Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 23, 2024, 15:39:23
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Сватба във Варна - 8
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...
34
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Сватба във Варна - 8 (Прочетена 177625 пъти)
Dinna
Професор
Публикации: 310
Отг: Сватба във Варна - 8
«
Отговор #225 -:
септември 07, 2010, 14:19:59 »
Аз отдавна не съм се включвала, но да кажа, че и нашата сватба мина на 24.07 и беше приказна . Бяхме в ресторант Гранд Албатрос на Гранд хотел Варна и беше невероятно. Невероятни професионалисти, които направиха празника ни незабравим и всичко мина перфектно.
Искам пак да кажа и на Lionesa благодаря, че писа за твоя гримьор справи се супер. Направи ме точно така, както исках.
Didinka7
честито пожелавам ви дълъг щастлив семеен живот пълен с любов и положителни емоции
Anelcka
прексарсна си. Всичко е толкова изпипано. Много красиво. И на вас да пожелая много щастие, любов
Активен
didinka_7
Ентусиаст
«
Отговор #226 -:
септември 07, 2010, 14:51:31 »
Благодаря на всички за пожеланията.На всички вас пожелавам семейно разбирателство и много красиви мигове.
Само забравих да пиша за ритуалната зала-УЖАС.Влизаме и виждаме едни изморени танцьори,които вече ме гледат криво.Всичко беше на конвейр-една след друга,притупано,бързо изречени думи.Побутваха ме за да идва следващата.Нямаше време да си направим и една снимка.Не можеш да дишаш от хора.Винаги съм била против изнесения ритуал/мое си лично мнение/,но сега се разочаровах и от Ритуалната зала.
Активен
tanives
Любопитен
Публикации: 42
«
Отговор #227 -:
септември 07, 2010, 15:08:50 »
Честито на новоомъжените!!!
И аз да кажа нещо. НАМЕРЕТЕ СИ ВИЕ МЯСТО ЗА ФОТОСЕСИЯТА!!!!!
Ние не направихме така и ще съжалявам винаги за това. На самата сватба фотографа ни заведе в един смотан хотел на полянката, даже райграса не е като хората. Ама то тогава кой да мисли за това - други са вълненията. Аз исках на плажа да е поне, но по простата причина че беше 13.00 часа и 40 градуса, ме разубедиха. Защото ако трябва да съм честна по - смотана от маята фотосесия не съм виждала. Те снимките като снимки и качество са страхотни, но обстановката е кофти. Все едно ей сега да си облека роклята и да отидем с мъжа ми да се снимаме някъде.
И наистина не натоварвайте много родителите си. Моята майка организира цялата сватба, няма да ви кажа че вече на самата сватба беше изтощена. Колата с която ни караха беше на познат на баща ми. Оказа се че човека си забравил някакви документи и той трябваше да му ги носи. При което младоженеца пред нас, а баща ми го няма. Вие на самия ден няма да забележите тези неща, които не са наред, но след това се забелязват и ви остава едно тъмно петънце в съзнанието.
Успех на всички!!!!!
Активен
vilenceto
Професор
«
Отговор #228 -:
септември 07, 2010, 16:54:56 »
момичета, пак опирам до вашата помощ
къде във Варна могат да ми направят шоколадови бонбони с инициали, попитах чичо google обаче ми излиза само в София, в крайна сметка може и он-лайн да поръчам, но ако знаете нещо във Варна ще е по-добре. благодаря предварително
Активен
didinka_7
Ентусиаст
«
Отговор #229 -:
септември 08, 2010, 15:28:37 »
Цитат на: vilenceto в септември 07, 2010, 16:54:56
момичета, пак опирам до вашата помощ
къде във Варна могат да ми направят шоколадови бонбони с инициали, попитах чичо google обаче ми излиза само в София, в крайна сметка може и он-лайн да поръчам, но ако знаете нещо във Варна ще е по-добре. благодаря предварително
И в двата Мола има магазини и доста добри за шоколадови изделия.Там според мен трябва да се попита,защото бях чела назад в темата,че има момичета,които са си поръчали подобни бонбони.Мисля,че Reni_vn подаряваше шоколадови бонбони на сватбата си.Пиши и на лични.
Активен
bubble_dreams
Новак
Публикации: 16
«
Отговор #230 -:
септември 09, 2010, 17:29:25 »
Момичета, от известно време се лутам и тъй като виждам, че тук се обсъждат различни детайли свързани с големия ден се реших да се консултирам с вас. Съжалявам ако това не е темата, просто съм нова и ми е трудно да насмогна с изчитането на темите и правилата.
Та да питам:
- колко по-рано започнахте организацията?
- колко по-рано започнахте да резервирате дати, места и тн
Оказа се, че при мен е доста трудно да избера мястото. Тъй като предпочитам всичко да е на едно място, т.е ритуала да е открит, та въпростният ресторант е желателно да има градина или в близост до плажът, за да подходящо за изнесен ритуал. Всъщност нищо ново не казвам, тъй като повечето булки се стремят към такива места, но бюрократично погледнато май има някакви усложнения с изнасянето на въпросната книга. Бихте ли ми дали идеи за място? Дори не държа да са стандартните сватбарски ресторанти. Харесах Оазис, но май някой се беше изказал негативно за него.
Сватбата ще е в много тесен кръг до 50 човека
Колкото и да е относително, искам да питам булките, които са имали сватби през Май...предвидихте ли резервен вариант, който да не е навън?Времето си е доста променливо и се чудя кой вариант би бил по удачен?!
Съжалявам за хаотичните въпроси и благодаря предварително за помощта
))
Активен
didinka_7
Ентусиаст
«
Отговор #231 -:
септември 10, 2010, 07:53:51 »
bubble_dreams , ние започнахме доста рано подготовката и ни беше по-спокойно.Всичко си обмислихме.Сватбата ни беше септември,а януари си бяхме запазили ресторант и ритуална зала.Всичко после тръгва от самосебе си
Аз знам,че не се изкарва книгата от Ритуалната зала,а отиваш през седмицата подписваш и после в деня на сватбата всичко е игра.Водещият на сватбата или организаторката има хора,които ще ти водят изнесеният ритуал.Мисля,че тук във Варна няма да имаш проблеми с намирането на ресторант,в който да има градина и басейн,а и на повечето хотели има вътрешен ресторант.Просто е въпрос на договорка да имат готовност ако се развали времето да ви преместят тържеството.
Искам да обърна внимание на булките в Димят-кажете на сервитьорите да предлагат на гостите напитките,които сте внесли,защото на нашата сватба е имало гости,които не са разбрали,че има бира и уиски.Не че ги оправдавам,защото и те не са питали.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #232 -:
септември 10, 2010, 09:28:16 »
bubble_dreams
, колко по-рано започнеш с организацията, толкова по-добре и по-спокойно ще е за теб.
Щом сте само с 50 гости, ще имаш по-голям избор на ресторант. Избистри си идеята за самия сватбен ден, поговори с фотограф за снимките от гледна точка на светлината може да обсъдите ресторанти, места за снимки, сценария на самия ден......изпипайте всичко. Ние също ще помагаме с идеи и съвети.
За времето гаранции нямаш. Аз се жених края на юни при 12 градуса студ и силен вятър.
Изнесеният ритуал, както
didinka_7
ти е обяснила е театър - подписваш през седмицата в общината и после за пред гостите е ритуала само. Някои двойки имат само църковен брак в деня на празненството и според мен е напълно достатъчно.
Споделяй идеи с нас и ще ти помогнем с каквото можем.
Активен
bubble_dreams
Новак
«
Отговор #233 -:
септември 10, 2010, 17:34:52 »
много ви благодаря момичета, към момента събирам идеи и проучвам предимно онлайн, направила съм си органайзър на всичко дори и с фотограф вече се свързах. Спокойна съм, защото фотосесията ще е дефакто след самия ден, това не означава че няма да правим и по време на де
)
та винаги съм си мислила, че ще ударя на камък като дойде време за избор на рокля, тъй като идея нямам какво искам, но се оказа че мястото е по-трудно
Ееее това с книгата никак не ми хареса, защо е такъв проблем, в други общини книгата се изнася без проблем. Явно трябва да се насоча към тях?
Наскоро бях на такава сватба и всичко беше ок т.е не беше театър, книгата си беше изнесена и самите административни лица бяха изключително мили и доста по любезни от тези в ритуалната зала...
Явно първата крачка е избора на дата и място, за да се мобилизира човек и да започне да отмята малко от малко задачки...а аз все си мисля, че е ужасно рано...
оглеждахме и за халки, ужасно нищо не харесваме - ще поразгледам темите по въпроса
( т.е харесахме, но доста скъпи са почти 2 000, което мисля е неоправдано
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #234 -:
септември 11, 2010, 11:51:00 »
didinka_7
честито и на теб. Много усмивки и слънце да съпровожда семейният ви живот!!!!!
tanives
ако наистина си недоволна от фотосесията и имаш желанието -вече се предлагат следсватбени фотосесии (нова мода
). Нашият фотограф предлага например тива услуги. Прави се след сватбата и се ходи на невероятни места (примерно Калиактиа или ботаническата градина), имате половин ден на разположение. В тази фотосесия не се пази роклята, може да се влиза в морето или да се лежи по тревата или да се сяда по земята. Мога да ти кажа,че дори стават много по-ефекни снимки, а и напрежението липсва. Цената е наполовина, от тази за сватбеният ден. Ако имахме време, щяхме да си направим една и ние, за съжаление не стана
Ако имаш интерес, може да ми пишеш на лични за цената и телефона на фотографа ни.
Активен
Maria_I
Ентусиаст
Публикации: 62
«
Отговор #235 -:
септември 11, 2010, 21:03:15 »
bubble_dreams
, относно организацията, ние започнахме около 3-4 месеца преди сватбата да търсим ресторанти и нямахме проблем, само един от набелязаните беше вече зает. Фотограф, ди джей и сватбен агент запазихме около месец преди сватбата. Торта поръчахме точно седмица по-рано, но от тази тема разбрах, че за септември е имало проблем с нашата сладкарница (Л'аморе) и е трябвало по-отрано да се поръчва. Роклята си я поръчах 2 месеца преди сватбата, но в моя случай това определено беше крайния срок за поръчка, защото сватбата ни беше юни, а май месец са заети шивачките с бални рокли. Така че ако сватбата ти е май или юни, най-добре да поръчаш поне 2-3 месеца по-рано. Общо взето при нас се получи малко стресово с подготовката, защото сме на работа и двамата, така че според мен 5-6 месеца предварително ще е добре. Особено полезна е ранната подготовка от гледна точка на това да знаеш всичко кога, как и къде ще бъде, за да можеш от рано да напечаташ и раздадеш поканите и да инструктираш всеки гост кое как е, за да не те притесняват всички гости в последния момент и да ти създават допълнителен стрес /както се случи при нас/.
За изнесения ритуал, във Варна съм чувала, че не може да се направи истински изнесен. Ние обаче се женихме в комплекс "Барите" в с.Чернево и ритуалът ни беше изнесен, от Община Суворово /знам, че община Вълчи дол също прави изнесени за Барите/, напълно истински си беше, битов, много хубав. Можеш да видиш снимки в галерията ми - комплексът е много приятен, с много хубава природа и басейн. Сватбата ни беше навън до басейна, имаше вариант за вътре по принцип, но се радвам, че не се наложи да е вътре, защото малкия ресторант към басейна ми се стори тесничък /но ние бяхме близо 80 души, за 50 мисля, че ще е ОК/. Доста от гостите ни останаха да спят в комплекса. Единственото неудобство е, че е извън Варна и трябваше да организираме транспорт, но всъщност не е чак толкова сложно.
Това е от мен. Ако имаш въпроси, ще помагаме, все пак сме минали вече по този път, а и форумът е безценен - поразрови се и съм сигурна, че ще намериш отговори на всички въпроси.
Активен
bubble_dreams
Новак
«
Отговор #236 -:
септември 12, 2010, 08:19:53 »
дааам, искам не искам трябва да започвам максимално най-рано да подготвям нещата, не ми се иска тичане, стрес и излишни нерви в последната минута, макар че си мисля, че те са си неизбежни
изумявам се на тези от ритуалната зала във Варна...просто незнам до къде им стига вече нахалството, едно време имаше май някаква частна ритуална зала, някой знае ли дали съществува още
бтв има оплакване за т.нар "право на фотограф", очаква се становище по въпроса, да видим какво ще стане
Цените на варненската ритуална зала са най-скъпи?? Че на какво се дължи това на качество на обслужване ли? На условия ли? Та те дори посред лято климатиците си не пускат уффф да не мрънкам, мисля, че повечето от вас също знаете как е, просто ме е яд на тях!
В такъв случай можете ли да ми препоръчате някакво място извън Варна, което да е подходящо?
В Ексиновград съм виждала открити ритуали? И те ли са театро?
Активен
pebbles
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #237 -:
септември 12, 2010, 10:02:00 »
bubble_dreams, поздравления за предстоящото събитие. Май месец има своите предимства и недостатъци.
Времето тогава е доста непредсказуемо и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имаш вариант и за вътре, което за 50 човека не е проблем, почти няма ресторант, който да е с по-малък капацитет. Ако е до средата на май- може да ви се размине гръмотевичната буря, която се изивива почти всеки следобед но ще ви е студено.
Един огромен проблем за майските и юнските булки са абитуриентите. И те са проблем в много отношения - ресторанти, фотографи, DJ, РОКЛИ. Така че - за тези неща - по-отрано, че става сложно.
Плюс на майската сватба е, че тогава хотелите по курортите вече работят, но няма туристи и може да се правят сватби в техните ресторанти, които от юни месец вече са заети с ол-инклузив туристи. И пак - абитуриентите са всичките по хотелите по курортите и трябва да се избягват датите на баловете.
С роклята и костюма проблемите са още по-сложни, защото тогава всичките мъжки костюми се зареждат в размери за подрастващи тинейджъри и другото е доста кът. А пък всички ателиета за дамско официално шият абитуриентски рокли и булките са малко на заден план. Защото като са доволни абитуриентките - догодина целият випуск е пак там. Пък една булка - все ще замажем нещо, а и на кого толкова ще каже - на още една ?!
И още нещо - " отрано за да ми е спокойно" не съществува. Просто няма как да ти е спокойно, все нещо остава, ако не друго - от нерви няма да спиш последната седмица. Ама си е готино
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #238 -:
септември 12, 2010, 10:30:20 »
Цитат на: pebbles в септември 12, 2010, 10:02:00
И още нещо - " отрано за да ми е спокойно" не съществува. Просто няма как да ти е спокойно, все нещо остава, ако не друго - от нерви няма да спиш последната седмица. Ама си е готино
Тук на места не съм съгласна с теб. Винаги си има нещо, за което си казваш после - това можеше да го организирам по-добре! Много неща зависят от орагнизацията, а не толкова от времто за което го организираш. Естествено има и неща които не зависят от теб, тогава защо да се ядосваш!!!
Ние бяхме много отпуснати и наспани на нашата сватба. Факта, че сме заобиколени от професионалисти, които усяха да реагират бързо в проблемен момент, ни направи още по-спокойни.
Така че момичета, според мен, на деня трябва да си кажете - каквото стане- стане, аз ще се забавлявам!!!!! Недоволни винаги има, гафчета - почти винаги. Най-важното е обаче - как вие ще си помните сватбата, а не другите!!!!!
Активен
bubble_dreams
Новак
«
Отговор #239 -:
септември 12, 2010, 13:23:30 »
да, явно до тогава ще трябва да се настроя по друг начин, че за момента сигурна съм единствената, която не изгаря от ентусиазъм
периодът не е най-добрия, но вече не мога да отлагам, предвидила съм абитюрентската еуфория, но към края на май мисля вече ще е поутихнало, а и ако необходимите резервации се направят от рано, мисля няма да е проблем
също да попитам, не съм сигурна но май ще се консултирам и с агент, ако имате препоръки, моля пишете ми на лични, за да не излиза като реклама, много са и е трудно човек да се ориентира
Активен
Страници:
1
...
14
15
[
16
]
17
18
...