Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 22:38:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 "  (Прочетена 196566 пъти)

dodo23
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #270 -: юли 19, 2010, 14:25:03 »

Нинче,за всяко нещо можеш да прочетеш крайно полярни мнения!
Довери се на гинеколога,който си избрала и взимай предвид неговото мнение,защото той/тя ще познава най-добре състоянието ти.

Аз не пих никакви витамини,не пия и сега-така ме посъветва док и аз се съгласих с мнението му като съм информирана и за негативите,които мога да понеса.

Едно кафе на ден не е проблем!
Аз бях голяма кафеджийка,а сега просто не ми се пие.
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #271 -: юли 19, 2010, 14:59:31 »

Момичета за кафето  - може да се пие по една чашка дневно. Аз в началото си пиех, после за около два месеца спрях - просто не ми се пиеше и ми беше гадно като си представя да пия кафе, а от 4-ти месец пак ми се допи и до сега по една чаша сутрин ми е задължително. Иначе самите лекари препоръчват при ниско кръвно, както и кола. За безкофеиновото мисля, че не е толкова полезно за бременни, защото това е химия, за да се извлече кофеина.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: юли 19, 2010, 16:25:34 »

Бубка, токсоплазмоза може да си хванала и от котката на съседа ти, на село, като малка, да си я прекарала, без да си разбрала, но това се вижда от титъра. Това е едно от изследванията, които си спестих. Важно е да се пазиш, докато си бременна, само тогава е опасна. Ако нямаш контакт с котки, няма смисъл от изследване.
Фолиевата киселина е без рецепта.
По въпроса с витамините - мненията са много различни и все са в двете крайности. Всеки си взима решение за себе си.
По въпроса с докторите, едно е да те гледат 1 в годината профилактично, друго е да те лекуват от нещо, трето - да следят бременност, четвърто - да израждат. На профилактичните прегледи гледат форма и размер на матка, взимат секрети и намазки. Но когато става въпрос за забременяване, аз лично смятам, че е разумно и отговорно да се види дали групата на цито намазката е ок, дали няма разни бактерии, които да направят беля.
За зъбите, при някои бременни жени, дори непосредствено преди забременяване да са били на зъболекар, пак се налага по-често почистване на зъбен камък.
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: юли 19, 2010, 16:48:42 »

Гостенче,съгласна съм с целия ти пост!

За зъбите имах предвид по-сериозни проблеми от зъбния камък.
На мен преди няколко месеца ми вадиха мъдрец с такава сложна операция и с толкова упойки,че припаднах на стола.В момента интервенцията не беше наложаща,но предвид плановете за бебе,според стоматолога ми беше най-доброто решение.
Мисълта ми е,бебеправещите да споделят плановете си за бебе със стоматолога.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: юли 19, 2010, 17:16:06 »

О, да, такива сериозни интервенции не се правят на бременни жени, но да знаете, че има стоматолози, които биха направили подобна операция - оперативно вадене на мъдрец, без да им мигне окото. Да, ама се пие антибиотик, лекарства, упойки и пр., каквото ида говорят, последствията ще с останат за бременната жена и детето, което носи. Това важи за всяко нещо, което тя поема през този период, от дъвката до лекарствата,витаминте и т.н.
Активен
Little flower
Сватбар
Публикации: 192

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: юли 19, 2010, 20:22:44 »

Ей, подсетихте ме за моя зъболекар... последните месеци като отида, и първия му въпрос е: "Има ли бебе?" Т.е. да си прецени какво да използва, като ме лекува. Даже последния път като ми казах, че вече планираме бебе, отказа да ми снима зъба, за да не ме облъчва. Много е готин.  smile
Активен
sunray
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #276 -: юли 19, 2010, 20:42:14 »

Гостенче, достатъчно съм изчела за хламидиите, и то доста преди да помислим за бебче smile Просто исках да се информирам и след това да си направя изследвания. Е, ДНК не са ми правили, може да съм "назад с материала" pleasantry И точно от прочетеното на много места съм стигнала до извода, че изследванията за хламидии, или поне в повечето клиники и лаборатории са спорни. Никога не съм твърдяла, че са безобидни и трябва да се пренебрегват. Знам, че водят до стерилитет, опазил Господ...Исках да предупредя, че МОЖЕ резултатите да не са 100%-ва гаранция. Аз също съм се изследвала, но само чрез микробиология и кръвен тест.
Hope, много разумно е постъпил зъболекарят ти, така и трябва  Wink
Лъвче, според мен не се вживявай от първите месеци в толкова изследвания - пусни си най-важните, пък ако след няколко месеца редовен секс не се получи, тогава тръгвай сериозно по лекари и болници. Това е моя съвет good, но най-важното е че не бързате за никъде. Така си мисля, че ще стане дори по-бързо от очакваното Wink
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: юли 20, 2010, 08:06:08 »

Лионелса, малко късно се намесвам спрямо питането ти, но чак сега прочетох темата и реших да споделя какво препоръчват във Франция. Не знам дали е правилно или не, но тук си е основна практика и може и да ти е полезно.

Общо взето единствените изследвания които ти назначават в общия случай са :
- за кръвна група : ако не си я знаеш
- за токсоплазма : за да знаеш ако евентуално не си имунизирана, да не ядеш сурови продукти от животински произход и не добре измити продукти. Може да се стори смешно на повечето от вас, но тук много обичат да ядат такива неща (то и аз съм им голям фен де). Става въпрос за пушена сьомга, сушена наденица, не добре измити плодове и зеленчуци, стек тартар, сирене от непастьоризирано мляко и т.н.
- за рубеолата : ако не си ваксинирана, какъвто беше и моят случай, се прави ваксина и се чака задължително 3 месеца до бебеправене, защото се води, че ваксината е много опасна за плода. Аз не съм голям привърженик на ваксините, колкото по-малко толкова по-добре, но преди да сложа тази добре поразпитах около мен и се оказа, че това е информацията, която са получили повечето жени, които познавам. При една от тях се е наложило даже аборт, защото се е заразила по време на бременност. Вече правилно решение ли е било, добре ли е била посъветвана, това си е отделен въпрос, не съм медицинско лице и не съм веща по тези неща. Знам само, че в интернет съм откривала противоречиви мнения. huhhuh.gif

И последно, но и Inaxastra беше писала за това, препоръчва се да се чака 3 месеца след спиране на противозачатъчните, за да се намали процентно рискът от извънматочна бременост.

Ами това е май в общи линии. Много ли е малко ли е, не знам, но предавам това, което на мен ми казаха. Дано да е полезно! smile
« Последна редакция: юли 20, 2010, 08:25:49 от minalina » Активен
bubka
Публикации: 2079

Загубил всичко, не загубвай себе си ...

Моят сватбен албум

« Отговор #278 -: юли 20, 2010, 08:16:29 »

minalina, много благодаря аз лично, за инфото за рубеолата. Май ще трябва по-сериозно да почета в картона или да питам мама.
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: юли 20, 2010, 08:18:35 »

minalina, благодаря за информацията. Всичко е от полза.  give_rose
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: юли 20, 2010, 08:24:03 »

Бубка, само да кажа, че аз по картон съм си имунизирана, но тази ваксина може с времето да отслабне, както е било и при мен. А виж Inaxastra е била с много високи стойности, когато са я изследвали. Всеки организъм явно е различен. Самата ваксина на мен ми я направиха точно за 5 мин, отидох да си я взема от аптеката и личният лекар ми я сложи. Не боли изобщо.

Момичета, аз исках да попитам дали някоя от вас пие омега киселини и дали сте чували, че са благоприятни за приемане преди бременност?
« Последна редакция: юли 20, 2010, 09:25:53 от minalina » Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #281 -: юли 20, 2010, 09:01:56 »

Това да се чака 3 месеца след спиране на противозачатъчните сега го чувам. Моята лекарка каза 1 -2 месеца , аз я слушам макар , че вече ми омръзна всеки да ми казва как нямало проблем. Абе аз ще си слушам лекаря и толкова. Но 3 месеца не е ли много вече? Ох , не знам обърках се , така или иначе не сме тръгнали сериозни опити , а аз спрях Ясмин преди месец и половина. Така или иначе планираме за след месец нещата. Мъжа ми снощи каза , че вече нямал търпение да почваме blush.
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #282 -: юли 20, 2010, 09:37:11 »

Момичета, за рубеолата се сетих нещо - преди около 3 години нали имаше епидемия от заушка, тя е опасна най-вече за мъжете, но тъй като нито аз, нито мъжа ми сме я карали, а бяхме в рисковата група без ваксини, ни сложиха - тя е 3 валентна и включва рубеола, заушка и морбили. Та ако някоя от вас е била в рисковата група и си я е сложила - погледнете си в картона или издадената бележка, може да сте имунизирани срещу рубеолата.
Активен
maia_svet
Сватбар
Публикации: 275

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: юли 20, 2010, 11:16:22 »

Здравейте момичета радвам се на новите попълнения в темата,пожелавам ви да не се задържате много ,само един месец и да се изместите ,естествено искам всички тук да се изместим в други теми ,но божа работа.На всеки ще му дойде времето.
Аз само да споделя днес бях на преглед след случката ми преди две седмици и това че не можах да си задържа ембриончето.Казаха ми че не се е имплантирало добре или е било извънматочна не се знае със сигурност ,но както и да е следващия път ще стане и всичко ще е наред.
Между другото изписа ми някакви витамини който са и за имунната система която ми е отслабнала,каза че няма проблем да пробваме и този месец , фоликула ми бил назрял в момента,но ние решихме да не правим опити известно време ще го оставим за по нататък.
Но да знаете влизам и ви следя стискам палци на всички и повече момичета да се похвалят .
Късмет на всички ! smile
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #284 -: юли 20, 2010, 14:02:54 »

maia_svet , всичко ще е наред следващия път  give_rose. Божа работа са тези неща. Така е трябвало да стане, тя майката природа си знае работата , не можем по никакъв начин да й се противопоставим. Хайде момичета на всички успех. Аз също следя какво става в тази темичка , независимо , че не сме много активни в момента точно.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: