Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
януари 01, 2025, 07:05:40
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 " (Прочетена 105366 пъти)
matsinka
Сватбен ГУРУ
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
«
Отговор #90 -:
април 23, 2010, 23:24:37 »
Vessi ,
много ме разсмя с този SPA център!Ама то вярно,че и аз съм голяма шматка и съвсем не написах
В Франкфурт ам Маин,но си е държавна болница.Дори не е частна клиника ами съвсем нормална болница.
«
Последна редакция: април 23, 2010, 23:28:57 от matsinka
»
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
хубавото винаги предстои ...
«
Отговор #91 -:
април 24, 2010, 14:02:39 »
то на човек направо да му се прииска да си направи "родилна екскурзия " до Франкфурт
Наистина звучи страхотно, така както си описала условията
Кога ли и при нас ще въведат такъв стандарт за държавните болници? Ама като се замисля, то и в частните не са чак такива условията, но все пак поне малко осигуряват комфорт.
Активен
radeni
Любопитен
Моето малко съкровище!
«
Отговор #92 -:
април 27, 2010, 11:04:51 »
Момичета пишете, че темата ни запустя
! Пишете кой как е как усеща бъдещото си бебче! Аз моето вече често си го усещам, като пулсиране на сърчице в коремчето ми
много е приятно! Вече съм в 22 г.с.
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #93 -:
април 27, 2010, 12:03:25 »
Наистина запустя темичката ни ... ми аз мога да ви разкажа как съм/сме
Само да не досаждам, че често се разписвам
Вече имам и от какво да се пооплача в последните месеци на бремеността, но не е трагедия, като цяло си се чуствам свежарски
Вече ми се подуват краката, започвам да се посхващам, нощем не мога да спя нормално, по 100 пъти се будя нощем, къде от бебо, къде до WC, къде от схващане в прасеца
Но намирам начини да се справям
Правя разтягания за гръбната, рамената /дори и нощем като ми се схванат
/ За краката редувам студен и леко топъл душ, също ги вдигам всяка вечер и масажирам и за сега владея положението
Напоследък сънувам глупости, например онзи ден разглеждах бебешки бодита и цяла нощ съм сънувала бодита, ама толкова много
на другия ден четох във форума за бибероните Томи Типи и после цяла нощ ги сънувах ... ей такива щуротии
В понеделник съм при док и ще обсъждаме вече раждането
Още ден и влизам в осмия месец ... как да не ме затресе предродилната треска с екстрите си
Бебо е голям и това се усеща много. Няма ги вече онези ритничета сладки, а има плавни, понякога и по-резки движения, но съвсем осезателни като на голямо бебе
Приплъзва се по стените, струва ми се, че прави опити да си опъва крачетата, защото корема ми рязко ходи на дясно, а те там са му свити
А вие как сте момичета?
Исках да напиша на
matsinka
, че много се радвам, че ще ражда в такава болница. Както са писали момичетата, истинско СПА
«
Последна редакция: април 27, 2010, 12:07:51 от КатиНка
»
Активен
_matilda_
Ентусиаст
Публикации: 50
«
Отговор #94 -:
април 27, 2010, 13:03:42 »
Катинка като ти четях поста имах чувството, че аз съм го писала. С изключение на подутите крака. Все още такъв проблем нямам. Много ми е странно това с схващането на прасеца. И на мен доста често ми се случва и е доста гадничко. Иначе и аз си усещам бебока доста. Понякога с доста силни ударчета.
Ама пък са приятни и ми става готино. Освен един ден в който незнам каква стойка беше заел малкия герой, ама неможех да се движа. Но след това се измести и всичко стана нормално. Иначе и аз съм си екстра.
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #95 -:
април 27, 2010, 13:27:20 »
момичета, и аз си усещам бебока, но тези дни нещо по-рядко
само вечер като си легна и то си се намества някакси
вече нямам търпение...а колко мнооооооого остава... =]аз да ви питам решили ли сте как да раждате - естествено или секцио?
Активен
КатиНка
«
Отговор #96 -:
април 27, 2010, 13:42:51 »
Това неприятно схващане се нарича крампа и е поради недостиг на магнезий. Обикновено на бременлийки, които не са пили магнезий по време на бременност, като започнат крампите, се изписва и първия магнезий
Но не е страшно
А за начина на раждане - аз за сега се настройвам за естествено и се надявам да няма причина да не се случи
Док ми препоръчва упойка, но този въпрос ще го обсъждаме допълнително.
wanting
и аз преди си казвах колко време имаме още, а сега сякаш усещам как ме е пришпорило вречето буквално. Почни нищо не сме купили, но ще се постараем до влизането ми в деветия месец да сме набавили всичко от първа необходимост
Пропуснах да споделя, че утре съм на Отворени врати в Шейново и от този момент се вълнувам също
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #97 -:
април 27, 2010, 14:51:49 »
КатиНка
,колко сладко си описала случващото ти се
, с нетърпение очаквам и аз да стигна финалните метри, макар че като се обърна назад доста бързо ми се изтърколиха 5 месечета
Да споделя и аз новинките около нас-вече сме 352 гр. и 154мм, имаме си всичко, дори успяхме да разгледаме подробно фонтанелката, очичките и всяка една частичка, този път бебка беше по-кротичка
И докато оглеждахме прелестите й около нея всичко стана с безброй мънички балончета,сякаш си правеше джакузи и се забавляваше малката душица
Аз незнайно как, но за 3 седмици съм качила 5кг., може би кантара предишния път не е бил регулиран, защото ми се стори странно от 53 кг. да съм станала 58, че даже 58,5кг
,но важното е,че всичко е наред.За подготвителните контракции, които получавам основно, когато легна по гръб ми изписа Nutri-Mag ,но само при нужда, тъй като нямам болки и отминават бързо, иначе ми изписа Прегнакеар и някакви витаминки за зъбките на беба и на мен.
Най-сладкото от всичко беше, че този път и таткото влезе на прегледа с нас и толкова подробно гледаше всичко и се интересуваше за всяка една подробност,че чак ме хвана срам от самата себе си,че аз не съм задала подобно въпроси на доки до сега
Сега като че ли и той самия осъзна,че тази душица,която досега само е усещал с ръката си върху корема ми съществува действително
Наистина това, което ни се случва,момичета, е едно истинко чудо!Пожелавам на всяка една от нас много хубави и незабравими, спокойни и успешни мигове до финала, а и след това
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #98 -:
април 27, 2010, 14:59:24 »
Кате
, с една дума се чувстваш напълно
нормално
И аз имам разни ми ти там неразположения, но когато някой ме пита как съм, отговарям - нормално за бременна
Иначе как си с контракциите?
Ани
, най-вероятно кантара не е бил много в ред предишния път
не се притеснявай
Аз вчера бях на жк и всичко е ок - бебчо е вече 550 гр. Аз да се похваля, че за последния месец съм само 1 кг. отгоре
Иначе голям смях падна при док, защото последния път ми бяха дали направления за ПКК, урина, спин и хепатит. Направих ги аз, но кръвта и урината станаха за същия следобед, а другите - за след два дни и с моя бременлийски мозък просто съм забравила да си ги взема
и 5 мин. споря със сестрата, че всичко което е трябвало да направя, съм направила
луда работа
Иначе да се похваля - днес се сдобих с една страхотна рокля (малко по-официална) и един панталон, че след някой и друг ден имам празник и реших да се поглезя предварително
много съм хепи
целувки и поздравина всички
«
Последна редакция: април 27, 2010, 15:02:19 от Harmonia
»
Активен
КатиНка
«
Отговор #99 -:
април 27, 2010, 16:07:38 »
Ani
, колко сладко разказваш
Как ще дръпне бебка в следващите седмици и сама ще се изненадаш
А кантара може и наистина да е поизлъгал и дано е така, че периода си е кратък за тези килограми, но щом се чуствате добре с бебка, значи всичко е добре
Все такива хубави новини да ни споделяш
Harmonia
, с една дума - точно така
Всичко е нормално за състоянието ни
Бременлийска разсеяност те е връхлетяла, но и тя си ни е нормална, нали
И браво на бебчо, добре расте, а ти си все така финна, браво за килограмчето! Аз си записах твоя режим от една друга тема и един ден ще си го извадя като имам нужда
Само щях да питам това какъв док го изготвя, диетолог или друг? И честити придобивки
Сподели от къде, имам нужда да се снабдя с нещо по-леко. А контракциите ми /да чукна на дърво/ понамаляха и намалих и дозата на Магнерота. Дано да ми се запази тази тенденция.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #100 -:
април 27, 2010, 17:42:52 »
Кате, режима ми го направи моята педиатърка, но за съжаление чак в 8-ми месец на бременността ми с Калоян, затова тогава качих над 20 кг
Аз съм го съгласувала за всеки случай с моя гинеколог и с една консултантка по кърмене, защото този режим моята док ми каза,че е подходящ по време на бременност и кърмене
Аз и сега гледам да го спазвам и до тук съм + 6-7кг., но то е и защото в първите 3-4 месеца се хранех безразборно, заради гаденето
Много се радвам,че контракциите са ти поотшумяли
Дано така си остане до края
А за дрешките - от нашия РУМ ги взех
Ти докога ще работиш?
Активен
loni6666
Любопитен
«
Отговор #101 -:
април 27, 2010, 20:12:58 »
Harmonia, можеш ли да ме насочиш къде мога да видя този твой режим, аз до тук съм качила 8 кг и вече доста почва да ми тежи. Не съм си променила навиците на хранене, саме дето сега закусвам всеки ден, тъй като към 10ч. вече ми се гади от глад.
Аз напоследък получавам проблеми с гръбнака - като постоя права и след това умирам от болка ниско долу, а как да не стоя изправена като правим ремонт в къщи и все имам какво да чистя и да подреждам.
Гледам, че обсъждате и крампите, ами тази сутрин за пръв път получих такава, слава богу съвсем лека. Спрях витамините, но сега се чудя дали да не започна пак да ги вземам. Вие какви бихте ми препоръчали?
Само да кажа, че от Центрум ми става лошо.
Ох, май станах досадна. Целувам ви всички по пупите.
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВ
«
Отговор #102 -:
април 27, 2010, 20:37:38 »
Harmonia
и на мен ми стана интересно какъв е твоя режим
.И аз преди няколко дни за първи път получих от тези крампички.Беше рано сутринта...ммм..ужасно ...
.Имам чуство,че започвам да се изморявам доста бързо вече.Като трябва да вървя по-дълго разстояние и спирам за почивка ,а преди и по 7 км съм минавала-никакъв проблем,ама сега двамата по -трудно става.
целувки на всички
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #103 -:
април 27, 2010, 20:45:51 »
аз в темичката на ivaiva бях споделила режима, но го поствам и тук, щом има интерес
7.00 -8.00 -3/4 чаша пълнозърнеста закуска (мюсли), гарнирана с прясно изцедени плодове или нискомаслено мляко или резен пълнозърнест хляб с извара, парче шунка/кашкавал и чай
10.00 - пресни плодове по избор
12.30-13.00 - 400-500 гр. салата от пресни зеленчуци+ въглехидратна храна, богата на белтъчини и фибри (леща, боб, грах, ориз) или 180-200 гр. риба/нетлъсто месо
15.30-16.00 - сухар с извара или сухи плодове и ядки /10-15 сурови бадеми или орехи/
18.00-19.00 - не се приема въглехидратна храна, а само белтъчна(сирене, яйца, месо, черен дроб) + прясна салата
21.00 - чаша нискомаслено кисело мляко /или прясно/
Два-три пъти седмично може да се хапва в следобедните часове по 3-4-5 блокчета натурален шоколад, само е важно да не са последователни дни, тъй като режимът има за цел засилване на метаболизма, а угаждането в два последователни дни води до натрупване
А и по принцип е хубаво сладкото да се приема следобед, защото нивата на инсулин падат точно тогава
Активен
Vessi
Професор
«
Отговор #104 -:
април 27, 2010, 22:43:24 »
Ох и аз да се включа ако някои може да каже нещо повече ще съм благодарна ! Вече разчитам на живи данни т.е. понеже тука никои нищо не казва като бях бременна с Тиа в 7 месец изтърсиха бебето е много малко
поболях се , та въпроса ми е колко са тежали бебоците ви около 21г.с. гледам Катинка казва 352гр после чета Harmonia 550 гр. савсем се умотах ..чета Бг статистики пише около 360 гр. чета Канадските братя -420 гр. Дайте инфо да направя статистика и ако е нужно да взимам мерки.
За храненето ..до сега съм +7 и все съм на режим почти като този на Harmoniа с изключение на ядките и сухите плодове , основно нискомаслени млечни, посни меса свежи зарзавати за салата без олио и задължително 2 плода дневно.Старх ме е само дали бебето се развива нормално ...тукашните доктори казват добре добре ама много вяра нямам , първо защото правят 2 изследвания за цялата бременност , никои нищо не изписва на бременна , ни витамин , ни магнезии , ни калции нищичко ....принципа е ако оцелее оцелее ако нещо му има сте го поправяме като се роди ....подлудявам ....Да не ви развалям настроението Целувки на всички по тумбаците и ако някои има инфо да помогне да сравняваме
Активен
Страници:
1
...
5
6
[
7
]
8
9
...