Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 01:03:05

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187754 пъти)

cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #300 -: юли 24, 2012, 13:47:17 »

Ани не се притеснявай...аз пътувах така и нямах никакъв проблем.

А понеже видях, че се коментират поспорта в какъв срок се вади да ви кажа на мен в 09-РПУ в София какво ми казаха, че паспорта не съм задължена да го сменям, тъй като не бил задължителен личен докумен, но ми казаха кагато дойда да си взема новата ЛК, да донеса паспорта, защото ставал невалиден и май има глоби ако не се върне, след като е невалиден.
« Последна редакция: юли 24, 2012, 14:09:10 от cveta_d86 » Активен
punk_girl123
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2204

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: юли 24, 2012, 13:53:12 »

Здравейте, предстой ни сватба на 25.08. Искаме на 07.09 да заминем за Турция. Ще мога ли да пътувам със старите документи или трябва с новите. И друг въпрос, мога ли например 2-3 дена след сватбата да отида да си подам за нови документи, при положение, че сватбата е в друг град( не в този, в който ми е постоянния адрес).
Ако ще сменяш лична карта не само заради промяна на името, но и заради промяна на постоянен адрес, документи за издаване на личната карта се подават по новия адрес. Но ако не си сменила адрес трябва да си ги подадеш по адреса на които се водиш. А това къде се състоя сватбата няма нищо общо с това къде се подават документите. Подаването е обвързано само с постоянния адрес.
Активен
ani_todorova
Любопитен
*
Публикации: 22

Моят сватбен албум

« Отговор #302 -: юли 24, 2012, 13:58:14 »

Ако ще сменяш лична карта не само заради промяна на името, но и заради промяна на постоянен адрес, документи за издаване на личната карта се подават по новия адрес. Но ако не си сменила адрес трябва да си ги подадеш по адреса на които се водиш. А това къде се състоя сватбата няма нищо общо с това къде се подават документите. Подаването е обвързано само с постоянния адрес.

Това ми е ясно,знам че където ми е постоянния адрес там трябва да подам. Въпроса ми беще дали например ако отида на 27.08 ще мога да подам при положение, че едва ли до тях толкова бързо ще е достигнала информация за новото ми семейно положение.
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #303 -: юли 24, 2012, 14:03:57 »

Ние като подадохме, ни казаха че още даже не се водим женени. Та се смяхме с мъжа ми, че са ни останали още няколко дена ергенлък. Но това не е причина да не ги подадеш, все пак да си се оправят с туткавата бюрокрация!
Активен
cveta_d86
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1290

Моят сватбен албум

« Отговор #304 -: юли 24, 2012, 14:11:16 »

Ани ти задължително носиш удостоверението за Граждански брак и може и копие да си направиш да имаш за всеки случай....така че не трябва да достига информация до тях, а е необходимо само удостоверението до си го вземеш, когато решиш да подаваш за нова ЛК
Активен
ani_todorova
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: юли 24, 2012, 14:17:46 »

Сега говорих с една позната от моя град, тя се омъжи миналата година. Подала си е документите 2 дена след сватбата. Като отишла да ги подава обаче и казали, че трябва да изчака да получат информация за новото и семейно положение. След 100000000 молби от неина страна и казали да отиде да си вземе бележка от общината, че е едно и също лице. В крайна сметка с много молби е успяла, дано и аз да успея... smile
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: юли 24, 2012, 14:22:20 »

Ле ле тия хора са много нагли! Аз ако ми кажат така, дело ще заведа! Има си срокове за подаване и не си длъжна да се съобразяваш с тяхната скорост на работа, а със собствените си възможности!
Активен
ani_todorova
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #307 -: юли 24, 2012, 14:26:10 »

Ле ле тия хора са много нагли! Аз ако ми кажат така, дело ще заведа! Има си срокове за подаване и не си длъжна да се съобразяваш с тяхната скорост на работа, а със собствените си възможности!

Така е! За пореден път неуредените работи в нашата мила родина. Сега пък ново 20... казаха ми, че не можело да пътувам със стария паспорт.. После как човек да си смени фамилията ми кажете, като знае, че след това само ядове и скандали ще има, заради неуредените работи в България.
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: юли 24, 2012, 14:31:09 »

Така е! За пореден път неуредените работи в нашата мила родина. Сега пък ново 20... казаха ми, че не можело да пътувам със стария паспорт.. После как човек да си смени фамилията ми кажете, като знае, че след това само ядове и скандали ще има, заради неуредените работи в България.
Как да не може? Няма да даваш обяснения. Реално погледнато ти пътуваш със стария паспорт и старата карта. Тоест си с едно и също име. Не знам кой ти го е казал, но не е вярно. Ние пътувахме точно в Турция и нямахме никакви проблеми.
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #309 -: юли 24, 2012, 14:32:12 »

Извинявам се, ако е питано по-напред в темата   blush give_rose
Ако си запазя постоянния адрес (моминския  sarcastic), а като настоящ адрес посоча новия, документ за адреса от коя община се получава (по постоянен или по настоящ адрес). Трябва ли в тази по постоянен да ги информирам за настоящия?  crazy Много се обърках  shok
Активен
ani_todorova
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #310 -: юли 24, 2012, 14:32:59 »

Как да не може? Няма да даваш обяснения. Реално погледнато ти пътуваш със стария паспорт и старата карта. Тоест си с едно и също име. Не знам кой ти го е казал, но не е вярно. Ние пътувахме точно в Турция и нямахме никакви проблеми.

Питах в МВР-то,  от там ми го казаха, че не можело...смятай и те колко знаят biggrin
Активен
punk_girl123

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: юли 24, 2012, 14:35:13 »

Настоящия може де си го сменяш през два дена, но всички документи са обвързани с постоянния. Т.е. там трябва да си получиш документите.
Даже не знам дали ще помогна, но като си подавах заявление за нови документи, ми казаха, че при промяна на името трябва да ида в КАТ да подам за книжка, а не както лична карта в МВР по адрес.

Нищо не могат да ти кажат при напускане на страната, ако си със старите документи понеже срока за подновяване е месец и нищо не си нарушила
Активен
veseto_87
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: юли 24, 2012, 14:36:09 »

Питах в МВР-то,  от там ми го казаха, че не можело...смятай и те колко знаят biggrin
Затова ти казвам - не давай много обяснения. Пътувай си така и хич да не те е грижа. Та ти в системата все още няма да си с новото име.
Активен
ani_todorova
Любопитен
*

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: юли 24, 2012, 14:41:16 »

Благодаря ви много момичета за отговорите smile Пътувам си и хич не ми дреме smile Вече нямам търпение да дойде сватбата smile
Активен
sunbunni
Професор
Публикации: 455

« Отговор #314 -: юли 24, 2012, 14:43:02 »

badgirl Добре, че нямам книжка  girl_impossible
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: