Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
ноември 01, 2024, 06:45:25
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Клуб на БЕБЕправещите - 17 "
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Клуб на БЕБЕправещите - 17 " (Прочетена 196228 пъти)
maia_svet
Сватбар
Отг: Клуб на БЕБЕправещите - 17 част
«
Отговор #45 -:
юни 06, 2010, 21:26:38 »
Ох ами аз какво да кажа МЦ ми дойде в Събота , и това в 28-я ден .
Преди ми идваше на 23-я ден и така 6 дена си мислих че може да съм бременна но не съм.
А покрай мен само бременни и с деца и ние малко гадничко с мъжо , радваме им се но ми е свито сърчицето.
Бях на преглед и доки ме посъветва следващия път когато си засега ову-то да пия дуфастон по две на ден и така до като ми дойде и дано да не ми дойде а да се получи ....
Абе сдухвам се като си помисля за бебета и такива подобни.....
И така с мен ...
Надявам се при Лина да се е получило и да се похвали
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #46 -:
юни 06, 2010, 21:49:11 »
Цитат на: maia_svet в юни 06, 2010, 21:26:38
Бях на преглед и доки ме посъветва следващия път когато си засега ову-то да пия дуфастон по две на ден и така до като ми дойде и дано да не ми дойде а да се получи ....
Майче, извинявай ама ако не спреш приема на Дуфастон след 10-тия ден от приема му примерно няма да ти дойде. Няма как да стане това с пиенето на Дуфастон докато ти дойде. На рецептата, която би трябвало да ти е дал лекаря трябва да пише колко дни да го пиеш.
Активен
maia_svet
Сватбар
«
Отговор #47 -:
юни 06, 2010, 21:54:55 »
Малеее Рени права си , тя каза 10 дена ама аз не обърнах внимание , уф че съм ,
мила добре че каза
«
Последна редакция: юни 06, 2010, 21:57:28 от maia_svet
»
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #48 -:
юни 06, 2010, 22:02:55 »
Нали затова е тази тема, да си помагаме взаимно. Пожелавам ти късмет и скоро да се похвалиш с добри новини.
Хайде, Стаси, чакаме отчет от прегледа.
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
Аз истински вярвам, че стават чудеса!
«
Отговор #49 -:
юни 07, 2010, 10:01:54 »
Хоп, цоп, и аз съм тук пак
Вчера при лекаря всичко мина повече от добре. Прегледа ме доста обстойно и накрая заключи, че "анатомично" всичко е наред: яйчници, матка, лигавица и т.н. Няма кисти и видими други поводи за притеснение. Каза ми, да чакам цикъл до 10 дни, което значи че и този месец ще ми дойде на 30 ден, което е мноооггооо добре
. Поне това се нормализира.
Разбрахме се, сега докато мъжът ми го няма постоянно при мен и е трудно нещо да се уцели, да си меря всеки месец температурата + проследяване на овулацията и с тестове. Препоръча ми да си пусна при личната лекарка пълни кръвни изследвания + урина. И така след няколко месеца ще се видим отново, ще му дам всички записвания и изследвания и ще видим какво да правим. Той си държи да се опитваме още нормално, защото за него още е много рано за всички манипулационни процедури. Но ако до края на годината не стане, догодина живот и здраве почваме вече с процедурите и пълните изследвания...
Честно казано, прави бяхте, сега се чувствам по-добре и по-сигурна, че поне на някой споделих всичко и вече за мен се грижи лекар. Нахъсана съм да не се стигне до манипулации догодина и може би това е най-положителното от всичко
.
Целувам ви и стискам палци на всички
Активен
магито
Global Moderator
Заслужил майстор на спорта
яхнала метлата
«
Отговор #50 -:
юни 07, 2010, 10:45:28 »
Стаси не се нахъсвай, а гледай да си спокойна и уверена.Бих ти препоръчала да пуснеш и едни хормони на щитовидната, вървят по здравната каса, два от тях.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #51 -:
юни 07, 2010, 11:30:09 »
Здравейте и от мен! Аз имам един такъв въпрос - кога най-рано след предполагаемо зачеване, обикновен тест за бременност (не кръв, а урина) може да отчете верен резултат? Питам защото ние уж щяхме да изчакаме още малко, но последните два пъти не сме се пазили... След това той замина в командировка, а аз още от следващия ден имах някакви странни симптоми - все едно ще ми идва, а ми беше свършило преди седмица, и разравяйки се тук-там прочетох, че всъщност това са и симптоми на ранна бременност. Мисля, че повечето тестове отчитат чак след закъснение, а има ли някой, който да отчита след предполагаемо зачеване? От една страна нямам търпение да разбера, от друга не ми се ще да тая празни надежди (ще е странно да се е получило буквално от първия път), иска ми се да знам възможно най-скоро, дайте някакъв съвет, моля....
«
Последна редакция: юни 07, 2010, 12:09:14 от Денито
»
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #52 -:
юни 07, 2010, 11:45:37 »
Цитат на: магито в юни 07, 2010, 10:45:28
Стаси не се нахъсвай, а гледай да си спокойна и уверена.Бих ти препоръчала да пуснеш и едни хормони на щитовидната, вървят по здравната каса, два от тях.
Благодаря ти,
маги
, за съвета. Сега като отида при лекарката-джи пи и ще говоря с нея. Щом са по здравна каса, значи може и тя да ми даде направление (или там каквото си трябва) за тях. А за нахъсването - ами аз не съм го обяснила много точно. В смисъл, че съм по-спокойна и сигурна, че нещата вървят в правилната посока и ми е по-уверено.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #53 -:
юни 07, 2010, 12:05:20 »
Денито
Престото или Шуър чека отчитат на 10 или 14 ден след зачеването не знам точно.Да ти се появят симптоми дни след акта е просто невероятно.Първо ти била ли си в овулация или предстояла ли е такава, минава време докато се случи имплантацията, чак след това може да се говори за бременност.
Стаси
направлението е за кръв, изследват се TSH и F4, те са по здравната каса, но и те дават индикация ако има проблем със жлезата.Разбрах те за спокойствите
Успех
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #54 -:
юни 07, 2010, 12:15:47 »
Магито
именно че е прекалено скоро, и макар да не съм се интересувала много досега, ми звучи невероятно, но просто в следващите няколко дни ми се появиха болки в яйчниците, напрежение в гърдите, зацапване, а на всичкото отгоре в момента гърдите ми са придобили такива размери, каквито не са имали и докато пиех противозачатъчни преди две години... Не съм засичала овулация, но не съм и търсила такава - както казах, по принцип щяхме да изчакаме още малко, даже имам рецепта за фолиева киселина и дуфастон за регулиране на овулацията, която обаче не съм изпълнявала все още, точно защото мислехме да изчакаме... Просто ми е много странно - хем ми звучи невероятно точно по това време, от първия път да се е получило, хем няма друга причина за другите симптоми... За това и си позволих да споделя и да помоля за мнение, съвет и т.н.
Активен
магито
Global Moderator
яхнала метлата
«
Отговор #55 -:
юни 07, 2010, 12:19:44 »
Моето мнение е че много се вглеждаме в симптомите, а и ПМС-то много прилича на ранните симптоми за забременяване.Колко дни са минали след акта?Не е невъзможно да се забременее след първия път
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663
«
Отговор #56 -:
юни 07, 2010, 12:25:04 »
Денито
, зацапването може да е от имплантиране на ембриончето, обади се на доки и го питай, а иначе, кръвен тест при закъснение, може и уринен, но пак при закъснение. Ранни тестове се водят престо, но не знам до колко са верни. Шуър чек си пише, че засича до 24 часа след закъснението. Изчакай си датата на М. и на другия ден, ако не ти е дошло, пусин тест. Щом си имала кървене, ако си бременна и уринен трябва да ти отчете.
Активен
Денито
Професор
«
Отговор #57 -:
юни 07, 2010, 12:28:28 »
Ами минали са съответно 14 и 18 дни от двата пъти, в които не сме взимали предпазни мерки, а цикъл не очаквам по-рано от 17-ти този месец, някак си не върви да е ПМС толкова рано, а нещо не се връзва и да съм била в овулация тогава, сметките никак не ми излизат и затова съм в такава чуденка...
Активен
StAsSi
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #58 -:
юни 07, 2010, 12:34:51 »
Цитат на: Денито в юни 07, 2010, 12:28:28
Ами минали са съответно 14 и 18 дни от двата пъти, в които не сме взимали предпазни мерки, а цикъл не очаквам по-рано от 17-ти този месец, някак си не върви да е ПМС толкова рано, а нещо не се връзва и да съм била в овулация тогава, сметките никак не ми излизат и затова съм в такава чуденка...
Дени, на какъв период ти идва цикъла средно - 28/30 дни... Нещо на мен сметките не ми излизат ако е на 28 дни...Обърках се
А миналия месец кога/на коя дата/ ти дойде?
Питам защото ако примерно ти е дошло на 20 май, то се пада че и двата пъти секса е бил по време на цикъл
«
Последна редакция: юни 07, 2010, 12:37:00 от StAsSi
»
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #59 -:
юни 07, 2010, 12:42:14 »
Денито, при нас се получи от втория месец правене на опит, като нищо не съм следяла. Знам кога съм забреняла , точно тогава ми е била и предполагаемата овулация, като няколко дни след като е станало започнах да имам симпоми като при ранна бременност - болки в гърдите нощно време, мотаеше ми се главата и ми ставаше странно на стомаха. Но тъй като това беше втори месец, в който не се пазихме, аз не съм мислила много за забременяването и овулации и симптоми, но при мен си разбрах, че е станало - просто го знаех. Досега никога не бях имала тези симптоми и цикъла ми винаги е бил редовен и лек и не бях чела за следене на овулации и др. подобни неща, даже тест си направих на 5-6 ден закъснение - вътрешно си знаех, че е станало. Но пък при момичетата, при които от дълго време правят опити сигурно си оказва психологическо влияние мисленето дали е станало или не. Пожелавам на всички по-бързо да напускат клубчето с повече + резултати.
Активен
Страници:
1
2
3
[
4
]
5
6
...
32