Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 24, 2024, 23:32:07
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Църковен брак - 4
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...
30
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Църковен брак - 4 (Прочетена 156633 пъти)
sonja
Сватбар
Отг: Църковен брак - 4
«
Отговор #345 -:
април 11, 2011, 11:39:43 »
Нашия поп пък направо ни каза. че трябва да купим свещи за всички гости. в тази църква явно е задължително това, пък и в малък град като Павликени, сега им се е отдал случай да си продадат свещите..
tweety bird
, същото ни казаха и на нас за духовните родители, и ние искахме кумците да ни станат кумове първо, но няма как.. Но кумовете, които си избрахме са супер готини и много им се радвам!
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #346 -:
април 11, 2011, 12:22:49 »
Grey, ние не сме били на служба в нашата черква, за да гледаме, но пък аз съм очарована от ритуала.
Не помня да съм била на църковен брак в съзнателните си години. Не знаех и какво да очаквам, но тук имаше едно момиче, което изказа мнението си, че ритуалът там е невероятен. Наистина беше уникален не само с хора си, слушах внимателно всичко, което говореше попът, макар и много изморена вече. Даже от време на време понеже много от думите , които казваше бяха, че жената трябва да се подчинавя на мъжа и все мисли в този ред, попът започна да ми намига, все едно казваше, така е ама не е точно така
.
И двамата с мъжа ми сме от двата края на БГ, но избрахме Търново и не съжаляваме. Малко хора в днешно време избягват църковния брак, явно по обясними причини, все пак църквата не може да развежда.
Единствено служителката там беше винаги нервна и даваше грешна информация. Но пък добре, че се запознахме с един поп (не помня дали беше нашият), та той ни обясни всичко.
Sonja, радвам се, че все пак имате и вариант за други , които с радост ще ви кумуват.
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #347 -:
април 11, 2011, 21:40:44 »
Да, ритуала може да бъде много хубав, наистина, ако е изпълнен съвестно, от сърце...
Пожелавам го на всички, и на себе си също
(ако обаче го правят за събиране на таксата, набързо, претупано, с подпийнал поп ефекта е точно обратен ...
)
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #348 -:
април 12, 2011, 21:24:17 »
Момичета, мен ме терзае един малко странен въпрос - моля ако има булки, които вече са се венчали в Св.София, да ме светнат дали има проблем освен късметчета, пред църквата шаферките да хвърлят и розови листенца, примерно Подготвила съм такива, имам и кошнички за малките ми шаферки, но не знам дали това не е забранено - в някои църкви смятат, че така се цапа пред църквата и не разрешават, та затова питам.
Активен
lawyer
Сватбен ГУРУ
Публикации: 779
«
Отговор #349 -:
април 12, 2011, 21:53:40 »
soulless, писах в темата за дреболийките какво мисля по този въпрос, но май трябваше да е тук
Активен
dilqna87
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #350 -:
април 12, 2011, 22:10:03 »
Момичета здравейте
Днес си запазихме дата и час в"Покров Богородичен" ,таксата е 185лв,
включва задължително хор и двама свещеника...някой има ли идея защо са двама?Благодаря!
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #351 -:
април 12, 2011, 22:18:25 »
Dilqna87
, моето съвсем лаишко обяснение е, че това, че са двама свещеници придава повече тържественост на ритуала, а може и да има по-основателна причина, не знам
Активен
dilqna87
Регистриран
Публикации: 5
«
Отговор #352 -:
април 12, 2011, 22:33:31 »
Мерси мила за отговора..мъчих се да намеря информация,но нищо...ще разпитвам пак в църквата
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #353 -:
април 13, 2011, 08:55:04 »
Цитат на: dilqna87 в април 12, 2011, 22:10:03
Момичета здравейте
Днес си запазихме дата и час в"Покров Богородичен" ,таксата е 185лв,
включва задължително хор и двама свещеника...някой има ли идея защо са двама?Благодаря!
При нас също бяха двама, но мисля, че и още един се моташе
И двамата четяха, като втория по-малко, но пък втория поп беше като асистент на първия и на нас , защото ми взимаше свещите и букета и когато преценеше ми ги даваше. Може би и при вас ще е с такава цел.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #354 -:
април 13, 2011, 09:51:46 »
Само да вметна, че Синодът определя цените на ритуалите, а повечето свещенници вземат много по-скъпо на своя галва. Ако някой може да намери тези цени, спокойно може да се оплаче от дадена цъква, че му вземат повече, защото някои попове си позволяват да вземат двойно и тройно.
Активен
Susito
Ентусиаст
Ще ставам госпожа :-)
«
Отговор #355 -:
април 13, 2011, 16:17:13 »
Имате ли идея дали в Боянската църква се правят венчавки? Някъде във форума бях прочела по темата, но не мога да го намеря
Онзи ден ходих до Света София и ми казаха, че венчавката е 300 лв, доста скъпичко ми се видя за 30 мин.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #356 -:
април 13, 2011, 17:05:09 »
Susito, в Боянската църква не се правят венчавки - предполагам заради това, че тя функционира като музей, има такса вход и самата църква била нестабилна (това е мнение в предишните теми тук, във форума, цитирам по памет), така че помислете за друг вариант
Иначе, за Св. София си права, ама това е положението. И на мен ми се видяха много, но там ще сме - много ми е мила на сърцето тази църква по ред причини, а и е толкова хубава!
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #357 -:
април 13, 2011, 17:10:54 »
Старата Боянска църква е музей и не е действаща църква.
В новата действаща Боянска църква правят, а свещеникът е чудесен човек. Самата църква е чиста и приветлива, не е много голяма, но пък има двор.
«
Последна редакция: април 13, 2011, 17:12:41 от grey
»
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #358 -:
април 13, 2011, 18:34:53 »
Интересно наистина! - дори не бях чувала за новата Боянска църква
Grey, благодаря ти, че сподели!
Активен
Hypnose
Ентусиаст
Публикации: 126
«
Отговор #359 -:
април 17, 2011, 23:30:56 »
Момичета,може ли да ми покажете как изглеждат късметчетата,които се хвърлят когато младоженците излизат от църквата?И също така искам да попитам,знаете ли дали съществува опцията в същия този момент камбаните да бият тържествено?Дали има вероятност от църквата да се съгласят да ги бият заради нас?Иначе сме си избрали катедралния храм „Света Богородица" в Пловдив.
Активен
Страници:
1
...
22
23
[
24
]
25
26
...