Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 12, 2025, 10:16:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
Страници:
1
...
4
5
[
6
]
7
8
...
31
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3" (Прочетена 169561 пъти)
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Всичко,което ни интересува за бебето и детето -3"
«
Отговор #75 -:
юни 17, 2010, 13:14:51 »
Nataliya
, макар че бебче не сме водили на басейн, мога да ти кажа къде сме ходили и има хубави детски басейни, пълни с дечица
Единия е Корали в Панчарево, където и водата е топла, другия е Елените в Бистрица, вече на излизане посока Житница, друг басейн е Банкя Палас, там обаче е малко по-скъпичко. Дано съм ти помогнала поне с този въпрос
Активен
Рубин
«
Отговор #76 -:
юни 18, 2010, 09:38:25 »
Здравейте мамчета!
Искам да ви питам до кога стерилизирахте преди всчко хранене шишетата?Аз мисля да почна по веднъж на ден.Нали това дете трчбва да почва да си изгражда имунитет?
Активен
zlatomira__
Професор
Обичаме те малко Мишленце
«
Отговор #77 -:
юни 18, 2010, 10:17:28 »
Рубин, аз ги изварях след всяко хранене, докато заместих 1 хранене на ден с пюре т.е към 4месец.Но все пак ти си решаваш!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #78 -:
юни 18, 2010, 13:26:08 »
Рубин ти колко шишета имаш? По принцип или стерилизираш или не, иначе няма смисъл. Веднъж на ден е достатъчно ако имаш стерилно шише за всяко хранене. След стерилизаци са стерилни 24ч.
Бебка е много малка тъй че и моя съвет е все още да не спираш
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #79 -:
юни 19, 2010, 09:52:17 »
Рубин, въпреки че Евелин се роди по-малка и чак сега на почти 2 месеца е с тегло като на едно нормално новородено, аз спрях да стелиризирам преди 2 седмици. Може да всея ужас с това изказване, но аз и други работи правя, дето повечето от вас не правят - държа детето си на климатик, обличам го не по-дебело от мене си, не къпя всеки ден и т.н. Тук по принцип не са фенове на стерилизирането и аз реших, че и ние можем да минем така. Общо взето твой си е изборът.
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #80 -:
юни 19, 2010, 09:55:39 »
Цитат на: ellie_bellie в юни 19, 2010, 09:52:17
Рубин, въпреки че Евелин се роди по-малка и чак сега на почти 2 месеца е с тегло като на едно нормално новородено, аз спрях да стелиризирам преди 2 седмици. Може да всея ужас с това изказване, но аз и други работи правя, дето повечето от вас не правят - държа детето си на климатик, обличам го не по-дебело от мене си, не къпя всеки ден и т.н. Тук по принцип не са фенове на стерилизирането и аз реших, че и ние можем да минем така. Общо взето твой си е изборът.
И аз бях така и мисля сега пак така да процедирам
Мисля, че няма правило за отглеждане на децата, всяко дете е различно и според мен майката сама трябва да преценява кога, как и какво да прави, да спира или започва
Моето дете на 4 месеца опита банан и ягода, на 1 година пиеше по 1 литър прясно мляко, не е пила кисело, така че всеки преценява
«
Последна редакция: юни 19, 2010, 09:59:58 от emili85
»
Активен
maslinka
Публикации: 3663
«
Отговор #81 -:
юни 19, 2010, 10:17:50 »
Цитат на: Nataliya в юни 17, 2010, 12:55:27
Искам да ви питам две въпросчета и ще се радвам ако някой отговори.
1. Водите ли децата си на басейн? Къде има хубави детски басейни в София или околностите?
2. Има ли някакъв детски репелент за мазане /пръскане срещу комари, кърлежи и други подобни гадини?
мисля че на чико има против ухапване,да гони гадинкит има и за самото ухапване
http://www.bambino.bg/repelenti-slancezashtitni-c-13_93.html?osCsid=9e16d9f3234e6ed9bcbeb80827779ae3
бабешки метод е мазане с оцет ако има вече ухапано
за басейните,знам че в София има басейн за бебета,където има и учител по плуване,ако искаш пиши да се поразровя да видя къде беше
«
Последна редакция: юни 19, 2010, 10:20:17 от ♥maslinka♥
»
Активен
Nataliya
Баш Майстор
Щастлива мама
«
Отговор #82 -:
юни 19, 2010, 19:23:01 »
♥maslinka♥ , благодаря ти
Остава да намеря само някъде тези продукти на Чико, защото в парка до нас има комари
За басейна и аз знам, че има където обучават малки бебчовци да плуват, но ако не се лъжа беше закрит, а аз си мисля да отидем в жегите някъде на открито. Въпреки, че не знам как ще реагира Дари на навалицата, на водата и т.н.
Активен
beb4eto_na_me4o
Сватбен ГУРУ
Невероятно е да си родител....
«
Отговор #83 -:
юни 19, 2010, 21:52:31 »
Мацки, моля ви за спешна помощ - предварително се извинявам, ако вече е писано по темата, ама съм пред паника вече и просто нямам нерви да изчета трите части на тая тема
По колко е нормално да изяжда малчо, ако е само на АМ? Знам правилото за 1/5 от теглото, ама като нямам кантар вероятно има някаква норма приблизително, която е нормална? Дано не звуча много глупаво...
Той се роди 2900гр, храня го с Нестле Нан 1. Знам какво пише на кутията за седмиците му, но той ту изяжда по-малко, ту си иска повече...Тази вечер полудяхме - ревеше и не спираше, а беше изял 120мл колкото уж е дозата. Изяде още 40мл и заспа като къпан, не е мръднал от тогава, заспа си както си ми беше в ръцете, с биберона на шишето в устата, и не помръдна дори като го местех...явно е бил ужасно гладен за тия 40мл, които дояде...но това прави 160мл...
Аз сега как да разбера колко е нормално да изяжда и да му правя, на консултация сме другата седмица и ще говоря с педито тогава, ама искам малко помощ и от вас, ако може...Предварително благодаря
Активен
Алексчето
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #84 -:
юни 19, 2010, 22:13:30 »
Според мен си му направи 120 за следващото хранене и ако поиска още тогава му дай. Просто може вечер да ограднява повече и затова така се е получило. То детето само ще ти покаже.
Активен
Gergancheto
«
Отговор #85 -:
юни 19, 2010, 23:25:29 »
Гери вече сигурно ти е доста късно, а утре ще си ги бърборим тия неща лично, ама да си кажа и тука, Алексчето е права, прави си му по 120мл. пък ако продължи да е неспокоен му доправяш още. Просто малкото човече всеки път е различно гладен....ще имаш случай в който ще изяжда едва 50мл, но в това няма нищо притеснително
И не, въпроса ти не е глупав
Активен
КатиНка
«
Отговор #86 -:
юни 20, 2010, 20:59:01 »
Nataliya
, басейна за бебета е в Св.София, клиниката на Мазнейкова, но си е закрит наистина.
Активен
zlatomira__
Професор
Обичаме те малко Мишленце
«
Отговор #87 -:
юни 21, 2010, 07:04:18 »
Гери,сигурни ще ме нападнат много майки тук, но аз ще си кажа!Михаел беше на 1м и 15 дни веднъж, като изяде 250мл мляко на 1 хранене в 7 часа сутринта!Никога няма да го забравя!Давай му, колкото е гладничко!Бебетата не могат да стоят гладни!
Активен
Gergancheto
«
Отговор #88 -:
юни 21, 2010, 09:07:27 »
Цитат на: zlatomira__ в юни 21, 2010, 07:04:18
Гери,сигурни ще ме нападнат много майки тук, но аз ще си кажа!Михаел беше на 1м и 15 дни веднъж, като изяде 250мл мляко на 1 хранене в 7 часа сутринта!Никога няма да го забравя!Давай му, колкото е гладничко!Бебетата не могат да стоят гладни!
Ти май ни бъркаш с някой
Ние не нападаме...естествено че ще яде колкото е гладно, аз като я кърмя от къде да съм сигурна че някой път не е изяла 250мл
Въпроса е че трябва да продължи да си му прати по-малко пък само ако е гладен да доправя
Активен
Рубин
«
Отговор #89 -:
юни 21, 2010, 16:14:27 »
Благодаря ви момичета за отговорите!
Аз гледамм постепенно да намалямм прекалената стерилизация,защото това си е нож с 2 остриета!Аз сега я гледам че си лапа и ръчички,че като я гушкам ми облизва едно хубаво рамото
,а те никак не са стерилни! *THUMBS*Стерилизирам веднъж на ден шишетата и после храня с мито!След време ,може би месец ще сттерилизирам на седмица веднъж!Аз като питам нашите майки са изварявали веднъж седмично от самото начало!А и като дойде време да лапа играчки и да пълзи,не ми се нрави изведнъж да се сблъсква с бактириите!А така постепенно ще си изгражда имунитет!Това е мое мнение и всяка майка сама преценява как да си гледа детето!Благодаря ви,че споделихте личния си опит,много ми е от полза!
А за храненето мога да споделя от скромния си опит,че моята дъщеря също се храни различно!А имам приятелка с бебе на 3 месеца което сега яде по 90 грама!Може да е от жегата ама детето отказва!Така че всяко дете различно поема и няма строго прравило!Разбирасе че има грамаж който е ориентировъчен,но не задължителен!
«
Последна редакция: юни 21, 2010, 16:17:19 от Рубин
»
Активен
Страници:
1
...
4
5
[
6
]