Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 13:06:19
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 " (Прочетена 105281 пъти)
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
«
Отговор #300 -:
юни 19, 2010, 07:50:38 »
bori, ама разбира се че приемаме още мами. Добре дошла в нашата темичка
Има още време , така че малката кукона може да се обърне...не се притеснявай
Благодаря на всички момичета за съветите...аз днес като че ли съм по добре. Е имам си я хремата, ама ще се оправя. Вчера я пробвах тая морска вода и добре ми подейства, и ракия в носа дори слагах
.
А на 04 юли с мъжо сме канени на сватба(надявам се да не съм родила до тогава
) и направо не зная какво ще обличам с тоя тумбак. Имам една рокля, която се надявам, че все още ще ми става тогава, но ме притеснява това, че е бяла. Не че ще ме сбъркат с булката, ама знам ли..
А не ми се дават пари за тоалети дето после..едва ли ще облека
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #301 -:
юни 19, 2010, 09:09:00 »
и ние сме на сватба на 31 юли и то на кумовете ни...много ми се иска да отида..дано да не съм родила :girl_wink:и съм в голяма чуденка какво ще облека и най-вече какво ще обуя..с тези отичащи крака... :angry:моля се да е по-хладно да намъкна едни сандали поне за гражданското..пък то се е видяло, че в ресторанта ще съм с чехли
Активен
bori
Сватбар
колко е хубаво,когато се усмихваме
«
Отговор #302 -:
юни 19, 2010, 14:04:04 »
Благодаря за посрещането!
А за обувчици най-добре да са удобни.В случая това е по-важно.На бала на брат ми бях с едни остри обувки със съвсем лек ток.До този момет краката не ми бяха отичали и после 3 дни поред се оправяха горкичките ми краченца.
А вие ще сте хубавки,защото носите нов живот!Няма страшно!
Иначе аз днес бях на леция на ЛЛЛ. Говорихме за "Често срещани въпроси по време на кърмене" Беше ми много полезно със съветите и опита на миналите по тоя път майчета.Иначе преди време си бях купила една книжка"Азбука на кърменето".Доста от информацията от нея я споменаха и на срещата.Та много съм доволна от деня до тук и заради последвалата разходчица.Ако имате възможност и вие посетете някоя подобна лекцийка.Дава спокойствие
Скромно мнение
«
Последна редакция: юни 19, 2010, 14:24:15 от bori
»
Активен
petpet
Регистриран
Публикации: 3
«
Отговор #303 -:
юни 19, 2010, 14:33:42 »
Здравейте,не съм писала отдавна,но виждам,че още ме има на първата страничка с термините :danceg:Вече съм в болнични 45 дни преди раждане и се надявам да имам време за форума.Искам да ви попитам има ли между вас някоя, на която са и казали, че е с ПЛАЦЕНТА ПРЕВИЯ,защото преди няколко дни ми поставиха тази диагноза и май ще се ражда секцио.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #304 -:
юни 20, 2010, 20:36:24 »
petpet,защо толкова късно са ти казали за плацентата?
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #305 -:
юни 20, 2010, 20:53:37 »
Цитат на: petpet в юни 19, 2010, 14:33:42
Искам да ви попитам има ли между вас някоя, на която са и казали, че е с ПЛАЦЕНТА ПРЕВИЯ,защото преди няколко дни ми поставиха тази диагноза и май ще се ражда секцио.
Аз бих те посъветвала да се консултираш с поне още един доктор и то по възможност много добър!!! Особено, ако си говорила с лекаря, поставил диагнозата плацента превия, да те изражда нормално, а той ти поставя тази диагноза. Това е доста тежка диагноза и определено си проличава в доста по-ранни седмици. Изисква режим на покой на бременната, редовни прегледи, пият се също и препарати за задържане, има кървене и пр.
Убедих се, че повечето лекари се опитват да придумат бременните да раждат секцио под най-различни диагнози и твърдения. За тях секциото е по-лесно, защото е планово, знаят, че те приемат в еди кой си ден, в еди кой си час, режат те и в еди колко си часа излизаш и те могат да се заемат със следващата родилка!!!!
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #306 -:
юни 21, 2010, 11:07:23 »
Цитат на: gostenka_82 в юни 20, 2010, 20:53:37
Убедих се, че повечето лекари се опитват да придумат бременните да раждат секцио под най-различни диагнози и твърдения. За тях секциото е по-лесно, защото е планово, знаят, че те приемат в еди кой си ден, в еди кой си час, режат те и в еди колко си часа излизаш и те могат да се заемат със следващата родилка!!!!
Подкрепям напълно! Досега трябваше да са я забелязали. Консултирай се с още един лекар задължително.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #307 -:
юни 22, 2010, 09:05:50 »
Привет и от нас
Bori,
добре дошла и леки месеци до срещата с бебчо ти пожелавам
Petpet,
силно се надявам да не попадаш на доктори-манипулатори, защото те санаправо опасно племе
Аз да се отчета, макар и с малко закъснение - миналия петък бяхме на ЖК: всичко е повече от ОК с бебчо, даже док се хвана за главата, че за по-малко от месец е удвоило размерите си и е 1 700 гр.
(доколкото може да се вярва на ехографите
), а пък аз за последния месец съм качила само 1 кг
Остават си контракциите,но честно казано вече напълно свикнах с тях и само се надявам да устискам до 9 месец, пък после вече , Божа работа
Иначе в петък заминаваме на моренце и вече нямам търпение, дано да уцелим и хубаво временце, че с тези дъждове напоследък
Док. каза да му се обадя поне два пъти , особено след полетите, че само ме мисли и той даже е против пътуването ни, ама кой да слуша
Вече си харесах количка и мисля утре да ходя да я купя
Много съм щастлива, но само трябва да реша кой цвят повече ми харесва, че се колебая между три
и така, отивам да простирам, че пералнята свърши, а ме чакат купища пране преди пътуването
Поздрави и целувки на всички
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #308 -:
юни 22, 2010, 09:23:17 »
Harmonia, поздравления за отличните новини. Пак ще чакате голям мъж значи.
Според мен е хубаво преди полетите да вземеш 2 но-шпа за всеки случай, аз така правех, но едва ли ще има неразположение. Предполагам, че тичането по баткото отнема много повече енергия от едно пътуване.
Много хубаво време да уцелите и да се заредите с много прекрасни емоции!
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #309 -:
юни 22, 2010, 14:57:09 »
Имаме си нови мамита и тук и в другите темички
Много се радвам
Bori
,
и от нас. Леки месечета ти желая.
Harmonia
,да изкарате страхотна почивка с хубаво време и без притеснения
Petpet
, стискам палци всичко да мине нормално
Аз незная дали тук е мястото за въпросът ми, но напоследък реших да се поразровя и да понатрупам информация относно упойките при раждане, че то както минава времето, ей сега ще се изтърколят още три месеца
.Предстои ми преглед на очните дъна, от който ще се реши точно какво раждане ще имам, но аз си се настройвам и истински искам да е естествено
Та, питанката ми е предимно към вече раждалите мамчета, използвали ли са епидурална и има ли смисъл от нея, в смисъл,че както пише трябва да се постави в определен момент, хващала по-късно, а и като чета начина по който се поставя направо тръпки ме побиват-по скоро бих раждала без упойка
Струва ми се, че при едно нормално и бързо раждане, какво то всяка от нас се надява да има, е излишно да се поставя упойка, но пък от друга страна изобщо не съм наясно за силата на болките при раждането, то вярно при всяка е индивидуално, но...
Активен
bori
Сватбар
колко е хубаво,когато се усмихваме
«
Отговор #310 -:
юни 22, 2010, 15:48:02 »
Благодаря момичета за топлото посрещане!
Аз се завърнах от разходка ,в която успях да изпреваря дъжда и сега си кротувам вече у нас.
Мъничката ми кукла не се обажда толкова често и сега и се радвам на лекинките подиритвания.
Harmonia
,пожелавам ти страхотно време и много релаксиращо да ти дойде почивчицата:)А за контакциите се надявам да спрат още с потеглянето към заветната цел:)
Активен
_matilda_
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #311 -:
юни 22, 2010, 20:19:26 »
Здравейте мамчета. Здрасти и на теб Бори. Добре дошла сред нас. Аз да се отчета, че утре трябва да ходя за болничния вече /леле как си мина времето/ и някак си вече взеха да ме побиват тръпки, че времето си минава и срещата с бебчо наближава. Ама каква рима му ударих
Та утре ще драсна още някой друг ред. Айде лека ви вечер от мен.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #312 -:
юни 22, 2010, 21:03:18 »
_matilda_
,щом и на теб ,като на мен ти се вижда,че бързо минава времето ,значи всичко е наред.А дано утре и на прегледа да ви кажат само хубави новинки!
bori
Harmonia
,много се радвам ,че всичко с мъника е повече от добре!Чудесно си наддава малкия ви мъж!
Аз днес бях на преглед и вече писах в темичката ми,но да кажа и тук само ,че нашето маимунче е вече 3300 и сигурно няма да дочака термин,а и дано,че ще стане един малък шишко
.
Утре сме на поредния курс на тема пози при раждането и после ще ви разкажа какво ново са ни информирали.
поздрави на всички мамчета и тумбачета
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #313 -:
юни 23, 2010, 14:59:47 »
Привет и от мен на всички и добре дошла на
bori
!
Ние днес бяхме на запис на тонове, Док каза, че са идеални и даже вече имам леки контракции, но не ги усещам, само машината ги отчита. Може би срещата с малчо наближава, кой знае.
matsinka
, поздравления за отличните новини!
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #314 -:
юни 23, 2010, 17:34:18 »
Привет и от мен
Scarlett, matsinka,
на вас съвсем не ви остана и скоро -скоро ще си гукате бебчетата май май
Harmonia
, приятно изкарване на моренцето и да покажеш после снимки с прелестното тумбаче
bori
и от мен
Аз да ви кажа днес бях на консултация при лекаря при който мисля да раждам, (даже чак днес се запознах с него, но той е в друг град нямаше как да стане по-рано
) и той ми каза че бебка си е все така седалищно разположена
ЕЙ седнало си е на дупето и не ще и не ще да се обърне - от сега проявява инати! Та лекаря ми дръпна първо една лекция за това, колко много се радвал че искам да раждам нормално колко много предимства има и т.н. и в следващия момент като видя че сме седалищно разположени....каза май по-добре ще е да си секцио
Е, аз още се надявам, че до последно бебка ще ме послуша и ще се обърне, макар че той ми каза в тези седмици бил много малък шанса това да се случи
а аз си правя упражненийцата които по-назад в темата Катинка сподели, но за сега няма ефект.. Друго нещо обаче ми стана интересно, даде ми една рецепта за някакви влагалищни свещички, сега не се сещам името но ще погледна, и ми каза да си ги купя и да си ги слагам като наближат 10 дена преди термин, на някоя от вас изписвали ли са и нещо таковА??? защото аз в старанието си да се наглася психически за секцио така и не разбрах за какво точно са, той ми каза че се изписват на мамите, които раждат седалищно ?? Извинявам се за дългия пост
Активен
Страници:
1
...
19
20
[
21
]
22
23
Нагоре