Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 06:45:29

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187850 пъти)

posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #210 -: октомври 19, 2011, 20:37:46 »

Пълни глупости!
Можеш ВЕДНАГА да си подадеш док. за нова ЛК. Ако данните ти не са корегирани - си има полета за това на самото заявление.
Егати и тъпотията, за 1 път я чувам.

И да, вече задължително се иска медицинско. Виж в закона.
Активен
V_e_S_i
Сватбен ГУРУ
Публикации: 879

Моят сватбен албум

« Отговор #211 -: октомври 20, 2011, 09:07:06 »

Точно за това се ядосвам и аз - не мо0жеш да отидеш и да си свършиш веднъж работа, без да те върнат :angry:Нямаме и нормално информационно обслужване онлайн поне да можеш да прочетеш какво точно ти трябва, а не всеки път да излизаш от работа diablo
Активен
posum
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #212 -: октомври 20, 2011, 11:21:34 »

Mи, питай, бе, душа pardon.
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #213 -: януари 21, 2012, 00:22:14 »

Ще пиша тук, че в темата за смяна на имената казаха, че за документи има друга тема..
Та там едно момиче ми разясни, че най-сложна била процедурата за смяна на адресна регистрация.
Аз обаче не разбрах какво общо има едното с другото? Не може ли да бъдем с една фамилия и да се водим на различни адреси, както досега,или трябва да сме на един и същ? И каква е разликата между настоящ о постоянен- този в личаната карта е постоянният, нали?

Ние живеем заедно от 2 години, но и двамата по лична карта сме на адресите на родителите си. Ако трябва да сме на един адрес, ще трпбва и той да си сменя всички документи и става егати сложното...
Активен
animal
Ентусиаст
**
Публикации: 131

« Отговор #214 -: януари 21, 2012, 21:38:39 »

anna, няма никакъв проблем да си останете с предишните адреси - и ние сме така smile Постоянният адрес ти е по лична карта, а настоящият е там, където живеете (ако имате регистрация).
Аз мисля да си сменям постоянния адрес чак като си купим жилище (а това няма да е скоро) biggrin
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #215 -: януари 25, 2012, 12:38:59 »

Аз да попитам тук ако някой знае - има ли задължение и ако да при какви условия да се смени постоянният адрес и личната карта съответно?  Защото аз си смених документите след сватбата, сега фигурирам с новото име, но не съм си сменила адреса, а вече от няколко години живея в чужбина. Някой ако има подобен случай нека сподели, моля!  give_rose
Активен
Смърфиета
Любопитен
*
Публикации: 20

« Отговор #216 -: януари 25, 2012, 19:48:37 »

момичета помагайте, мога ли след като си сменя фамилията на личната карта, да не си сменям фамилията на студентската книжка,  sad защото ще бъда още година и половина студентка, а за процедурата при издаване на нова книжка знам че трябва студентска справка и чак тогава да ти нанесат данните. в моя случай справката се заплаща  angry
А дали няма да ми направят проблем при дипломирането, когато видят че има разлика между ЛК и студентската книжка???
и каква фамилия ще ми нанесат на дипломата???  crazy crazy crazy
и ако все пак трябва да го направя, някой знае ли срока за промяната
Активен
anna_karenina
Сватбар
Публикации: 268

« Отговор #217 -: януари 25, 2012, 20:16:44 »

Буболинка, според мен най-добре да питаш в университета. Аз не помня да са ми искали лична карта при изготвяне на дипломата, но питай, всеки уни си има изисквания. Едва ли си първата омъжила се като студентка, хората ще имат опит и ще ти кажат Wink

Иначе разпитах сестра ми, тя си е сменила името, но не е правила нищо с дипломите си...Тъй че се надявам и аз да мина така, да сменя само личните документи и да мина през банките (кой ме би през главата да отварям сметки в 3 различни банки sad( ), без да пипам договори и дипломи. Все пак ЕГНто е най-важно, надявам се. Иначе като помисля и за НОИ и лошо ми става...

Но ще стискаме зъби и ще минем през всичко за тези от нас, които искат фамилията на бъдещия съпруг smile мисля, че си заслужава разправиите...
Активен
posum
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #218 -: януари 25, 2012, 20:37:14 »

Аз завърших семестриално преди да сменя фамилия и се дипломирах след това.
На молбата до декана за разрешаване да защитавам ДР си писах новата фамилия и приложих копие на акта за ГБ.
Сега в 2 от дипломите съм със старата фамилия, а в 3-тата, се надявам да съм с новата. Още не са ни я дали.
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #219 -: януари 25, 2012, 22:55:15 »

Аз да попитам тук ако някой знае - има ли задължение и ако да при какви условия да се смени постоянният адрес и личната карта съответно?  Защото аз си смених документите след сватбата, сега фигурирам с новото име, но не съм си сменила адреса, а вече от няколко години живея в чужбина. Някой ако има подобен случай нека сподели, моля!  give_rose

Ариел, в личната карта мисля, че не се пише адрес в чужбина, защото това са ти българските документи, т.е в тях се записва постоянния ти адрес в България, където си регистрирана по постоянен адрес, т. нар. place of origin, може да са ти го искали, когато си дошла в дадената страна. Не знам къде си, но вероятно имаш лични документи, издадени от страната, в която си. На моите точен  адрес не пише... ако се местя, не се налага да ги сменям.
Познавам хора, които като теб са си сменили името в личната карта, но не и постоянния адрес, а живеят в чужбина, продължава да си е стария адрес.
Не знам дали добре го обясних, но мисля, че не е нужно, а дори и дали е възможно, да си впишеш адреса в чужбина... В краен случай можеш да пишеш един мейл на МВР, мислч, че ще ти отговорят.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #220 -: януари 25, 2012, 23:08:48 »

Иначе, мн хора се възмущават, че няма нормално онлайн информационно обслужване, а закона за БДС е само на 1 клик разстояние: http://www.google.bg/search?q=zakon+za+BDS&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:bg:official&client=firefox-a#hl=bg&client=firefox-a&hs=MLq&rls=org.mozilla:bg:official&sa=X&ei=62wgT6alD4SSOrDyqKQO&sqi=2&ved=0CBgQvwUoAQ&q=%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD+%D0%B7%D0%B0+%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8+%D0%B4%D0%BE%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8+%D0%B7%D0%B0+%D1%81%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82&spell=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.,cf.osb&fp=a1248e656c14b0b5&biw=1260&bih=590
и самият Закон за български документи за самоличност , ама нали е по-лесно да плюеш и да дъвчеш едно и също нещо вече 20 и косур страници... nea
Активен
Alleksia
Сватбен ГУРУ
Публикации: 711

« Отговор #221 -: януари 25, 2012, 23:20:07 »

posum, не виждам някой да се е възмущавал и плюл...
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #222 -: януари 26, 2012, 10:02:54 »

Alleksia, много ти благодаря за отговора! Исках да знам, защото когато си сменях документите не се замислих за адреса. Замислих се чак когато дойдох тук и когато видях колко стриктни правила важат в чужбина за промяна на постоянния адрес. И за данъчни цели и т.н. подозирах, че може да трябва да се сменя адресът. Благодаря ти още веднъж!  give_rose

posum това срещу мен ли беше, че въобще съм попитала, срещу Alleksia ли... не разбрах точно, но ще проверя линка.

В тази тема няма нищо писано досега за чуждестранен адрес.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

И такааааа! Променям си поста след като имам нова информация.  Coffe В този закон няма отговор на моя въпрос за смяна на постоянен адрес с чуждестранен адрес. Това е съвсем общ закон. Обадих се на посолството и оттам ми отговориха, че никога досега не са виждали чуждестранен адрес написан на български документи за самоличност, както каза и Alleksia. Но все още нямам отговор трябва ли да се сменят български документи с чуждестранен адрес ако живееш постоянно в чужбина или си остава последният постоянен български адрес на българските ти документи. Единственото, което открих като информация е, че паспортът не трябва да се сменя ако си сменяш постоянен адрес.

Ако някой има инфо ще се радвам да чуя, междувременно проверявам и сама и ще споделя ако открия нещо, за да е полезна темата и за други момичета с подобни въпроси.
« Последна редакция: януари 26, 2012, 14:43:18 от Ariel » Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*

Моят сватбен албум

« Отговор #223 -: февруари 01, 2012, 22:23:52 »

Момичета от чужбина, никой ли няма идея дали се сменят лични карти с нов чуждестранен адрес? И шофьорски книжки - ако се заменят с европейски може ли да се върнат в някой орган в чужбина (посолство, чуждестранни общини или др.) вместо да се пътува до България?
Активен
marchela
Сватбар
Публикации: 215

very happpyyyyyyyyyy

Моят сватбен албум

« Отговор #224 -: февруари 01, 2012, 22:55:44 »

Ariel, мога да ти кажа за шофьорска книжка в ЕС, аз съм в Австрия, но незнам дали навсякъде са еднакви законите... Аз си смених Бг-книжката с австрийска, на нея няма адрес, но е свързана разбира се с тукашния ми постоянен адрес..и когато ми издадоха новата, ми взеха българската и казаха че те я връщат в посолството...а иначе на личната карта си ми е последния адрес в софия...
Дано съм ти помогнала поне малко! Wink
Активен
Страници: 1 ... 13 14 [15] 16 17 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: