Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 20:33:14
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Дреболийки - 12
Страници:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Дреболийки - 12 (Прочетена 204648 пъти)
juji4
Любопитен
Публикации: 48
Отг: Дреболийки - 12
«
Отговор #420 -:
май 28, 2011, 07:03:56 »
имам тука един малак проблем и ще се радвам да ми помогнете с решаването му.Относно късметчетата пред царквата раздават ли се на гостите или се хвърлят заедно със стотинките и житото?? Някъде по-назад в темата си спомням ,че пишеше ,че трябва да са по-малко от броят на гостите нали така?
Активен
nellyaci
Ентусиаст
«
Отговор #421 -:
май 28, 2011, 07:46:16 »
Мисля, че във всеки край на България е различно!Ние ще се женим в гр.Годеч и тук в църквата искат всичко да е в насипно състояние - т.е. житото, стотинките и бонбоните да не са оформени като късметчета а смесени.Но понеже аз вече си купих късметите мисля над житото и стотинките да си наредя късметчетата.Иначе какво да ги правя толкова много късмети!!!
Аз си взех по 25 пред църквата и пред ритуалната зала.Иначе аз знам, че трябва да са толкова,
на колкото години е булката!!!
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850
«
Отговор #422 -:
май 28, 2011, 10:21:55 »
Цитат на: juji4 в май 28, 2011, 07:03:56
имам тука един малак проблем и ще се радвам да ми помогнете с решаването му.Относно късметчетата пред царквата раздават ли се на гостите или се хвърлят заедно със стотинките и житото?? Някъде по-назад в темата си спомням ,че пишеше ,че трябва да са по-малко от броят на гостите нали така?
juji4
, късметчетата трябва да са нечетен брой, някои казват колкото е възрастта на булката, други (ако имат голяма сватба) възрастта на булката + на младоженеца, а най-често срещаната е да е 33 ( христовата възраст). Мойте са 33. Не се раздават. Слагат се в кошничката, заедно с малко насипно жито и стотинки от 0,01лв и когато излезете от църквата някоя от шаферките( ако имаш) ги хвърля нависоко така че да се разпръснат при падането. Идеята е които успее да го хване и това ще му носи късмет занапред. Ако ги раздаваш се губи идеята на късметчетата, а и тогава трябва да направиш толкова колкото са гостите ти.
Активен
drazena
Ентусиаст
Публикации: 84
«
Отговор #423 -:
май 29, 2011, 12:42:56 »
Наистина всеки края на страната си има различни обичаи, според мен е важно младоженците да си направят сватбата както те самите си я представят. А съм от Шумен, той от Ямбол, сватбата ще е в Бъргас, където ще живеем за в бъдеще, и съм се отказала да спазвам нечии обичаи по разбираеми причини. Купих 33 късметчета, не заради Христовата възраст, а защото съм на 32, но не исках да са четен брой, смятам кръстницата да ги хвърля, когато излизаме от ритуалната зала/няма да имаме църковен брак/.
Спокойна и спорна подготовка на всички!
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #424 -:
май 29, 2011, 19:32:43 »
Момичета как напредвате с подготавката и дреболийките?
Ние днес с младоженеза сътворихме украсата на шампанското и украсих една кутия от обувки с хартия ,отгоре сложих и цветя от хартия и се получи много добре.Останаха ми само украсата за свещите и съм готова с дреболиите
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #425 -:
май 31, 2011, 07:07:17 »
На нас ни остана украсата на сватбената книга и на свещите.
Виното за църквата украсява ли се? По напред в темата бях чела, че задължително в църквата трябва да е бяла панделката на свещите, така ли е?
Бокалът мисля да го оставя без украса, той така или иначе е страхотен и има сърце от вътре и от вън. Ще кача снимка довечера.Ето ги и нашите две бутилки шампанско.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #426 -:
май 31, 2011, 12:21:03 »
Уау ellimink и бутилките и кошничката са стархотни!Вие ли си ги украсихте?
Виното в църквата числя ,че не се украсява,но не знам със сигурност.Свещите се връзват една за друга с 2 метра панделка ,така ни каза попа.
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #427 -:
май 31, 2011, 13:48:34 »
panteryx, да сами си ги украсихме. Да си призная, всичко е благодарение на майка ми. Тя има уникален нюх и страст за такива работи. Ако някоя от вас има нужда , винаги ще помогне. Довечара ще кача и др неща които сме направили.
А за панделката - интересуваме бяла ли да е или може и лилава както ще е в моя случай.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #428 -:
май 31, 2011, 17:51:26 »
Бравооо на вас супер тандем сте с майка ти.
Ми никъде не е опоменато ,какъв цвят трябва да е.Ние като го питахме нашият поп и той каза само да е 2 метра ,друго нищо не каза .
Ще чакам да видя какво още сте сътворили
Активен
temida_k
Любопитен
Публикации: 31
Кога се хвърлят късметчетата с жито,паричка и бонбони
«
Отговор #429 -:
юни 08, 2011, 11:19:22 »
Здравейте. Сама организирам сватбата си и се чудех кога се хвърлят късметчетата с жито,паричка и бонбони - след гражданското, след църквата или и след двата ритуала. И дали трябва да са обвити в тюл и така да се хвърлят по младоженците или да са просто объркани в една кошничка и шаферката да ги хвърля по нас?
Активен
Mrs.™
Заслужил майстор на спорта
Отг: Кога се хвърлят късметчетата с жито,паричка и бонб
«
Отговор #430 -:
юни 08, 2011, 11:30:28 »
http://forum.svatbata.bg/index.php/topic,25491.420.html
ето тук може да намериш отговори на въпросите. По принцип след църквата се хвърля жито и стотинки,които не са в тюл,а след гражданското-късметчета/тюл с живо,бонбони и стотинки/. 'Хвърлят' се от кумата.
Активен
unicusbg
Ентусиаст
Публикации: 119
hand made манияк
«
Отговор #431 -:
юни 10, 2011, 13:51:19 »
Момичета, относно бутониерите да питам. Аз ще направя само за младоженеца с цвете от моя букет - от минирозичка в кремаво и още нещо (не съм го измислила). Ще увия стръкчетата с панделка да не цапат стеблата. Но въпросът ми е как се закачва на ревера? Безопасна ли да сложа - как, къде?
Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #432 -:
юни 10, 2011, 14:06:52 »
В цветарските магазини има специални щипки:
Игла за бутуниера - върху нея се аранжират цветята и тя се закрепва на ревера на гостите. цветове: бяла и зелена.
Има ги в
http://www.flora-com.com/index.php?MlW-gRSDMlSHM5OvUFOzYVOHcJOTIBeDIdKbYdajQ9KzQJKTkROLQxOXQxOPYJm3cFiHgtmbM1S-Ihezg9e-IBijYBODIZKLcNePIxeb&page=1
,
Дано съм ти помогнала
Активен
unicusbg
Ентусиаст
Публикации: 119
hand made манияк
«
Отговор #433 -:
юни 10, 2011, 14:30:32 »
Еха, колко хитро, това не го знах. Конкретен магазин, в който със сигурност има? А дали продават такива в магазина за декорации на Димитър Петков?
Активен
malinka_a
Ентусиаст
Публикации: 144
Истински щастлива и обичана..
«
Отговор #434 -:
юни 13, 2011, 13:14:15 »
Да се похваля с току що измайсторените ми късметчета:
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/malinka_a/2_001.JPG.html?action=gallery
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/malinka_a/1_001.JPG.html?action=gallery