Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 12:17:24

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "  (Прочетена 105268 пъти)

КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #165 -: май 14, 2010, 18:01:27 »

Привет мамчета  cap Днес ми беше последния работен ден и на финала ми беше много тъжно, поразплаках се даже  cray В понеделник съм на ЖК и ще си взема 45-дневния болничен преди термин. Кога мина това време .... срещата с бебо все повече и повече наближава  heart

Днес бях на лекцията на сп."9 месеца" в ЦУМ, беше за кърменето и захранването и я води педиатър, което беше добре. Правиха ни презентация на Себамед продуктите и ни поясниха кое за какво и кога е хубаво да се ползва. Определено ми беше от полза, една от насоките ми за козметика за бебо е тази марка. Презентираха ни и възможността за съхранение на стволови клетки. Виждам, че Harmonia са се възползвали от тази услуга. Аз до сега все я подминавах, а сега се замислих и за нея  Girl_sing но ще обсъдим въпроса семейно. В неделя пранираме с татито да посетим лекцията на Ла Лече Лига да чуе и той какво ни очаква около новороденото smile   
Harmonia, защо така с тези контракции  cray Дано се поуспокоят с новото лекарство /на мен не ми говори нищо/ и дано успеете да летите до морето. Ще ти се отрази много добре на емоциите.
Vessi, много ти се радвам, винаги свежи постове ни споделяш smile
cvety_p и аз все се допитвам до мами с летни бебчето и черпя опит от тях за тези наши хиляди предварителни въпросчета  blum И ние за сега сме намислили да ползваме пеленка, олекотена завивка за зимата чак.
Инка-маслинка, супер е, че бебка е толкова шавлива  yahoo Ще бъде палава Wink
wanting, в твоите седмици и при нас имаше моменти на дълго затишие, споко smile Има значение и ти самата какво правиш и как са ти активностите през деня. Аз като почивам повече и бебко си почива и не бушува много smile Но в обратния случай ....  tease
mi6kata_85, браво на и на вашия бебко  Bravo и той ще е палавник  tease
При мен тубмака вече е големичък, а и бебко е голям и вече само колибки прави, онези сладки ритничета ги няма вече. Най-ми е интересно какво прави, че все ми се завира в дясно и корема ми придобива съмсем разтегната форма  Girl_hide

Относно гърдите - нормално е да има вече подготовка за кърма. При някои започва по-рано, пи други по-късно. По този повод съм си записала в понеделник да питам на ЖК как да започна да процедирам с подготовка на гърдите - масажи с влажна кърпа, топла и студена струя вода, крем ... ще споделя после smile Хайде, улях се в писаници ...  give_rose Цунки по пупетата  Wink   

« Последна редакция: май 14, 2010, 18:15:48 от КатиНка » Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #166 -: май 14, 2010, 19:38:52 »

Ето ни отново blum след ФМ при Марков... yahoo Друго си е на 3Д да видиш бебчо heart heart Беше много сладко, още съм толкова развълнувана. Баткото отново беше с нас и пак помаха на бъдещото си братче с ръчичка за Здравей Girl_hide след което съответно опустоши кабинета girl_impossible

Иначе Марков ми смени терапията - спря ми Но-шпа-то с аргумента, че се приема само до 20 г.с. и в никакъв случай не постоянно, а пък аз вече месец го пич по 6 таблетки дневно. Та неговата терапия е Магнерот 3х2, Нифедипин 3х1 за 10 дни и свещички Индометицин 2х1 за 3-5 дни. Ако не подейства - в болница  diablo Но съм убедена, че няма да има нужда  (малко positive self-talking blush blum )
При него бебо е със 100-ина грама по-голям, отколкото на ехографа в Токуда, но това е относително пък и има време до раждането blum

Кате, честита почивчица вече give_rose Използвай максимално пълноценно, че много бързо свършва tease И на мен ми беше много трудно последната работна седмица откъм емоции - не можех да си представя какво ще правя ако не съм на работа, а сега не мога да си представя, че  някога ще се върна - звучи ми някак си "кошмарно" тази идея blum blum blum
Активен
Ognena
Сватбар
Публикации: 248

Моят сватбен албум

« Отговор #167 -: май 15, 2010, 11:19:07 »

Ето ни и нас - да се отчетем след консултацията днес  smile. Ми расте си детето danceg  danceg  danceg, засега си е ок. Продължаваме обаче терапията с магнерича заради контракциите, които се активират още повече от болките долу ниско в кръста заради дисковата херния. Плацентата е слезнала още по ниско sad - първо беше на 22мм, после на 19 мм, сега гледам, че в амбулаторния лист са написали 11мм. Казаха да се пазим повечко пък може и да се вдигне до 30 седмица. Дано да ми продължат болничния от комисията след една седмица, че просто не се виждам с лаптоп на гърба и по 12 часа на работа cray. Освен това засега се отчертава и аз да съм секцио вече по не знам колко си причини - операция на очите, дисковата херния, евентуално и плацентата ако не се вдигне...каквото такова, само бебо да е добре.
КатиНка, радвай се на последните дни с коремчето и на наближаващата среща с бебчето, толкова хубави мигове те чакат, че работата съвсем ще я забравиш Wink  smile.
Хармония браво, че бебчо е добре. Представям си колко си щастлива след 3D-то, гляма емоция е. Ние заради плацентата сме на 3D при Марков в 30 седмица. Нямам търпение да го огледаме мъника smile, надявам се само Марков да ни обърне внимание, че последния път Димитрова във Фемина ни попретупа доста.
Целувки от нас с бебо на всички мами и бебчета!  smile
Активен
loni6666
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #168 -: май 16, 2010, 16:01:16 »

Здравейте момичета,
Радвам се на всичките ви постове и на хубавите новини за бебчовците.
При нас всичко е наред, растем, но при последната консултация пропуснаха да ни кажат колко сме големи. Аз да се оплача - от няколко дни изпитвам страхотна болка, т.к. съм прищипала нерв на гръбнака и болката е неописуема.
Вчера бяхме на сватба на наши приятели, и аз въпреки болките се "раздавах" на дансинга цяла вечер, но днес съм като инвалид smile Ами какво да направя, като чуя музика и краката ми сами почват да играят. Малката кукла беше много мирна, забелязвам не за първи път, че когато сме на подобно събитие, докато мама танцува тя мирува, но седна ли започва да рита в такт с музиката.
Ами не че е мое, ама... музикално си е детето smile
Целувам всички по пупите.
« Последна редакция: май 16, 2010, 16:09:59 от loni6666 » Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #169 -: май 16, 2010, 18:40:30 »

Здравейте мамчета,гледам,че доста се е активизирала темичката,само така,браво за хубавите новини,аз пък вчера за един ден навъртях 800км с колата,че бях на изпит и днес гледам да си почивам,че с цялото това друсане,но пък поне успях да накупя някои дреболийки за бебето от магазин Джъмбо  Wink утре съм на ЖК и тогава ще си дам месечния отчет за положението.
Активен
КатиНка

« Отговор #170 -: май 17, 2010, 12:41:30 »

Ognena, дано ти удължат болничния от комисията, защото ще ти е по-добре да почиваш без излишни натоварвания. А на бебко - браво, че е така послушен и си расте както си трябва   Bravo
loni6666, музикална и танцувална бебка си отглеждате Wink Хубаво е, че си се позабавлявала така добре danceg
krisssy, успешен е изпита, нали??? Чакаме те и теб с отчет от ЖК днес, а в темата за тумбачетата си сложила много хубава снимка, прекрасна бременлийка си  Wink 
И аз бях днес на ЖК, трябваше да си взема 45-дневния болничен, но ме сюрпризираха, че трябва да имам картон, а аз от детските години не поддържам такъв, дори си мислех, че вече е отживелица. Важното е, че бебко е добре, вече не дърпа толкова силно седмиците напред, което ме успокои. Разбира се, ехографите дават грешка и понякога се чудя да вярвам или не на резултатаите, но щом док казва, че е наред всичко, повече не го мисля Wink Беше много активен, исках да му видя профила, до сега не са ми го показвали, но то така шава милото, че не се показа на мама  Girl_hide Вече знам какво се промушва в десния ми хълбок и това са палавите ни крачета  danceg Все така си е с главичката надолу, гръбчето е завъртял вече в ляво, преди беше обратно завъртян. Хемоглобина ми пак спаднал, този път до 104. Ще ми дават някакво ново желязо в ампули  huhhuh.gif Док отново каза, че няма никакви съмнения в мъжкия пол и отбеляза, че имало достатъчно течност и пространство около достойнствата му, което за един мъж било много важно  blum  Е, след прегледа доволно се отправих към един бебе магазин и купих супер сладурско боди с усмивка на него smile   
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #171 -: май 17, 2010, 15:51:19 »

Браво, Катинка, радвам се че всичко е наред с бебока Bravo
Въпреки, че не ти е издаден болничния лист ти не ходиш на работа... нали вече си текат 45 дни преди термина?
Исках да питам влиза ли и датата на термина в 45-дневния болничен.
Аз си мисля, че не влиза и трябва да ми се издаде от 9 юни болничния, обаче доктора ме вика на 10-ти.
И сега съм в чуденка кой трябва да ми е последния работен ден pardon

Още една седмичка и трябва да се върна работа(болничния ми свършва). Обмислям вариант с отпуска де, но ще видим дали ще ми дадат. girl_wink

И да ви се оплача сега малко funnytooth Докато така хубаво си спинках нощем, сега вече не се получава и съм като някой сумнамбул...ставам по 100 пъти и се мятам ли мятам в това легло. Тази вечер ще пробвам чаша мляко с мед или ментов чай, че да видим ще помогне ли.
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #172 -: май 17, 2010, 16:16:56 »

Ето и моя отчет от консултацията при доки, при която ще раждам - каза, че според размерите на главичката вървим малки, но според размерите на бедъра, което спорд нея е по.показателно сме точно по мярка. Околоплодните ни води били на горна граница, с тези отоци по краката я питах какво да правя - каза, че било от стоенето на работа, статично подуване се получавало, за схващането на десния крак от таза до малкото пръсче като, че е от притискането на бебо. Иначе ме успокои, че засега всичко е ок и няма място за притеснения. От другия месец се почваме по-активно следене - тонове, прегледи и изследвания.  smile Аз живот и здраве точно след месец ще изляза болничен - ох от една страна го чакам с нетърпение, ама от друга малко ме побиват тръпки  tease
mi6kata_85 познато ми е със ставането по 100 пъти - само, че аз ходя до тоалетна - доста неприятно. Имам чувството, че точно заспивам и айде пак до тоалетната. tease
krisssy чакаме отчета ти утре. А иначе за изминатите километри тази вечер повечко почивка и лежане!  good
Катенце радвам се, че вече всичко се е нормализирало при вас с бебко! Дано така да се задържат нещата и ти да си спокойна! Wink
Ognena важното е бебчо да се роди жив и здрав пък как ще дойде на белия свят дали със секцио или нормално мисля, че е без значение. Аз вече се успокоявам, защото  и моя доки ме подготвя за секцио - пък каквото дойде! Не искам да се тормозя - важен е крайния резултат!  give_rose
Harmonia  много се радвам, че сте видяли бебчо! Това са незабравими моменти!
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #173 -: май 17, 2010, 20:33:09 »

Ето ме и мен,момичета радвам се,че при вас нещата са нормални,нашият преглед също мина добре,плацентата ми е добре,не е ниско,с бебчето всичко е наред,отговаряме си точно на седмиците,тежи 910гр милото,почти двойно е наддало за един месец,единствено неприятна новина имах от микробиологичното изследване,каза ми,че имам освен гъбички и стрептококи,та ми предписа полижинакс глобули,тя каза,че не е опасно,но трябва да се лекуват,аз като прочетох това-онова в интернет,пише,че има опасност ако не се излекуват до раждането да се предадат на бебето,(когато раждането е вагинално), но се надявам дотогава всичко да е ок.
Между другото да споделя,че кожната лекарка ми каза,че най-вероятно съм ги прихванала от бръсненето,като не съм се дезинфекцирала след това с лавандулов спирт,та сега съм си взела и това,може да е полезно и за вас като информация.
Активен
leni_beni_
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #174 -: май 17, 2010, 21:03:13 »

Исках да питам влиза ли и датата на термина в 45-дневния болничен.
Аз си мисля, че не влиза и трябва да ми се издаде от 9 юни болничния, обаче доктора ме вика на 10-ти.
И сега съм в чуденка кой трябва да ми е последния работен ден pardon
И на мен ми беше мътно това с болничния. На една от последните консултации питах , за да мога да потвърдя на работа кога ще ми е последния ден. А иначе на болничния пишеше- да се яви на работа на: датата която ми е термина  Wink
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #175 -: май 17, 2010, 21:44:13 »

Ooo, leni_beni_, благодаря ти girl_wink Та щом е пишело, че на датата на термина трябва да се явиш на работа, това означава че този ден не влиза към 45-те дена.

Krisssy, радвам се че и при вас всичко е наред give_rose Това за лавандуловия спирт наистина е полезно като информация smile
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #176 -: май 18, 2010, 07:42:56 »

момичета, аз трябва да излизам чак на 30 юни по мои изчисления...обаче много се замислям дали юни изобщо да ходя на работа, защото вече толкова се изморявам, ето днес е едва вторник, а се чувствам смазана от вчера...а и тук никой не се съобразява с това, че съм бременна и имам нужда от повече почивка  angry все пак шефовете са мъже diablo
а краката ми така зверски отичат вечер, че направо ми се плаче  cray
хайде стига съм се оплаквала  smile
тази седмица сме на ЖК, като имам новини пак ще ви пиша smile
Активен
malinkata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 921

Моят най-голям трумф:) ; Чакам те Нати

« Отговор #177 -: май 18, 2010, 08:25:00 »

wanting, ако имаш възможност излез в отпуска или болничен. Аз като влязох в осмия месец и вече не издържах и така ползвах си първо малко платена отпуска и след това веднага взех 45 ия болничен, който вече си е задължителен.  good
Активен
КатиНка

« Отговор #178 -: май 19, 2010, 08:05:25 »

mi6kata_85, вчера си взех болничния и 45-тия ден се пада деня на термина, т.е. влиза в болничния според мен, но да не те объркам нещо. Другото - взех си го ден след като ми се полага като в болничния е описана и предната дата както си е по календар. Мисля, че и при теб така ще се получи, ще го вземеш ден след първата дата, но първата дата не ти се губи. И наистина, смешно е, че пише "да се яви на работа" ... след термина  funnytooth Следващия болничен го издава болницата, в която ще раждаш. Само не си спомням как се изравняваше ако родиш по-рано или по-късно от термина кой издава болничния с разликата.

Момичета, аз отивам на лекция в Бейби Мола, днес темата ще е "Масаж и гимнастика на новороденото" Wink
Дали няма желаещи тук?
« Последна редакция: май 19, 2010, 08:07:58 от КатиНка » Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #179 -: май 19, 2010, 09:20:50 »

Кате, да разкажеш после за лекцията. На мен тази тема не ми е особено интересна и няма да ходя, но с удоволствие ще чуя няколко думи как е минало.
Активен
Страници: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: