Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 25, 2024, 01:23:15

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Църковен брак - 4  (Прочетена 156786 пъти)

Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #285 -: март 17, 2011, 23:35:06 »

Ами и аз така искам, но се загледах вчера, че на листчето, което ни дадоха от църквата пише : свещи с 2 м панделка - закупуват се предварително от храма  huhhuh.gif...
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ
Публикации: 619

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: март 17, 2011, 23:41:27 »

И при нас в Св. София е препоръчително да се купят от храма - на нашето листче пък пише панделка 1,2 метра, как ги определят тези дължини, идея си нямам blum На мен ми се мотае някаква сериозна цифра за свещи от нашия храм, ама 30 лв ли беше, нещо такова. Какво да се прави - ще се купуват smile
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ

« Отговор #287 -: март 17, 2011, 23:44:45 »

А свещите за сватба в храмовете като по магазините ли са?  blush
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: март 17, 2011, 23:51:16 »

Ох, ами поне тия в Св. София представляват изчистени сравнително тънки прави свещи, облечени в панделка от долната част и свързани помежду си пак с въпросната панделка. Имат и брокат по панделката и това е, струват ми се по-различни от тези по магазините, но много младоженци си минават и със свещи от сватбените магазини или от специализирани ателиета. Аз мисля да купувам от храма и да решавам въпроса, ама все още не знам колко пари да предвидя точно - мотае ми се нещо от сорта на 30 лв, което е ужасно много за свещи, но...
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: март 18, 2011, 01:16:55 »

то май всяка църква на листичето пише различно - на нашето пишеше 2 броя ритуални свещи свързани с лента huhhuh.gif Миме да ти кажа може би тия в църквата си връткат няква търговийка и продават от тези стилизираните свещи в храма и тях визират под "ритуални", а не тези обикновените свещи от жълт восък, що не идеш да ги питаш на място?!

Соулес ква е тая цена 30лв Oh my ... аз нашите свещи ги купих от Асеновград, понеже бях решила всичко на куп да вземам, а не едно по едно, защото може да забравя нещо и дадох 8лв. за свещите и 6лв. за украсата към тях .. леле леле леле 30лв. Oh my ... Oh my ...
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: март 18, 2011, 08:16:51 »

Рафи, ами, знам ли, мотае ми се такава цифра, като ида тия дни ще стане ясно дали наистина струват цяло състояние тия свещици blum Но като имаш предвид, че ритуалът ни струва 300 лв... май е очаквано, уф nea
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: март 18, 2011, 10:14:42 »

Flappy, относно хора в ритуалната зала вече съм наясно и аз,че там ти одират кожата, ако не си запознат.  star hunter Изчетох доста по темата за избор на ритуална зала, но  не знаех как стоят нещата с хора в църквата. Аз съм била на сватби в църкви с хор и без хор, но дори и на тази която беше без хор не ми се стори зле. Всъщност чудех се дали и там има възможност за някакъв вид механично озвучаване, защото ако пее само един поп надали ще е много добре. От друга страна като знаем как в гражданското се чудят как да ни вземат повече пари, нищо чудно и в църквата да е така - не знам за вас, момичета, но на мен суми от рода на 300-360 лв ми се струват изключително много за един сватбен ритуал! От друга страна обаче - ако искаш венчавка - няма как плащаш си и това е! И все пак тези пари няма да ме откажат от венчавката  priest
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: март 18, 2011, 11:39:38 »

мен ако питате трябва да отидете на някоя литургия, когато хорът към дадената църква пее и да си прецените дали ви харесва или не - аз лично така процедирах, за да съм спокойна, че на ритуала ни няма да има някоя грозна изненада
Активен
*mila*
Ентусиаст
**
Публикации: 81

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: март 20, 2011, 17:11:08 »

Момичета много Ви моля,ако знете някой който се е венчал в Бачково,ако може да сподели как е минало,много ще съм ви благодарна,,че се измъчих с венчавката sad
Активен
pandelka
Ентусиаст
**
Публикации: 51

« Отговор #294 -: март 23, 2011, 14:45:09 »

момичета имате ли идея наистина ли ремонтират Света София Oh my ...
и до кога ще бъде този ремонт???
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: март 23, 2011, 14:51:11 »

Не знам доколко е достоверно инфото, но в нета намирам информация за едномесечен ремонт на Св. София от средата на февруари до средата на март, който би трябвало да е приключил. При всички случаи преди седмица-две минах покрай църквата, имаше ремонтни работи, но си работеше, а и ние сме оставили капаро за нея за дата 22.05 и никой не ни се е обадил засега за промяна. Може би дори и да има ремонт, това няма да засегне провеждането на ритуалите.
Активен
pandelka
Ентусиаст
**
Публикации: 51

« Отговор #296 -: март 23, 2011, 15:01:35 »

soulless на мен една приятелка ми каза, че го няма целия под. Махнати са всички плочки от иконите до входа, тоест цялото вътрешно пространство. незнам, надявам се да го оправят бързо, ако не са го оправили. тези дни ако имам време ще намина оттам да видя какво е положението.
Активен
soulless
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: март 23, 2011, 15:13:10 »

Възможно е, в момента тече Великденския пост - до 24 април, така че е съвсем възможно да използват времето, когато така или иначе не се извършват венчавки. Ще се радвам да споделиш инфо ако успееш да се разходиш до там тези дни smile
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ

« Отговор #298 -: март 23, 2011, 20:53:27 »

Момичета, виното и бокалът трябва ли да са украсени?
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: март 23, 2011, 21:52:13 »

не, няма такова изискване - ако решиш да ги украсиш за собствено удоволствие, мисля, че няма да има никакъв проблем smile
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: