Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 15, 2024, 18:03:47

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Църковен брак - 4  (Прочетена 156054 пъти)

menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: октомври 23, 2010, 10:16:50 »

За изключенията - понеже ние искахме да сключим църковен брак на 2 август (2008), което за нас беше много ключова и важна дата, дори съдбовна, ако мога така да се изразя. (при нас всичко се случва на 2-ро число, даже и бебето има голям шанс да се роди на 2 май  pardon )
Та ни казаха, че такова нещо нямало да се приеме - не разбирам защо, все пак църквата е религия и би трябвало да се уважават такива "знаци" от съдбата (или дори от Бог, ако мога да се измъкна с това  girl_wink), ама то вече всичко в църквата е материализирано, и въобще такива "съдбовни" неща нямат значение.
И казаха, че единствените изключения, които се приемат, са - булката е бременна (а уж и това е против каноните на църквата, ама карай), някой от преките роднини на младоженците е на смъртен одър или някой от младоженците или преките роднини е в чужбина и няма как да се организира по друго време, но за последното не било много сигурно. Което означава, че който и от тези варианти да се използва, това трябва да се обяви едва ли не непосредствено преди сватбата...

Поради тази причина, че тогава ни отказаха, още нямаме сключен църковен брак. Но дори и да сключваме такъв - отново ще е на второ число, може би 2012г.  girl_wink
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ
Публикации: 878

« Отговор #76 -: ноември 03, 2010, 14:15:53 »

Скъпа menyanthe. Не всичко в църквата е материализирано,и по тази причина не са направили изключение за Вас. В противен случай щяха да Ви приемат "офертата". Тези дати и случайни съвпадения нямат никакво значение за църквата. Ако на Вас всичко Ви върви,то заслугата е на Бог, а не защото се е случило на определена дата. От доста време следя тази тенденция със съвпадението на датите и повярвай ми,няма никакво значение. Един от най големите напливи за сключване на брак и сватби беше 07,07,2007г. На същата тази дата и аз бях ангажиран. Но на долния етаж на сградата имаше друг ресторант и друга сватба която беше започнала от обяд. Един от сватбарите се качи на мотора на друг сватбар вероятно колега по маса. И се преби жестоко на 150 метра от ресторанта. Заби се в задницата на един джип управляван от мйка с малко дете на задната седалка. Беше тежко ранен а от мотора нищо не ставаше.Тази година на 10,10 2010  кумата припаднала в църквата и не могат да я свестят. Сватбата в ресторанта закъсня с около час и половина,а кумата дойде с някорко часа закънение,като си личеше че не е много адекватна.  Дали пък това не е знак от Бог че не са важни датите и зодийте а ние Му дължим повече уважение?
На всички бъдещи сватбари желая успех в подготовката!!! give_rose
« Последна редакция: ноември 03, 2010, 14:17:35 от AIVEN » Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564

Моят сватбен албум

« Отговор #77 -: ноември 03, 2010, 17:39:09 »

Е, добре, как ще обясниш това:
Запознаваме се 02.04.2002 (я, колко много двойки), той е роден на 02.12.1980, аз съм родена на 02.11.1985. А сега бебето е с термин 6 май, но както расте по-голямо, като нищо да се роди 4 дена по-рано на 2 май.  girl_wink И по случайност (още от преди да се запознаем) и на двамата двойката ни е любимо число. А имаше и други двойки в живота ни, но в момента само за тези се сещам.

Докато при тези хора, за които ти говориш - дали 7-цата или 10-ката са били от някакво значение за тези хора от преди това? Или просто са си ги харесали, защото са 3 еднакви? Понеже по тази логика вместо 02.08.2008, ние трябваше да изберем 08/08/08, нали така? Не че това нещо щеше да промени по отношение на църковния брак, тъй като постите са от 01.08 до 15.08 включително.

Но все пак в Библията уж се говори за разни предзнаменования, за разни пророчества и не знам си какво още, но когато има нещо такова в живота на един човек - нее, тогава не може.
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #78 -: ноември 08, 2010, 13:05:51 »

Това което за което пишеш е напълно нормално нещо. В живота на човек има толкова много дати че е съвсем нормално да има някакво ЧАСТИЧНО съвпадение както е при теб. Даже ако няма такова ще е по-странно.И колкото повече дати добавяш толкова повече съвпадения може да има. Не виждам какво значение може да има това кога сте се запознали. Ако искаш добави и датата на първата целувка,на първия полов акт,и.т.н. Извън тези неща виждам че съвпада само една двойка в рожденната дата,това че и двамата сте родени на 2-ри. Но нито месеца,нито годината съвпадат. Въобще човек ако се замисли може да си измисли хилади причини за това дали му върви или не. Поредни цифри,съвпадения,дори липсата на такива. Както е при мен. Аз съм женен и имам 3 (три)  sarcastic деца родени на различни дати,и на пръв поглед няма никакви съвпадения в нашето семейство. Значили това че ми върви на дати които не се повтарят или дублират с други такива от нашия семеен живот? Трябва ли да планирам златна или сребърна сватба на дата в която няма никакви съвпадения само защото и до сега нее имало такива? Повярвай в това, че е по-добре да спазиш постите и позволените дати за венчание,отколкото да спазиш някаква дата за която няма никаква гаранция че ще ти донесе щастие. Успех give_rose
« Последна редакция: ноември 08, 2010, 13:19:08 от AIVEN » Активен
Myriam
Регистриран

Публикации: 1

« Отговор #79 -: ноември 09, 2010, 15:02:07 »

хахаах, колко парадоксално - може ли да искаш да сключиш брак пред Бог, което означаваш, че вярваш в него, и да вярваш в същото време в глупости като числа, съвпадения на дати
преди да влезете в църквата, отворете за малко Библията и попрочетете, за да сте сигурни от къде идват тези знаци, защото не само Бог праща
Активен
BulkaBeglec
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #80 -: ноември 10, 2010, 00:38:29 »

Църковния брак си е нещо невероятно, но е малко отживелица вече smile по една или друга причина...
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #81 -: ноември 10, 2010, 02:58:30 »

Църковния брак си е нещо невероятно, но е малко отживелица вече smile по една или друга причина...

Интересни са ми и едната и другата причина... blush
Активен
katqsl
Ентусиаст
**
Публикации: 61

Моят сватбен албум

« Отговор #82 -: ноември 10, 2010, 09:44:34 »

На мен пък ми е чудно как може църковният брак да бъде нещо модерно или пък отживелица   huhhuh.gif ...за мен е въпрос на вяра и вътрешно усещане, а не на модни тенденции.
Активен
svekarva
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4023

« Отговор #83 -: ноември 10, 2010, 11:18:49 »

katqsl,
Добавям, че имаше време, когато църковният брак беше  и забранен! Wink. Съгласна съм, че това трябва да е въпрос на вътрешно усещане!
Била съм на доста църковни бракове като гостенка и никога не съм се заслушвала в думите на отеца. Скоро обаче попаднах случайно на едно бракосъчетание - бях в църквата и си мислех за мои неща, когато започна церемонията. Едно от малките шаферчета все тичаше и се въртеше и накрая реши да дойде при мен. Гушнах го и му предложих да слушаме и гледаме заедно какво става в момента, та дано се "кротне". Думите на отеца ме хвърлиха в недоумение, защото той каза на младоженеца /много младо и много усмихнато момче/:".....откажи се от своите родители и създай свой дом". То хубаво, ама да излезе от устата на свят човек diablo. На всичко отгоре го повтори два пъти, съвсем правилно съм го била чула! Реакция никаква, нито от младите, нито от сватбарите - добре, че никой не е схванал какво казва. Аз, както знаете, обичам да се справям със съответната литература  blum и видях, че думата е откъсни се, нещо много смислено, но пък съвсем различно. Та ви съветвам, слушайте и изпълнявайте избирателно! yahoo
Активен
stefanel
Сватбар
Публикации: 212

Не искам много,искам всичко :)

Моят сватбен албум

« Отговор #84 -: ноември 10, 2010, 12:35:47 »

Свекърва,трябвало е да изслушаш целия ритуал,за да разбереш смисъла  Wink Казва се,че всеки от младоженците трябва да се отлепи от родителите си и да се прилепи към партнъора,за да се сформира ново семейство.И никога трети човек не трябва да се намесва между двамата,било близък или далечен.Имаше и заръки,въпреки че се откъсваме от родителите и поемаме по собствен път,да не ги забравяме и винаги да се отнасяме с признателност и благодарност към тях.Искам да ти кажа,че при нас родителите ни бяха много развълнувани от ритуала.Не виждам нещо лошо в него.Винаги идва момент,когато децата се откъсват от полите на мама и тати и поемат по собствен път.Това е напълно естествено.
Активен
katqsl
Ентусиаст
**
Публикации: 61

Моят сватбен албум

« Отговор #85 -: ноември 10, 2010, 12:55:40 »

Аз доколкото разбрах според svekarva проблемът е, че отчето е казал откажи се вместо откъсни се , тъй като смисълът на двете думи наистина е различен Wink Но пък и може да не съм разбрала правилно smile
Активен
AIVEN
Сватбен ГУРУ

« Отговор #86 -: ноември 10, 2010, 13:15:40 »

funnytooth funnytooth funnytooth Ха Ха Ха ...Свекито май се е засегнала... sarcastic sarcastic sarcastic
По нататък отеца казва: Жената да се бои от мъжа си и да му се покорява така както на Господ, а мъжа да обича жена си така както себеси.... и двамата ще станат една плът.
Когато се слуша внимателно всичко което отеца казва,тогава смисълат е ясен. Има се в предвид че жената ще се отдели от родителите и ще се прилепи към мъжа си. Дали е казал отдели , откъсне или откаже, мисля че не е съществено за човек който е схванал смисъла. Но ако не слушаш внимателно и чуеш само откъс от цялата реч,то тогава лесно можеш да извадиш нещо от контекста и да се зачудиш.- какво ли иска да каже отеца? И накрая,всичко което става във църквата не е случайно,нито дума,нито запетайка дори. Ако отеца е казал нещо на което някой са обърнали внимание а други не.То тогава това се отнася за тях. ????????smile
« Последна редакция: ноември 10, 2010, 13:24:10 от AIVEN » Активен
svekarva

« Отговор #87 -: ноември 10, 2010, 14:17:27 »

Да, в случая има два проблема:1. Човек не може бъде съветван да се откаже от родителите си, може да се откъсне, за да създаде свой дом- отчето трябва да вниква в смисъла на думите, които казва!
2. Никой не слуша и не се мъчи да разбере какво се говори /нямаше никаква реакция от страна на присъстващите/ - защо се прави тогава църковен брак!
За разлика от Aven, аз се изказвам, след като съм чула, прочела и разбрала, за какво става въпрос.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: ноември 10, 2010, 14:26:13 »

Понякога не е много добре да слушате какво пее попа. На една сватба едва не изпопадахме от смях. Спомням си само: "....има 7 сина, за вас ще са само трима..." :funny:и все в този стил бяха. Но поне му се разбираше. Има и такива попове, на които колкото и да се мъчиш, не можеш да разбереш и дума.
Активен
svekarva

« Отговор #89 -: ноември 10, 2010, 15:01:46 »

По отношение на разбирането - Един доста подпийнал отец заплиташе " И Светаго Духа....", та се чуваше само "та го духа"  и всички се заливаха от смях, а на булката и текнаха сълзи от стискане да не избухне в кикот. Аз съм източно православна, но шапка свалям на проповедите на католическите свещеници, обясняват и разясняват всичко.
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 30   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: