Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 11, 2025, 01:50:43
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Клуб на БЕБЕправещите - 17 "
Страници:
1
...
25
26
[
27
]
28
29
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 " (Прочетена 199787 пъти)
roumyana
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2648
Отг: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 "
«
Отговор #390 -:
август 17, 2010, 07:07:06 »
biersdorf вече съм го писала по назад в темата, но на мен двама гинеколози ми казаха, че преди да спра хапчетата трябва да пия паралено и ФК и ОК 3 месца и едва тогава да ги спра, причината била че при употрежа на Ок се намалявало нещо си в организма, не помня какво, но така или иначе ниатина , както са ти казали повечето момичета в много от случаите става инцидентно забременяването, а също така и малка е възможността да стане от първия път.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #391 -:
август 17, 2010, 08:03:27 »
Момичета , аз пия фолиева киселина от около 2 месеца , когато спрях ОК почнах нея. В началото бях редовна , но сега да си призная позабравям да я пия. През седмицата си я пия редовно на работа , там не забравям , но събота и неделя не се сещам за нея .
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #392 -:
август 17, 2010, 08:24:32 »
biersdorf, както и магито е написала ФК е витамин. В предишната или в тема 15 бях написала разликата между видовете фолиева киселина и нейното разграждане. След като се беше получил един разговор за ФК за бременни и за небременни и не е ли все едно и също. Хубаво е ФК да се пие и по време на бебеправене, но не виждам смисъл да се пазите три месеца докато трае приема й, който ви е предписал доктора. Все пак, ако забременееш през тези три месеца, просто ще преминеш на ФК от група мета, която се абсорбира по-бързо в организма и достига по-бързо до бебето, а предполагам че знаете, че е много важна тъй като в голяма степен предпазва от Спина Бифида.
Тук
можеш да видиш съпоставка между двата вида фолиева киселина и да прочетеш малко за важността й.
Успех, момичета и ви чакам в другите теми!
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #393 -:
август 17, 2010, 08:45:38 »
Ехооооооо и аз вече се записвам в този клуб Решихме че няма какво да чакаме повече пък когато стане Успех на мен и на вас и да има много
baby%20jesus%20&%20bluebird.jpg
(16.73 KB, 400x288 - видяно 2536 пъти.)
Активен
biersdorf
Ентусиаст
"Няма попътен вятър за кораб без посока." Чърчил
«
Отговор #394 -:
август 17, 2010, 09:32:38 »
Благодяра ви много за коментарите. Чела съм за фолиевата киселина, но допълнителна информация, никога не е излишна, исках просто да съм наясно с рисковете, така или иначе първия месец поне ще се пазим, а после живот и здраве започваме опити-тогава и официално смятам, да се присъединя към вас
С пожелания за много сбъднати мечти и на всяка-по две черти
Активен
milish
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #395 -:
август 17, 2010, 10:24:01 »
Здравейте,
van4ii
добре дошла и
дано скоро минеш към отчетните
biersdorf
очаквамете скоро но не се бави много
При мен за протокола не чакам М на 31.08
с мъжо с постарахме този месец пък ще видим. Уж си и взех по хубави тетсове за О
хубав ден и успех
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #396 -:
август 17, 2010, 11:12:37 »
Успех момичета! Искам малко да ви вдъхна кураж и да ви поразкажа моята история с забременяването ми.
Със съпруга ми правихме доста опити още през отминала година, а след това и в началото на тази. След което аз лично (може би и той) се обезкуражихме и решихме да спрем с опитите., нооооо 2 месеца след това на лентичката се показаха 2 чертички
. Бяхме найстина изненадани, след като при толкова "силни" опита нищо не се получи, а след това при 1 "грешка" (макар, че това нее правилната дума, защото все пак преди това сме го желали) се получи.
Явно сме се успокойли! Незнам дали найстина това е причината (спокайството), но при нас така се получи.
Така, че едиственото което мога да ви кажа е: Бъдете спокойни и мислете положително!
Успех!
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #397 -:
август 17, 2010, 12:05:39 »
Да,
Рени
направи добро уточнение за ФК. На мен още в началото ми препоръчаха Неофолик Мета, защото по-добре се разгражда от организма
И си карам още на нея. Доки днес ми каза да продължавам да си я пия, въпреки че излязох от третия месец. Каза да я пия до края на 4 месец и после ще мина на едни хранителни добавки за бременни.
Mum to be
, доста често така стават бебчетата. Аз например след секс, си слагах възглавница под дупето, или пък вдигах по-нависоко краката, и гледах да не ставам известно време от леглото, за да могат човечетата да се придвижват
Обаче когато е станало, просто ни беше отегчено от подготовката покрай сватбата и се посветихме една романтична вечер у дома. Нито сме мислели дали пък няма да стане, нито пък аз съм стояла в леглото. Даже помня, че веднага си станах, ходих в банята. Ама на, едно човече е било достатъчно скорострелно
Абе, когато ще става, ще става. Само любов и спокойствие да има, и секс, разбира се
Ванчии
, късмет и на теб, мила!
Банално, но...постоянно се старайте да не се вманиачавате и просто да се любите, както преди. След стандартните, профилактични прегледи преди да започнете опитите, само това е важно!
«
Последна редакция: август 17, 2010, 12:08:06 от sunray
»
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #398 -:
август 17, 2010, 14:53:12 »
моето Ову този месец хич го нямаше ,отчетох го в 8 ден след МЦ и след това въобще го нямаше и така и не разбрах какво стана ,иначе се радвахме през ден :)пък каквото стане
след 9-я ден си купих нова кутиика ову лентички , но странно контролната линиика ми излиза бледа , също така бледа беше и втората чертичка...
после пък втората хич я нямаше
Този месец ми се случват странни работи
късмет на новите момичета
Активен
van4ii
Професор
«
Отговор #399 -:
август 17, 2010, 15:00:18 »
На мен пък ми казаха, че тези тестове за ову не стават и затова съм решила да си правим постоянно любов, всеки ден
и просто да не го мисля, а нормално да си бъде, както обикновено и така
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #400 -:
август 17, 2010, 15:07:33 »
ох и аз колко искам да си е нормално и хич да не ми минава през главата , хем си обещавам да не мисля и после ми хрумва че трябва поне тест за Ову да си направя и пак се почва с мисленето и така до деня в който ми идва.
Това е по-силно от мен ,как да направя така че да не го мисля, не става
Активен
milish
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #401 -:
август 17, 2010, 15:58:50 »
охххх да ви призная чесно и на мен не ми е много приятно с тестовете за О ама толкова ми е неточена М всеки месец О ми е с разлика от 2 3 дни затова с мъжо сме решили след като искаме бебче ще трябва да се понапънем поне 3 дни в месеца пък останалото време както дойде
Активен
ivkam82
Ентусиаст
сем.Маринови
«
Отговор #402 -:
август 17, 2010, 20:04:53 »
Здравейте момичета,
Отдавна не съм писала, но ви следя от близо
Моята гинеколожка ми изписа хормонални изследвания. Ето и резултатите с рефертни стойности, правени но 5-я ден от цикъла:
- TSH - 1.52/0.4-0.5/
- FSH - 6.06 /3.09-7.9/
- LH - 16.76 /1-18/
- Пролактин - 15,88 /1,9-25,5/
- Естрадиол - 37 /39-189/
Някъде из форумите четох, че FSH и LH отношението трябвало да бъде 1:1, какво значи това , моите резултати не показват такова отношение и Естрадиоло ми е малко нисък. Какво бихте коментирали по тези резултати.
Благодаря ви предварително
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #403 -:
август 18, 2010, 07:22:23 »
Първо да попитам на кой ден от МЦ си изследвала хормони, след това правен ли ти е преглед преди това с Узи, за да се види дали нямаш задържан фоликул или киста?Всички тези неща влияят на стойностите на половите хормони.
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #404 -:
август 18, 2010, 13:06:02 »
Маги
, Ивка е написала, че са и ги правили на 5 ден от цикъла
Активен