Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 12, 2025, 13:06:40

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"  (Прочетена 169889 пъти)

Рубин
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2491

« Отговор #135 -: юли 09, 2010, 20:41:07 »

Благодая миличка! @}->--Миши е спокойн и по това съдя,че тмпературата й е наред! good
А сега да ви питам вашите съкровища имаха ли такива ситни пъпчици по лицето?Както съм споделяла по наад нашта има от месец и са много ситни като иглички.Мисля,че се чисти,ама сега изглеждат като обгорели и при допир с лицето й усещам че е много грапаво.Да я мажа ли с нещо?Доки каза да съм я мажела с лосиона за тяло-млякото по точно.До сега я мажех с преварена водичка,ама не виждам полза от нея.Те си изчесват,ама остава едно като обгоряло и ме тревожи да не и остане нещо белег!
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #136 -: юли 09, 2010, 21:09:22 »

Рубин,аз все още нямам опит,но да те питам с кърма пробвала ли си?На нас ни казаха по личицето само с кърма да мажем,по дупенцето ако има обрив или е подсечено първо с кърма или с преварен зехтин да пробваме.Но за всичко ,ако не сме сигурни първо с кърма и ако няма подобрение тогава да търсим или прибягваме до нещо друго.Според мен може да опиташ,поне няма да навреди.Дано съм ти била полезна   pardon
Активен
Рубин

« Отговор #137 -: юли 10, 2010, 17:26:46 »

matsinka , @}->--благодаря  мила.И аз всичко кожно съм лекувала с кърма,даже и мой лишей.Ама като нямаме кърма! tease =]Сега преварих лайка и ще видим как ще е! good
Активен
moyra
Професор
Публикации: 413

Моят сватбен албум

« Отговор #138 -: юли 10, 2010, 19:37:15 »

pepche ellie_bellie hukuta Благодаря за отговорите  give_rose ,за флуора мисля да се въздържа,но ще пробваме Дентокинд   girl_wink
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #139 -: юли 10, 2010, 20:18:00 »

И Дари имаше пъпчици, които изчезнаха от само себе си. Няколко пъти съм мазала с памуче натопено в чайче от лайка. Може да пробваш.
Активен
Рубин

« Отговор #140 -: юли 10, 2010, 20:57:44 »

Да,да,аз сега с това третирам.Мисля.че се чисти още,ама да видим!До кога най-късно се чисти?
Активен
Nataliya
Баш Майстор
**
Публикации: 1630

Щастлива мама

Моят сватбен албум

« Отговор #141 -: юли 16, 2010, 11:11:55 »

Искам да ви питам за памперсите за вода- какво представляват, каква работа вършат и има ли нужда от тях?
Мисля да ходим на басейн и се чудя дали да купувам. crazy
Активен
maj4eto
Публикации: 2067

Моят сватбен албум

« Отговор #142 -: юли 16, 2010, 12:49:51 »

Наталия,аз бих си купила!Ще ти е спокойно и няма да следиш постоянно дали нещо не е направила.То пишето не е страшно,ами акото  pardon Просто да ти е спокойно и да се наслаждаваш на басейнчето smile
Ето тук има такива http://www.ibebe.bg/higiena/pampersi/gaschichki-za-pluvane.html
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #143 -: юли 19, 2010, 12:04:20 »

Аз се чудех дали тук или в темата за кърменето но по скоро за тук ми е въпроса... (то въпрос ли ще е оплакване ли ще е и аз не знам  blush ). Дияна е ужасно нервна и неспокойна, няма сън над 10 минути и винаги се събужда с плач...като се сетя за времето в което сутрин ме радваше една нахилена бебешка физиономия, сега дори сутрин се буди с плач след неспокоен нощен сън. От месец и повече започна да се буди по много пъти на нощ дори не ги броя.
Аз за съжаление май приключих с кърменето, от една седмица се опитвам да изцедя нещо но излизат само няколко капки, а Дияна след "кърмене" слагам го в кавички защото си е само сукане без да яде нищо , та след сукане изяжда по 150 мл АМ  nea От 2 дни дори не я слагам на гърда, няма смисъл  nea
Иска ми се да махнем тези нощни сукания, знам че сигурно ще ме упрекнете, че само тогава суче и е спокойна пък аз искам да й ги спра, обаче не мога повече.... Цял ден съм като болна, тя се буди буквално през час че и по често даже...  crazy Докато се успокоя малко да заспя тя пак се е събудила  girl_impossible
Моля за някакви съвети каквито и да са, само малко да се успокой положението  sad
Активен
Gery79
Сватбен ГУРУ
Публикации: 974

На най-важните житейски пътища няма пътни знаци

Моят сватбен албум

« Отговор #144 -: юли 19, 2010, 12:14:31 »

Герчооооо, минах и минавам по тоя път душа.Оливер, не знам дали знаеш е адски неспокойно и ревливо бебе, но преди да му излезе първия зъб беше ужас просто.Мрънка реве,нямах една тиха минутка.При нас това веше някъде петия месец. А лягането вечер просто ужас.Преспивахме се по часове.  Предполагам и вие сте така. Ти си знаеш че Диди не е такова бебе както е сега , което означава че или е ревлив период или са зъбите.

Сега за кърменето ,аз не съм кърмела ,бяхме на ам, но ляга да спи към 18.30, после в 23ч ядеше и към 4-5.От някъде месец и нещо тоест от 6.5 месеца вече яде само веднъж в 4-5ч. Опитвах да давам вода един два пъти, но той просто ревеше след това и се отказах.Реших , че съм бодувала толкова време до сега, ще издържа и още малко, надявайки се той сам да се откаже-както и стана.

Та така е герчо:)
Активен
ina_lemon
Наблюдаващ
Публикации: 2310

Моят сватбен албум

« Отговор #145 -: юли 19, 2010, 17:07:04 »

Герганчик, незнам да има майче тук, което да не е минало през този период с постоянното реване, с малкото спане и с безкрайната и натрупваща се умора всяка сутрин. Не си първата, няма и да си последната, и както виждаш и сама - всички сме оцелели, така че такива силни думи от рода на "не мога" и прочие не са нужни  pleasantry pleasantry pleasantry

Сега - кое не можеш? Да се будиш по сто пъти на вечер и другите съпътстващи екстри ли? Ми няма начин, ще се будиш и ще правиш това, което бебето има като потребност, това е положението. Да не вземеш и ти сега да излезеш с лафа за отпочиналата майка, дето било по-добре от нощните хранения на бебето  sad sad sad sad sad ?
Това няма да продължи вечно, припомняй си чат-пат, че всичо е период и както идва, така и си отива. Ще се справиш, просто трябва да потърпиш още малко  good good good

А за кърмата ти - няма как от само себе си след САМО 5 месеца кърмене кърмата да спре както ти казваш. Явно си се поддала на приказките на този и онзи, след като си започнала да даваш АМ и то в такива количества.... Че то това си е хранене, не дохранване с АМ.... Как да имаш кърма, след като ден след ден даваш заявка на организма си, че няма нужда да произвежда ?!?!?
Малък офф, но ти нали имаше амбиции да се развиваш в областта на консултирането по въпросите на кърменето ?!? Едно от главните изисквания на ЛЛЛ е, бъдещият консултант да е кърмил активно ПОНЕ 9 МЕСЕЦА....
Активен
Gergancheto
Публикации: 2366

Моят сватбен албум

« Отговор #146 -: юли 20, 2010, 09:03:58 »

Прочетох... но нямам какво да кажа, само ще си повтарям че това е период, който ще отмине  girl_wink

ina_lemon второто си дете ще го кърмя над 9м и ще стана консултант на ЛЛЛ  blum Сега сериозно по въпроса, едва ли съм се поддала на нечий приказки, имаше дълъг период от време в който се хранихме като новородено  girl_impossible Висеше на гърда много време и на много малки интервали...След това минахме период, в който след всяко кърмене от пораядъка на над половин час и от двете гърди Дияна продължаваше да е  неспокойна, а всички знаем как се кротват като напълнят пупите, тогава започнах да доправям АМ толкова колкото да ми се усмихне след хранене  good Дори се цедях с попата след хранене точно за да му светне на тоя организъм че тая къмра не стига  Wink
В крайна сметка сме се кърмили почти 6месеца тъй че не е пък и кой знае колко малко  pleasantry
И все пак не исках сега да приключваме, още повече че ни предстой морска почивка и ми се искаше да се кърмим там  Wink
Между другото до сега я кърмих... да видим как ще е положението...  pleasantry
Активен
zlatomira__
Професор
Публикации: 457

Обичаме те малко Мишленце

Моят сватбен албум

« Отговор #147 -: юли 20, 2010, 09:24:10 »

Гери, всички мами сме минали този период , през който децата се будят с плач, трудно и изморително е всички го знаем, но няма начин ние сме длъжни да го правим, като сме ги създали тези деца с любов!А за кърменето, хубаво е да се кърми, но каот нямаш кърма , сега да те убиваме ли ?Давай АМ, много деца са изхранени с изкуствено мляко и Дияна няма да е нито първата , нито последната хранена с това мляко!
Активен
Miri
Баш Майстор
**
Публикации: 1748

Моят сватбен албум

« Отговор #148 -: юли 20, 2010, 18:01:21 »

И аз имам едно питане, незнам дали съм правилната тема, но ако не съм нека мод да ме насочат. Снощи с бъдещият ни татко имахме голям спор, който за малко щеше да се превърне в кавга, относно как едно дете трябва да се храни (имам предвид след като е готово вече да премине изцяло на твърда храна). Аз искам дете ни да се храни здравословно с много плодове, зеленчуци, ограничено количество месо и никакъв бял хляб и сладки неща. Виждам как тук повечето деца се хранят и съчетано с обездвижавене , има доста деца с диабет , свръх тегло и т.н. Спорът ни стигна до там той да ме обвини ,че си мисля ,че ние европейците сме по-изискани и затова не искам да храня децата ни по начинът, по който той е хранен. Вярно ,че съпругът ми е слаб като вейка, просто гени. НО все пак това което с той се храни е просто недопустимо за мен. Всеки ден за обяд Макдоналдс, вечер си прави разни каши от брашно и мляко , скоято залива бял хляб, хот-дог, пържени и всякакви нездравословни неща, пресни плодове и зеленчици отсъстват от менято му , освен ако аз не готвя, но откакто съм бременна и ми се гади постоянно той изцяло е поел готвенето за себе си. Както и да е имайки предвид какво той слага в тялото си , не мога да си представя да храня детето ми с такава храна , т.е. умишлено да го разболявам. Ще ми бъде от полза, ако мамите на по-големи дечица споделят техния опит с храненето, може пък и аз да греша. Единственото , което искам е детето ми да бъде здраво.  Благодаря предварително.
Активен
Ел
Сватбен ГУРУ
Публикации: 999

Консултант по кърмене към НКК

Моят сватбен албум

« Отговор #149 -: юли 21, 2010, 11:18:32 »

Мири, твоето виждане за храненето на детето е абсолютно правилно. Смятам, че след като си стигнала до този извод, не бива да се карате с таткото. докато е малко детето ще се храни здравословно, когато порастне сам ще направи избора си с какво да се храни. Пример - моят мъж не яде бял хляб и избягва месото и някои млечни, за разлика от семейството му..така че аз смятам, че ние сме слъжни да дадем добър пример. С две думи, подкрепям мнението ти с две ръце good good
Активен
Страници: 1 ... 8 9 [10] 11 12 ... 31   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: