Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 12, 2025, 11:26:11

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"  (Прочетена 169619 пъти)

grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #300 -: октомври 24, 2010, 16:13:42 »

Моля ако някой може да ми помогне с инфо.
Ние скоро ще правим месец и искам на 40 ден да му прочетат на Симо чиста молитва.
Как да подготвя събитието. Трябва ли предварително да разговарям с някой отец или не...???
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #301 -: октомври 24, 2010, 16:50:30 »

Когато ние ходихме за чистата молитва, не сме правили никакви предварителни уговорки. Отидохме направо в църквата и ни прочетоха молитвата. Отне около 15 мин. Казаха ни да оставим колкото пари преценим.
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352

« Отговор #302 -: октомври 24, 2010, 17:03:14 »

При нас се пада 40 ден в неделя. Мисля да отидем в Ал. Невски или в църквата на Граф Игнатиев (забравих как се казва), но само да не ни откажат поради сватби или нещо друго  huhhuh.gif
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1425

« Отговор #303 -: октомври 24, 2010, 17:29:45 »

Момичета,за чистата молитва да попитам и аз-тук при нас вече няма БГ черква и се чудя сега какво да правя .Майка ми мисли да попита отеца дали може да му четат чиста молитва без ние да сме в мат /тъпо прозвуча/ ама ще видим ............някъкви идеи да имате или да ми дадете съвет ....
Активен
eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #304 -: октомври 24, 2010, 18:28:16 »

grahovaprincesa, ние от предния ден бяхме уговорили в църквата   за чистата молитва, бяхме уточнили час и платихме таксата- 12 лева/това във Варна/.Предполагам , че няма пречка да ви четат чиста молитва и без да имате уговорка, но пък има риск свещенникът точно тогава да е зает с друго мероприятие или да отсъства, може да се наложи да чакате, все пак с малко бебе  е по-трудно. Затова, за да избегнете евентуални такива моменти, моя съвет е да уговорите от предния ден мероприятието.
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #305 -: октомври 25, 2010, 17:21:53 »

едно въпросче - досега пиехме чай от копър и Маги го обожава  tease
но вече сме на две месеца  yahoo и се чудя дали да не взема чая на хип за храносмилане (копър, анасон и лайка)
накой ползвал ли го е и има ли наблюдения ?
Активен
liva82
Сватбен ГУРУ
Публикации: 972

Обичам те повече от всичко!!

Моят сватбен албум

« Отговор #306 -: октомври 26, 2010, 10:05:26 »

да,ние го пием и сме много доволни преди бяхме само на копър...
детето много го харесва и го пие с голям кеф
Активен
Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #307 -: октомври 26, 2010, 14:28:40 »

wanting ,аз не съм го ползвала,пием сега на хип успокояващ за лека нощ.Но моя приятелка имаха проблем с акането и от както го почнаха този храносмилателния е много доволна!
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #308 -: октомври 27, 2010, 08:56:10 »

Моля ако някой може да ми помогне с инфо.
Ние скоро ще правим месец и искам на 40 ден да му прочетат на Симо чиста молитва.
Как да подготвя събитието. Трябва ли предварително да разговарям с някой отец или не...???
Даниелка, ние отидохме в нашата църква в Надежда и си записахме час.Казаха ни нищо да не носим.Струвало около 10лв, било за 5мин.(а аз знам, че е няма такса, а оставяш дарение на църквата колкото си прецениш)
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #309 -: октомври 27, 2010, 12:40:31 »

Мисля че не е обсъждано или поне не в последната една година от както се заглеждам по бебешките теми, а ме вълнува - как отучихте децата от биберона и кога? Дияна само заспива с биберон, но не мога да си представя да заспи без биберон, буквално за по 5 минути го суче докато заспи  Girl_hide
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #310 -: октомври 27, 2010, 16:31:53 »

Gergancheto , честно казано метода ми е малко драконовски но свърши работа.Мисълта ми е за биберона ....ще ти кажа как отказах Тиа от кърменето може и да ти свърши работа с биберона. Беше на 1г,1м и реших че това е края намазах си зърната с горчица /съвсем малко и от наи не лютата/ и и дадох да опита ...и това беше повече не пожела. Някои ме посъветва да ползвам люта чушка , но ми се видя още по зверско и за това опитах горчица .Дано да съм ти била полезна
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #311 -: октомври 27, 2010, 18:25:11 »

Ами Веси примерно тя няма да плаче за биберона, но няма и да заспи, като засука биберона и заспива за 5 минути и аз я махам после и така си спи ... Взързват й се на ден по няма и 15 минути с биберон  pardon
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #312 -: октомври 27, 2010, 19:00:08 »

Хайде и аз да се запиша тук  smile

За ортопед да кажа - на нас ни правиха ехография на тазобедрените стави още в болницата и понеже са близначки, первантивно ни изписаха едни ортопедични гащички, които носихме 1 месец. На ортопед отидохме после чак като навършиха 2.5 месеца и то в Горна Баня. Там пък ми казаха изрично, че преди ад се навърши тази възраст няма смисъл да се ходи.

За вигантола - поне аз така знам де - в Германия са го изтеглили още преди 6 месеца, има само разтворими таблетки, а да - въобще не се знае дали пак ще произвеждат капките.

Дрешки за изписването - аз си бях купила роклички за новородени, бодита, пижамки, както и такива гащеризончета. Бях си избрала две роклички за изписването, но на 21-ви юли тук беше доста студено. Изписахме ги с дрешки от братовчедка им, но реално се виждаше само пеленката. Повечето дрешки им стояха като чужди, носехме основно бодита и пижами. Всички блузки и роклички се набират, дори сега е така, предвид, че още не се носят на хълбок бебчетата.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #313 -: октомври 28, 2010, 12:54:46 »

Мисля че не е обсъждано или поне не в последната една година от както се заглеждам по бебешките теми, а ме вълнува - как отучихте децата от биберона и кога? Дияна само заспива с биберон, но не мога да си представя да заспи без биберон, буквално за по 5 минути го суче докато заспи  Girl_hide

Гери на мен ми казаха един "бабешки" метод, понеже всеки като ме питаше защо не давам биберон на малката, им казвах че се опасявам да не свикне с него и да не мога да я откажа после... та метода бил да се резне върха на биберона с ножица, така че да цъфне като розичка, бебето само се отказвало да го суче...колко е вярно не знам и дали няма да се нарани устичката на бебчето също не знам, само споделям какво са ми казали...
Активен
♥Сиси♥
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1037

ЩАСТЛИВИ!!!

Моят сватбен албум

« Отговор #314 -: октомври 28, 2010, 16:40:45 »

я да си задам въпроса и аз  blush
Като ви се родиха бебетата, спахте ли на светната нощна лампичка. Имам една специална крушка за нощна лампичка и ми казаха, че е добре като се роди да спи така. Какво ще ме посъветвате?
Активен
Страници: 1 ... 19 20 [21] 22 23 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: