Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 00:24:34

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187714 пъти)

Christy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 758

Моят сватбен албум

« Отговор #285 -: юни 07, 2012, 09:39:57 »

За шофьорската книжка с новото име искат ново медицинско?  huhhuh.gif Или аз нещо не разбрах?
Да знаеш Кристи, че след като си купите къща / апартамент ще се мине по пътя на мъките с документите пак  pleasantry Аз за това се чудя дали да си вадя документи след сватбата или направо след къщата със се глобите, ще видим  pardon

Да, точно това искат! Предната ми обясни, че щом е със стария срок на старата ШК - не трябвало медицинско. Сега обаче от КАТ искали медицинско, ама с новата фамилия, което няма как да бъде издадено преди да ми дадат новата ЛК....

А иначе ние вече една година сме си в апартамента, но по ЛК мъжът ми се води при техните, а аз по нова ЛК също ще си се водя пак при наще, но това е по административни причини дето се казва lol Къща ще започваме може би догодина и то тогава ще започнем документалните неща - проекти, вкарване в регулация на мястото за строеж, разрешителни и т.н. Обаче докато стане грубия строеж, после вътре и да се пренесем може би ще минат поне едно 3 години, така че тогава ще ги сменим пак - може би... Адреса да си сменям ми е последна грижа, то и никой не може да ми каже къде ще ми е постоянния, нито ще правя временен. На стария съм си и това е  good
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #286 -: юни 07, 2012, 15:22:57 »

Днес ходих до районното за документи- за по-малко от 30 мин свърших всичко.
Първо платих на касата, за да не изпусна обедната почивка. Платих и за 3те- лична, паспорт, книжка, излезе 90 лв  angry Жената ме предупреди, че за книжка може ад ходя и до КАТ, но реших да платя отсега.

После отидох с копието и оригинала от акта за гр.брак на гишето, жената ми даде формуляр, попълних го, след това ме снимаха и взеха отпечатъци. За визата казаха да попълна декларация и ще ми върнат паспорта стария продупчен и ще имам 2.

За книжка казаха с новата лична карта и документ за вече платена такса да ида в КАТ.Дано и там мине така леко, но се съмнявам...

Никой не спомена за глоба (минал е месец и 2 дена от подписването).

Скоро официално ще съм с новата фамилия и ми е много странно и трепетно  smile
Активен
rady17
Професор
Публикации: 377

« Отговор #287 -: юли 06, 2012, 12:42:30 »

Лелеле добре, че е темата тук, такава глупост щях да направя. Една приятелка ми каза (тя се омъжи мин. година), че срока за смяна бил 6 месеца  nea е явно не е. Още в понеделник отивам да си подавам документите за смяна на имената. Представям си тя каква глоба ще понесе (все още не си е сменила документите)  crazy

Като си изваждах задграничен паспорт (март м. за медения ни месец) и отивам аз, подавам документи и се оказа че адреса на Л.К. и адреса ми при тях е различен  angry

Процедурата беше следната. С нотариалния акт на апартамента на който ми е адреса по Л.К. (демек на родителите ми, тогава бях още ученичка и ми е първата Л.К. издавана изобщо), но и в присъствие на единия собственик в случая майка, ми да декларира, че ми позволява да живея у нас си, където съм живяла 25г.  Oh my ...
За пореден път доказаха колко е зле администрацията и ест. че са толкова безхаберни мързеливи и тъпи вс в тая администрация, че могат да те пратят по д.... точно за 1мин. а за начин на обслужване без коментар  beating crazy
Активен
snowy
Сватбар
Публикации: 276

« Отговор #288 -: юли 20, 2012, 14:47:04 »

Днес ходих да си вадя задграничен паспорт. Жената на гишето беше любезна и ми обясни, че до 1 месец след сватбата всички лични документи трябва да бъдат сменени. Иначе следват глоби sad Така, че първата работа след сватбата е смяна на документите ....
Активен
Josephine
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1053

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: юли 20, 2012, 15:12:49 »

при мен е много тъпо, че стария ми задграничен изтече и не исках да го подновявам докато не дойде време за сватбата, но ми се наложи да пътувам ....и не стига че се ръснак 86лв за бърза поръчка за 3 дни, ами платих и 30лв глоба за това че не съм го върнала...и сега след 1 месец след сватбата като мине пак същата процедува....наново ще го сменя....ужас изживяване...
Активен
veseto_87
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2189

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: юли 20, 2012, 15:19:41 »

Днес ходих да си вадя задграничен паспорт. Жената на гишето беше любезна и ми обясни, че до 1 месец след сватбата всички лични документи трябва да бъдат сменени. Иначе следват глоби sad Така, че първата работа след сватбата е смяна на документите ....
Това не е напълно вярно! Шофьорската книжка трябва да се смени месец след личната карта, а не месец след сватбата.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #291 -: юли 20, 2012, 15:24:17 »

Шофьорската книжка трябва да се смени едва след като вече има издадена нова лична карта - срока е максимум месец, защото толкова време е обикновената поръчка за изработката на лична карта, но никой не е казал, че ако си пуснете бърза и личната ви карта е готова след 3 дни, не можете на 4тия да отидете и да пуснете документи за шофьорска книжка good
Активен
snowy
Сватбар

« Отговор #292 -: юли 20, 2012, 15:26:16 »

Момичета, аз никъде не съм споменала ШК smile Само лична карта и паспорт smile
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: юли 20, 2012, 15:27:34 »

Никой не казва, че не може, а че не е задължително! Ако пускаш обикновени поръчки, срокът ще се удължи на месец. Тоест, не е задължително да пускаш бързи поръчки и няма да бъдеш глобен.
Пишеш:
Това включва и книжката.
Активен
snowy
Сватбар

« Отговор #294 -: юли 20, 2012, 15:30:29 »

ОК Веси няма да споря. Но всеки сменя, каквото си има  Wink
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #295 -: юли 20, 2012, 15:34:58 »

И аз не споря. Исках да е ясно, за да не се заблуди някой и сега всички да се втурнат да пускат бързи поръчки, за да не изпуснат срока.  give_rose
Активен
snowy
Сватбар

« Отговор #296 -: юли 20, 2012, 15:37:45 »

И аз не споря. Исках да е ясно, за да не се заблуди някой и сега всички да се втурнат да пускат бързи поръчки, за да не изпуснат срока.  give_rose
Абе на мъжо му се е приходило в Турция и сега вадим задгранични бърза поръчка. Иначе след сватбата ще си платя стандартна и за ЛК и за задграничен. Мисля, че документите (заявленията за подмяна) трябва да са подадени в едномесечен срок, пък когато станат smile
Активен
jenifer
Ентусиаст
**
Публикации: 77

« Отговор #297 -: юли 23, 2012, 22:07:15 »

Моите документи изтичаха през февруари и тогава си извадих нови. Има ли сега някакви облекчени процедури за изваждане на нови документи след брак, когато са само за смяна на фамилия или пак същото загубено време, пари, формуляри, снимки, медицински и тн?
Активен
veseto_87

Моят сватбен албум

« Отговор #298 -: юли 24, 2012, 08:00:54 »

Процедурата е същата.
Активен
ani_todorova
Любопитен
*
Публикации: 22

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: юли 24, 2012, 13:38:16 »

Здравейте, предстой ни сватба на 25.08. Искаме на 07.09 да заминем за Турция. Ще мога ли да пътувам със старите документи или трябва с новите. И друг въпрос, мога ли например 2-3 дена след сватбата да отида да си подам за нови документи, при положение, че сватбата е в друг град( не в този, в който ми е постоянния адрес).
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: