Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 11:52:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3" (Прочетена 169735 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
«
Отговор #90 -:
юни 21, 2010, 16:59:51 »
Ако стерилизиращ по веднъж на седмица няма смисъл въобще да стерилизиращ, това е моето мнение! Няма смисъл някакси....след като са стерилни само 24ч., за какво ти е да яде няколко пъти от стерилно шише, после от нестерилно... няма смисъл в това
Активен
darling
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1371
....братска обич.....
«
Отговор #91 -:
юни 21, 2010, 22:45:57 »
Вероятно и аз ще разбунтувам духовете, но аз също не съм стерилизирала шишета освен преди първоначална употреба. Измивам ги и досега с бебешко веро и обливам с много гореща вода. След това ги суша на въздух. Александър вече е голям и лапа всичко, ама всичко което му попадне... Невъзможно е да го опазя стерилен.
За храненето се придържам към мнението че децата се хранят различно през различните периоди, така че просто следвай нуждите му.
Активен
Вероника
«
Отговор #92 -:
юни 22, 2010, 07:04:20 »
Да се включа и аз по въпросите
За стерилизацията
- в началото хем беше по-малка , нямаше и месец имаше моменти когато не съм стерилизирвала
като стана работатата изцяло на АМ взех да стерилизирвам. Имам 4 шишета и когато 3 от тшх са стерилизирани ги бухам в стерилизатора за микровълнова и после си ги нареждам върху една табличка застлана с попивателна хартия и така си седят готови за употреба. Всъщност това ми стана навик иначе не държа толкова на стерилизацията ама толкова свикнах че само измитото шише без конденза от стерилизирането ми изглежда някак си ненорамално
хихихи Имам си бебешко веро и ги мия ама не с гореща вода, че веднъж яко се изгорих
За храненето с АМ
- това е индивидуално според детето, тия описания на кутиите с АМ са пълен абсурд и са ориентировъчни все пак
Габи ядеше по 90 грама до месец и половина даже до два, а иначе на кутията пиве че 90 грама за за пържит 2 седмици, после започна да не и стига и постепенно започнах да и правя по 120 после по 150 и сега има моменти когато и правя по 150мл и тя изяжда я 90-100, я само 120 и изхвърлям, друг момент е пък да и направя 120 и като го омете всичкото да пищи за още така че колкото си иска да яде. Иначе в жегите имаше моменти, в които направо ни шашвкаше с Дими 0 изяде 50 мл и край
ама кво да се прави няма да я тъпча
Я мамите да споделят кога започанаха да хващат малчуганите ви играчки, че аз нали си нямам работа
и съм се запритеснила що Габи не ще. Иначе я гледам посяга ама имам чувството че ей така просто без да иска ги пипа
така че моля ви споделете, за да се кротна
Активен
Gergancheto
«
Отговор #93 -:
юни 22, 2010, 09:27:01 »
Ами Дияна преди няколко седмици ( 1-2) се пресяга и хубаво хваща играчката, иначе по често посягаше но я удряше с юмрук
Така че се стегни и не се вкарвай във филми...за сведение да ти кажа ли че по всички книги пише че Дияна вече трябваше да се е обърнала, ми не иска детето и това е, а я виж Габито как се претъркули на два месеца
Активен
Рубин
«
Отговор #94 -:
юни 23, 2010, 08:53:19 »
Мамчета,а бе как почиствате нослетата???Аз със разтворче и помпичка и след това с клечка за уши!Ама имам чувството че от разтвора всичко й се стича към гърлото и нищо не мога да извадя!А постоянно хрипти като диша!
Активен
hukuta
Сватбен ШАМАН
Мама на сладко бебе Ивелина
«
Отговор #95 -:
юни 23, 2010, 12:03:54 »
Аз от самото начало нослето почиствам всяка вечер, след баня, само с клечка за уши, когато секретчетата са втечнени и мисля, че това е достатъчно
Активен
Gergancheto
«
Отговор #96 -:
юни 23, 2010, 15:59:31 »
Цитат на: Рубин в юни 23, 2010, 08:53:19
Мамчета,а бе как почиствате нослетата???Аз със разтворче и помпичка и след това с клечка за уши!Ама имам чувството че от разтвора всичко й се стича към гърлото и нищо не мога да извадя!А постоянно хрипти като диша!
Ако няма проблеми даже не се почиства, Дияна понякога има разни корички и само леко ги обирам с клечка напоена с физиологичен разтвор
Активен
Рубин
«
Отговор #97 -:
юни 23, 2010, 16:26:28 »
В какъв смисъл проблем?Ако хъхренето е проблем???Усещам я че диша тежко и трябва всеки ден да я мъча милата!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #98 -:
юни 23, 2010, 18:30:04 »
Аз пръскам с физиологичен разтвор и след това почиствам с помпичка. Всеки ден има по нещо и като видя, веднага почиствам. Не и е особено приятно, но веднага се успокоява като я гушна след това. Физиологичният разтвор като се пръсне минава през носоглътката, няма как иначе, но това на означава, че не си върши работата, тъй че няма какво толкова да го мислиш.
Активен
Рубин
«
Отговор #99 -:
юни 23, 2010, 18:36:46 »
Даа и аз така правя мила!А сега се замислих да не би да е от нещо друго това хъхрене? *crazy*От време на време и "свири" носа! :girl_impossible:Но най-вероятно са секрети!
Активен
pepche
Сватбар
«
Отговор #100 -:
юни 29, 2010, 13:42:36 »
Здравейте момичета, от сватбените темички да се прехвърля и аз тук да питам нещо
Понеже ни предстои да водим детенцето на море, много се чудя каква козметика за защита от слънцето да използвам за нея? Миналата седмица ходих на дерматолог по мой проблем, но се заговорихме за защита от слънцето и за малки деца и лекарят ми препоръча гозметиката задължително да е медицинска, а не от католожните марки (за да не правя реклама няма да споменавам) Ще съм блогодарна на майките минали вече по този път да ми препоръчат и да ме посъветват кой продукт е добър или не
Може и на лични
Активен
Regina94
Професор
Публикации: 476
«
Отговор #101 -:
юни 30, 2010, 21:23:21 »
pepche
,
в нашата консултация в Швейцария ми препоръчаха
Pelsano (
www.pelsano.ch
) и MicroSun Baby (
http://www.codecheck.info/img/11674/1
) от аптеката
или Нивеа Бейби. Според тях това били най добрите за малки бебета.
Във всички случаи трябва да се тества върху крачето на бебето и едва след 24 часа да се нанася на цялото тяло
Активен
Ognena
Сватбар
«
Отговор #102 -:
юни 30, 2010, 21:29:59 »
pepche
, нещото което със сигурност трябва да гледаш е освен козметиката да е медицинска и да е висок защитен фактор, да защитава максимално и от двата вида лъчи: UVA и UVB. Аз имам добри отзиви за SebaMed, но още нямаме личен опит
Активен
maj4eto
«
Отговор #103 -:
юли 01, 2010, 13:04:03 »
До всички мамета на дечица с обеци - Вие какви сложихте след медицинските-с винтчета или от другите
Аз май зная,че в БГ май от другите слагат,ама знам ли.Тук ми препоръчват с винтчета...
Активен
Lupercola
Гост
«
Отговор #104 -:
юли 01, 2010, 13:30:51 »
Моята племеница е с винтчета. Но понеже лично мен винтчетата ме убиват като спя, а то е детенце и не може да си каже, аз бих сложила халкички, на които закопчалката влиза вьтре и не убиват.
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...