Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 19:43:28
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Украса на ресторанта - 7
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Украса на ресторанта - 7 (Прочетена 219249 пъти)
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499
Отг: Украса на ресторанта - 7
«
Отговор #330 -:
ноември 23, 2010, 20:41:00 »
5ia_, от Флорис разбрах, че си останала впечтлена, но моят опит с тях показа, че са некоректни. Бяхме се уговорили да ми доставят орхидеи, бяхме фиксирали цената, бях дала капаро, междувременно ми се обаждаха от други места, че могат да ми доставят, но аз им отказвах, тъй като уж бях се уговорила с Флорис, но малко преди сватбата ми се обадиха и така между другото ми казаха, че цената вече е друга - при това многоооо по - висока. В крайна сметка им вдигнах скандал и не им позволих да ме поставят пред свършен факт, което явно беше идеята на цялото начинание, и си взех капарото, но заради тях пропуснах възможността да намеря орхидеи от други места, откъдето ми предлагаха, защото вече нямаше време, и в крайна сметка се задоволих с рози. Та, накратко казано внимавайте с тях
Активен
CabuHka
Професор
«
Отговор #331 -:
ноември 25, 2010, 06:46:14 »
Консултирай се с адвокат, отиди и до агенцията за защита на потребителя обясни и на тях, но не ги оставяй така нещата. Договор подписахте ли?
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
Публикации: 59
«
Отговор #332 -:
ноември 25, 2010, 09:09:52 »
Да подписахме договор и приложение към договора. Като чета из форума виждам че агенция "Шейла" не е много популярна, това трябваше да ми е сигнал.
Какво мислите за букета, най-после успях да го кача в лична галерия ?
Активен
anelcka80
Сватбен ГУРУ
Публикации: 859
«
Отговор #333 -:
ноември 25, 2010, 10:45:29 »
Е такова безочие не съм виждала!!!
Моят съвет е, не си оставяйте магарето в калта. Най-малкото което можеш да направиш
sapfira_101
е, да напишеш писмо до местната или националната преса (примерно Господари на ефира). Може да изкараш късмет и да се занимаят с твоя случей. Може да не си получиш паричките обратно, но поне други няма да се залъгват да ползват услугите им.
Активен
franzelkata
Ентусиаст
Публикации: 79
«
Отговор #334 -:
ноември 29, 2010, 14:06:57 »
Ужасно е такова нещо да ти причинят точно на този ден, лошо е и за мен, защото аз мислех точно към тях да се обърна, тъй като са украсявали ресторанта, в който ще бъде нашата сватба, и мислех, че ще се справят добре
Активен
tweety bird
Сватбен ГУРУ
Публикации: 908
«
Отговор #335 -:
ноември 29, 2010, 17:37:21 »
Шоколадовата сватба трябва да е свързана с кафявия цвят. Стига да не искаш бял шоколад
Назад в темата има много снимки с кафяво. Поразгледай.
«
Последна редакция: ноември 29, 2010, 17:39:09 от tweety bird
»
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
«
Отговор #336 -:
ноември 29, 2010, 23:58:58 »
franzelkata
, агенция "Шейла" бяха украсявали и моят ресторант и това ми направи много добро впечатление, казах си че поне са нясно със силните и слабите места на залата в ресторанта. Но в крайна сметка, не се получи нищо от това което съм виждала в галерията им и това което бяхме говорили. Имай предвид, че девойката от "Шейла" работи заедно със майка си, възрастна жена която неможе да се справи с украсата на една съвременна сватба. Може и да не стигна до господари на ефира, но поне ще направя блог за "Шейла" и "високото качество" на предлаганото обслужване. Погледни моят букет от галерията и вече ще си наясно дали искаш да ги ползваш и какво прави червената роза в букет от шампанско и праскова
Активен
franzelkata
Ентусиаст
Публикации: 79
«
Отговор #337 -:
ноември 30, 2010, 11:41:17 »
Точно затова се ядосвам, и аз искам праскова и шампанско, а сега дори не знам към коя агенция да се обърна.
Активен
5ia_
Любопитен
Публикации: 36
«
Отговор #338 -:
ноември 30, 2010, 12:27:09 »
тази червена розичка наистина е доста не на място, защо просто не я извадихте от букета, все пак броя на цветята не е критерий, може да са 3, ама да свежи и красиви. Какво обяснение дават от тази агенция? Че и 700лв
Активен
sapfira_101
Ентусиаст
«
Отговор #339 -:
ноември 30, 2010, 12:30:24 »
Прочети мненията на момичетата, със сигурност има и качествени агенции към които да се обърнеш. Аз даже някъде из електронната ми поща имам оферти от 4-5 други агенции, но с тях не съм осъществявала личен контакт а само чрез е-майл.
Задължително по време на декорацията на ресторанта, изпрати твой човек да провери за 5-10 минути дали всичко се подрежда правилно и по предварителна схема от агенцията.
Относно букета, моя приятелка се омъжи миналата година, и представи си беше си поръчала букета от пазара Кирков и букет за автомобила. Магазинчето и го направи за 70 лева общо, и макар и ниската цена изглеждаха перфектно и свежи.
Друг съвет е да си поискаш букета да ти го доставят вечерта преди сватбата, така ако има проблеми с него на сутринта в случай че сватбата е вечерна ще можеш да си купиш нов. Моята грешка беше че казах на "Шейла" да ми доставят букета в деня на сватбата, именно за да бъде по-свеж и защото предполагах че те са хората които най-добре знаят как да съхраняват правилно цветя. Но, уви не се получи.
5ia_
в такъв момент неможах да мисля, беше хаос, много народ в къщи, малките шаферки пищят и т.н.. Даже не ми и хрумна да извадя червените рози, токувиж се разпаднало всичко. Просто нямах резервен план.
Активен
devil_kin
Ентусиаст
«
Отговор #340 -:
ноември 30, 2010, 23:08:24 »
за да посменим малко темата давам едно линк4е с невероятни красоти
http://rebeccathuss.com/portfolio_thumbs.php?page=weddings
Активен
_Roxy_
Ентусиаст
Love is in the air...
«
Отговор #341 -:
декември 02, 2010, 12:56:03 »
Ееее
devil_kin
, размечтах се покрай тези страхотни снимки!
10x!
Активен
Sheila
Сватбар
«
Отговор #342 -:
декември 02, 2010, 20:45:32 »
Здравейте момичета и момчета търсещи помощ и приятели във форума, в който се коментира най-красивия ден от живота ни. Отдавна не съм писала тук, защото почти не спираме работа и влагам цялата си сила, старание и „сърце” в работата, с която се занимавам повече от 5 години. Както знаят по-старите” посетители на този форум от 2005 година съм управител на агенция за декорация „Шейла”, която създадохме, за да покажем на конкуренцията какво трябва да бъде адекватното отношение към клиента и как клиентите ни могат да намерят приятел в лицето на агенцията. Нека отново подчертая, че ние не сме сватбена агенция, ние изработваме и обслужваме само декорации….!?!
Участници във форума и мои приятели и партньори ми споделиха, че има негативен пост по наш адрес и считам за необходимо да се включа и аз като втората засегната страна в спора!
Въпросното момиче sapfira_101 или ***** както предпочитам да наричам (с истинското й име) беше наш клиент за сватбеното си тържество на 9 Октомври 2010 година. Букета (който беше единственото й оплакване, както разбрах от нея след тържеството) беше с проблемни оранжеви рози (които по думите й са увехнали до влизането им за купона в ресторанта). Уговорката ни беше, когато излязат професионалните им снимки от фотографа след сватбата или каквато и да е снимка да ми я прати, за да мога да видя какъв всъщност е проблема. Защото при доставката на адрес, който те ми посочиха отидох лично аз и букета нямаше забележки….. Или с две думи: за да мога да призная рекламация трябва да имам някакво доказателство за това пред доставчика на цветята, който твърдеше, че цветята са доставени два дни преди сватбата в България по моя поръчка (както практикуваме по принцип)…. Никога не съм имала оплакване от цветята на този доставчик с него работихме почти четири години безпроблемно. Разбира се вече работата с въпросната фирма е прекратена, защото в деня на сватбеното тържество на sapfira_101 и друга булка каза, че не е радостна от едни розови рози (отново доставени от същия вносител). Нека отново да подчертая, че ние не сме от т.нар. „мошеници”, или не взимаме парите и „бегаме”. Защото се занимаваме само с декорация и с това си изкарваме хляба за разлика от много от сватбените агенции в България, за които това е просто забавление и странична дейност за запълване деня. Най-неприятното обаче е, че сватбения ден е наистина един-единствен и всеки би бил разочарован ако му се случи нещо толкова ….. ужасно! За което много сърдечно съжалявам! Което и казах лично на sapfira_101 след тържеството…. Без да съм видяла проблемния букет (в момента, в който оранжевите рози са окапвали).
Но съгласете се, че няма как да знам какви цветя ми е доставил доставчика. Преди три години построихме склад – специална хладилна камера, в който поддържаме ниска температура дори и през лятото, когато температурите са от 30 градуса….. Във въпросния склад цветята се съхраняват при температура от 8 до 10 градуса; за ваша информация рязания цвят се съхранява от вносителите на цветя при температура от около 6 градуса. Изваждаме букетите от камерата около два часа преди доставката в деня на сватбеното тържество. Т.е. до тогава ние сме отговорни за цветята. И се стараем цветята да бъдат прекрасни до момента на тяхната доставка. След това не мога да коментирам, защото не съм била там, нали?
«
Последна редакция: декември 03, 2010, 11:59:03 от maria_lakova
»
Активен
Sheila
Сватбар
«
Отговор #343 -:
декември 02, 2010, 20:51:08 »
Затова: sapfira_101, моля те, прати ми снимка на букета, но поне да бъде с по-добър фотоапарат, защото от снимката, която си качила във форума, дори не мога да позная букета!
Относно коментара, че цветовете на букета не са били спазени, прикачвам една от снимките, които младоженците си харесаха. Отделните цветчета заградени в кръг са въпросните цветове харесани от клиентите ни (само розите шампанско не фигурират там). Можете сами да направите сравнение дали са сравнително идентични……!?! При некачествена снимка каквато е качила sapfira_101 някои цветове не могат да бъдат конкретизирани. За съжаление аз не снимах само булчинския букет, което си е моята грешка. Би било полезно за всички ви да видите букета с по-качествена резолюция, за да определим отново точните нюанси на розите.
Modeli_Tsviat_Orange.jpg
(52.87 KB, 518x376 - видяно 312 пъти.)
«
Последна редакция: декември 03, 2010, 11:59:36 от maria_lakova
»
Активен
Sheila
Сватбар
«
Отговор #344 -:
декември 02, 2010, 20:53:22 »
И за да бъде подреден коментара ми върху останалите забележки от sapfira_101 ще започна подред с номерация:
1. Украса на платно и менче – в офертата пише, че ние осигуряваме платно, менче и украсата за тях в ресторанта (БЕЗПЛАТНО), като комплимент към младоженците. Не е имало коментари и уговорки, че ние ще го направим. Нито го пише в офертата ни. Обещаното от нас беше доставено в ресторанта, оставено и показано къде е оставено на сервитьорите от въпросния ресторант. После от форума разбирам, че платното и менчето са били сложени, но цветя е нямало..!!!! Цветята за платно и менче са комплимент от нас към всички наши клиенти (други фирми и ресторанти искат от 15 до 50 лв за няколко рози и здравец). Носим ги поставени в пиафлора с вода, за да се съхраняват безпроблемно до важния момент…. Но дали са били поставени…..?
2. Общата стойност на офертата ни беше 537,10 лв. Сума, която ми се струва доста различна от обявените от sapfira_101 720 лв… Ако ви е любопитно в тази сума се включват платно, менче, цветя за тях, драперия, воали на официалната маса, калъфи и панделки за всички столове на гостите – общо около 70 броя, аранжировка в наша ваза за всяка маса за гости – общо 6 маси, двойни салфетки за всеки гост – в бяло и шампанско подредени в чашите за безалкохолно, изрично посочени от клиентите как да бъдат изработени, булчинския букет, бутониери 3 броя, букет за хвърляне в ресторанта, украса на сватбения автомобил отново от естествени цветя. Ако някой проявява интерес ще кача офертата във форума, с последните й корекции отпреди сватбата.
3. Т.нар табелки или „рекламки за изложение” наречени от Ралица, които сме закрепили така в букетите, че никой не е могъл да ги свали от цветята: имаме практиката да слагаме малки табелки с логото на агенцията с размер 4/2 см, след като обаче изрично вземем разрешение от клиента. В случая колегите ми са разчели грешно двете оферти на двете сватби, които трябваше да изработват в този ден. На сватбата на sapfira_101 са сложили табелките, а на следващата сватба, на която сме взели разрешение за табелките – не са сложили. Което е изключителна наша грешка! Макар че е логично, че в магазина си купувате блузката с етикет нали? Пък украсата е под наем, и изработена от нашата агенция….. А и ние определено не сме първата агенция в бранша, която поставя малки табелки в аранжировките си. Някои от дисководещите дори „зариват” колоните си с визитки и календарчета с голи мадами и лого. Други дисководещи които дори скриват целия си пулт, маса и столове с разгъваем параван с височина от около 1,60 метра…… Без коментар! Табелките ни са с тънка и малка хартиена панделка, която като се накъдри и се пусне върху букета тя сама се закрепва за него. Премахването на табелките е логично много лесно, в случай, че някой иска да си я вземе. Трябва само да я вземеш с ръка, те никога не са били завръзвани за букета! Докато sapfira_101 представя махането на табелките като дърпане на корабна котва от дъното на морето с голи ръце от сам човек……
«
Последна редакция: декември 03, 2010, 12:00:28 от maria_lakova
»
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]