Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 11:19:50
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3" (Прочетена 169586 пъти)
wanting
Професор
Публикации: 314
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
«
Отговор #285 -:
октомври 12, 2010, 17:11:14 »
аз първо да се включа с темата за ортопеда - днес бяхме при д-р Драганов,наистина е голям образ
ноиначе е много внимателен и много обяснява - доволна съм страшно от прегледа
той не работи със здравната каса и прегледа струва 30 лв.
що се отнася до дрешките, и ние имаме камизолки - обличала съм ги в началото заедно с ританки , но вече много шаваме и се разгащва - затова съм с две ръце за бодитата и целите гащеризончета
дрешките ги перем на 30 - 40 градуса и 800 оборота центруфуга, но и аз съм забелязала, че някои са се размъкнали - може би си е до дрехите
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #286 -:
октомври 12, 2010, 18:06:20 »
Някои хора ползват тези камизолки и ританки, защото умаляват по-бавно от целите пижамки и бодита. За мен практичността е на първо място и не бих ги ползвала. Относно прането - аз съм безпощадна - пералня на 40 градуса, центрофуга на 1200 оборота, после сушилня на "сухо-като-за-гардероб +" и което не издържи - директно в кофата. Аз на прането си няма да слугувам!
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #287 -:
октомври 14, 2010, 16:57:50 »
Каква е препоръчтителната температура за новородено бебче, особено сега както се застуди? Знам, че принципно вечер е хубаво да се поддържа 18-20 градуса, а през деня до към 22, но това важи ли за новороденото или трябва първите седмици температурата да е по-висока?
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #288 -:
октомври 14, 2010, 17:19:23 »
BASTET, не ти ли се свиват нещата на 1200 оборота? Аз пера също на 40 градуса, но на 500 или дори 400 оборота... не знам, така съм свикнала.
Да дам и аз моя принос към дискусията за облеклото. Имам две - три камизолки от разни комплекти, които са ни подарявали. Никога не съм ги обличала. Слагам боди с къс или дълъг ръкав, и отгоре цяло боди (космонавтче, като това, което е пуснала Герганчето) плюшено или памучно, или пък ританка/ панталонче и горна блузка. При втория вариант удобното е, че можеш да смениш само ританката/ панталончето, ако изцапа с аки, или пък само горното, ако повърне, но пък не е удобно за смяна на пампата, защото трябва да събуваш цялото долно нещо. При цяло горно боди (космонавтче) е целия огащен и облечен
, което е добре, пък и лесно се сменя пампата, защото имат копчета отвътре на крачолите, но ако изцапаме нещо, трябва да сменяш цялото му горно облекло.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #289 -:
октомври 14, 2010, 17:22:44 »
От силна центрофуга нещата биха могли да се размькнат. Високата температура ги свива (не всички).
Новото пране и аз ще го пусна на 1200, щото на 800 от три дни сьхне вече. Пьк както е казала Бастет - каквото оцелее
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1031
«
Отговор #290 -:
октомври 14, 2010, 17:42:00 »
Леле, момичета, ще взема и аз да пробвам. Веднъж бях пуснала едни хавлиени халати или нещо подобно - беше много отдавна и не помня - на 1200 оборота и мъжът ми ме погледна изумено, та оттогава все пера на ниски обороти, ама ще взема да ги увелича.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #291 -:
октомври 14, 2010, 17:43:27 »
Е та особено кьрпите са бая стабилни и хем няма да се развалят сьс сигурност, хем си имат нужда от висока центрофуга, хубаво да им изстиска водата, че иначе
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #292 -:
октомври 16, 2010, 17:11:47 »
Да се включа в дискусийката...аз пък пера на 50 градуса и 900 оборота...
...иначе ползвам само бодита...даже вчера видях и си купих такова, което отгоре до долу е с цип, за да не се мотая с копченцата...Иначе в къщи е 24-25 градуса, а аз я обличам с боди с дълъг ръкав, памучно, отгоре и слагам гащиризонче, плючено или памучно и терлички (буйки) от плат, а я завивам с олекотено, което ми е в комплекта за легълцето, но по съвет на педиатърката и слагам и едно одеалце, което да я обгръща, че онова и стои като палатка
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #293 -:
октомври 17, 2010, 16:29:11 »
Интересува ме , всички ли сте ползвали стандартните комплекти за изписване? Честно казано ми се върти вариянта за боди, блука, жилетка, панталонки и буйки и едно хуваво одеалце(защото ще е зима)!?
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #294 -:
октомври 17, 2010, 17:03:11 »
Това наскоро го обсьждахме. Не всички ги използват.
Много хубаво си си намислила
Добави и една шапчица, и евентуално рькавички
Активен
BASTET
Сватбен ГУРУ
Публикации: 699
пак съм се размечтала..
«
Отговор #295 -:
октомври 17, 2010, 19:06:01 »
Цитат на: nia в октомври 17, 2010, 16:29:11
Интересува ме , всички ли сте ползвали стандартните комплекти за изписване? Честно казано ми се върти вариянта за боди, блука, жилетка, панталонки и буйки и едно хуваво одеалце(защото ще е зима)!?
Да не стане да събирате буйките от земята по пътя само.. нещо с ходилца на крачолките може би ще е по-удачно, а ако се притесняваш да не му е студено на бебочо - сложи чорапки отдолу. И не е лошо да има шапчица. Вземи под внимание какво ще ти кажат докторите за очакваното тегло и вземи за изписването такъв размер дрешки.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #296 -:
октомври 18, 2010, 11:56:43 »
Ния
, наблегни на хубавото одеалце, душа, защото нищо друго няма да се види на снимките .... Одеалото и шапчето, това се вижда. И ако имате късмет - някоя друга свита ръчичка
Иначе като брой дрешки е екстра намерението ти, а за буйките съм съгласна с Бастет на сто процента. И най-мъничките патъчки са големи за новородено. Ама пък за фасона кво толкова, давай, кипри бебочеството
А на въпроса ти - аз не съм купувала така наречения от теб стандартен комплект. Сми-то беше с едно плюшено екипче /блузка и панталонки/ в кафявата гама и бежова шапчица... /лявото фото -
ЦЪК
/
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #297 -:
октомври 18, 2010, 14:47:32 »
На нашето изписване се виждаше точно това,което Ина казва-одеалото,шапката и едни очички като маслинки
отдолу беше облечена с цял гащеризон,а за бельо-боди и памучни ританки,не съм купувала от целите комплекти,но ме ориентираха горе-долу какво е нужно за едно новородено
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #298 -:
октомври 19, 2010, 18:53:19 »
За прането и аз пера на 40 градуса и на 1200 оборота.Досега нищо не ми се е размъквало ,само някой от блузките,които са ни подарък от Балгария.Може и да са турски,незнам,но някой от блузките от България на Виктор се скъсяват и разширяват.Но тези,които сме купували от тук или са от Гърция например ( на Baby Gap) имаме доста и нищо си им няма.
А тези комплекти и тук ги няма.То тук няма и изписване де,ама такива комплекти никаде не можеш да намериш.
И аз ползвам бодита,но в болницата имаше само камизолки.И това трябваше да ползвам там,все пак доста поседяхме.Не мога да кажа,че е лошо,но определено с боди си е по-практично.Виктор беше лятно бебе и не съм се притеснявала ,че нещо ще му е голичко,но тук според лекарите камизолките за в началото били по-добре за да не се пипа много много главичката на бебчетата.
Иначе ние рядко ползваме олекотена завивка,главно чувалче,защото в болницата ни предупредиха,че в последните години зачестяват случайте на внезапна детска смъртност заради това ,че бебчетата се задушават със завивки и одеалца.И ние ползваме чувалче.Което от вътрешната страна е хавлиено.
Аз имам един въпрос,до кога се омазняват бебенцата след къпане?Ние мажем с преварен зехтин. И още нещо през зимата също ли се къпят всеки ден?Ние телцето му го мием във ваничката всеки ден,а косичката на 2 или 3 дни.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #299 -:
октомври 21, 2010, 14:05:15 »
matsinka
ние дребо го къпем всеки ден от раждането, дори и през зимата, а и косата всеки ден му мия със шампоан - тя от първия ден е доста дълга и има нужда. Относно мазането - ние го мазахме с бебешко олио до към седем месеца, а след това започнах с ето този крем
напоследък обаче не го мажа с нищо, защото трудно се спира на едно място, за да го намажа
Активен
Страници:
1
...
18
19
[
20
]
21
22
...