Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 24, 2024, 21:50:14

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 188145 пъти)

Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #135 -: април 12, 2011, 20:39:07 »

posum,debora всичко се сменя от до  crazy Освен това е хуабво да извадите и документ за идентичност(както е написала Hekseskud), защото няма как да ви преиздадат дипломите (примерно), за да докажете, че двете лица са едно и също. А също така ще ви трябва и в случаите, когато не са отразили някъде новите ви данни.

Активен
ellimink
Сватбен ГУРУ
Публикации: 850

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: април 30, 2011, 08:20:56 »

Момичета,искам да ви попитам, разбрах че всичко така или иначе трябва да сменям- лична карта,задграничен( ей за него най  ме е яд- октомври го смених,защото изтече и даже не е ползван cray, а вече ще трябва да го махам.),банкови карти и всички др документи на мое име. питането ми е веднага след сватбата мислим да заминем някъде на меден месец, дали ще ми направят проблем при заминаването  или при задграничните служби не достига толкова бързо информацията, че вече съм се бракувала? smile
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #137 -: април 30, 2011, 21:33:54 »

Do 1 месец няма проблем. И информацията стига мн по-бързо, отколкото си представяш  Girl_hide
Активен
animal
Ентусиаст
**
Публикации: 131

« Отговор #138 -: май 02, 2011, 19:38:38 »

Здравейте,

Да питам и аз по темата - до 1 месец трябва да си смениш документите или само да пуснеш заявление за смяна на документите?  pardon
Защото ние точно 1 месец след сватбата ще заминаваме в чужбина (на меден месец), но сега сме си купили билети и съответно съм записана със сегашната си фамилия и сегашния номер на личната карта... дали ще е проблем да ги сменя след като се върнем?
Активен
rafaeLa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 700

шматка по свой си начин

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: май 02, 2011, 23:19:01 »

до 1 месец трябва да подадеш заявление така, че подай си документите и пътувай със стара си лична карта, а след като се върнете от медения месец ще вземеш новата и всичко е ток и жица и няма да ти се налага да плащаш глоба, успех good
Активен
debora
Новак
*
Публикации: 14

« Отговор #140 -: май 16, 2011, 09:11:25 »

Здравейте.Искам да попитам,ако може да ми помогнете.Аз ще си сменям само фамилията,без адрес.Ще си подам документи за нова лична карта,но миналата година в София се подаваха документи едновременно и за лична карта и за шофьорска книжка.Знам,че за шофьорската книжка трябва да си извадя медицинско,за което обаче предполагам,че трябва да бъде с новата фамилия.Та въпросът ми е някой знае ли дали отново може да се подадат едновременно документите-за лична карта и за шофьрска книжка.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: май 16, 2011, 09:16:59 »

Не.
Активен
Sandri
Сватбар
Публикации: 230

« Отговор #142 -: май 16, 2011, 11:16:56 »

А момичета случайно знаете и колко е глобата при изтекла лична карта? Мойта ще е мноооого висока защото изтече 2009 но все пак да знам приблизително...  crazy Аз ще си сменям фамилията и ще трябва да сменям паспорт и всичко а съм в чужбина и не ми се мисли колко време ще отнеме. Като знам в посолството колко са любезни и бързи направо...  girl_impossible
Активен
dany_87
Професор
Публикации: 463

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: май 16, 2011, 11:53:49 »

Аз скоро си изгубих личната карта и глобата беше 20лв,но по принцип е от 20-150 мисля,зависи от случая
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #144 -: май 16, 2011, 12:00:44 »

Бях чула, че не е някаква фиксирана сума ами се увеличава колкото повече се бави човек, та за това... Аз даже се замислям дали изобщо да си вадя лична карта като не живея в България, а тя ми трябва само за там. Тук в Германия никой до сега не е забелязал че е изтекла а и аз си имам паспорта винаги в мен и него представям като личен документ в повечето случаи... Просто съм ужасно разочарована от посолството. Не вдигат телефони, не те осведомяват за услуги, не искат да си вършат работата просто. Не знам ако някой наиситна е в нужда и му трябва помощ какво ще прави. В чужда държава сме все пак... Ама айде няма да разводнявам темата. Просто се чудех дали знаете за глобата.  smile Мерси Дани за инфото.
Активен
dany_87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: май 16, 2011, 15:29:11 »

Нз да ти кажа според мен,най- добре си я смени не знаеш закакво ще ти потрябва, а вие  къде ще сключвате брак
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #146 -: май 16, 2011, 15:37:12 »

Тук в Германия ще се женим. Аз чакам все още да ми пратят необходимите документи от България които струват майка си и баща си  crazy . Иначе в България си идвам адски рядко. Веднъж на 3-4 години и за това се чудя... Ама всъщност след 2 години като подам молба за немско гражданство в БГ пак ще ми искат лична карта и пак ще трябва да си платя глобата така че все тая.. По-добре да си я направя сега. Малко ме е страх да не ми излезе нещо от сорта на 500 евро примерно тая глоба ама в крайна сметка си е моя вината и ще си ги платя... pardon
Активен
dany_87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: май 16, 2011, 19:32:27 »

не не съмнявам се определено най много ще е 150лв,така поне мисля
ще поразпитам тези дни и ще ти кажа със сигурност,но съм убедена че няма да е толкова пари,имам приятелка която работии в паспортното така че ще ти кажа със сигурност
Активен
Sandri
Сватбар

« Отговор #148 -: май 16, 2011, 20:04:50 »

О, благодаря ти много!  give_rose Наистина ще ми помогнеш!
Активен
dany_87
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: май 18, 2011, 04:44:42 »

Sandri
Питах снощи по твоя въпрос,толкова е колкото и аз ти казах от 20-150лв.,със сигурност,таака че най- добре като имаш възможност си я смени  smile smile smile
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: