Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 11, 2025, 00:19:17

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 "  (Прочетена 199652 пъти)

dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #375 -: август 12, 2010, 16:26:18 »

Розичка,с всеки месец прием на ОК,цикъла ми беше абсолютно редовен!
28 дни хапчета,на 30-я ден МЦ!Никога не съм имала тежък ПМС,но като почнах хапчетата забравих напълно какво е болка,тежест или друго неразположение.
Мисля,че си струва да се отбележи,че последните няколко години бях на Ясмин!
Около година преди това пих Жанин и имах няколко случая на закъснение,което се оказа образували се кисти!

Мисля,че тайната на ОК е да се открие правилната таблетка(ниско или високо дозирана) за всяка жена!Това разбира се в общия случай  smile
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #376 -: август 12, 2010, 16:33:44 »

dodo23 , а слес спирането на Ясмин остана ли си така точен цикъла , че на мен в това ми е проблема - беше точен докато ги пиех , а сега трънци smile.Все пак искам да знам горе-долу и кога ми е овулацията , но при този цикъл ми се струва трудно , освен ако не вземам тестове , но за сега ще си трая за тях  smile. Нека първо пробваме без тях , пък после ще му мислим.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #377 -: август 12, 2010, 21:41:32 »

red_roses, на колко години си? Питам, защото пубертета при жената реално е до 25 години(много лекари са ми го обяснявали това), т.е. преди тази възраст няма нормализиране на МЦ, ако не е точен. Аз лично от както ми е дошло до тази възраст бях с нередовен и дори като спрях лекарствата, пак бях на стария график от преди тях.
Освен това, по време на прием на хормоналните таблетки ти нямаш реален цикъл. Дори МЦ да ти е по часовник пак не можеш да изчислиш с точност кога ще е овулацията. Нерядко дори има и по две овулации в един период.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #378 -: август 13, 2010, 08:44:35 »

lionelsa , на 28 години съм. При нас до колкото знам нередовния цикъл е наследствен. Някой беше с такъв като моя , но не се сещам майка или баба blush.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #379 -: август 13, 2010, 08:55:37 »

Аз за първи път чувам за такава наследственост. Не е ли въпрос на хормони по време на пубертета? pardon Доколкото знам те са определящи за половите белези(окосменост, големина на гърдите и т.н.), а не даденостите на роднините. Само споделям мнение, а не искам да споря, защото не съм запозната много по темата blush

Аз в петък(20-ти) ще отида на преглед и ще се консултирам с доки по въпросите с бебеправенето.
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #380 -: август 13, 2010, 10:53:00 »

момичета имали ли сте болезнена овулация ?
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #381 -: август 13, 2010, 10:57:39 »

На мен ми се е случвало няколко пъти. Усеща се подобна на менструалната болка за ден-два pardon
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #382 -: август 13, 2010, 10:59:36 »

момичета имали ли сте болезнена овулация ?
Болки в гърдите и най-вече зърната!Непоносимост към сутиен или каквато и да е твърда материя. nea
Активен
maria_hs
Сватбар
Публикации: 254

Моят сватбен албум

« Отговор #383 -: август 13, 2010, 11:06:47 »

red_roses, аз 3 години пиех хапчета. След като ги спрях около 7-8 месеца ми беше много нередовен цикъла. Сега последните няколко горе- долу се нормализира с 1-2 изключения. Но аз винаги съм била с нередовен цикъл. До колкото знам от приятелки при тях се е нормализирало положението след 1-2 цикъла, а някои казват, че изобщо не са имали проблем. Не се притеснявай, недей толкова да се вглеждаш за овулация и нещата ще станат.  give_rose
maia_svet, имала съм, но не всеки път и по-скоро като много слаба менструална болка.
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #384 -: август 13, 2010, 14:37:02 »

А при мен всеки път овулацията идваше с типичния ПМС - напрегнати гърди, болки в яйчника/ яйчниците, раздразнителност, а и засилено течение. Нямаше начин да сбъркам. Така че е възможно.
Активен
biersdorf
Ентусиаст
**
Публикации: 142

"Няма попътен вятър за кораб без посока." Чърчил

« Отговор #385 -: август 16, 2010, 19:33:42 »

Момичета, здравейте:) Включвам се с един въпрос-от утре аз и половинката започваме да пием фолиева киселина (по предписание на гинеколог, каза, че е препоръчително и мъжът да пие), та мисълта ми е безотговорно ли ще бъде ако започнем да правим опити, преди да направим курса от 3 месеца. Мислите ми са още неясни, но все повече си мисля за дете. Всяка от вас ли е пила предварително и ако да-пазите ли се тези 3 месеца?
Активен
Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #386 -: август 16, 2010, 19:44:30 »

Според мен няма да е безотговорно - има момичета, които са започнали с фолиевата киселина СЛЕД като са разбрали, че са бременни. Така че не се притеснявай. Даже и да забременееш бързо, най-малкото от самото начало на бременността ще си поемала фолиевата. Аз я започнах в момента, в който спрях противозачатъчните, и просто изчакахме един цикъл, преди да започнем с опитите. Успех!  good
Активен
dodo23

Моят сватбен албум

« Отговор #387 -: август 16, 2010, 23:06:39 »

Няма да си по-безотговорна от мен-аз категорично реших,че няма да пия ФК.
Успех и дано скоро да видиш двете чертички  smile
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #388 -: август 16, 2010, 23:11:02 »

Biersdorf, не е проблем. Все пак много момичета забременяват без да са правили опити за това. Достатъчно е че я започвате good Най-малкото няма да ви навреди smile Успех, мила! give_rose
Активен
магито
Global Moderator
*
Публикации: 4922

яхнала метлата

Моят сватбен албум

« Отговор #389 -: август 17, 2010, 06:56:30 »

"Фолиевата киселина е витамин от групата на B витамините. Той подпомага правилното развитие на навралната тръба на бебето, която оформя мозъка и гръбначния стълб.

Много е важно да се приема фолиева киселина преди зачеването и през първите 3 месеца от бременността на жената. По-голямата част от жените разбират, че са бременни чак след края на първия месец, когато бебето е вече оформено. Затова е по-добре жените в репродуктивна възраст да са подготвени и да приемат фолиева киселина без да има значение дали планират дете или не. Статистиката показва, че повече от половината случаи на забременяване са неочаквани. Ежедневният прием на фолиева киселина изисква нищожни усилия, а води до много важни резултати - намалява с 80% риска от тежки вродени дефекти на бебето. "

от zachatie.org
Активен
Страници: 1 ... 24 25 [26] 27 28 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: