Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 00:34:03

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187726 пъти)

sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #345 -: септември 13, 2012, 14:34:07 »

За райфайзен знам, че може да не се сменя. Единствено можело да стане проблем, ако искаш да теглиш пари на ПОС-терминал в банката. Ако теглиш само на банкомат няма проблем. Не знам защо на ПОС може да има проблем при положение, че ЕГН-то не се променя  crazy
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #346 -: септември 13, 2012, 14:34:30 »

Да кажа и за картите. Моите карти - дебитна и кредитна са в СиБанк. Когато си смених фамилията, им казах и поисках нова карта, но те казаха - "Няма нужда. При нас се водите по ЕГН. Вие сте същия човек, независимо от фамилията" Казах ок и се зарадвах, че е една разправия по-малко. Но...винаги има НО!
На няколко места, когато плащах с карта, ми поискаха и лична карта и се възпротивиха като видяха друга фамилия. Добре, че носех и шофьорска книжка, а нея още не съм я сменила  pleasantry и се обяснявах половин час.
Отидох пак в банката и настоях за нови карти, като обясних причините. Съгласиха се, издадоха нови. Срещу сумата от 5 лв. на карта. Сега си се разплащам спокойно. Беше мъка обаче въвеждането на новата карта в E-pay, PayPall и други подобни. Докато се сетя за всичко...Бумащина!
Зайче, изпревари ме!
ЕГН-то е едно и също, но като плащаш, където и да е с картата, на нея не ти пише ЕГН-то.
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #347 -: септември 13, 2012, 14:59:21 »

На мен също не ми смениха картите в банката. Понеже ми се наложи да си извадя още една, та дамата в банката ме пита с коя от двете фамилии да ме пише, че няма място и за двете и така на всички карти съм с еднаква фамилия - различна от тази на ЛК. Има си много плюсове да добавиш фамилия вместо да е смениш изцяло.
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #348 -: септември 13, 2012, 15:08:10 »

Проблемът е именно ако искаш да плащаш с карта и ти поискат и личната. А ти се оказваш с различни фамилии на двете места...
Активен
punk_girl123
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #349 -: септември 13, 2012, 15:17:48 »

Е да ама ако си добавиш само новата фамилия, трябва да са малоумни да се заядат, че си друг човек. На мен лично никъде не ми се е случвало да имам проблем. Даже продължавам да си се представям със старата фамилия!
Активен
Alichka
Публикации: 3214

« Отговор #350 -: септември 13, 2012, 15:24:15 »

Аз обаче съм категорична, че тире не искам, на-малкото защото името ми ще стане 36 букви  crazy Ще взема фамилията на мъжа ми - това го приемам за най-нормалното нещо.

Сега ми писаха от банката и полудях съвсем

"При настъпване на промяна във Вашите имена и/или други данни следва да уведомите за това Банката, като предоставите копие от новата си лична карта в офис. Относно дебитната Ви карта, следва да подадете искане за преиздаването й, за да фигурират върху нея актуалните Ви имена. Таксата за преиздаване на дебитна карта, съгласно Тарифата на Първа инвестиционна банка АД е в размер на 5 лв."
Да не говорим, че пак ще им плащам служебната поща  beating
Активен
Seagirl
Сватбар
Публикации: 224

And lived happily ever after....

Моят сватбен албум

« Отговор #351 -: септември 13, 2012, 15:32:08 »

Здравейте момичета,

Аз от седмица съм вече с новата си фамилия  smile Вчера ходих до банка ДСК, за да попитам какво се случва с дебитните карти. Момичето ми каза, че единствено е задължително да занеса копие от новата си ЛК и свидетелството за брак, за да променят титуляра по сметката, да е с коректните ми имена. Относно картите, каза ми, че след като картата е валидна, те не ме задължават да я сменя. Ако пожелая мога да го направя, безплатно. Аз реших, че няма да си подменям картата, тъй като преди смяната на фамилията, бащиното ми и фамилното ми име бяха еднакви. Дори и с новата ЛК, пак ще е видно, че съм си аз и не мисля, че ще срещна проблем pardon
Активен
emmmmmy
Публикации: 4265

Моят сватбен албум

« Отговор #352 -: септември 13, 2012, 16:47:28 »

Веси, мерси! Най-вероятно тогава е по -добре, под звънеца и на пощата, да добавя и фамилията на мъжа ми, вместо да ходя да уведомявам за моята. Така хем фактурите по сметките на моята стара фамилия,  ще си идват без объркване, хем ако нещо му пращат на него ще се знае къде да пуснат писмото примерно.

А за картите личните- не мога да ги разбера, в нета официално си пишеше че първо се плащало и че навсякъде било така angry angry
Активен
Kanna
Ентусиаст
**
Публикации: 136

« Отговор #353 -: септември 13, 2012, 18:52:34 »

А за картите личните- не мога да ги разбера, в нета официално си пишеше че първо се плащало и че навсякъде било така angry angry

Аз си я вадих в 3-то. И също първо попълних документите и едва след това платихме. След плащането ме снимаха. И не ми искаха ЕГН на родителите, само рождените им дати и имената.

В ПИБ и аз питах, имах работа там, и ми казаха само да занеса новата лична карта, за да сменят името в системата. Така или иначе аз я ползвам само чрез банкомат, но знае ли човек какво ще му потрябва. Пак ще проверя.
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #354 -: септември 14, 2012, 10:26:44 »

Я да питам и аз нещо. Уж има срок за подмяна и на книжката, но моя колежка казва, че от години кара с бележка за идентичност на имената и никога не е имала проблеми. Тогава какво? За кого са сроковете и в какъв случай?
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #355 -: септември 14, 2012, 11:13:45 »

Я да питам и аз нещо. Уж има срок за подмяна и на книжката, но моя колежка казва, че от години кара с бележка за идентичност на имената и никога не е имала проблеми. Тогава какво? За кого са сроковете и в какъв случай?
аз много четох по случая, тъй като имам кола на мое име, но нямам книжка, та и мен ме касае донякъде. Та реших че няма да сменям талона, ще дам на човека дето ми кара колата копие от свидетелството от ГБ.
Оказва се че масово хората не я сменят. Никой в държавата няма идея кое е законно и кое не. Ако попаднеш на човек  pleasantry в администрацията, и след 10 год да я смениш, дори глоба няма да има. Всички карали с копие от свидетелството от гражданския брак . Бележката за идентичност няма ли давност само 6 месеца?
Активен
desirer
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #356 -: септември 14, 2012, 11:36:53 »

Да се включа и аз, за личната карта и при мен първо се плащаше, после попълваш, на родителите искат само рождените дати, а на съпругът ЕГН-то.
За книжката, вчера бях в КАТ в 8:00 сутринта, отне ми точно 15 мин всичко, плащане, чакане подаване. Ако имате възможност ходете, няма навалици.
За талона, в моя случай купихме кола, на която аз трябваше да сменя талона, отне ми същите 15 мин и то с ходенето от едната сграда до другата, действието се разви отново в 8:00 часа сутринта, или като цяло няма хора сега, или хората обичат да си поспиват и остават тези неща за  по късен час.
За банковите карти, от ЦКБ, казаха няма нужда, но когато пазаруваш с тях ще ти искат л.к. и може да направят проблем, така че май пак е по-добре да се сменят.
Активен
emmmmmy

Моят сватбен албум

« Отговор #357 -: септември 14, 2012, 11:48:36 »

Да се включа и аз, за личната карта и при мен първо се плащаше, после попълваш, на родителите искат само рождените дати, а на съпругът ЕГН-то.
За книжката, вчера бях в КАТ в 8:00 сутринта, отне ми точно 15 мин всичко, плащане, чакане подаване. Ако имате възможност ходете, няма навалици.
За талона, в моя случай купихме кола, на която аз трябваше да сменя талона, отне ми същите 15 мин и то с ходенето от едната сграда до другата, действието се разви отново в 8:00 часа сутринта, или като цяло няма хора сега, или хората обичат да си поспиват и остават тези неща за  по късен час.
За банковите карти, от ЦКБ, казаха няма нужда, но когато пазаруваш с тях ще ти искат л.к. и може да направят проблем, така че май пак е по-добре да се сменят.
ако все пак се навия да сменям талона, къде трябва да ида? Пак ли в паспортното?  mind
нямам книжка за сменяне.
Активен
mari_m
Сватбар
Публикации: 216

Моят сватбен албум

« Отговор #358 -: септември 14, 2012, 12:29:15 »

аз си смених личната карта и естествено сега трябва да сменя и шофьорската книжка...обаче нея я смених преди три месеца, тъй като беше изтекла и въобще не мисля да ходя отново за медицинско и да плащам за нова книжка....
Всички карали с копие от свидетелството от гражданския брак . Бележката за идентичност няма ли давност само 6 месеца?
ако наистина може със свидетелството за гражд. брак така ще направя!
пп. опитвам се да се свържа с някой от КАТ и да получа компетентен отговор ама нъцки..
Активен
desirer
Сватбар
Публикации: 190

« Отговор #359 -: септември 14, 2012, 12:30:05 »

За талона за колата нали така?
в КАТ отиваш, то има няколко бараки КАТ там, та отиваш в барачка номер 1 която се намира зад мястото дето качват колите за оглед, как се казваше не знам. Та там, лична карта старите талони такса 2лв и си готова със заявяването, дават ти едни документи и трябва да отидеш в друга барачка да ти отпечатат новият талон и да го ламинират. Барачката се намира като се върнеш в обратна посока пред мястото дето гледат колите и леко в  ляво, там даваш документите, които са ти дали на предното място, плащаш 12-17 лв не си спомням точно колко и чакаш 3-4 мин, на високоговорителя ти казват името и си взимаш новия талон, това е всичко.
Аз като цяло не знаех, какво да правя и къде да ходя, ама си питах и хората си ми обясняваха, стана бързо.
Активен
Страници: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: