Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 12:53:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3" (Прочетена 169845 пъти)
ina_lemon
Наблюдаващ
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
«
Отговор #165 -:
август 02, 2010, 12:35:22 »
Цитат на: Gergancheto в август 01, 2010, 11:50:56
аз бих казала в най лошия случай около 200лв. месечно
Цъ
С увеличаването на номера на памперсите цената остава същата, но бройката вътре намалява с минимум 5-6 бр и нагоре до десет дори. Което ще рече, че се купуват по-често пакети.
Когато Стилиан беше на пюрета и само едно кърмене вечер, за бурканчета съм давала на седмица по около 60-70лв, като по-скъпите на Хип и Семпер са били включвани само за разнообразие. Основно карах на Сънвал и пак така смятам да процедирам с второто, демек - доволна съм.
Оттам нататък - мокри кърпички, парцалки, обувки като им дойде ред, играчки, и дъра бъра......
Най-скъп ми беше периода на пюретата. Когато след тях започнах аз да му готвя отдъхнахме чувствително.
Така че когато Стилиан беше само на кърма първите пет месеца не усетихме, че има бебе вкъщи. Но после още 5-6-7 месеца се позадъхахме в един момент.
Нали се сещате, че и сметките вкъщи се покачват, повече перални се пускат, повече стаи се отопляват, повече вода се хаби и прочие битовки красотички... Та така.
Но дете се гледа и с много и с малко. Просто има задължителен минимум, от който няма как да се избяга. И въпреки това, не финансите биха ме спрели за дете, било то първо, второ или трето......
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #166 -:
август 02, 2010, 12:51:41 »
Напълно поддържам поста на Ина. Периода на пюретата е доста тежък. На нас н предстои пътуване за 20 дни и съм си приготвила 200лв само за храната на Александър 2-3 кутии НАН, сметнах че ми трябват около 80пюрета, защото няма да мога да правя попари сутрин, бисквитки, чайчета, някое друго сокче и направо да те заболи главата . Но мисля че когато бебето дойде нещата се наместват, така че да не плашим момичето
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #167 -:
август 02, 2010, 15:17:33 »
A ако вместо готови пюрета, се готви, няма ли да се спести от тях?
Една моя приятелка с дете на година и половина никога не му е давала готови пюрета (не от финансови съображения). Това, което прави тя, е готви и слага във формички във фризера. Когато дойде време за ядене, размразява едно кубче и го дава на детето. Говоря за такива формички:
Аз да не казвам голяма дума, но смятам да процедирам по подобен начин с пюретата. Така ще имам малко по-добър контрол над това, което влиза в устата на дъщеря ми.
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
«
Отговор #168 -:
август 02, 2010, 15:42:44 »
Ели, аз пък точно в този вариант не смятам, че бих имала контрол кой знае какъв. Аз купувам такива пюрета, които са био, без никакви примеси и добавки и смея да твърдя, че специално моите любими, които споменах по-горе са такива.
И за въвеждането на новите храни предпочетох да купувам пюрета, които поне са имали някакъв контрол при приготвянето им /надявам се де/ и отговарят на разните му там евро стандарти.
И всичко това поради причината, че ако трябва сама да правя пюретата, ще ги правя с продукти от магазина, дето кой ги знае как са гледани. А нямам откъде да се снабдявам с домашно производство. Та така.......
Иначе сигурно излиза по-евтино, няа начин да не е.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #169 -:
август 02, 2010, 17:35:52 »
Aз мисля точно като Ина за приготвянето на пюретата, приготвих домашно от тиквички, гледано в нашата си градина, не се прие добре.... и повече не съм опитвала. Но от купено и приготвено с продукти от магазина определено съм за първото
Кой знае с какви торове и препарати са наторявани онези лъскави ябълки от магазина
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Консултант по кърмене към НКК
«
Отговор #170 -:
август 02, 2010, 18:34:29 »
Според информацията, която аз имам замръзените храни не съдържат витамини и полезни вещества, независимо как се размразяват и съхраняват. Най-доброто си остава прясно приготвената храна.
А разходите на месец, не бих могла точно да ги определя..затова не се включвам по въпроса.
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #171 -:
август 02, 2010, 19:17:52 »
Особено за въвеждането на новите храни също предпочитам готовите и със сигурност по-контролирани пюренца от продукцията на пазара,аз някои неща домашни ще консервирам в бурканчета,но не мисля,че ще мога да спестя много така
Иначе въобще не се и замислям колко ни струва бебето на месец,колкото толкова,безценно е
Затова
radi_i_mitko
смело дейтвайте,като дойде човечето наистина си се напасват разходите
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #172 -:
август 04, 2010, 16:00:13 »
Аз да попитам може ли на 4 дни да имаме колики
Понеже Иви не ми е имала колики и незнам,а сега Алекс от днес е доста нервна и само плачка, дори след като се е наяла. Сега й дадох чайче против колики и заспа веднага.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #173 -:
август 04, 2010, 17:56:27 »
emili85
, нашите колики започнаха точно на 4 дни.
Активен
Kiksi
«
Отговор #174 -:
август 05, 2010, 15:24:40 »
radi_i_mitko
, ето ти една статия по темата с разходите, малко е старичка, но може да ти е от полза ориентировъчно:
http://semeistvo.rozali.com/dnevnik-bebe/p6090.html
И само да вметна, че имането на кърма не е въпрос на късмет, както може да чуваш често, а в 99% от случаите - на правилна информираност и воля и това автоматично може да ти спести към 100 лв. на месец.
Абсолютно като Ина разсъждавам и аз - по-добре да купувам био-пюрета, отколкото незивестно какви плодове и зеленчуци (био такива съм срещала само картофи, домати и краставици
). Сънвал и Гербер са супер в това отношение, тъй като и цените са повече от приемливи.
В началото карах на Хип и Семпер, но вече и аз ги включвам основно за разнообразие.
Та и на мен пюретата са ми най-големия разход напоследък.
Сега през лятото малко ми олекна, защото свекърва ми и прабабата ни снабдяват с домашни зеленчуци, които не торят, но Ел ме уби просто с тази информация за замразените пюрета.
Аз приготвям големите количества пюрета от домашната продукция и директно във фризера в стъклени бурканчета в различни комбинации и Малена има храна поне за месец напред, но сега сериозно се замислих има ли смисъл.
Но варенето на един морков и половин картоф всеки ден не е за мен просто...
Мислех да стерилизирам вместо да замразявам, но не знам откъде да си намеря от едновремешните стъклени бурканчета от пюрета - тези новите от няколко души чувам, че не ставали за стерилизиране - "гърмяли".
Емили
, според мен си е напълно възможно да са колики - нас ни почнаха на 7-мия ден.
Активен
radi.
Сватбар
«
Отговор #175 -:
август 05, 2010, 17:41:14 »
много ви благодаря за отговорите и за подкрепата
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #176 -:
август 05, 2010, 18:23:55 »
И аз благодаря за отговорите
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
На най-важните житейски пътища няма пътни знаци
«
Отговор #177 -:
август 05, 2010, 21:23:23 »
Здравейте момичета,
да ви кажа какво ми се случи тази вечер. Оливър заспа и след около 2ч чувам неистов рев.Така се стреснах.Вдигнах го от леглото а той сякаш гледаше през мен.Така няколко мин след което се успокои.
Поне аз не забелязах следи от болка, което беше и първото нещо което ми чрумна като го чух да реве.
Сложих го да спи пак и след малко си заспа.
Потърсих в Интернет мислейки че е имал кошмар.
Оказа се че между 9 и 12 месеца някои бебета имат така наречените на английски "night terrors".Което е доста по-различно от кошмарите.
При кошмарите(които започват доста по-късно около 3-4 годинки)детето се събужда със страх и установява контакт с родителите или който е влязал в стаята да го успокои.След което трудно заспива като се има предвид че има спомен от кошмара.
"night terrors" се появяват най-често във фазата на дълбок сън (най-често след 1-2ч след заспиването) и бебто плаче, извива иливнеистово реве за няколко мин до половин час.Не установява контакт при гушкане.Препоръчва се да се погали леко по гръбчето и да се остави то само да се успокои.Предполагам на някои ще прозвучи жестоко да се остави детето да реве, но явно то няма спомен за това и ако се събуди после по-трудно би заспивало.
Причината най-често е прекалена преумореност и недоспиване през деня.Което се случи при нас днес.Той по принцип спи сутрин около 1ч и следобед 1-2ч, но днес бячхме на гости и той да е спал има няма 30мин.Предположих, че това може да се случи и на някой друг и по добре повече информация отколкото по-малко. Та това е от мен.Корема ме заболя като го чух да реве, но дано да не се повтори или ако се повтори поне знаем как да реагираме.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #178 -:
август 05, 2010, 22:16:25 »
Момичета ,не знам дали това е темата ,но ще си поставя въпросите пък ако трябва модераторите да ги преместят.Прочетох книгата "Моето дете от 1 ден до 3 години" доста неща научих ,но това което ме интересува не успях да го намеря.Въпросът ми е ако майката кърми,трябва ли да се дава на бебето допълнително вода или чайчета?Колко шишета ще ми трябва ако кърмя или пък ако не кърмя?
Моя приятелка наскоро роди и кърми ,но виждам ,че детето има в устата някъкви бели мехурчета, тя не се притеснява от това,но съм чела ,че това не е полезно и за нея и за бебо.Живея в чужбина и тук за да попиташ нещо педиатъра или лекарят си трябва да си записваш час и прочие дълга история искам що годе да получа някъква елементарна информация.Какво да правя какво да давам,как да следя колко е изяло бебето.Има ли някой представа за сайт /до сега търсих ,но само обще приказки нищо същствено не откривам/ или пък книга да ме насочи.Благодаря предварително.Притеснението ми идва и от факта ,че не съм в БГ и не мога да вдигна бебо и да отида до болницата когато реша,все трябва да чакам и то с дни.Другият вариант е да отида в бърза помощ,а и около мен майки няма или ако има те отдавна са минали този период и не могат да помогнат .Та за това искам да съм максимално информирана.
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #179 -:
август 05, 2010, 23:15:28 »
juji
, eто ти статии, които могат да ти отговорят на въпросите за водата и кърменето:
http://karmene.greatnow.com/voda.html
http://karmene.greatnow.com/mitove.html
Световната здравна организация съветва да не се дава вода на кърмачета до 6 месеца, тъй като кърмата съдържа всичката необходима вода за тях.
Евелин не искаше да пие вода, насила и давах заради хомеопатични лекарства за колики, но след няколко опита спрях, тъй като тя повръщаше от водата.
Белите мехурчета е възможно да са млеченица - това са вид гъбички и много често минават от само себе си.
Ако кърмиш изключително (без добавки) и ако не се отделяш от детето си, шишета няма да ти трябват. Ако кърмиш, но някой дава от шише да речем един път на ден изцедена кърма, 3 шишета ти стигат.
Мамите на АМ могат да ти дадат по-добър съвет колко шишета им са необходими на тях, аз не съм компетентна.
Активен
Страници:
1
...
10
11
[
12
]
13
14
...