Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 00:35:51

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187729 пъти)

Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #150 -: май 18, 2011, 08:37:02 »

dany_87 благодаря ти страшно много! Задължена съм ти!  give_rose Като мине сватбата през септември ще отида до посолството да видя как стоят нещата със смяната на името и т.н.т. но поне ще съм подготвена каква ще ми е глобата.  smile
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #151 -: май 18, 2011, 10:11:17 »

На мъжът ми и на сестра му им беше изтекла с цели 3 години и когато си я сменяха на мъжът ми не му взеха нищо,понеже за късмет му я откраднаха,а на сестра му й взеха 20 лв. глоба,тя си я сменяше,защото сключи брак  good Не мисля,че ще те глобят повече от 20лв.  give_rose
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #152 -: май 18, 2011, 10:26:40 »

Мерси за инфото!  danceg Аз понеже съм в чужбина и по принцип всички услуги са доста по-скъпи та за това се притеснявам. Ама в крайна сметка ако в България глобата е максимум 150 лева то не би трябвало тук да ме изръсят с някаква сума от сорта на 200 евро така че вече съм малко по-спокойна  pardon .
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #153 -: май 18, 2011, 12:02:06 »

Ако има някакъв сайт,може да провериш или направо да ги питаш  pardon За всеки случай,не мисля,че ще е някаква космическа сума. good
Активен
dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #154 -: май 18, 2011, 22:00:02 »

Sandri  smile
Определено мисля че не трябва,би трябвало цените да са си по държавен стандарт,така че след сватбата към посолството с гордо вдигната глава   smile
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #155 -: май 18, 2011, 22:02:04 »

Аз скоро си изгубих личната карта и глобата беше 20лв,но по принцип е от 20-150 мисля,зависи от случая
За загуба на лична карта е от 30 до 200 лв. Чл 81, ал 2, т. 2.
Сандри, това че не си в БГ не те оправдава, че си с изтекъл ДС. Ако не успееш да подадеш документи навреме най-вероятно ще имаш два акта - за изтекъл срок и за неспазен срок за подновяване на ДС. Размерът на глобата се определя от началниците.
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #156 -: май 18, 2011, 22:18:48 »

аз по принцип знам, че за задграничен паспорт давността на глобата е една година и ако отидеш да върнеш стария и подадеш документи за нов, няма никакви санкции, обаче за лични карти не знам дали има подобен регламент huhhuh.gif
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #157 -: май 18, 2011, 22:31:03 »

posum аз не се оправдавам  pardon . Просто пътуването до Берлин ми беше 80 евро + удължаване на паспорта 40 евро + 40 евро нов паспорт + 6 евро да ми пратят новия паспор. Просто нямах пари и за лична картам, а паспорта ми е по-важен. Личната карта ми тряба всъщност само за България, защото там паспорта не се брои за личен документ. Ще подновявам и двете обаче тази година заради смяната на името и си спестявам пари още от миналата година, защото цените са наистина космически, като се има предвид, че съм студентка... В крайна сметка колкото трябва да платя толкова. Просто ми беше интересно колко пари горе-долу ще ми поискат. Между другото колкото пъти се обаждам в посолството все не ми вдигат, затварят или започват да отговарят на обаждания 30 минути преди да им свърши работното време. Просто думи нямам. Да не говорим през какво мина жената която трябваше да ми прати необходимите документи за брака. Звъня в министерстово всеки ден в продължение на 2 седмици и никой не вдига! Препратиха я към някаква агенция която може да предаде документите и й поискаха 40 лева на страница  crazy . Накрая отиде сама в посолството и сложиха печатите. Ако не отидеш на място да питаш просто е мал шанс да получиш информация. Айде сппирам да пиша, че се отклоних  Offtopic . Просто още се ядосвам, че системата е толкова прецакана. Годеника ми само написа и-мейл до общината където е роден и му пратиха същата седмица необходимите документи по пощата. Ето за това нямам търпение да си сменя гражданството.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #158 -: май 19, 2011, 09:15:40 »

аз по принцип знам, че за задграничен паспорт давността на глобата е една година и ако отидеш да върнеш стария и подадеш документи за нов, няма никакви санкции, обаче за лични карти не знам дали има подобен регламент huhhuh.gif
Година и 3 месеца. За ЛК няма давност.
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #159 -: юни 06, 2011, 12:36:29 »

Аз подадох документи за смяна на паспорт и лична карта...За шофьорска книжка ми казаха - след като излезве новата лична карта. Тъй като плануваме закупуване на жилище евентуално, но не знам кога точно ще стане (след 1-2-3-6 месеца) искам да питам дали ще ме глобят ако си сменя книжката по-нататък? Т.е. да съм с нова карта и стара книжка>?  huhhuh.gif
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #160 -: юни 06, 2011, 14:48:31 »

Миме за жалост да, мила - от момента, в който получиш новата си л.к., започва да тече 30 дневния срок за подаване на документи за СУМПС, и ако не подадеш документи после подлежиш на глоба
Активен
Mariaid
Сватбен ГУРУ
Публикации: 883

« Отговор #161 -: юни 07, 2011, 07:42:24 »

А какъв е размерът на глобата?  blush
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #162 -: юни 07, 2011, 12:05:29 »

трудно ми е да ти кажа, но за лична карта е между 20 и 150лв., предполагам, че и за СУМПС ще е така smile
Активен
posum
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #163 -: юни 07, 2011, 19:26:10 »

А какъв е размерът на глобата?  blush
Глобата се определя от началниците, никой не може да ти каже колко ще е.
Активен
dilqna87
Регистриран

Публикации: 5

« Отговор #164 -: юни 15, 2011, 16:34:29 »

Момичета здравейте!Сватбата ни е края на август и мислим веднага след това да заминем на меден месец в чужбина,как седят нещата със смяната на фамилията,паспорта и личната карта....мога ли да замина със стария паспорт и лична карта или ще трябва да си изкарвам експресно документите с новата фамилия?Знам,че в 30дневен срок трябва да ги сменя,а мисля като се върна да го направя   blush малко се притеснявам дали няма да ме задържат на границата  pardon
« Последна редакция: юни 15, 2011, 18:16:34 от dilqna87 » Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: