Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 01:05:42
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4"
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4" (Прочетена 139965 пъти)
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4"
«
Отговор #195 -:
юни 10, 2010, 10:19:46 »
Цитат на: mi6kata_85 в юни 10, 2010, 10:12:40
fiamaa, пробвала ли си да си капеш физиологичен разтвор, поне няма да ти навреди. Чувала съм на бебчетата, че капят
Мъжо и той със запушен нос постоянно и вечер заспива трудно, ама да ти кажа му действа разтвора...пробвай
Мерси Мишка, не съм пробвала, но и това ще опитам. Вчера говорих с мойта си лекарка - каза, че няма проблем с Виброцила
(даже се чудеше дали ми действа)
А мойто шкемби е бая активно, ритка си ме през целия ден
Ще го видя аз във вторник дали е палавник или палавница
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #196 -:
юни 10, 2010, 10:29:51 »
И мен ме морят жегите, а е още едва началото
, но няма как ще трябва да търпим. Снощи почти не съм спала, защото бебока реши, че му се играе и цяла вечер ритка и се дупи
Толкова е готино да го усещаш, но като се надупи и ми изкреви корема ниско долу ме заболява и едва издържам докато стигна до тоалетната
Аз много ям череши, но вчера една колежка, която също е бременна ми каза, че не е хубаво да се прекалява, т.к. можели да предизвикат контракции. Някой от вас чувал ли е такова нещо, т.к. ми звучи малко странно?
Активен
Zahira
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #197 -:
юни 10, 2010, 11:32:13 »
Хайде и аз да се запиша при вас въпреки, че термина ми е 2 януари, но все още няма темичка.
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #198 -:
юни 10, 2010, 11:39:32 »
Zahira, честито и
, надявам се модераторите да се погрижат да направят темичка за януари и ти да си първата мама в нея и да повлечеш крак за 2011-та
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #199 -:
юни 10, 2010, 12:08:34 »
Захира честито и от мен.
Лека бременност и едно прекрасно бебе на финала
Зори аз за черешите не съм чувала, такива неща. Знам че съдържат много желязо и да полезни за поддържане на хемоглобина.
Активен
mamcheto
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #200 -:
юни 10, 2010, 12:28:49 »
Цитат на: Zori83 в юни 10, 2010, 10:29:51
Аз много ям череши, но вчера една колежка, която също е бременна ми каза, че не е хубаво да се прекалява, т.к. можели да предизвикат контракции. Някой от вас чувал ли е такова нещо, т.к. ми звучи малко странно?
Като бях бременна миналата година ядях постоянно череши - почти всеки ден се купуваше по килограм и съм нямала контракции от тях. За първи път чувам, че има такава вероятност
.
А малката сега само да види череши и захвърля всичко и започва да сочи към тях. Яде ги с голям апетит
Активен
ellie_bellie
Баш Майстор
мрън-мрън, мяу-мяу
«
Отговор #201 -:
юни 10, 2010, 17:27:32 »
Момичета, това с черешите са пълни глупости. Яжте си наволя и се радвайте на лятото и на коремчетата си. И си почивайте и си поспивайте, че после ....
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #202 -:
юни 10, 2010, 21:14:46 »
Хахаххахахах, това с черешите направо ме уби!
От няколко дни почти всяка вечер си хапвам стабилно количество череши. И наистина се надявавам да нямат някакъв отрицателн ефект за бебето.Повече гледам на тях , като на "торба с витамини". Моля за още нчкое мнение, плиииийз....
И аз не усещам все още бебето и ми минаха нчколко негативни мисли през главата. Понякога слагам ръка на корема си, за да мога да усетя пулс поне, ама незнам дали усещам моя или неговия?
А иначе съм на път да преборя една гадна хрема и ще успея!
п.п. Лека нощ от мен , че на нас със "зверчето " вече ни се спи.
Активен
Рени
Баш Майстор
Аз дочаках своето малко чудо*2!
«
Отговор #203 -:
юни 11, 2010, 10:59:23 »
Аз не съм писала много време ама нямаше какво да пиша. Днес ходих при лекарката, че онази вечер се наложи да викаме Бърза помощ и бях доста притеснена. Като ме стегна корема имах чувството, че ще се пръсне. Иво ми даде лекарствата Папаверин+Но-шпа и Спазмалгон и докато Бърза помощ дойде нещата се бяха пооправили. Според лекарката му, след като ме прегледа днес, няма основание за притеснение, но за всеки случай ще ме вземе за три дни в болницата да ме следи по-изкъсо и да направим някой изследвания. Каза, че понеже съм по-едричка може от това да е. Скара ми се малко заради килограмите, ама аз си мисля, че от началото до сега +3 не са кой знае колко, ама все пак тя си знае най-добре. Иначе бебчето е 12см. отговаря си на седмиците и е доста сънливо. Почти не мръдна по време на прегледа. Само ни помаха с ръчичка и си обърна дупето да не го смущаваме много много. Не иска да се покаже и това е. Много срамежливо.
Честито на всички, които са видели какви ще са им бебчетата.
Вики, добре дошла сред нас. Пък то не се знае ако бебчето ви реши да ви е коледен подарък да си точно за нашата темичка.
Активен
rosi_78
Любопитен
«
Отговор #204 -:
юни 11, 2010, 18:05:34 »
Зори много се радвач, че всичко при теб е окей
добре дошли на всички новодошли и лека бременност
при мен всичко е ок, днес ходих на консултации и бебока с една седмица върви напред
, явно ще е голямо бебе в 16 седмица съм, а отговаря за 17
явно ще си е едричко като мен бебе.Днес си записах и за 16 юли час при доктор Марков за преглед,тогава ще му разбера пола на бебунчо, но като гледам и аз как ръста май ще е момиче
лека бременност на всички и с интерес следя как се развиват нещата при вас
Активен
nia
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #205 -:
юни 12, 2010, 15:02:10 »
Момичета да ви кажа какво ми се случи: Снощи прибирам се от работа и влизам в един магазин да купя ел. крушки и една от продавачките ми вика "Ако ти се пряло вземи си малко "Слънчо"- а дори и не го видях. Днес пък един чичка идва в магазина да си пазари и ми вика " Вземи си малко" ! Аз "Не, не", ама човека ми ги остави на бюрото.
....Шантава работа , а корема ми е все едно съм преяла повечко...
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #206 -:
юни 12, 2010, 19:53:55 »
Здравейте и от мен момичета, вече сме в Италия тръгнахме днес в 5,30 и към 18,30 си бяхме пред блока точно 1523 км.Пътувах добре ,но като се качих в къщи се чувствах като парцал,сега пооправих багажа,къпах се и бързам да погледна какво ново тук.За сега жегите не ме морят мен ,но аз и много не се показвам на слънце гледам да съм на хладничко,радвам се, че всички сте добре .Рени ,много сте срамежливи вие
.Целувки на всички аз ще почивам сега
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805
Имам всичко.
«
Отговор #207 -:
юни 14, 2010, 09:29:57 »
Момичета, не съм сигурна, че пиша, където трябва, но...съм се шашнала....
На вашите тестове за бременност, втората чертичка колко бледа беше?
Направих си поне 4 теста, от 3 различни марки - Quick sure, Clear и Surecheck. На всичките показа втора чертичка, но ужаасно бледа. Все пак, за да не се окаже само мое внушение, помолих половинката да погледне и той също каза, че се забелязва, просто трябва да се вгледа човек повече или да излезе на дневна светлина. Днес ми е втори ден от закъснението, а на мен никога не ми закъснява, доста точен ми е цикъл. Дори не помня от години да не ми е идвало на съответната, пресметната дата.
Искрено се надяваме да съм бременна, но не смея да се зарадвам, честно казано. Страх ме е да не се разочаровам, и у половинката усещам същото "задържане" на емоцията на този етап
Трябваше да ми дойде на 12, най-късно 13 юни, но няма никой. Направих си първия тест на 11, от чисто любопитство и си повтарях, че ще е за да си начеша само крастата и да мирясам. Още вечерта взехме още един. На другия ден - друг. И така.
Дали просто е много рано, за да се види отчетливо втората чертичка?
Иначе имам типичните ПМС, без болките в корема, които изчезнаха. Болезнени гърди и промяна в хранителните навици - нетипично за мен в 10 сутринта умирам от глад и имам нужда от нещо солено. Често ставам и прз нощта да хапвам, така е още от началото на юни, когато бяхме на медена седмичка. Позачудих се защо всяка вечер ставам все около 4 през нощта и ям, при положение, че вечеряме нормално.
Та, не смея да се отпусна, докато не минат още 2-3 дни поне. Тогава май ще е добре да ида при моята гинеколожка вече. Дай Боже всичко да е наред, че наистина искаме дете...
П.С. Даже си ходя с малка превръзка, за да не се изненадам, дотолкова още ми е трудно да повярвам...
«
Последна редакция: юни 14, 2010, 09:35:22 от velvet
»
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #208 -:
юни 14, 2010, 12:44:36 »
velvet, ако питаш мен направо може да ти честитим
Всичко както го обясняваш звучи като да е станало бебчето
. И моята чертичка беше много бледа и аз първоначално казах на мъжа ми да не се радваме докато не ни потвърдят. После веднага отидох на лекар, но толкова рано нищо не се вижда и за да се успокоя отидох на кръвен тест и след няколко часа вече знаех радостната вест
Ако имаш търпение си изчакай , направи си оше някой тест и вий дали став апо - тъмна чертичката, а ако не направо тичай към първата лаборатория
Стискам ти палци!
Активен
mimozka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #209 -:
юни 14, 2010, 12:47:54 »
velvet, май е по-хубаво да изчакаш още няколко дни и пак да си направиш тест.
При мен ситуацията беше същото, от любопитство си направих тест в деня, в който трябваше да ми дойде, защото имах симптоми но лелката не идваше и втората черата беше едва доловима, но я имаше! Следващите тестове, които правех бяха с все по-наситена втора черта и да си призная чак седмица след закъснениято беше еднаква с първата. Но за мен имали втора черта почти е сигурно, че има бременност
, но пак да кажа по-сгурно направи тест след няколко дни.
Тихичко честито.
Активен
Страници:
1
...
12
13
[
14
]
15
16