Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 23:48:08
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Клуб на БЕБЕправещите - 17 "
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 " (Прочетена 199477 пъти)
red_roses
Професор
Публикации: 415
Отг: Клуб на БЕБЕправещите - 17 част
«
Отговор #330 -:
юли 30, 2010, 07:58:42 »
Честито на всички бремелинки
.
Момичета , това с повишения инсулин какво е точно , предполагам , че нещо с хормоните , което предполага и по - трудно забременяване.
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #331 -:
юли 30, 2010, 08:14:47 »
red_roses
Хашимотото е проблем с хормоните на щитовидната жлеза.При него ако не се лекува може да пречи на забременяването и също така при евентуална бременост ако не се взимат лекарства се стига до спонтанен аборт в ранните седмици.Инсулиновата резистентност също влия не забременяването.И двете се характерезират с нетипично напълняване.Хашимотото с умора, нервност, отпадналост.За да се диагностицира проблем на щитовидната жлеза се пускат хормоните и и се ходи при ендокринолог.Аз също съм с Хашимото
Вале забравих да ти кажа наблюдавайте ТСХ-то за забременяване трябва да е около 2-2.5 стойност това е по критерии на СЗО
Успех на всички
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
http://www.panoramio.com/user/3830585
«
Отговор #332 -:
юли 30, 2010, 09:29:26 »
Цитат на: valia_diva в юли 29, 2010, 22:39:40
Ето, че имало и хубави новини тук.
Честито момичета и много стиснати палци.
Руми
и аз в началото бях така, а сега се чувствам наистина много по-спокойна. Сега дори мъжът ми започна повече да се старае в бебеправенето, а аз взех все повече да се наслаждавам на него без да мисля за бебе.
След вчерашната среща с ендокринолога се потвърди, че имам Хашимото, но в мнооооого лека форма, защото нямам антитела.Имам и завишен инсулин, за който трябва много да внимавам. Ще пия за него Метфогама, с което се надявам до няколко месеца да се оттърва от хипогликимичните пристъпи.
За щитовидната жлеза ми изписа Л-Тироксин.След 3 месеца ще се видим отново, и сподели, че с такова лечение много пациентки са забременяли /разбира се изключват се гинекологични проблеми/.
Има хора покрай мен, които често ми казват - Ти си луда да ходиш по лекари, трябва да се успокоиш. Но след като сама усещах, че има нещо което ме притеснява, се радвам че послушах собствения си глас.
Имам чувството, че пиша малко несвързано, но знам че тук наистина мога да срещна разбиране и подкрепа. И все пак не спирам да мисля положително
Адаш
... много се радвам да те видя тук и то с такава положителна нагласа.Исках само да те похваля за вслушването в собствения си глас
Нашата история е подобна на вашата... точно 2г. и 2м. бебеправене.След 1г. безуспешни опити и аз реших да тръгна по трънливия път и да разбера аджеба къде е проблема - хормони, спермограми, хидротубации... всичко, малко по-малко се опитвах да разплета плетката=През това време всички, вкл. и мъжа ми ми повтаряха, че просто трябва да се успокоя.Ми, аз се чувствах сравнително спокойна
и продължавах напред.До момента, когато в крайна сметка се установи, че няма никакъв проблем, всичко е наред, но бременост така и нямаше.Тогава моята док. предложи инсе.Аз летях от щастие, че тук вече бебо ще стане, няма къде да ходи.Да, ама не.Мъж ми като каза НЕ и НЕ.Бебо ще стане естествено.Помръкнах, какви ли не мисли ми минаха през главата
.Но в крайна сметка се примирих и се оставих по течението, което след 3 месеца ме срещна с
Много се разписах, много от вас знаят тази история, но пък други - не.Написах я за вторите, надявам се да дам лъч надежда, че чудеса се случват и както Рени бе написала по-горе
Цитат
Момичета, моля ви не се отдавайте на мрачни мисли. Аз вече от опит се убедих, че бебето става тогава когато е писано и нито месец по-рано.
Активен
maia_svet
Сватбар
Отг: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 "
«
Отговор #333 -:
август 03, 2010, 09:51:35 »
честито на новите мамчета и че отлетяха от тази темичка и аз съм при вас .
страх не страх няма отказване, желанието за бебче е по -голямо ,силно се надявам да бъда отново в старата си темичка за април-май и юни
Късмет на всички и очаквам хубави новини от всички
Активен
eliss
Професор
«
Отговор #334 -:
август 03, 2010, 10:22:48 »
Мая Свет, кураж мила, няма отказване. И ние чакаме хубави новини от теб! Стискам палци скоро да ни зарадваш, късмет и успех!!!
Активен
radi.
Сватбар
«
Отговор #335 -:
август 06, 2010, 07:29:40 »
да взема да се запиша и аз тук, че ние от вчера не се пазим
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #336 -:
август 06, 2010, 07:41:52 »
Я па да се разпиша тук, че предишния път като се разписах да пожелая късмет и се появиха доста
Дано и сега да е така. Добре дошли на новите попълнения, а на момичетата, с които бяхме тук от преди и сега са още тук искам да им кажа, че ги прегръщам силно и да не забравят, че каквото и да се случи и през каквото и да минат ако желанието им да са майки е силно, то няма начин това да не се случи.
Активен
red_roses
Професор
«
Отговор #337 -:
август 06, 2010, 08:26:40 »
И ние почваме сеирозно да работим вече , че до сега бяхме много мързеливи в тия жеги
. Споделих с една приятелка , че искам да си правя хормонални изследвания , защото преди 2 месеца спрях Ясмин-а и сега косата ми пада като за светновно , а цикъла ми закъснява с по няколко дни (което по принцип за мен си е нормално и винаги съм била така). Тя каза да не се притеснявам и , че било уж нормално да ми пада така косата след като съм спряла да пия хормнони , че и тя била така и т.н. Вече почнах да се плаша с тоя косопад , а отделно , че цикъла ми е толкова нередовен , че не знам как бихме хванали с мъжа ми подходящия момент.Тяи хапчета ми объркаха целия организъм , не пиите ОК , че по време на пиенето им всичко е супер, но после...
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #338 -:
август 06, 2010, 08:49:53 »
red_roses
, и аз съм пила хапчета, но 3-4 месеца като ги спрях не знаех на кой свят съм. Да не те притесняват страничните реакции. Още малко и ще отминат.
Ако имаш някакви други притеснения, отиди на преглед и кажи, че ще бебеправите, пък той/тя ще прецени, дали да ти пуска изследвания и от какво имаш нужда. А за подходщия момент - то и при редовен цикъл никога не е сигурно кога точно е.
Аз днес трябваше да съм на преглед, но ще отложа за другия петък поради финансови причини
А така не ми се иска да отлагам...
Активен
red_roses
Професор
«
Отговор #339 -:
август 06, 2010, 09:11:38 »
Цитат на: lionelsa в август 06, 2010, 08:49:53
red_roses
, и аз съм пила хапчета, но 3-4 месеца като ги спрях не знаех на кой свят съм. Да не те притесняват страничните реакции. Още малко и ще отминат.
Права си , аз също не знам къде се намирам. Наистина повече няма да пия хормони. Нямам други оплаквания слава Богу , само цикъла ми е нередовен , но той винаги е бил такъв. Косата ме притеснява само , че взех да оплешивявам
. Е , не точно , но ми е кофти.
А ти защо не си вземеш направление за гинеколог или искаш на частно?
«
Последна редакция: август 06, 2010, 09:13:26 от red_roses
»
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #340 -:
август 06, 2010, 09:24:37 »
мила
red_roses
моя съвет е да си отидеш на един профилактичен преглед за твое успокоение при твоя гинеколог той ще ти каже най-добре,така ще знаеш какво да правиш .Няма смисъл да се притесняваш излично и без да знаеш дали има причина.
Относно ову и цикъла ,моя преди също не беше редовен и аз правих така започвах от 12 ден след 1-я ден на МЦ да си правя тест за ову , така си мисля че няма как да го изтърва.Ако искаш пробвай така
Рени
надявам се найстина сега да завалят много
radi_i_mitko
късмет дано стане от първия път, като се сетя голямо удоволствие и тръпка си е първия път на непазене
lionelsa
и на всички останали стискам палци
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
«
Отговор #341 -:
август 06, 2010, 09:44:00 »
Цитат на: red_roses в август 06, 2010, 09:11:38
А ти защо не си вземеш направление за гинеколог или искаш на частно?
Точно защото е с направление мога да ида само в петък при този доктор
Аз имах миналата седмица направление(спукан фоликул), прегелд, антибиотици, сега трябва да отида пак. То нали покрива два прегледа. Но ако всичко е наред и няма нужда от друго лечение искам да ми пусне стандартните изследвания и ще ми трябват пари за тях. За това, ако не съм в кетчуп
(както казал женския хамбуркер)
другата седмица, ще съм на преглед. Все пак направлението важи един месец и имам време до 26-ти.
Активен
red_roses
Професор
«
Отговор #342 -:
август 06, 2010, 09:48:26 »
maia_svet
, аз не искам от сега да си правя тестове за ову. Искам да видя ако не става тогава. Т.е. не искам да изпадам в истерия още от сега
.
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #343 -:
август 06, 2010, 10:07:13 »
red_roses аз ти писах за ову тестовете защото ми се стори от писаното по-долу че се притесняваш дали ще хванете момента.Аз не мисля че с Ову тестовете може да изпадне човек в истерия те само биха помогнали и успокойли ,това е мое мнение за мен лично е така.
Активен
red_roses
Професор
«
Отговор #344 -:
август 06, 2010, 10:43:44 »
maia_svet
, като казвам истерия по - скоро се бъзикам
. Исках да кажа просто , че ще пробваме без никакви тестове и тем подобни и ако не става чак тогава.Иначе се притеснявам да, дори и с нормален цикъл пак щях да се притеснявам като гледам как трудно забременяват жените в днешно време. Когато бях по - малка все си мислех , че става лесно , един път и айде. Да , ама не.
Активен
Страници:
1
...
21
22
[
23
]
24
25
...