Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 11:18:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3" (Прочетена 169579 пъти)
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
«
Отговор #270 -:
октомври 11, 2010, 18:07:28 »
Мамчета имам един въпрос, предварително МНОГО се извинявам ако на някой ще му се стори глупав!
Възможно ли е краката на бебка да миришат? И не е ли много малка за това? Като казвам миришат, имам предвид само като си навра носа в тях, не някакво силно мирисане... пак се извинявам моля да не ми се смеете! Но не съм си представяла че на двумесечно бебе крачетата може да намирисват..
Активен
*mama Eli*
Сватбен ГУРУ
Любов има навсякъде! Само трябва да се огледаме!
«
Отговор #271 -:
октомври 11, 2010, 19:04:08 »
cvety_p
, това е супер странен въпрос.
Но пък никога не съм се замислила досега
. И все пак смятам, че не е възможно, и може би миризмата идва от чорапки, обувчици, пантофки и т.н. Може дори да е вид плат или нещо такова прим. за да няма миризма само 100% памук или естествени материали или пък обратното. Знам ли .... Но смятам, че проблема е там.
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #272 -:
октомври 11, 2010, 22:27:47 »
Ако бебчо се къпе всеки ден, материите са памучни и дрешките се сменят всекидневно или при нужда и не се изпотява - няма да миришат. В противен случай е възможно разбира се.
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #273 -:
октомври 12, 2010, 09:44:58 »
всеки ден я къпем и дрешките са и само памучни... от известо време и слагам терлички сега се замислям че може да е от тях, те са вълнени....
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #274 -:
октомври 12, 2010, 09:57:35 »
Ако са от чиста вьлна не може да е от тях - вьлната не запарява и не задьржа миризми.
Но ако са примесени сьс синтетика е вьзможно.
Моля за една информация:
По вьпроса за дрешките - винаги сьм виждала бебета само с бодита облечени.
Сега преглеждам всички дрехи, които са ми дали и се намирам залята с блузки и панталонки, които не знам как се използват
Няма ли да му е непрекьснато гол крьста с тях?
А камизолките за какво служат и с какво се комплектоват като облекло?
«
Последна редакция: октомври 12, 2010, 10:50:59 от inaxastra
»
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #275 -:
октомври 12, 2010, 11:17:46 »
inaxastra, според мен, ако е с панталонче и блузка пак е задължително отдолу бебчето да е с памучно тънко боди тип потник или с късо ръкавче, за да не се разголва. Нека мамите с опит тук се намесят
.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #276 -:
октомври 12, 2010, 11:26:01 »
Става вьпрос за сьвсем тьнки памучни комплекти, които явно са бельо.
Активен
leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #277 -:
октомври 12, 2010, 11:45:32 »
Аз тези камизолки хич не ги харесвам
. Според мен по-добре е боди като бельо. Наистина като е с блузка/камизолка и ританки/панталонче кръстчето му ще се разголва.
Аз слагам боди и нагоре вече или блузка и панталонче или гащеризонче . Също и от тези целите с крачоли и дълги ръкави...ох, забравих как се казват ....те са ми много удобни за спане, защото целия си е загърнат
а и много лесно се обличат/събличат
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #278 -:
октомври 12, 2010, 12:05:43 »
Цитат на: leni_beni_ в октомври 12, 2010, 11:45:32
Аз слагам боди и нагоре вече или блузка и панталонче или гащеризонче . Също и от тези целите с крачоли и дълги ръкави...ох, забравих как се казват ....те са ми много удобни за спане, защото целия си е загърнат
а и много лесно се обличат/събличат
Да, точно така са облечени всички бебета, с които сьм била в контакт.
Значи това, което имам, какво да го правя ?!
Да ги хвьрля освен...
Плюс това, макар, че всички твьрдят, че бебешките дрехи нямат време да се износят, всичко, което е втора употреба е много размькнато - на размер са станали като за 6 месеца, а пише "новородено".
И всички дрешки и нови, и стари, пише, че се перат на 30°С максимум 40° (някои дори без центрофуга)
Вие на колко градуса перете?
Активен
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #279 -:
октомври 12, 2010, 12:31:42 »
Ми
Инка
аз пера на 30-40градуса
Това че са размъкнати дрешките дето имате не знам ...може би си е до подръжка на дрехите или до качество. Дияна повечето й дрехи са не втора, ми трета употреба...кажи личи ли им като гледаш снимки
Особенно тия по бебешките, а после вече по големите за след 6м, е трудно да си намериш чиатви дрехи втора употреба, защото се носят много дълго време (имаме бодита които вече ги носим 3-4 месеца), дечковците почват да ядат разни цапащи неща, почват да пълзят и дрехите определено не стават за носене втора употреба
Относно там камизолки, бодита и т.н. Ние се обличахме с боди
и отгоре или ританки и блузка или дрешка от този тип
, която е за предпочитане поне според мен
Камизолка аз доколкото знам е това
, аз лично си бях взела за болницата, защото бях чула от лекарите че така им е по удобно да преглеждат бебетата когато минават на визитация
Стана малко дълго, ама така със снимки за да сме сигурни че говорим за едни и същи неща
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати
«
Отговор #280 -:
октомври 12, 2010, 12:40:53 »
Относно дрешките - аз повечето пера на ръка. По-дебелите сега космонавчета, пелените и чаршавчетата пускам в пералнята на бебешка програма - 30-40 градуса на по-лека центрофуга.
Влади има и камизолки и бодита - от всичко съм слага, но съм се съобразявала с времето. Вече не слагам камизолки - случвало ми се е дори докато спи да се изхлузва почти целия от нея. Предпочитам бодитата. Ританки ползваме - особено сега като стана по-студено ги слагам отдоло под другите дрехи. Иначе го обличам както leni_beni_ е описала. Според мен не е нужно да ги хвърляш щом ги имаш - дръж си ги докато стават на бебчо може и да решиш да използваш някой път, но си купи и бодита.
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #281 -:
октомври 12, 2010, 12:43:59 »
И аз мисля, че бодито е за предпочитане пред камизолка. Кръстчето винаги е покрито.
Аз пера на 30 градуса. Според мен всичко зависи от качеството на дрехите. Някои малки дрешки съм прибрала и изглеждат почти като нови, но други директно изхвърлих след като умаляха.
Много зависи с какви темпове расте бебето. Ние ползвахме дълго време дрешките 0-3 месеца и се поизносиха, защото се перат стотици пъти, а аки, повърнато и т.н. излизат трудно.
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #282 -:
октомври 12, 2010, 12:48:21 »
Мерси Герчо
Точно за сьщите неща говорим
Най-вероятно си права за качеството. Те уж (баш тея размькнатите) са от брат ми от Ирландия, ама кой знае кьде са произвеждани...
Или пьк може жена му да ги е прала на висока температура.
Не знам дали да се занимавам с камизолки и ританки. Знам, че едно време така са се гледали деца, ама не ми изглежда практично и това си е. Май ще сметна колко бодита имам и ще допьлвам с нови.
Щото сьм насьбрала, кой откьде ми дава, включително майка от Бг (май тя ме напьлни с тея камизолки). Пьк ние сме зимни и е хубаво да ни е топло на крьстчето.
А Дияна определено е винаги като сльнце
Внимание - 2 нови отговора бяха публикувани докато ти пишеше.
Nataliya, malinkata
, благодаря ви, че се включихте с мнение по темата
malinkata вьрху камизолките какво обличаш? В смисьл слагаш камизолка, ританки и отгоре какво ?
Активен
Дидка
Професор
«
Отговор #283 -:
октомври 12, 2010, 13:03:21 »
И аз камизолки не съм ползвала никога, дори в болницата я обличаха с боди.
Сега сме с боди с къс ръкав, ританки, блузка, панталонче и отгоре едно елече,а когато излизаме бодито го заместам с дълъг ръкав и отгоре пак блузка или от целите.
Винаги камизолките са ми изглеждали "непрактични" от към голото кръстче на бебто.
Активен
svetli
Баш Майстор
«
Отговор #284 -:
октомври 12, 2010, 13:31:44 »
Inaxastra
и аз имах една камизолка - купих я, защото ми се видя много сладка, но така и не я ползвах по предназначение. Може би няколко пъти съм я ползвала вместо блузка върху бодито, защото онези блузки, които се обличат през главата поне на мен не ми бяха удобни за малко бебе. И бодитата ги избирах такива, които са с копчета отпред. Не знам дали защото моя дребо е с голяма глава
ама нещата, които се обличат през глава избягвах да ги ползвам, защото ми беше трудно.
Ние бяхме бебета в най-страшната зима. Обличах го с боди и отгоре с комплектче блузка и ританки или от онези целите гащеризончета. Много ми харесваха плюшените такива. Когато не е в леглото съм му слагала елече и терлички - производство на бабите. Ето тези гащеризончета имам в предвид
Относно прането - аз пера от преди да се е родил на 30 градуса в пералнята, с центрофуга 800 оборота и до сега не съм имала проблем с нищо. Слагам бебешки прах (напоследък Персил сенситив) и омекотител (Ленор сенситив). Повечето дрешки са ни като нови, но то може да е и защото бързо ни омаляха.
«
Последна редакция: октомври 12, 2010, 13:33:48 от svetli
»
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]