Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 12, 2024, 10:28:26
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Приготовления за сватбения ден
>
Организация на сватбата
(Модератори:
fiibi_bg
,
Капризче
) > Тема:
Всичко за кумовете - част 4
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32
33
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: Всичко за кумовете - част 4 (Прочетена 149786 пъти)
alo_madona
Сватбар
Отг: Всичко за кумовете - част 4
«
Отговор #435 -:
май 02, 2011, 13:45:42 »
Леле ...напоследък във темата все такива работи се пишат- за отказали кумове
Какво им става на хората нз...
За мен е въпрос на чест да те канят да кумуваш...а като гледам , всеки се дърпа все едно си на пазара и се отказваш от кило домати
Незнам какво да съветвам двоиките със този проблем, но едни истински приятели не биха реагирали така според мен... и не биха ви оставили без кумове месец-два преди сватбата
Главата горе
panteryx
ще намерите др кум , който го заслужава
Активен
plesure
Професор
«
Отговор #436 -:
май 02, 2011, 16:15:29 »
Цитат на: maria_hs в май 02, 2011, 10:10:11
Момичета, имам нужда от малко помощ. В събота ще кумуваме.
Измислили сме повечето неща, готови сме с тоалетите, изчистила съм основно в къщи и въобще кипи голяма организация. Можете ли да ми дадете съвети за забавни неща, които да караме да прави младоженеца. Имам някои идеи, но още малко няма да са ми излишни.
Не знам при другите кумове как е било, но аз от една седмица не мога да спя от вълнение
За нашата сватба нямам спомен да съм била така. Сега постоянно мисля нещо за сватбата, направо ми е станала център на вниманието от няколко седмици. Стискайте палци всичко да мине наред.
Не знам колко е прието в БГ, но бях на една сватба в Русия и там кумата беше подготвила следното:
Първо, когато младоженеца с приятелите влезна във входа ги посрещнахме ние, приятелките на булката, заедно с кумата. Имаше едно момче, което бяхме накичили с едно перде отгоре (все едно було) - това беше лъжливата булка. С вик "Обичам те, ще се омъжа за теб!" скочи в ръцете на младоженеца (буквално). Най-смешното в ситуацията беше, че лъжливата булка беше с 20тина см по-висок от младоженеца и почти го събори на земята.
. След това младоженеца трябваше да стъпва по едни стъпки, очертани на пода с тебешир, и на всяка стъпка трябваше да каже нещо готино за булката, примерно "тя има най-нежният глас" или "когато се смее много мило си бръчка носа". Общо взето всичко трябваше да мисли на момента. След като мина стъпките - дойде ред на стъпалата на стълбата (булката живееше на вторият етаж). На всяка крачка (горе-долу през стъпало) кумата задаше въпроси за семейството на булката: "на колко години е майката", "как се казва бившето гадже на сестра й" и такива неща. Последно, преди площадката пред апартамента имаше направено едно цвете от хартия, лепнато на стената - младоженеца си откъсваше няколко листенца, и отзад пишеше пак въпроси: "кой размер е сутиена на булката", " колко гаджета е имала преди теб" (в случая беше уместен въпроса, защото той й е единственият мъж) и такива.. Общо взето беше много шумно и смешно, пък и булката успя да се облече, че не беше още готова, когато дойдоха да я взимат
Активен
Hekseskud
Професор
«
Отговор #437 -:
май 02, 2011, 16:52:52 »
Момичета, съжалявам да прочета написаното по-назад! Какво им става на хората в днешно време бре? Освен, че не можеш да ги хванеш да се женят,ами и от кумуване бягат...
Кума съм била, не е страшно, пък и вече в днешни времена не е задължително и кумовете да се ангажират с плащаници на разни разходи около сватбата (разбира се, могат да помогнат, ако имат желание). Аз съм кумувала веднъж - и то не по мое желание, просто братовчед ми бе останал без опция и се съгласихме с мъжа ми. Като цяло сватбата им беше жива мъка, ама се изкара, даже сега са ни останали страшно смешни спомени оттогава. Ако някой ме покани - особено мой близък, който обичкам, бих приела с голяма радост наистина.
Panteryx
,
Posum
, дано намерите много скоро точните хора!!! Искрено ви стискам палци и ще следя темата. И аз подкрепям
alo_madona
, че истински приятели не биха направили това, освен в някаква наистина много спешна и неотложна ситуация...
Активен
sofia333
Новак
Публикации: 12
«
Отговор #438 -:
май 02, 2011, 17:52:10 »
Zdraveite!
Imam edin vupros i malko ne moga da precenj kak e po-pravilno. Naste kumuve ne sa dvoika, kakto moje bi v posledno vreme vse po- 4etsno se slu4va. Kumata ni oba4e si ima priatel (ne sa sgodeni ili jeneni). Neznam dali trjbva i nego da go slojim na oficialnata masa ili samo nie s kumovete. $udj se dali njma da mu bude neudobno i na kuma da sedi sam...ili ste izglejda masata ne mnogo simetri4no kato sme 5-ma??
Ako njkoi ima njkakuv suvet ili opit ,bih se radvala da spodelite mnenijta si s men!
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #439 -:
май 02, 2011, 19:14:16 »
Цитат на: mayayoyo в май 02, 2011, 17:52:10
Zdraveite!
Imam edin vupros i malko ne moga da precenj kak e po-pravilno. Naste kumuve ne sa dvoika, kakto moje bi v posledno vreme vse po- 4etsno se slu4va. Kumata ni oba4e si ima priatel (ne sa sgodeni ili jeneni). Neznam dali trjbva i nego da go slojim na oficialnata masa ili samo nie s kumovete. $udj se dali njma da mu bude neudobno i na kuma da sedi sam...ili ste izglejda masata ne mnogo simetri4no kato sme 5-ma??
Ako njkoi ima njkakuv suvet ili opit ,bih se radvala da spodelite mnenijta si s men!
Въпроса,който си задала, се обсъждаше няколко странички напред. Препоръчвам ти да поппрочетеш тази а и другите части на тази тема.
Писането на латиница е задължително във форума.
Активен
grey
Сватбар
Публикации: 190
«
Отговор #440 -:
май 02, 2011, 20:07:05 »
Panteryx, и тук да кажа колко съжалявам и да попитам дали пък не е прочел примерния списък със задължения на кумовете, който се пълнеше в тази темичка и да е решил, че му е непосилно?
Активен
Susito
Ентусиаст
Ще ставам госпожа :-)
«
Отговор #441 -:
май 03, 2011, 11:08:13 »
Ние пък все още нямаме кумове
Много ми се иска това да бъде семейна двойка или двойка със стабилна връзка, но уви...нямаме такива приятели. Ние сме първите, които ще се женим.
Имаме един приятел, на когото много държим, но сега започна връзка с едно момиче, което едва познавам. Притеснявам се, че не се знае какво ще се случи в бъдеще с тях. Казвам ви, направо ще лудна с кумовете
Активен
maria_hs
Сватбар
«
Отговор #442 -:
май 03, 2011, 11:10:31 »
plesure, много интересно
, но на мен ми трябва по-скоро нещо, което ние с кума да го караме да прави още преди да сме отишли в булката.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #443 -:
май 03, 2011, 11:13:22 »
Нееее не вярвам ,защото той е много зает човек с много сериозни задължения и със сигурност няма време да чете по-форумите
Плюс това ние му казахме ,че не искаме нищо от него от към организация и така нататък. Финансово също
не сме го занимавали ,въпреки че той има възможност(стабилен е финансово).
Просто не знам какво стана
както се беше съгласил и в един момент звънна по-телефона и ни отказа
Чувствам толкова зле ,защото за 3 път ни отказват да ни кумуват.
Сега питахме друг приятел на мъжът ми и той каза ,че ще си помисли
Активен
dany_87
Професор
«
Отговор #444 -:
май 03, 2011, 11:19:58 »
мале ужас,наистина е тежко положението в страната,но пък според мен-ако поканите хора които са бииле винаги до вас и са ви помагали незнам как ще откажат ако знаят че наистина искате да бъдат до вас в този важен ден,нашите кумове се съгласиха веднага!!!
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #445 -:
май 03, 2011, 11:24:32 »
dany_87 опитахме се първият път ,бяхме намерили идеалните ,но те се наложи да заминат да живеят в чужбина и от тогава ни започнаха неволите ,питахме и 2 и 3 ти човек ,но всички ни отказаха
И сега ,хващаме списъкът и започваме наред да питаме ,защото не ни остана надежда
Не вярвам да сме толкова лоши хора ,че никой да не иска да ни кумува
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #446 -:
май 03, 2011, 11:35:21 »
А вие обяснихте ли му на човека, че няма да искате нищо от него, от финансова гледна точка? Защото в крайна сметка мисля, че е по-добре да имаш кумуве, които няма да са натоварени финансово, от колкото никакви.
Дано се наредят нещата при теб. Нямаш ли някоя приятелка, позната, колежка, дори и да не е с приятел или омъжена? На сватбата на моите родители е кумувал един съученик на баща ми, а кума е била братовчедка му, защото той тогава не е имал приятелка. 1 година по-късно и той се жени и сега, след 23 години двете семейства са неразделни, през ден са заедно.
Наистина ти желая успех, знам колко е важно и в същото време изнервящо да имаш проблеми с кумувете.
Активен
panteryx
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #447 -:
май 03, 2011, 11:48:54 »
cherry_dream обяснихме му ,че не искаме нищо кой знае какво от него ,просто да ни бъде свидетел на сватбата!Това е!
Ние засега си имаме кума ,която ми е най-близката приятелка
Засега
Но кум не можем да намерим
Активен
cherry_dream
Сватбар
«
Отговор #448 -:
май 03, 2011, 11:58:14 »
Е поне това е хубаво, че имате кума. Дано все някой се навие до края само да подпише.
Нашите не сме ги канили официално, все още, ще го направим като се прибера.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #449 -:
май 03, 2011, 17:47:30 »
Цитат на: Gery79 в май 02, 2011, 19:14:16
Въпроса,който си задала, се обсъждаше няколко странички напред. Препоръчвам ти да поппрочетеш тази а и другите части на тази тема.
Писането на
латиница е задължително
във форума.
Според свекър ми батко отказал, защото скоро кумували и ще го е срам ако не даде най-големият дар. Едно време така е било
.
Активен
Страници:
1
...
28
29
[
30
]
31
32