сватбата /на 19.06 ми беше сватбата/, отново заради факта, че май месец са били заети с абитуриентки. Слава богу, чакането си струваше, стана точно както я исках. Но ако не очакваш до сватбата да имаш сериозни вариации в теглото /при мен такива вариации имаше - отслабнах близо 10 кг преди да тръгна на лов за рокли/, можеш доста от рано да започнеш да обикаляш да пробваш рокли, най-малкото за да добиеш представа какъв модел искаш.
Активен
_Roxy_
Ентусиаст
**
Публикации: 114

Love is in the air...

« Отговор #243 -: септември 13, 2010, 13:51:18 »

Момичета,
Обръщам се към тези от вас, които вече са си сменили документите за самоличност с новата фамилия. Възможно ли е издаването на всички документи (лична карта, паспорт и шофьорска книжка) наведнъж във 2 РПУ - Варна. Тази седмица трябва да свърша тази работа, а не съм сигурна как да постъпя. Може би вариант 2 е да си подам първо заявление за лична карта и паспорт, а след това като са ми готови да ходя до КАТ за книжка.  crazy
Активен
Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #244 -: септември 13, 2010, 13:58:06 »

_Roxy_ не съм минала по този път, но две мои колежки сменяха лична карта и шофьорска книжка. Звъннахме от офиса точно във Второ Районно и от там казаха, че за шофьорска книжка може само в КАТ.  smile
Активен
Rossito
Сватбар
Публикации: 212

Моят сватбен албум

« Отговор #245 -: септември 13, 2010, 14:10:35 »

_Roxy_ вече може да си  пуснеш и трите документа на едно място и да си ги получиш пак там. Но условието за това е и преди това шофьорската книжка да ти е издадена от Варна, ако не е - за нея искане можеш да подадеш само в КАТ.
Активен
_Roxy_
Ентусиаст
**
Публикации: 114

Love is in the air...

« Отговор #246 -: септември 13, 2010, 14:25:22 »

Благодаря ви за бързите отговори! Книжката ми е издадена от КАТ-Варна. Все си мисля, че с хилядите им промени като ще се редя на километрична опашка поне всичко да е на едно, не и там да ме разкатават. Мименце би ли споделила телефона, на който сте звъннали да пробвам и аз?
10x!  give_rose
Активен
Мименце
Професор

Искам всичко!!!

« Отговор #247 -: септември 13, 2010, 14:34:50 »

Мименце би ли споделила телефона, на който сте звъннали да пробвам и аз? 10x!  give_rose
Телефона им е 052/60-46-22, но звъняхме доста дълго и настоятелно. Незнам, ако на човек му се наложи нещо спешно как се свързва с тези хора pardon Успех!
Активен
vilenceto
Професор
Публикации: 409

Моят сватбен албум

« Отговор #248 -: септември 13, 2010, 16:47:30 »

_Roxy_ стискам палци за документите, снабди се много нерви, аз документи не съм сменяла още  girl_wink , но ние си чакаме задграничните паспорти, подадохме документите, но сега да видим дали ще станат навреме sad Иначе да ти дам един съвет като ходиш да подаващ документи, по-добре отиди съвсем рано още 5-6 ч. сутринта, за да си от първите и да свършиш примерно към 10 ч, защото иначе си губиш целия ден в чакане. Знам че 5-6 звучи стряскащо, но спокойно можеш да отидеш да се запишеш в списъците, които правят, изпиваш едно кафе и станало 8:30 ч, веднъж влезеш ли става сравнително бързо. Стискам палци!!!

Малко встрани от контекста smile някоя от вас виждала ли из Варна подобна кошница. Тази ми идва малко големичка - 45 см си е доста големичко, в тази кошничка искам да сложа късметите за хвърляне а после "финансовите пожелания"  blum

* koshnici___f214bb27cbd68441cff0218ae843d60d.jpg (21.05 KB, 368x412 - видяно 2766 пъти.)
Активен
bubble_dreams
Новак
*
Публикации: 16

« Отговор #249 -: септември 13, 2010, 18:55:26 »

точно за тези недоразумения с фотографите става дума, както и за това, че след като си платил за ритуал няма нужда да плащаш, за да влезе фотографа ти с теб. Много ми е интересно как ще се отреагира в случая
Да, периодът никак не е подходящ и почвам да се обърквам вече... Мария, добре че ми подсказа, че за костюма трябва да се погрижим доста по отрано...него го бях оставила за последно.
Но това за роклята е също проблем...дори и да я взема доста по-рано, ако се наложат корекции и ми откажат ще е лудница
благодаря и на всички момичета, които се отзоваха и ми писаха на лични за агентите! 10x
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #250 -: септември 14, 2010, 07:29:37 »

точно за тези недоразумения с фотографите става дума, както и за това, че след като си платил за ритуал няма нужда да плащаш, за да влезе фотографа ти с теб.

Така мислим ние, но във всички ритуални зали в страната искат такива такси.  pardon
Активен
Мименце
Професор

Искам всичко!!!

« Отговор #251 -: септември 14, 2010, 08:12:06 »

vilenceto  голямо разнообразие от кошници има в магазин "Нолина". Точно бели не съм виждала, но когато кумувах бях взела такава кошница, на много добра цена.. Магазина е на ул "Тодор Влайков", точно до езно битово заведение, което аз от малка знам като "Бай Данчо кюфтето" girl_wink
Активен
didinka_7
Ентусиаст
**
Публикации: 81

Моят сватбен албум

« Отговор #252 -: септември 14, 2010, 08:26:59 »

Много съм се стресирала с изваждането на нови лични документи. Всеки когото попитам ми казва различни неща. Виждам, че сте подхванали тази тема да питам и вас. Аз не съм от Варна трябва ли ми копие на Акта за раждане? Къде най-напред трябва да отида,защото и адресна регистрация ще сменям? Направо ме е страх като знам,че  ден два няма да са ми достатъчни... sad NO
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #253 -: септември 14, 2010, 09:19:19 »

Много съм се стресирала с изваждането на нови лични документи. Всеки когото попитам ми казва различни неща. Виждам, че сте подхванали тази тема да питам и вас. Аз не съм от Варна трябва ли ми копие на Акта за раждане? Къде най-напред трябва да отида,защото и адресна регистрация ще сменям?

Моят съвет е първо да отидеш и да си купиш за 1.20 лв три бланки от Общината, които да можеш да попълниш спокойно и да си набавиш необходимите документи. Освен тези бланки ти трябват копия на акт за раждане и на акт за сключен брак.
Еднта бланка е за да ти изтеглят досието във Варна и там се попълват твойте данни, на родителите ти, на мъжа ти и т.н. Едната е обикновената адресна, а в третата собственикът на апартамента, в който ще се живвеш, трябва да се подпише, че е съгласен да се регистрираш там. С тези документи се връщаш в общината. Става бързо. После в районното е чакането.

Активен
Rossito
Сватбар
Публикации: 212

Моят сватбен албум

« Отговор #254 -: септември 14, 2010, 09:24:05 »

Много съм се стресирала с изваждането на нови лични документи. Всеки когото попитам ми казва различни неща. Виждам, че сте подхванали тази тема да питам и вас. Аз не съм от Варна трябва ли ми копие на Акта за раждане? Къде най-напред трябва да отида,защото и адресна регистрация ще сменям? Направо ме е страх като знам,че  ден два няма да са ми достатъчни... sad NO
Тъй като сме  Offtopic ще напиша тук, а ако модераторите решат нека преместят последните два поста в съответната тема.

didinka_7, ето какво направих аз:

1. Отиваш в сградата на Община Варна в ЕСГРАОН, носиш Акт за раждане, Акт за брак, ЕГН на майка, баща, брат, сестра (не ме питайте защо ги искат след като имат цялото ви родословно дърво, но това е ...). Там подаваш декларация по образец за смяна на постоянен адрес и адрес по местоживеене, който закупуваш от тяхната каса. Декларацията се попълва с новото ти име ако си го сменила независимо, че още нямаш лична карта с това име!!!
2. Отиваш след няколко дни ( за по-сигурно, че са обновили данните) в съответното РПУ по адресна регистрация и там си подаваш искане за издаване на нови документи като отново носиш копие на Акт за брак и една бележка, която ти дават от ЕСГРАОН за смяна на адреса. Там можеш да подадеш искане за издаване на трите документа - лична карта, паспорт и шофьорска книжка при условие, че книжката и преди е била издадена от МВР Варна. За книжката носиш медицинско.
3. Ако книжката  е издадена от друг град - отиваш в КАТ и си подаваш молба за прехвърляне на досието ти от град Х във Варна. Прехвърлянето отнема около 20 дни. На това гише няма големи опашки и става бързо.
4. След като е пристигнало досието - отиваш да си подадеш искане за издаване на нова книжка в КАТ като носиш медицинско.

Имай предвид, че медицинското е валидно 1 месец и задължително провери дали има всички печати на него, тъй като връщаха хора за това, че нямали печати за всички прегледи (за съжаление не си спомням колко точно трябва да са 5 или 6  pardon )

Това е цялата процедура. Успешно взех и последния си документ миналата седмица. Успех  Good luck и ако нещо не съм обяснила ясно ми пиши на лични  girl_wink

Сега виждам, че lionelsa е публикувала преди мен! Ето първото разминаване: на мен не са ми искали подпис, че собственикът на апартамента е съгласен. Вероятно това е така, тъй като и съпругът ми и родителите му са регистрирани на този адрес, а те са собственици на апартамента pardon.
« Последна редакция: септември 14, 2010, 09:32:28 от Rossito » Активен
Страници: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 34   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: