Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 14:21:52
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Клуб на БЕБЕправещите - 17 "
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 " (Прочетена 196324 пъти)
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
Отг: Клуб на БЕБЕправещите - 17 част
«
Отговор #105 -:
юни 22, 2010, 14:14:49 »
m_eleva19
, ужасно си права. Осъзнавам, че се страхувам твърде много, опитвам се да го превъзмогна. Истината е че имам толкова познати, които дълго са правили опити и са имали проблеми, че не мога да осъзная, че при нас е станало за 3 месеца бебеправене. Накратко, не мога да повярвам още в щастието си. И знам, че това е фатална грешка. Ще се опитам да избягвам четенето на гадости и да мисля за бебока. Вече се пазя повече, с половинката говорим за мъника и това ни действа като балсам
Затова и аз съветвам бебеправещите да не се вкарват във филми и да не мислят, че ако при част от жените става по-трудно, то и при тях ще е така. Има разлика между информираност и ровене в нета, водещо до параноя
Сладурчето
, стискам ти палци, но както и Слънце е писала - витамините и фолиевата са хубаво нещо, но сами по себе си не спомагат забременяване (де да беше така...). Те се взимат с превантивна цел, когато бебчето стане
Активен
Слънце
Усмихни се!
«
Отговор #106 -:
юни 22, 2010, 15:04:08 »
sladur4eto_90
, за витамините има инфо и в българските форуми, но по мои наблюдения се пият от вече бременни жени, тъй като в БГ се продава само тази разновидност на витамините - Pregnacare Original или PLUS (с добавени капсули омега 3). Иначе има и Pregnacare Conception, които са създадени именно за периода преди зачеването и за неговото подпомагане, но мисля, че тук не се продават такива. Има и Pregnacare® His & Her Conception dual pack - тези, които са ти изписали на теб. Те представляват двойна опаковка, в която има споменатите по-горе Pregnacare Conception за жената плюс витамини и добавки за мъжа. Пише дори, че е хубаво е да се приемат от двамата партньори от 3 до 6 месеца преди започване на опитите. (Ако ти трябва помощ с упътването, ми пиши
)
В Англия са много популярни. Аз самата имам препоръки за Pregnacare Original и ги пия в момента. Смятам, че двойната опаковка (включваща и бъдешия татко) сигурно е още по-добра, но аз не намерих никоя от разновидностите в нашите аптеки
Ще се радвам да споделиш откъде си набавила твоите
Иначе има и много противоречиви мнения дали изобщо да се пият витамини, дори и в тази тема беше коментирано. Но дано чудото стане със или без тях
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #107 -:
юни 22, 2010, 20:09:50 »
Момичета, видях че говорите за тези хранителни добавки и ще ви дам сайт, който ми препоръча една приятелка и от който могат да се пазарят всички разновидности на Прегнакеър:
Прегнакеър Концепция - зачеване за него и за нея - 60 таблетки
Прегнакеър Концепция - 30 таблетки за нея
Дано съм била полезна
Активен
menyanthe
Сватбен ГУРУ
Публикации: 564
«
Отговор #108 -:
юни 24, 2010, 13:54:18 »
Добре, де, аз не мога да разбера - въобразявам ли си нещо или може да има толкова ранни симптоми? Едва 5-ти ден е от предполагаемото зачеване, а още от вчера (4-ти ден) така невъобразимо налитам на сладко, че не е истина. Ужасно отпаднала съм - спя по цял ден и по цяла нощ и нищо не мога да свърша, дразня се от миризми (имам чувството, че и тях си ги въобразявам - нещо ми миришеше шкафчето в банята, та го мих вчера с някакви препарати - днес го отварям и пак ми мирише... вече се чудя дали не е от пяната за бръснене на мъжа ми) - трябва да го питам довечера дали и той усеща нещо или съм само аз.
Възможно ли е да е станало и това наистина да са ранни симптоми за бременност или вече толкова съм се вманиачила, че си въобразявам? Но аз и миналите месеци ги търсех и все се надявах да е станало, но чак толкова не съм се вманиачавала - сега не знам как ще си изчакам датата, понеже има още толкова много време
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #109 -:
юни 24, 2010, 14:09:50 »
menyanthe
, явно е нормално да търсим нещичко , което да ни подсказва поне маалко за малкия човек , който искаме да расте вътре в нас
. Аз ти го желая от сърце и дано , дано тези неща , които описваш да са заради това , че си заченала. И аз тоя месец не знам какво става с мен , по скоро понеже вече ми закъснява с 3 дена и си въобразявам. Е , моето закъснение е най - вероятно , защото спрях ОК , които пих 3 години и сега ми се нормализират просто хормоните
. Не сме се пазили с презерватив , карахме я по най - стария начин с прекъснат акт и за това и не си правя тест още. А мъжа ми и една приятелка ми се изсмяха , като чуха , че изобщо тест искам да си правя
.Луда работа , но понеже и аз така оня ден готвих боб и ми загорча , а от този сорт боб съм готвила много пъти , значи не е от него. Колкото повече ядях от него повече ми нагарчаше. Реших да видя мъжа ми какво ще каже и на не го му загорча ама след като аз му казах , иначе никога няма да забележи , щом е боб
. Преди няколко дена пък си умирах за свински пържоли на скара , а аз месо не обичам много. Няколко дена само това ядях, хихи. Изобщо голям майтап , взех и аз да си вкарвам филми макар , че едва ли има нещо. Да не говорим пък , че като се върнахме от почивка преди 2 седмици и като вечерях ми беше супер вкусно , а след това ми стана адски зле на стомаха и легнах. Щях да повръщам (а аз и да съм болна не мога да повръщам ) , но не повърнах де.
«
Последна редакция: юни 24, 2010, 14:11:38 от red_roses
»
Активен
dodo23
«
Отговор #110 -:
юни 24, 2010, 14:21:41 »
Розичка,не знам какви точно ОК си пила,но аз също пих доста годинки-Ясмин.
Благодарение на тях,цъкълът ми беше невероятно редовен-на всеки 23дни.
След като ги спрях май месец,следващия цикъл ми дойде след 33дни.
Мисълта ми е да имаш предвид,че може много да ти закъснее.
Активен
kleo_20
Leader
Публикации: 5436
Мама на едно малко диване!!!
«
Отговор #111 -:
юни 24, 2010, 14:27:36 »
Додо и аз пиех Ясмин
Цикъл-на всеки 28 дни.Доволна съм,въпреки,4е са мнооого ниско дозирани и не веднъж ми се е слу4вало да не поддтиснат ову и към средата на цикъла да ми прицапа.От тях дори свалих килограми.Преди това бях на Диане35 и да не обяснявам колко зле ми действаха
Ох аз да ви се опла4а.Този месец имах мноооооого тежка овулация-от в4ера кървя като ранено животно.Док потвърди 4е е ОВУ.Естествено с мъж ми не сме действали снощи.Днес мисля са добре нещата,та може и да се пробваме
Дано не се обърка нещо
Активен
˙·٠Outono Bolboreta™٠·˙
ヅ
Leader
·٠•●♥☆Щастлива, Слънчева, Успешна ☆♥●•٠·
«
Отговор #112 -:
юни 24, 2010, 14:29:30 »
Момичета, нормално е да си намираме какви ли не симптоми на ранна бременност!!!
Когато забременях с Коско нищо не следях и не си търсех симптоми, даже на закъснение от 3 седмици не си направих нито 1 тест, после ми дойде
Изобщо нямах никаквии симптоми, когато съм била вече бременна, разбрах го, когато си направих теста след 10 дни закъснение
Сега преди да ми дойде имах всякакви симптоми, за каквито се сетите
Колкото по-малко го мислим толкова по-добре
Стискам палци на всички за
!!!
Мире
Активен
red_roses
Професор
Публикации: 415
«
Отговор #113 -:
юни 24, 2010, 16:53:48 »
dodo23
, малко ме успокои , че и на теб ти е закъсняло, защото честно казано и преди съм имала нередовен цикъл ама си мислех , че след ОК нещата ще се пооправят.Ще си почакам значи
. Успех на всички и само положителни тестове
.
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #114 -:
юни 25, 2010, 00:00:42 »
Здравейте дами. Отдавна не съм се включвала, но и не се е случвало нищо интересно покрай нас до скоро. След точно година опити се престраших да започна все пак отнякъде с прегледи и т.н. Заради многото качени килограми и честото изпадане в хипогликимия реших да мина първо през ендокринолог. Още с ехографа сподели, че има съмнения за Тиреоидит на Хашимото, което може да е сериозен проблем за забременяване. За сега имам само една част от резултатите ТАТ и МАТ които са добри, но има завишаване при пикочната киселина, а началото на другия месец ще пуснем и ТСХ и ще ме прати при гинеколог. Първоначално се разтроих, но сега съм спокойна, защото ми обясниха, че дори да има отклонения, могат да се коригират с хапчета. За сега ми изписа Метаформин. Ако някой може да сподели нещо ще е супер. Просто не ми се рови из интернет, за да не си напълня главата с глупости, симптоми и всякакви такива гадости,поне докато не се потвърди на 100%, че е това.
Лина
гледах, че е писала за лекар в Пловдив. За сега мисля да посетя д-р Пелев, но нито съм разпитвала, нито съм ориентирана дали точно там ще отида.
Стискам на всички палци за много положителни резултати. Стискайте и на мене.
«
Последна редакция: юни 25, 2010, 00:06:23 от valia_diva
»
Активен
roumyana
Публикации: 2648
«
Отговор #115 -:
юни 25, 2010, 01:06:31 »
Вале, много отдавна се губиш, чудих се какво ли правиш.
не се тревожи мила, знам че сигурно и аз щях да се шашна и щеше да ми е много гадно, но недей да се очйаваш. това , което знам е че няколко момичета от форума имат същото заболяване , не мога да се сетя точно кои, но си мисля, че едното вече беше бременно, да не кажа родило, дано те да прочетат и да ти помогнат, с каквото могат, аз ти пожелавам само късмет и положително отношение, стискам палци
Активен
sunray
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #116 -:
юни 25, 2010, 06:52:25 »
Аз също имам позната, която с Хашимото съвсем скоро роди бебче. При това не минаха и месеци в опити бебеправене. А тя е разказвала, че има и други такива момичета, за които това не се е оказало проблем
Така че,
Вале
, не се ошашквай отсега
Първо, може да се окаже, че нямаш този синдром. Второ, и да го имаш, това не означава, че няма да забременееш.
Кураж!
Активен
valia_diva
Баш Майстор
«
Отговор #117 -:
юни 25, 2010, 06:59:16 »
Благодаря, Руми, Велвет
.
Аз точно това искам, някой да сподели за бебеправенето при такива проблеми, лечение, колко време отнема всичко. Те първа ще видим ТСХ и ще поставят точната диагноза, макар на ехографа на щитовидната да показа изменение и в двата лоба,без възли и твърди образувания. Зная че няма нищо по-оздравително от положителните мисли и спокойствието. Даже се замислям да се запиша на йога.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #118 -:
юни 25, 2010, 07:18:13 »
Вале спокойно душа и аз съм с такава диагноза.При правилно лечение и добър специалист няма проблеми да си забременееш и да износиш бебе.Аз изчаквам да минат 45 дни прием на лекарство, за да изследвам отново всички хормони и да видя дали ми е назначено правилно лечение и да знам дали да ходя при друг специалист.Съвет не пускай само TSH пусни всичко, колкото и да те убеждават че не трябва и че са грешни пари си пусни и F3, F4, TAT, MAT и TSH.Всички взети зедно показват какъв точно е проблема
Ако искаш ми пиши на лични
А и апропо откакто си пия хапчетата и ходя и на танци съм отслабнала
Активен
preslava_82
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #119 -:
юни 25, 2010, 11:35:36 »
Здравейте дами
Много отдавана не съм влизала и писала във форума,но му дойде времето
Пожелавам на всички бебеправещи да видят дългочаканите
Преди доста време се бях включвала в темата за бебеправещи...,но не помня коя темичка
Минаха 8 месеца след един мисед...
мисля,че е време с нови сили да се присъединя и аз!!!
Успех на всички
Активен
Страници:
1
...
6
7
[
8
]
9
10