Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 22, 2024, 13:37:04

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 [2] 3  Всички   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: За музиката по сватбите - 2  (Прочетена 20168 пъти)

Alois
Регистриран

Публикации: 4

« Отговор #15 -: февруари 28, 2011, 00:53:12 »

здравейте! може ли някой да ми каже каква техника е необходима за озвущаване на зала за 200-300 души? каква техника трябва да притежава DJ?

мерси
Активен
djdimi
Професор
Публикации: 361

dimifoto.weebly.com

« Отговор #16 -: март 01, 2011, 15:08:53 »

здравейте! може ли някой да ми каже каква техника е необходима за "озвущаване" на зала за 200-300 души? каква техника трябва да притежава DJ?

мерси

Предполагам,въпросът е за минимум необходима техника за озвучаване и водена на програма.2000 вата с 4 тонколони без честотно разделяне.Качествен мишпулт,CD плеари,компютър,микрофони и др.За добро и качествено озвучаване,зависи от залата и се планира на място.Наемете си професионален DJ или музиканти с опит и необходимата техника.Успех.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ
Публикации: 568

Ние можем и знаем как... !!!

« Отговор #17 -: март 01, 2011, 17:42:45 »

Alois,
2000 вата е мощност за около 120 души до максимум 150 души.
При такава бройка хора, мощността трябва да е не по малко от 4 киловата(4000 вата) .
Като тонколони - минимум две бас тонколони + 4 широколентови тонколони, за да може звукът да е достатъчно мощен, качествен и равномерно разпределен, и задължително честотно разделяне.
При 2 киловата звукът няма да е достатъчно мощен и (казано на разбираем език) за да се компенсира това, музиката ще се усилва до крайна степен (усилвателя/ите и тонколоните ще работят на максимално натоварване и дори пренатоварване), което ще доведе и до много некачествен и изкривен звук.
Мощната апартура може да свири и леко, докато НЕ достатъчно мощната - няма как да компенсира недостига на сила.
Ако някой, се опитва да ви убеди че мощност под 4 киловата (4000 вата) за над 200 до 300 души, ще е достатъчна, просто не вярвайте и не се съгласявайте, защото това ще ви донесе разочарования по отношение на озвучаването, което автоматично ще се отрази и на доброто настроение на дансинга.
« Последна редакция: март 02, 2011, 00:14:50 от DjNick Mc » Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #18 -: март 04, 2013, 19:23:19 »

Отдавна никой не се е разписвал в темата, но в момента търся информация за Формация Фаворит гр.Свищов. Някой бил ли е на сватба с тяхно участие? Какво ви е впечатлението от участието им? Аз съм присъствала на сватба с тях но преди 15-16години, от тогава нещата доста са се променили.
Активен
Polito_
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #19 -: април 04, 2013, 17:53:03 »

Здравейте smile Не намерих по-подходяща тема, за да си задам въпроса, така че очаквам всякакви мнения и коментари.
Някой бил ли е на сватба, където да е бил поканен известен певец и да е останал очарован? Чакам предложения, защото сме блокирали и не можем да измислим. Искам да направи купон , който и да е. А не да дойде да попее, хората да седят като на концерт и да си тръгне. Говорим за поп и поп-фолк изпълнители.
Също така, ако някой може да сподели впечатления от Алисия и Джена? И някакво актуално инфо за хонорари!
Благодаря  pleasantry
Активен
djdimi
Професор

dimifoto.weebly.com

« Отговор #20 -: април 04, 2013, 20:36:39 »

Здравейте smile Не намерих по-подходяща тема, за да си задам въпроса, така че очаквам всякакви мнения и коментари.
Някой бил ли е на сватба, където да е бил поканен известен певец и да е останал очарован? Чакам предложения, защото сме блокирали и не можем да измислим. Искам да направи купон , който и да е. А не да дойде да попее, хората да седят като на концерт и да си тръгне. Говорим за поп и поп-фолк изпълнители.
Също така, ако някой може да сподели впечатления от Алисия и Джена? И някакво актуално инфо за хонорари!
Благодаря  pleasantry
Като професионалист най-чистосърдечно мога да кажа, че повечето поп-фолк изпълнители очароват и забавляват гостите по сватбите (е има и някои разочаровани, но това са редки случаи). Озвучаването и DJ също трябва да са на ниво за доброто сработване на екипа, настроението и купона...Впечатления от Алисия и Джена: и двете певици са много добри, имат богат репертоар, много хитове, доста почитатели и са харесвани и търсени. Хонорарите започват от 2000 лв + (и нагоре) за 1 час (или 2 х 30-40 мин.)...ако има друго участие наблизо и може да ви впише в графика си, са възможни отстъпки. Най-добре говорете с личния им мениджър или импресарио.
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ

« Отговор #21 -: април 04, 2013, 21:22:31 »

Дими, струва ми се си малка назад във времето с хонорарите,
Цените за посочените две изпълнителки трагват от 3000-3500 нагоре.
Polito,
Мога да споделя съвсем прясна информация от преди 5 дена относно Джена, от участие с нея.
Страхотна е и знае как да зарази хората и да вдигне настроението и желанието за купон.
Със сгурност и Алисия не е по назад с умнията да направи страхотен купон.
Нещата опират до бюджет преди всичко, от там нататък нама как да не стане !? smile
Не се подлъгвайте да наемате обаче оркестър (независимо какъв) за цялото парти, защото тогава нещата стават малко монотонни и еднообразни а това създава голям дискомфорт за настроението на дансинга.
Не налагам моето мнение по въпроса защото всеки си има лично виждане за нещата и си решава сам, как да постъпи.

Активен
Vivi20
Сватбен ГУРУ
Публикации: 790

« Отговор #22 -: април 04, 2013, 22:24:55 »

Полито, може ето тази тема да ти е полезна:

http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,635.120.html
Активен
djdimi
Професор

dimifoto.weebly.com

« Отговор #23 -: април 05, 2013, 00:27:25 »

Дими, струва ми се си малка назад във времето с хонорарите,
Цените за посочените две изпълнителки трагват от 3000-3500 нагоре.
...

Тази цена която съм писал е съвсем ориентировъчна и около средната (защото има и изпълнители, които приемат и за под 1000 лв на участие, да не казвам имена), а през активния сезон от май до септември, както и месец декември цените е естествено да се покачват.
« Последна редакция: април 05, 2013, 00:30:29 от djdimi » Активен
Mucka<3
Сватбен ГУРУ
Публикации: 674

Моят сватбен албум

« Отговор #24 -: април 05, 2013, 22:10:04 »

DJNick, не подлъгвай хората само, защото си DJ  NO Била съм на сватба само с оркестър (и то не от прехвалените, които вземат над 1000 лв.) и не седнахме до 5:30 сутринта!!! И винаги разказвам, че това е най-яката сватба, на която съм била! Един  DJ не може да направи такъв купон, какъвто може да направи оркестъра  pardon И на нашата сватба ще бъдем с оркестър  danceg
Активен
Pulsatorkata
Ентусиаст
**
Публикации: 78

Моят сватбен албум

« Отговор #25 -: април 09, 2013, 09:27:19 »

Момичета ние също наехме оркестър и мисля че е мн по добре отколкото  DJ.Присъствали сме на сватби и с оркестър и с  DJ и мога да кажа че оркестъра е къде по добре и който иска да е на сватба с хубава музика препоръчвам оркестър и да основно е народна музика за народен оркестър,но все пак е сватба и хората искат хора и т.н-това поне е моето мнение.smile
Активен
DjNick Mc
Сватбен ГУРУ

« Отговор #26 -: април 09, 2013, 18:30:10 »

Mucka<3
Не подхлъзвайте хората само защото сте били на сватба с най-страхотния купон до 05.00 часа сутринта за под 1000лв. с не толкова прехвален оркестър Wink , че с всички оркестри е така !!!
Бъдете така добра и възможно най-бързо споделете за този оркестър, за да може всички останали да изживеят такъв страхотен купон !!!

Pulsatorkata,
Хубаво е когато на едно сватбено парти има народни хора и фолклор, но когато стане дума за сватбено парти на което такъв вид музика не се котира - какво се случва с хубавата музика на оркестъра, който предимно свири хора и кючеци, а аудиторията слуша Rihanna, Depeche Mode, U2 и THE PRODIGY ? или дори 100 Кила ?!

Всеки си има виждане и предпочитания и ги следва, но това не е истината за другите !!!
« Последна редакция: април 09, 2013, 19:15:21 от DjNick Mc » Активен
ra4e1
Сватбар
Публикации: 177

« Отговор #27 -: април 10, 2013, 05:05:14 »

Всеки си има своите предпочитания, но не мисля че е уместно защото сте DJ "някой си"да се изказваше против оркестрите, защото не видях никой от оркестър " някой друг си" да говори срещу DJ !!!
Аз съм ЗА хубавите български оркестри, които имат и талантливи певци и певици и само защото нямат хонорарите на фолк певиците не значи че няма да си свършат работата. Все пак тъй като не могат да свирят без прекъсване има и разнообразна музика в паузите!
Нашият оркестър за октомври миналата година за 11 астрономически часа , 3 певци, 1 DJ и 5 музиканти ни струваше 850 лв!!!
Активен
mari_i_i
Ентусиаст
**
Публикации: 148

Щастлива мама на Даниел!

Моят сватбен албум

« Отговор #28 -: април 10, 2013, 09:06:10 »

Аз съм присъствала на сватби с DJ и с оркестър. Наистина много зависи от предпочитаната от младоженците музика. На последната сватба, на която присъствах водена от DJ се получи страхотен купон. Младоженците бяха почитатели на българска естрада и хитове от 80-те примерно и по-стара музика, наистина се забавлявахме много. DJ беше на ниво и не превърна сватбата в дискотека, имаше достатъчно хора и т.н.
Аз лично предпочитам живата музика на оркестър, може би защото традиционната българска сватба е точно с такава музика и предимно се изпълняват хора, ръченици, танцувална музика като валсове, танго и т.н.
Хубавото в случая е, че хората имат избор DJ или оркестър, а защо не и двете?
Активен
Polito_
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #29 -: април 10, 2013, 19:48:29 »

Благодаря на всички за мненията.
Но вече относно хонорарите сте доста оптимистични хахха  Oh my ... Разпитахме тук там и на всички по-актуални изпълнители (Алисия, Джена, Анелия и тн) хонорарите стартират от 6-6,5 хил БЕЗ ДДС!!!!! Тони Стораро е "само" 5 хил! Ще видим какво ще решим ние...
Активен
Страници: 1 [2] 3  Всички   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: