Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 26, 2024, 08:44:17
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Разположение на гостите по масите - 2
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Разположение на гостите по масите - 2 (Прочетена 65796 пъти)
AnGeL oF lOvE
Сватбар
Отг: Разположение на гостите по масите - 2
«
Отговор #15 -:
февруари 23, 2011, 01:26:11 »
Голяма играчка беше, докато успея да подретя масите. С разполужението на гостите по масите изпитвам големи затруднения...
Untitled2.png
(40.79 KB, 1249x584 - видяно 879 пъти.)
Активен
CabuHka
Професор
«
Отговор #16 -:
февруари 23, 2011, 09:31:56 »
Цитат на: Monikamaria в февруари 18, 2011, 01:00:53
Mariaid
, и аз така мисля! За това я харесах програмката, за която по-нагоре съм писала. Не мога обаче да и открия хакната версия или някой крак. А уж се справям с такива неща.
Някой може ли да помогне? Програмката би била полезна на всички кандидат булки, но да се плаща не ми се иска.
Мисля, че намерих крак, но ще пиша след малко, за да видя дали работи както трябва
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #17 -:
февруари 24, 2011, 21:16:58 »
Оооооо, Сабинка! Благодаря, благодаря, благодаряяяяяяяяяяяя!!!
Активен
steli4ka
Ентусиаст
Публикации: 96
«
Отговор #18 -:
юни 24, 2011, 05:42:48 »
Здравейте
на мен ми звучи много интересна идеята всяка маса да носи име на екзотично място до което искат да отидат младоженците. Така дори може да се направи закачка с гостите, че всяка маса е отговорна за организацията на пътешествие до съответното място за подарък на младоженците
После бързо трябва да се изясни, че е базик, за да няма
Друга идея за наименоване на масите биха могли да бъдат имена на цветя, цветове, плодове и т.н Инатересно е, а и би свършило работа, стига гостите да не се запътят към тяхното си любимо нещо, без да се съобразят с таблото за настаняване
ако всепак си остане вариянта за числа, ето и идеята, която мисля да приложа аз за нашето табло с настаняване
023477458.jpg
(31.35 KB, 403x480 - видяно 678 пъти.)
Активен
Barborana
Сватбар
Публикации: 251
«
Отговор #19 -:
юни 24, 2011, 08:44:40 »
Много полезна темичка! Момичета, имате прекрасни идеи и ще ви следя с огромен интерес. Още не съм стигнала до момента са масите, но вие успяхте да провокирате вниманието ми!
Активен
Morning_Flower
Сватбар
Love is in the air!!! ...
«
Отговор #20 -:
юни 24, 2011, 09:59:27 »
Момичета, работи ли ви тази програмка perfect table plan?
аз си я дръпнах обаче безплатната версия е само за 30 гости, и ми иска license key
някой случайно да го има?
помощ, как да се оправя с нея
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #21 -:
юни 24, 2011, 13:31:57 »
Morning_Flower
, аз страшно много я искам тази програма, но така и не намерих кийген или някакъв крак (като изключим 2-3 вирусчета
). Ако някой открие ще съм му адски благодарна, а и ще е полезно за всички!
Относно имената на масите, нашите са с имена на нещо сладко, а именно: канела, ванилия, захарен памук, карамел и т.н.
Активен
sweet_miminka
Любопитен
«
Отговор #22 -:
август 10, 2011, 07:55:21 »
Мили момичета , моля за помощ! Видяла съм се в чудо! Родителите на младоженеца са разведени и баща му е женен повторно! Как да ги сложим всички на масата на родителите, те ще се избиятт дайде съвет моля .
Активен
Monikamaria
Баш Майстор
«
Отговор #23 -:
август 10, 2011, 13:13:14 »
Ние също имаме подобни проблеми с доста двойки, тъй като родата ми е една шантава!
Аз ти предлагам да няма маса на родителите, а всяка двойка да си седи с нейните си роднини. Защото иначе винаги ще има обидени, ако едните са отделени от така наречената маса на родителите.
Активен
Миши
Професор
«
Отговор #24 -:
август 10, 2011, 18:19:54 »
Може пък да направите 2 маси на която да седят едната двойка родители с бабите примерно. Поне това ми идва на ум. Пак ще има нещо подобно на родителска маса,но в случая ще бъдат 2 маси и пак най-близките ще се отличават.
Активен
emocia_wa
Професор
Публикации: 399
«
Отговор #25 -:
август 10, 2011, 19:14:03 »
ейй.. разпределението на гостите е един от най-неприятните моменти...
много трудна задача! накрая винаги има недоволни
...особено ако родата е по-"специална"...
тук не се придържайте към традиции или етикет...традициите не са това, което бяха. важното е гостите да не останат разочаровани. ако съчетаете хора, които не се познават, или не са подходящи-не могат да си кажат 2-3 думи цялата вечер ще им е тъпо на всички на тази маса. а нали точно в ресторанта трябва да е весело и да се танцува..да се забавляват. неприятен момент е ако родителите плащат сватбата-тогава задължително трябва да се съобразите с техните изисквания. най-лошото е ако някои от местата по масите са с гръб към дансинга или към вас. е тогава почва голямото цупене - защо са ме сложили мен тук...явно другите са по-важни.. особено роднините!
а за настаняването - дори и да сте си организирали цялата сватба сами - до последния детайл, в този момент ви трябва някой друг... вас няма да ви има на вратата, да посрещате и настанявате гостите. (дори и да ги посрещате с уелкъм дринк пак не можете да ги настаните един по един до масата)
трябват ви оправни хора, на които можете да разчитате. най-добрия вариант са по 1 човек от страна булката и от страна на младоженеца - така всеки си познава родата и грешките се свеждат до минимум. всеки от тях е въоръжен със списък - гостите се разделят на 2 графи - от страна на булката и от страна на младоженеца. и вече по маси- може там да е описано срещу всяко име какъв се пада (братовчед, приятел от работата..и тн) и срещу всеки номер на маса да пише "приятели от работата", "роднини" максимално обяснения. хубаво е да има и още един човек, който да поема гостите от вратата - "посрещачите" го намират в списъка и казват № на маса, оттам той поема и води до определената маса.
таблото е нелош вариант, но хората се струпват около него докато се намерят в списъка. вечно има някой не разбрал какво да прави, къде му е масата точно и пак се създава усещане за липса на организация. тогава е важно номерата по масите да са големи и да се виждат отдалеч, защото никой не знае разпределението на ресторанта.
най-добре е да си имате такива оправни приятели защото са ви нужни и за други неща
например като приемате поздравления те са след вас и поемат цветя и подаръци - вие вървите само с чашите и се усмихвате, а не сте скрити зад купчина букети и подаръци
..а и винаги можете да ангажирате професионалисти за организацията в самия ден.. просто за да сте сигурни че всичко ще е наред и ако стане неприятна ситуация ще реагират бързо и адекватно
Активен
emmmmmy
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4265
«
Отговор #26 -:
февруари 07, 2012, 16:09:29 »
аз да си призная, понеже не сме много хора, направили сме схема на самите маси като разположение, но по принцип ще има само по една обща тейбъл картичка на всяка маса, тоест примерно : "маса младоженци и кумове ", маса" приятели на младоженците" ( общи са ни ), маса "роднини" ( там роднините си решиха отсега че ще си сядат кой където му е приятно) и смятам да не се намесвам повече от това, мисля че всички за момента са доволни .
така че при мен засега тази деликатна тема минава лекичко, пък да видим
Активен
veseto_87
Публикации: 2189
«
Отговор #27 -:
февруари 07, 2012, 16:18:15 »
Аз мисля да разпределям гостите след като получа потвърждения от тях. И аз няма да имам тейбълки с имената на всеки, а само на маса.
Активен
Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758
«
Отговор #28 -:
февруари 08, 2012, 13:45:37 »
Успяхме да направим първоначалното разпределение
Получило ни се е много добре за сега! Окончателно разпределение ще има след потвърждение, но то няма да се промени кой зане колко
Ще има тейбъл картички с името на всеки (много хубави съм си харесала):
...и номера на масите. Табло няма да правя, мисля че ще стане огромно струпване и бутане
От моя страна има 4 големи шаферки (не броя 3-те малки
), а от на мъжа ми страната - 4 шафера. Те ще имат задачата да упътят гостите към коя маса са и къде се намира тя, а те сами ще намерят мястото си според тейбъл картичката.
Нашият ресторант е на 2 нива, като от второто има пълна видимост към дансинга и нашата маса (а и другите маси). Долу ще сме ние, родителите ни, 2 маси с най-близки роднини и оттам нататък - всички приятели и близките колеги (които всъщност и те са ни приятели...). Горе ще са по-възрастните роднини и по-далечните. В началото имаше ох и ах как баба ти Пена ще слезе, ама тя баба Пена колко ще стане да танцува по принцип!? Нека на снимките се виждат млади хора, които се забавляват истински, а не родата да не се обиди някои. Сватбата я правим само според собствените си разбирания, не страдаме от скрупули за роди и сръдни
Та моя съвет е - приятелите и младите нека да са по-близо до вас, това осезателно ще повлияе на купона като цяло, а и на снимките. Ще видите после за какво говоря
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265
«
Отговор #29 -:
февруари 08, 2012, 14:00:21 »
да , аз по досегашната схема на масите, съседната на нашата е тази на приятелите ни, тази на роднините и техните гости е отсреща. има и няколко по-малки маси , но там всеки да сяда както и с когото иска.
Активен
Страници:
1
[
2
]
3
4
...
9
Нагоре
Изпечатай