Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 10:07:27
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 8"
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 8" (Прочетена 39242 пъти)
dani_k11
Ентусиаст
Публикации: 129
Отг: "Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 8"
«
Отговор #105 -:
август 12, 2010, 08:57:07 »
здравейте момичета
май малко останахме в тази темичка или сте на почивка
Ани
моят беше 84, но така и не успях да отида на хематолог/оказа се в отпуск до 18 и така ако всичко е ок тогава ще отида/, а за ражданео при мен е обрато, моята доки/наблюдаващата/ през цялата бременност ме настройваше за секцио, но в клиниката в която съм решила да раждам, при консултацията един от лекароте ми каза: "о не миличка,ти ще се справиш, пък и бебето си е застанало надолу с главичката, таза ти е ок, така че не ни пречи да опитаме естествено" и ако знаеш как ми подействаха неговите думи, така че аз искам, пък и вчрвам че ще успея
отплеснах се
лек ден на всички
PS: иначе и аз съм като теб, и моята глава е заръстена, аз дори тея дни, когато успея да поспя сънувам някакви шантави сънища, но нищо още малко ни остана
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #106 -:
август 12, 2010, 10:05:14 »
Така и така сте заговорили за секцио... при нас нали се видя увита пъпна връв около вратлето... събра се мало и голямо да ме убеждават за секцио
, вкл. и доктори и аз взех, че им повярвах
, но ходих на преглед при една много готина лекарка, та тя ми каза, че 80-90% от бебетата се раждат с увита пъпна връв и не вижда абсолютно никаква пречка да си родя нормално *YAHOO*На мен естествено това ми и трябваше за да взема окончателно решение:
Относно избора на болница... всички това ме питат.Отговарям Тина Киркова, някои се опитват да ме разубеждават, там имало заразени бебета със стафилококи(незн. дали правилно го пиша).Добре си викам, тогава Майчин дом - "о, не... там са всички циганки", ми то остана Шейново - да, ама пък там ти взимат детето и ти го носят по час..., баните били по една на етаж.така, че 100 души да питам за мнение 101 отговора получих!
Днес ще ходя до акушерката да видим дали ще се сдобиа с болничен
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #107 -:
август 12, 2010, 10:10:07 »
и аз чух всякакви истории за всички болници
всеки си има мнение или позната с преживяване
накрая реших шейново първо защото ми е най-близо, пък и ми се наложи един път да лежа там през бременността, та ако не друго поне опознах обстановката
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #108 -:
август 12, 2010, 16:23:35 »
"100 души да питам за мнение 101 отговора получих! "
- напълно си права
valka27
Аз от началото на бременността си мислих и обмислях, събирах инфо, но в крайна сметка се моля всичко да протече нормално и все за 3 дни ще се премъчим някак, каквато и обстановка и условия да заварим
От друга страна не мога и немога да се отърва от разни мисли,които ме човъркат, а за сънищата нощем да не говорим
dani_k11
, това което са ти казали относно раждането е наистина супер стимолиращо-разбира се,че ще се справиш!
wanting
,това че познаваш обстановката и ще се чувстваш спокойна е най-важното от всичко
Това ни остава,сладурки, да се заредим с положителни мисли и да изминем финалните метри, колкото и спънки да има
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #109 -:
август 12, 2010, 20:29:32 »
Еха темичката малко по малко се опразва
Бъдещи мамчета желая ви леки дни до края и прекрасни бебчета, не се тормозете с мисли за раждането - аз се стараех да го мисля възможно най-малко и въпреки това нищо не се случи така, както очаквах! И като родила секцио бих искала да ви посъветвам - ако можете да избирате ( при мен нямаше такава опция ) раждайте си нормално, просто нямате си на идея колко тежко и тъжно ми беше в болницата като едвам се придвижвах по коридора да отида да си видя бебчето и то два дни след като родих, а момичетата родили нормално от преди два часа вече припкаха насам-натам и си бяха с бебчетата ! Още повече, че мога да твърдя, че съм усетила и малко от нормалното раждане, защото отидох в болницата с 9 см разкритие и мога да твърдя че не болеше чак толкова! Много повече ме болеше от факта, че не можах да си видя бебето а ми го показаха само на снимка
Успех на всички
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #110 -:
август 13, 2010, 16:43:34 »
Здравейте на всички ! Прочетох ви постовете и драсвам само два реда за кураж ! Момичета почивайте, радваите се на очакването и се разхождайте ! Спокоино , докторите си знаят работата , дали секцио или нормално те могат да преценят най-добре.Лошото е че в Бг при секцио слагат пълна упоика и дават детето на втория ли на третия ден.При мен беше друго - нямах избор Тиа беше седалишно , биха ми епидурална и докато ме рязаха чувах и виждай всичко , тати също, дадоха ми я на 3 час.Отплеснах се.
Така , че кураж на всички настроивайте се за бебче , радвайте се на лятото, и леко доизкарване на всички.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
Отг: "Очаквани бебчета ЮЛИ-АВГУСТ-СЕПТЕМВi
«
Отговор #111 -:
август 13, 2010, 18:34:10 »
Привет и от нас...
И аз да подудна малко като бабите, ама... Наистина най-важно е максимално да бъдем спокойни и да се наслаждаваме на всеки един изминал ден и да се надяваме, че всичко ще се подреди по най- добрия за нас и бебето начин
Иначе вчера бях на контролен преглед и направо щях да падна като док ми заяви, че следващите две седмици излизал в отпуск
при все, че през цялата бременност ми обещаваше , че държи да раждам при него...(аз от няколко години вече съм му пациент).. И накрая ми заяви "е, спокойно, де - връщам се една седмица преди термина ти, няма да спираш лекарствата и всичко ще е ОК" ... и днес ми е еднакаша в главата, че... чудя се дали да продължа с терапията или да я намаля/спра; дали ме кара да продължавам с хаповете заради мен и бебто или само, за да дочакам да се върне от отпуск
...От друга страна за последните два месеца съм свалила 3-4 кг. и съответно бебешорът е наддал малко по-малко последните седмици (вчера ехо-то го изкара малко над 2700), та няма да е лошо да се приближим максимално до термин, а трябва да внимавам и защото шийката ми вече се е скъсила на 70% и е изгладена, а разкритието си прогресира - вече 3 см.... Иначе от миналата седмица малко ми понамаляха контракциите, но съм на сериозен "затворнически" режим, поразмърдам ли се малко повече вкъщи и става весело
та такива ми ти работи около нас...
Хайде, мили момичета, доскоро и ви пожелавам повече спокойствие и положителни мисли и емоции!
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #112 -:
август 14, 2010, 09:25:45 »
Harmonia
ама тоя твоя лекар
, може ли такова нещо, това да не е по поръчка...раждането имам в предвид, при почти изгладена шийка и 3 см разкритие
.Може би за тия няколко години те е опознал като пациент и предполага, че ще "удържиш фронта" 2 седмици.Хич не ми е в стила да давам мнения и съвети, но не се сдържах.Продължи си терапията+хаповете, щом той така е казал, пък и бебчо така ще поостане повечко и ще наддаде...уф, че се ядосах...аз затова си нямам лекар, защото на никой нямам доверие
И за да се опитам да разведря обстановката пускам линк към една
тема, в която се дискутира раждането и смешните случки
, които се случват в този сублематичен момент от живота ни.На мен поне темата мноооого ми хареса
http://forum.bg-mamma.com/index.php?topic=381074.0
Активен
Ognena
Сватбар
«
Отговор #113 -:
август 15, 2010, 12:51:20 »
Harmonia, мила много добре те разбирам
, аз се почувствах по същия начин като ми каза моята лекарка, че няма да я има един месец и ще се върне 4 дни преди секциото
. Не знам какъв е тоя наплив на отпуски в Токуда
, обаче е факт. И най-лошото е, че дори няма официално лекар, който да я замества, ами да стискаме палци да не се налага нещо по спешност, че тогава търсим дежурния на смяна
. По тази причина няма да спирам магнерича както си ме посъветвала в моята тема, a според мен и ти не го прави на своя глава, за да няма изненади - стискам палци всичко да е наред при вас през тези две седмици, почивай си повечко и се пази. Пък кой знае, може и в една стая да сме
«
Последна редакция: август 15, 2010, 13:22:03 от Ognena
»
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #114 -:
август 15, 2010, 14:49:00 »
Аууу, момичета гледам и вие от отпуските в Токуда страдате, аз точно затова съм толкова изнервена напоследък. Небива,че докторите си излизат отпуск ами ни задължават избор на екип да платим
На 17-ти съм на преглед, записаха ме при д-р Кръстанова.Имате ли някакви отзиви за нея?
Явно ще трябва да стиснем краката и да чакаме да мине отпускарския сезон
valka27
, темичката е страшно интересна, така съм се смяла на някои случки
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #115 -:
август 15, 2010, 17:33:00 »
Оgnena,
като нищо може да се засечем, въпреки че аз се надявам последните дни на август да са ми и последни с коремчето
Ani
, докато лежах в болницата имах няколко преки контакта с Кръстанова. Като цяло ми направи впечатление на мила жена, обяснява всичко без досада (като голяма част от акушер-гинеколозите), въпреки че в деня на изписването ми имах лек сблъсък на мнения с нея
Едно от момичетата, с които бяхме в една стая, се прехвърли при нея и засега е доволна
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #116 -:
август 16, 2010, 12:23:39 »
Благодаря ти Майче, ще я видим утре що за човек е
Казаха,че ще мерим тонове и ще гледа за разкритие.
Стискайте палчета
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #117 -:
август 23, 2010, 16:49:05 »
Момичета стискаите палци утре 24,08 е големият ден !!!! Хем си викам свърши се хем малко ме е шубе !!!! Поздрави на всички
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #118 -:
август 23, 2010, 17:35:00 »
Vessi, с теб сме
Няма от какво да те е шубе, отивай утре с широка усмивка, защото ти предстои най-прекрасното изживяване за една жена.
Активен
valentina83
Любопитен
«
Отговор #119 -:
септември 04, 2010, 00:14:17 »
Ехо, има ли някой все още тук? Не мога да се похваля, че съм най-редовният посетител, все пак май не съм писала вече месеци, но на всяка цена искам да пожелая на оставащите сътеменички леки последни метри. Още малко остава момичета, аз вече нямам никакво търпение, предполагам, че и при вас е така.
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
Нагоре
Изпечатай