Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 01, 2024, 12:42:48

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 32   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 "  (Прочетена 196306 пъти)

Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #120 -: юни 25, 2010, 12:22:25 »

preslava_82, добре дошла отново. Пожелавам ти този път всичко да е наред и скоро да се похвалиш с добри новини. При нас се получи на третия месец след подновяването на опитите след кюртажа, така че дано и при вас да стане бързичко. give_rose
« Последна редакция: юни 25, 2010, 19:23:41 от Рени » Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 634

Моят сватбен албум

« Отговор #121 -: юни 25, 2010, 17:53:27 »

Рени,много се радвам за вас Girl_hide Дано да имаш лека и безпроблемна бременност!!!
Аз да си призная имах "зелена светлина" от лекаря още април месец,но...нещо не бях готова психически,но няма за кога да отлагаме вече  smile
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #122 -: юни 26, 2010, 04:04:20 »

Искам и аз да споделя моя опит с вас и дано да помогне. Някои от вас ме знаят тук от август 2007г. Минах през един спонтанен аборт и още две години в опити за забременяване. Последно ме поставиха на метформин, който трябваше да спра да пия 2 месеца преди експеримента , в който бях включена. Мианлата година декември ми правиха терапия с кломифен(клостилбегит), естрадиол и прогестерон и не се получи. Сега по време на експеримента ми даваха 50 мг кломифен отново. И успях да забременея още първия месец. Разликата е , че си промених изцяло начина на живот. Изключих всички храни съдържащи глутен, млечни продукти и прости въглехидарти, като шоколади, сладкиши, и т.н. Започнах усилено спортуване. През ден ходех на пътеката по час и половина и 2 седмицата йога + акупунктура. Според мен резултатът беше най-вече заради промяната на начина на живот , а не толкова на кломифен. Между другото и от други жени , които познавам са забременели скоро след като са престанали да консумират глутен.  Надявам се да мога да бъда полезна с нещо и ако имате въпроси относно  какво ми е било менюто с удоволствие ще споделя. Искрено пожелавам  скоро всички бебеправещи да се преместят в другите темички.
Активен
Рени
Баш Майстор
**
Публикации: 1994

Аз дочаках своето малко чудо*2!

Моят сватбен албум

« Отговор #123 -: юни 26, 2010, 08:00:46 »

Искам да допълня поста на Мири и да кажа, че аз два месеца преди да забременея бях на 90-дневната диета и се чувствах много добре свалих кг. Активно спортувах като на ден правех по час, час и нещо ходене на степера. Според мен диетката си оказа голямо влияние върху забременяването ми. Всички знаете колко време правихме опити и за двата аборта.
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415

« Отговор #124 -: юни 26, 2010, 09:23:05 »

О , да , здравословният начин на живот би оказал голямо влияние най-вече на психическото състояние. Както знаем спорта и правилното хранене каляват не само тялото , но и духа. Започваме да мислим позитивно, да сме по - издържливи на всякакъв стрес и най - вече - започваме да се харесваме в огледалото. Съответно всички тези промени се отразяват на тялото . Казвам това , защото на времето бях доста пълничка. И така един ден не можах да издържа на постоянната умора , задъхването и други неща свързани с наднорменото тегло и почнах разделно хранене , една приятелка ми беше много говорила за книгата , прочетох я и така. Свалих 10кг. След това върнах 4 , т.е. преди няколко месеца ги върнах , но сега пак съм в процес да ги сваля , защото ми пречат. Но и с тези 4кг и без тях се чувствам супер енергична. Вярвам , че грижите , които полагам за тялото си ще ми помогнат някой ден.Успех на всички и много положителни тестове. Аз още нямам цикъл , но и не съм бременна , знам го , то се вижда. Имам вече 4 дена закъснение , но ще изчакам още , няма да ходя на лекар , защото и без това ще ме натъпчат пак с хормони , за да ми дойде.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #125 -: юни 26, 2010, 13:51:53 »

Вярно е,че начина на живот оказва влияние на забременяването,най-вече стреса,колкото и банално да звучи nea
Незнам въпроса ми дали е за тази тема,но дали има диета за бременни,смисъл оптимално хранене,с което да не ощетяваш плода,а в същото време да не наддаваш така нежеланите излишни килограми... crazy
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #126 -: юни 26, 2010, 15:53:20 »

Preslava, до кмолкото разбирам от моя доктор към  режима на хранене по време на бременност трябва да допълниш около 200 - 300 калории повече . Погрешно е мнението че трябва да ядеш за двама. Тези допълнителни калории , можеш да си ги набавиш от полезни зърнени храни или плодове. Взимай си витамините , а ако на бебето не му е достатъчно храната , която поемаш, ще си ги вземе от сланинките, ако имаш такива въобще. Аз лично продължавам да се храня без глутен и мляко. За съжаление риба ми е разрешено само 1-2 в седмицата. Но си представи следното: имаш една чиния количеството месо трябва да ти е колкото юмрука на ръката, малко зърнени храни (кафяв ориз или просо например)и всичко останало пресни и на пара зеленчуци. Другото  е спорт, освен ако твоя доктор не ти е казал нещо друго е хубаво да продължиш да спортуваш. Е, може би с по-различно темпо. Ако не си спортувала преди това, започни с нещо по-леко, като разходки, плуване, йога за бременни. Това ще ти помогне не само , за да запазиш фигура, но и в късна бременност, когато тежестта е по-голяма , мускулите на гърба ще са изградени и ще имаш по-голяма опора. Освен това спорта спомага и за по-лесно раждане и бързо възстановяване.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #127 -: юни 26, 2010, 19:48:29 »

Miri, би ли споделила повече за безглутеновата диета give_rose Как точно глутенът влияе на способността за зачеване, какво ти беше менюто, колко дълго я спазва?
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #128 -: юни 26, 2010, 22:46:22 »

Слънце, доколкото на мен би беше обяснено, всяка 1 от 2 жени е чувствителна към глутена, това няма нищо общо с целиакия или алергия към глутен. Т.е. организмът ти не може да преработва добре глутена и създава допълнителен стрес на тялото. Понякога симптомите остават скрити, но някои от тях са: констипация, метеоризъм, подуване, проблеми със стомаха. Всички , които аз имах. Друг интересен факт , който научих е ,че 85 % от жените със СПКЯ са чувствителни към глутена. Храни, които съдържат глутен са:пшеница, ръж, малцов ечемик, скорбяла, булгур, овес, кускус. За съжаления някои храни съдържат скрит глутен, като соев сос, някои сушени плодове, които сда поръсени с брашно, бира, бисквити и др. тестени изделия. Зърнените храни, които са разрешени са: елда, ориз, киноа, просо(знам , че то се дава на животните, но ако се свари добре и овкуси със зеленчуции и подправки, става много вкусно). Моето меню беше следното: закуска- конджи. Конджито е китайски тип закуска, която се приготвя от зърнени храни(ориз, киноа, елда, просо, или комбинация от всички тях. Примерна рецепта :около 1/2ч.ч. елда се измива добре слага се в крок-пот, добавя се около 1 - 1 1/2 чаша водаи се оставя през ноща да ври на слаба степен. Водата може да варира ,според това колко гъста искаш да ти е кашата. Към нея можеш да добавиш различни подправки или плодове.  Втората ми закуска включва някакъв ниско гликемичен плод(жени с ПКСЯ, често имат инсулинова резистентност и трябва да избягват храни с висок гликемичен индекс). Обяд : изпечена риба на фурна/пилешко филе, като количеството е , колкото ти е голям юмрука на ръката, около 1к.ч. зърнени(аз си приготвям просо, защото има необходимите въглехидарти , но е с ниска калорична стойност. Сварявам го оцеждам го , в тиган със зехтин задушавам зеленчуци, кати ситно нарязана тивичка, чушка, лук(може праз), прибавя се и просто и подправки и става чудесна гарнитура.) и останалата чсат от чинияата около 2/3 я запълвам със заленчуци на пара (аспержи, броколи,карфиол,тиквички,спанак.., каквото просто се стиш). Вечерята е същата като обяда, но изключвам зърнените и добавям салата от пресни зеленчуци (маруля, домати и краставици). Освен промяна в режима на хранене включих доста спорт и акупунктура, въпреки че на акупунктура бях точно 2 пъти. Този режим спазвах само един месец  преди да забременея. Не гарантирам , че с всеки е така, при някои може да отнеме и малко по-дълго. Но нищо не пречи да опитате, най-малкото няма да ви навреди.

Съжалявам , аз пак станах прекалено дълга с постовете си, дано не съм ви отегчила.
Активен
Слънце
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2771

Усмихни се!

« Отговор #129 -: юни 26, 2010, 23:28:46 »

Не само, че не си ни отегчила, но си и много полезна  give_rose
Не знаех, че глутенът е такъв сериозен фактор. Диетата ми изглежда трудна за спазване (лично за мен де, защото никога не съм пазила диети smile blush ), но пък е много добър и здравословен вариант да си помогнеш сам smile
Активен
Miri
Баш Майстор
**

Моят сватбен албум

« Отговор #130 -: юни 27, 2010, 00:05:49 »

И на мен ми изглеждаше трудно, но важна е първата стъпка, след това е лесно. Освен това започваш да откриваш нови вкусове. Аз обожавам хляб, но от както се храня по този начин не ми липсва въобще, даже не се сещам. Така че пробвай, даже и в началото да не си толкова стриктна, а постепенно да зпочнеш да намаляваш глутена, докато в един момент окончателно го изключиш от менюто. Освен това вече продават по магазинте храни, които се гарантира ,че са безглутенови.
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #131 -: юни 27, 2010, 09:33:37 »

Мири,и на мен ми изглежда доста сложничко този начин на хранене smile Но наистина,ако свикнеш сигурно е по-лесно,въпроса е да започнеш да се храниш здравословно...
Относно забременяването,си мисля че нямам проблеми...първия път,когато спряхме да се пазим и започнах да си следя овулацията,забременях веднага,сега незнам...доктора казва,че няма следи или някакви проблеми след кюртажа и че всичко е възстановено както трябва,но лошото е,че не ми казаха причината,лекарите са много пестеливи с информацията,казват само,че се случвало и че съм младо момиче,имала съм време... nea
Активен
minalina
Сватбен ГУРУ
Публикации: 734

Моят сватбен албум

« Отговор #132 -: юни 27, 2010, 09:56:55 »

Включвам се в темата за глутена, за да дам и моя опит - да, трудно е да се спазва, особено за хора като Слънце, които не са свикнали да спазват диети. И аз правя някакъв психологически блокаж към тях - не успявам да следя стриктно наложено меню или по-скоро подсъзнателно си казвам, че е скучно pardon.
Проблем с глутена обаче имам и при мен признаците са доста осезаеми, така че няма как да се правя, че мога всичко да ям и да ми е наред организмът  nea.
Но вместо да спазвам стриктни диети, си наложих друг принцип - готвя по-често вкъщи и експериментирам с все нови и нови рецепти. Така хем не спазвам стриктна диета, хем ми е весело да опивам нови рецепти и да откриваш нови продукти, да научавам за тях и да привиквам към непознати вкусове. Блоговете за готвене без глутен са все по-разпространени. Мъжът ми, няма проблеми с глутена (поне не видими и осезаеми), но де факто покрай мен и той е на безглутенова диета и си облизва пръстите при всяка нова госба. Малко се притесних като му сервирах оризова паста, но се оказа че я хареса даже повече от обичайните спагети danceg!
« Последна редакция: юни 27, 2010, 13:23:10 от minalina » Активен
vanessssa
Сватбен ГУРУ
Публикации: 548

Когато сме двамата всичко е по- хубаво!

Моят сватбен албум

« Отговор #133 -: юни 27, 2010, 11:26:12 »

Мири,и на мен ми изглежда доста сложничко този начин на хранене smile Но наистина,ако свикнеш сигурно е по-лесно,въпроса е да започнеш да се храниш здравословно...
Относно забременяването,си мисля че нямам проблеми...първия път,когато спряхме да се пазим и започнах да си следя овулацията,забременях веднага,сега незнам...доктора казва,че няма следи или някакви проблеми след кюртажа и че всичко е възстановено както трябва,но лошото е,че не ми казаха причината,лекарите са много пестеливи с информацията,казват само,че се случвало и че съм младо момиче,имала съм време... nea

Извинявай, ако въпроса ми е недискретен, но вие след колко време пазене възобновявате опитите!!! Помня историята с кюретажа, но датите нещо ми се губят. За всеки случай е минала половин година, а някъде бях чела, че 6 месеца са напълно достатъчни да се възстанови не само тялото (физическото възстановяване става за около 3 месеца), но и да забрави за стреса от кюретажа т.е. да се възстановиш психологически!!! Затова повечето лекари препоръчват да се пазим 6 месеца след кюретаж, за да забрави тялото какво е преживяло!!!
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #134 -: юни 27, 2010, 12:00:17 »

Ами края на октомви беше кюретажа,лекаря ми каза още април месец,че може да подновим опитите,но да си призная не бих казала,че съм се възстановила психически...,смисъл спомена е поизбледнял,но не и забравен,а страха отново да стане си го има още,дори и след толкова време,но като се замисля няма смисъл да отлагам,сигурно никога няма да съм готова на 100 % ,но ще направя всичко,което е по силите ми ,за да не се повтори...,но каквото е писано! Оказа се,че при много жени първата бременност завършва така,и най-честото обяснение е хромозомна грешка и ,че природата си знаела работата или по друг начин казано-оцелявам само най-силните pardon Такова беше обяснението на един от лекарите,при който ходих...
Активен
Страници: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 32   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: