Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 22, 2024, 00:56:46

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Анкета
Въпрос: Вие сменихте ли фамилията си?
Да - 111 (90.2%)
Не - 10 (8.1%)
Нямам отношение - 2 (1.6%)
Общ брой гласове: 122

Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Лични карти II-ра част  (Прочетена 187749 пъти)

Hekseskud
Професор
Публикации: 357

Моят сватбен албум

« Отговор #90 -: февруари 17, 2011, 09:51:10 »

Момичета, въпреки ужасния грип, който ме тресе  sik, успях да спечеля първия си ''мач'' с администрацията тази сутрин! По съвет на lionelsa, в кметството се завлякохме аз и мъжа ми с всички възможни документи, без декаларция от собственик. Смених постоянния адрес безболезнено и не ми се наложи да давам декларацията за съгласие на собственика. Отначало ми я поискаха, но понеже мъжа ми беше с мен, той набързо обясни, че тъй като сме сключили брак, а имота е на баща му - искаме просто аз да си преместя постоянното местожителство да е еднакво с това на съпруга. Провериха ни и на двамата данните - свидетества, лични карти. Свериха с данните в системата и ми връчиха бланката. Така вече си имам новата адресна карта и другата седмица ще атакувам за нови лични документи.  danceg В базата данни още фигурирам като неомъжена, така че ще се наложи да изчакам до другата седмица.

Lionelsa,  благодаря много за съвета по този въпрос!  give_rose  give_rose  give_rose Така не ми се наложи да се разправям със свекър си и да ми мрънка 100 часа на главата.  smile
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #91 -: февруари 17, 2011, 11:47:43 »

Hekseskud, нали за това е форума - да обменяме опит. girl_wink
Активен
posum
Сватбен ГУРУ
Публикации: 725

Моят сватбен албум

« Отговор #92 -: февруари 17, 2011, 12:23:55 »

В базата данни още фигурирам като неомъжена, така че ще се наложи да изчакам до другата седмица.
Не е задължително да е обновена информацията в системата.
Активен
Hekseskud
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #93 -: февруари 17, 2011, 13:31:54 »

Posum, на мен ми смънкаха да съм изчакала до понеделник...не знам, то явно навсякъде пеят различни песни...
Активен
Hekseskud
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #94 -: февруари 21, 2011, 15:43:34 »

Момичета, пак имам нужда от съвет, нищо, че съм искала по този повод вече, но тъй като ми наприказваха какво ли не, не знам наистина какво да правя!

Предстои ми пътуване в Унгария в началото на март и ще се минава с кола през Сърбия. Смених си фамилията и имам 1 месец срок да сменя документите от 11ти февруари.

Заминаваме на 1ви март и се прибираме на 5ти март. Никой не може да ми каже със сигурност как да постъпя, за да не ме спрат на границата. Ако тръгна със старата лична карта - в системите ще се е ъпдейтнало, че вече съм с нова фамилия? Какво да направя в този случай? По-добре ли е да си подам за нови документи и така да тръгна на път или да изчакам докато се върна? Мисля, че дори да подам документи за нова лична карта - старата си ми важи докато не си ги взема и мога да пътувам в чужбина?

Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #95 -: февруари 21, 2011, 16:40:03 »

Мисля, че дори да подам документи за нова лична карта - старата си ми важи докато не си ги взема и мога да пътувам в чужбина?
Абсолютно вярно good Не мисля, че ще имаш някакви проблеми на границата със старата си лична карта. А кога да си подадеш документите за новата, зависи само от теб smile
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #96 -: февруари 21, 2011, 16:55:45 »

А кога да си подадеш документите за новата, зависи само от теб smile
Ами не е точно така новата лична карта трябва да се направи до месец след сключване на граждански брак иначе има административна глоба.
Активен
Деница Звездица
Global Moderator
Сватбен ГУРУ
*
Публикации: 863

Dum spiro, spero!

« Отговор #97 -: февруари 21, 2011, 16:58:14 »

Hekseskud, щом пътуването ви е в периода, докато е тоя един месец за смяна на документите, значи документите ти са си валидни и няма какво да те тревожи. Според мен, за по-сигурно си вземи и копие на акта за сключен граждански брак, ако стане въпрос защо си с друго име. Иначе ти си знаеш, че срокът за смяна на картата е 30 дни след промяната на името, после подлежиш на глоба.

Сори, че се повтаряме с Маги, нещо за забавих.
Активен
♥ Тiama ♥
Сватбен ГУРУ
Публикации: 638

"Do you think that our love can create miracles?"

« Отговор #98 -: февруари 21, 2011, 17:02:24 »

Ами не е точно така новата лична карта трябва да се направи до месец след сключване на граждански брак иначе има административна глоба.
Имах предвид, че няма значение дали ще е преди или след пътуването, но не съм се изразила точно  pardon
Активен
Hekseskud
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #99 -: февруари 21, 2011, 17:53:02 »

Благодаря за съветите, момичета.  good Ами май ще го действаме така- подавам документи на 7ми март - няма да има 30 дни от 11ти февруари и тъкмо живот и здраве да сме се върнали. Ще нося с мен копие от свидетелтвото при пътуването. Според всички около мен проблем не би трябвало да има. На институционално ниво не получих никакъв отговор - защо ли се надявах изобщо  crazy Звъннах в туристическата агенция, към която ни е хотелската резервация и ми казаха, че няма да има проблеми в рамките на 30 дни от брака.
Активен
posum
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #100 -: февруари 21, 2011, 18:31:10 »

Аз бих си пуснала документите за нова лк и тогава да тръгвам.
Активен
Hekseskud
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #101 -: февруари 21, 2011, 19:06:19 »

Мислиш ли, че е удачно, posum? Дали не биха направили проблем, че съм си подала за нова лична?
Активен
posum
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #102 -: февруари 21, 2011, 20:50:13 »

Че защо да не е?
Именно защото ще видят, че си подала не би следвало да ти направят проблем.

И при мен стоеше този въпрос. Колежката ми каза, че мн младоженки излизали със старата ЛК зад граница. Аз бих се подсигурила като подам заяавление за нова ЛК. pleasantry
Активен
carlyangel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1377

Обичаме нашето хубаво момиченце :)

Моят сватбен албум

« Отговор #103 -: февруари 21, 2011, 22:00:58 »

Хекси,няма да имаш никакъв проблем с пътуването със стара л.к. good Както и другите са ти казали,взимаш копие от свидетелството и отлиташ  tease Като се върнеш ще си пуснеш за нова л.к.,ти си в срок и няма проблем  good
Активен
Hekseskud
Професор

Моят сватбен албум

« Отговор #104 -: февруари 22, 2011, 10:29:15 »

Момичета, както не веднъж съм ви казвала - вие сте моето спасение от строшени нерви  give_rose  give_rose  give_rose Прави сте и се успокоих, че няма да прецакам пътуването. От институциите ми отговориха само едни сърдити лелки, че ''не били бюро справки''.... crazy Мисля, че реших, че след като се върна ще си извадя бърза поръчка, за да пристъпя към цялата бумащина, която следва...
Активен
Страници: 1 ... 5 6 [7] 8 9 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: