Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 12:39:13
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3" (Прочетена 169810 пъти)
Gergancheto
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
«
Отговор #60 -:
юни 06, 2010, 21:49:26 »
Рубин ти всъщност кърмиш ли я или я храниш с АМ? Ту казваш че я кърмиш, ту всичките ти въпрси са свързани с АМ? Струва ми се че я храниш с адапте, а не ни казваш
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #61 -:
юни 06, 2010, 22:11:04 »
Вили
аз предлагам много рядко вода,ако излизаме на дълга разходка и е горещо,но даже и тогава Мая рядко пие
и винаги я взимам на ръце,когато поиска тя или аз
това за разглезването е пълна тъпотия за мен
как ще плаче и аз няма да го гушна бебчето или ще иска да заспи сладко в прегръдките на мама,а аз ще го мъча с часове в голямата кошара
Активен
Рубин
«
Отговор #62 -:
юни 07, 2010, 05:02:48 »
Гери
,как няма да кажа!Не повдигам въпроса с кърменето,защщото нещата при мен потръгнаха!А ме е страх да се похваля!
Михи слеед 30 мин мятане на главата после засуква и се храним нормално! *THUMBS*Обаче не ми дотига кърмата!Засичам понякога с цедене,че имам към 60 гр кърма и то нямам на всеки 3 часа!Затова питам за храненето с АМ!Дохранвам!
А и защо да крия,ако храня с АМ,какво толкова има
Надявам сега след като заминем и си починем малко,а и сменим нарегнатата тук обстановка,кърмата да се нормализира!Явно ми се отразяват едни проблеми,защото по това време ми намаля рязко кърмата!А и да кажеш да не съм кърмила тогава,а тогава беше кърмене през час,че нали тогава пък се мъчехме да засуче мадамата правилно!
Активен
Mila_
Професор
«
Отговор #63 -:
юни 07, 2010, 07:16:35 »
Цитат на: Вили в юни 06, 2010, 11:07:01
Имам един въпрос към вас мамчета, вие давате ли на бебчовците си да пият вода? И ако да, по колко? А и другото като се размрънкат държите ли ги на ръце, че всякакви мнения чувам по въпроса - да не свиквали така и т.н.
Вили, ние пиехме вода няколко дни след като ни изписаха от болницата и когато кърмата ми се регулира отказваше категорично. Все още не иска, но аз предлагам откакто заместихме обедното хранене. Предполагам сега в жегите ще почне да пие, но не съм го насилвала
за носенето на ръце и аз смятам, че душичките имат нужда да са до мама, колкото е възможно повече и не съм се притеснявала, че ще свикнем така
Активен
Рубин
«
Отговор #64 -:
юни 12, 2010, 21:45:27 »
Мамчета които кърмчт,мове ли да ши питам нещо?А бе нали днес сме шече на гости на наяте и те тука ме икзуяашаха с едни домаяни чгоди,а ми е казшано да шнимашам!Та хапнах аз годки и се чудч да й дашам ли кърма?И ако не за колко шреме организма се чисти от приетите храни? *crazy*Благодарч предшарително!
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #65 -:
юни 13, 2010, 11:22:56 »
Извинявай, аз нещо не разбирам какво точно питаш. За какво ти е да се чистиш от ягоди? Вредни ли смяташ, че са? И кой ти е казал да внимаваш? Направо ме разби сега
Активен
Данитка
«
Отговор #66 -:
юни 13, 2010, 14:15:57 »
Руби мила мисля,че малко прекаляваш
Не се обиждай,но ако правиш всичко,което някога чуеш от някого е незнам...Аз колко глупости съм чувалаа за какво ли не,то простооо човек докато бременее и кърми по-добре да се застреля
Единственото нещо,което бях ограничила бяха бобовите,докато кърмих(не съм ги спирала) и това уж заради коликите.Успех
Надявам се няма да се обидиш
Активен
hristi
Сватбен ГУРУ
щастлива госпожа
«
Отговор #67 -:
юни 13, 2010, 16:12:34 »
ягодите могат да доведат да алергични реакции и предполагам че за това се притеснява.....с кърмата да не достигнат до бебето....
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #68 -:
юни 13, 2010, 19:06:23 »
На Евелин нищо и няма, а аз ям ягоди цяла бременност и откакто съм родила, изобщо не съм се лишавала. Доста често купувам и им се наслаждавам.
Активен
moyra
Професор
«
Отговор #69 -:
юни 13, 2010, 20:57:33 »
Ягодите са един от най-силните алергени и не е добре да се прекалява,но това не означава,че не може да се хапват от бременна или кърмачка,аз това ще го имам предвид едва,когато ще ги въвеждам в менюто на Мая
Руби
,според мен можеш спокойно да си кърмиш
Активен
КатиНка
«
Отговор #70 -:
юни 13, 2010, 22:55:18 »
Рубин
, ти вече сигурно си се успокоила от ягодовото похапване, но все пак
Ягодите наистина ги дават като силен алерген, но дали ще се прояви при Михи реакция, може би вече си разбрала ако си я кърмила след похапването
По принцип нямам алергия към храни, но от първите ягоди, които си купих тази пролет, ми се обрина целия врат. Това не ме спря да продължа да похапвам и повече не се е повторило. Понеже бяхме на такава лекция за храненето по време на бременност и кърмене, диетоложката каза, че не трябва да се лишаваме от нищо и да не се притесняваме, само всичко да е с мярка. Ако бебето се алергизира от нещо, поне от рано ще разберете от какво, така че спокойно си хапвай от всичко, но в граници и си кърми бебка
Активен
Gergancheto
«
Отговор #71 -:
юни 14, 2010, 11:22:03 »
Оф как ми се доядоха ягоди заради вас
Рубин ако след всяка "вредна" храна я храниш с АМ, докато се пречистиш то детето ти ще мине само на АМ
Не трябва - кафе, газирано, бобови, ягоди, цитруси, шоколад, яйца, това са все или силни алергени или газообразуващи храни
Яж си вичко, кърми си детето и я карай малко по спокойно, наслаждавай се на малкия бонбон и се научи малко да вярваш на майчнския си инстинкт, а не да слушаш всеки
Аз искам да се оплача, на Дияна й е врастнало нокътчето на палеца
Ох много е гадно, водихме я при хирург, но каза че не може сега да го цепне, на такова малко бебе не може да причини такава болка. Сега е само с една пастичка и превръзка, не питайте как се прави превръзка на тоя пръстче
Сега гледам че и на другото палче малко беше порастнало нокътчето и се счупи, ама се счупи много навътре и сега сигурно и то ще врастне
Знаете ли някакви билки или нещо с което да помогна, че хич не искам да стигам до хирургическа намеса
Активен
Рубин
«
Отговор #72 -:
юни 14, 2010, 12:14:49 »
Момичета благодаря ви!
Първо да се извиня за правописн грешки!Пишех от на свекърва ми момпа.
Аз по принцип си хапвам от всичко и не се лишавам!То ако тръгна да спазвам всички забрани трябва да ям само хляб и картофи! 8PПросто знам че ягодите са много силен алирген а аз си хапнах бая!Ама бая! =]А и нали Мишката сега е с пъпки и все се страхувам да не прояви реакция!
Герка
ами аз я храня само 2 пъти на ден с кърма!Няма и няма....Тук нямам въэможност да стоя с нея по цял ден на гърда а и полза от това не видях в посл 2 седм!Кърмата ми просто намаля и изненадващо на много хора от това рязко намаляне за един ден!Сега се консултирах и ми казаха за хомеопатчно лечение за кърма!
Активен
Вили
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #73 -:
юни 14, 2010, 15:34:46 »
Аз също хапвам ягоди, понеже много обичам и като гледам на Ема нищо и няма. Педиатърката каза, че може да се хапват всякакви плодове без цитруси, а и не мисля че от няколко ягодки ще стане нещо. А и за кафето специално питах дали може - отговорът беше, че едно дневно може, примерно след кърмене. И аз смятам, че в рамките на нормалното, без да се прекалява с нещо може да се хапва, ако ти се прияде.
«
Последна редакция: юни 14, 2010, 15:37:06 от Вили
»
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #74 -:
юни 17, 2010, 12:55:27 »
Искам да ви питам две въпросчета и ще се радвам ако някой отговори.
1. Водите ли децата си на басейн? Къде има хубави детски басейни в София или околностите?
2. Има ли някакъв детски репелент за мазане /пръскане срещу комари, кърлежи и други подобни гадини?
Активен
Страници:
1
...
3
4
[
5
]
6
7
...