Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 10, 2025, 01:39:37
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4"
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...
32
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4" (Прочетена 140018 пъти)
Данитка
Заслужил майстор на спорта
Отг: "Очаквани Бебчета ОКТОМВРИ-НОЕМВРИ-ДЕКЕМВРИ 4"
«
Отговор #180 -:
юни 08, 2010, 21:02:50 »
Зори
новината е чудесна
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #181 -:
юни 09, 2010, 08:53:48 »
От сърце благодаря на всички за подкрепата
Активен
fiamaa
Сватбен ГУРУ
www.pukamuka.com
«
Отговор #182 -:
юни 09, 2010, 09:10:45 »
на Зори, за хубавите новини
хайде радвай се и бъди спокойна до края
Момичета аз да ви питам - от скапаната алергия ми се запушва носа-УЖАСНО, не мога да дишам и прибегнах до капки за нос, тъй като нито хомеопатични помагат, нито разтвори, нищо, нищо. Капките са Виброцил - слагам по 1капка във всяка ноздра и не злоупотребявам. Четох по въпроса с капките и мненията са много и различни
ако някоя от вас сподели, ще съм благодарна
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
Публикации: 813
«
Отговор #183 -:
юни 09, 2010, 09:18:22 »
Здравейте мамчета, аз само успявам да прочета какво става, че в офиса е някаква лудница и нямам време да пиша...Първо да поздравя Зори, радвам се че всичко е наред. Аз започнах нещо да се притеснявам, защото не усещам бебчо да ме рита...все още само пепрудките, или нещо като гъделичкане усещам, и то рядко. Мисля да ходим на море сега на 21 и се разбрахме преди това да отида при доки да ме види и ще и обърна внимание. Сега си спомням, че на фм също не се видя да шава с крачета, а само с ръчички, но си беше сгънала крачетата в бебешката поза, което е ок. Сигурно е по-мързеливичка....Иначе съм добре, но пия доста хапчета, Пренатал, зимуфлор (това са витамини и против кариеси), като добавя и дуфалака, еспумезана, магнезия и храносмилателните ензими и става манджа
. Тази сутрин видях, че ми е излезнала линията на корема...точно вчера говорих с колежка, че нямам, даже влезнахме спор, че не било възможно
.
Фиама, видях ти отговора след като написах моя, затова ще допълня, че докато лежах в болницата и имаше една майка с такива проблеми и попита дали може да си ги слага, че нищо не и помагаше и те и разрешиха...не трябва да се прекалява, но и ние сме в такива седмици, където вече не е толкова фатално.А твоя доки каво ти казва?
«
Последна редакция: юни 09, 2010, 09:24:26 от m_eleva19
»
Активен
Agent T
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #184 -:
юни 09, 2010, 09:32:18 »
Зори, поздрави и от мен, мила - хубави новини
..сега като прочетох поста на Елева се чудя, кога всъщност се очаква да започнем да усещаме бебето т.е. с ритане и т.н.....знам, че за мен е доста рано, но вече ми се иска
Целувки на всички
Хубав ден
Активен
Zori83
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #185 -:
юни 09, 2010, 09:46:35 »
m_eleva19, Agent T
не се притеснявайте толкова за ритането. На мен са ми казвали, че при всеки е различно. По принцип знам, че по-слабите момичета започват да усещат бебо по-рано, но всичко е много относително щом на прегледите всичко е наред.
Активен
juji
Сватбен ШАМАН
Публикации: 1425
«
Отговор #186 -:
юни 09, 2010, 09:50:10 »
Момичета,и аз доста време не го усещах и като четях тук в темата някой от мамите още в началото на 4-ят месец вече го бяха усетили ,изпадах в такова отчаяние,лежах с ръце в/у корема и нищо.В последната седмица на 5-ят месец лежах и си четях весник и от вътре човечето ме побутна точно три пъти,в първият момент не успях да реагирам и да се усетя
,а последно онзи ден го усетих много осезаемо ,много се въртеше и сякъш нещо недоволстваше
.Попитах доктора и той каза ,че абсолютно нормално да не го усещам и да не се притеснявам.При всички е различно много скоро ще го усетите.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #187 -:
юни 09, 2010, 11:06:15 »
Благодаря ви момичета, поуспокоих се. Бях се напрегнала малко. Даже мислех да звънна на доки да попитам кога трябва да го усетя.
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304
«
Отговор #188 -:
юни 09, 2010, 15:51:32 »
m_eleva19, не се притеснявай, докторите казват, че бебето при мами, които за първи път раждат чак в 20-21 седмица могато да го усетят, и то точно пеперудите, които описваш. А ти отдавна си го усещаш, то е още мъничко за явни ритничета, но до седмица - две и тях ще усетиш. Наистина при всеки е различно, в зависимост от структура, плацента и др подобни.
Активен
m_eleva19
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #189 -:
юни 10, 2010, 09:11:24 »
Усетих я
. Просто явно е риткала вечер, но мама и като спи като заклана и не съм се събуждала. Но снощи на таткото му се обадиха в 1.30 за работа спешно и аз не можах да заспя и първо усетих 3 ритничета, а сутринта си бях сложила ръката на корема случайно и така сладко ме побутна...пак три пъти и вече нямам съмнение, че това е тя.
Активен
svetla_ety
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #190 -:
юни 10, 2010, 09:18:53 »
Браво m_eleva19!!! Ето вече може да си спокойна и да се радваш. И аз до скоро си мислих, че не усещам, но кумата ми ми обясни как постоянно си усеща побутвания и аз като почнах да се вглеждам повече - ами че то си ме рита бебчето, а аз съм си мислила, че нещо в корема ми се вълнува
Сега вече си знам на какво се дължат тези усещания и им се радвам и му говоря, за да знае, че го усещам мъничето. Почнах да се плаша - ами щом усещаме 300 грамово човече какво ли е 3 кг
Поздрави!
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #191 -:
юни 10, 2010, 09:50:27 »
И нашата девойка е много активна, с всеки изминал ден все повече шава и рита
Наскоро четох, че след 20-21 седмица бебчетата вече чуват и е хубаво мама и тати да им говорят или да им се пуска подходяща музика, защото запомнят гласовете и звуците и след като се родят разпознават гласовете и музиката и им действат успокояващо, така че ние с нашето тате не спираме да говорим на бебка
пък след 4 месеца ще разберем дали има ефект
Активен
grahovaprincesa
Професор
Публикации: 352
«
Отговор #192 -:
юни 10, 2010, 10:00:52 »
Абе не знам, ама днес сутринта, когато ми звънна алармата на телефона, точно в същият момент бебо ме ритна доста яко. Сякаш и той се стресна.
Ама и аз трябва да си сменя мелодията, че е доста рязка и силна.
Момичета, вие как сте в тези жеги. На мен краката малко ми се подуват, ама гледам да седя повече в офиса на хладно. А там пък на стола ми се схваща и дупе и кръст....
Абе няма угодия при мен.
Най ми е добре като си полегна вкъщи след работа
Активен
merilen
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #193 -:
юни 10, 2010, 10:08:25 »
И мен ме морят жегите, особено както се прибирам към 2 следобед от работа
краката още не усещам да ми се подуват
мисля утре да си взема слънцезащитен крем и да си мажа поне лицето, че четох за разни тъмни петна, които се появявали при бременните от слънцето. Иначе вкъщи е доста хладно и засега е екстра, а пък вечер след 9 се разхожаме с татито
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #194 -:
юни 10, 2010, 10:12:40 »
fiamaa, пробвала ли си да си капеш физиологичен разтвор, поне няма да ти навреди. Чувала съм на бебчетата, че капят
Мъжо и той със запушен нос постоянно и вечер заспива трудно, ама да ти кажа му действа разтвора...пробвай
Активен
Страници:
1
...
11
12
[
13
]
14
15
...