Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 04, 2025, 03:40:00

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "  (Прочетена 105598 пъти)

Ognena
Сватбар
Публикации: 248

Моят сватбен албум

« Отговор #75 -: април 22, 2010, 14:44:24 »

Хармония, благодаря ти за отговора - да определено си права за тежкото. Иначе това, което ме притеснява е, че ако се върна на работа както бях решила, в случая ще е малко рисково да съм на крак по 12 часа, стресът за съжаление е огромен в момента в службата, а и като капак трябва да разнасям раницата с лаптопа, която е около 4-5 кг.
Иначе си имам и почти постоянни болки долу ниско, засега за щастие без кървене.
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #76 -: април 22, 2010, 15:00:33 »

По-добре си остани вкъщи good
Активен
eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #77 -: април 22, 2010, 15:09:31 »

Веси, честити сини гащи!
Огнена, аз мисля че по добре да не рискуваш и да си останеш вкъщи. Бебето е най важно. А и щом са ти казали лекарите да се пазиш, изобщо няма място за чудене. На работа нито някой ще ти влезе  в положението, нито медал ще ти дадат. Поне аз така разсъждавам и такива бяха и моите съображения да ползвам болнични и да си остана вкъщи.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #78 -: април 22, 2010, 15:20:58 »

Момичета как стои въпроса с издаване на болничен за 30 дни. Аз разбрах, че трябвало някаква комисия да минавам, но така ли е? Питам, защото до сега не съм ползвала такъв. Мисля да ида при друг АГ за болничен, а не при моя, който ми води ЖК. Притеснява ме само да не ме накара да лежа в болницата, за да ми го издаде...и сега съм в неведение. Бихте ли споделили smile
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #79 -: април 22, 2010, 15:25:42 »

Ognena, изобщо не се чуди за работата - толкова неща можеш да правиш като си останеш вкъщи - можеш да си приготвяш нещата за бебчо, да четеш книжки за раждането, храненето на бебето и каквото още ти се иска. Разглеждах галерията ти - направо съм влюбена в покупките за мъника!  heart
Активен
Ognena
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #80 -: април 22, 2010, 15:27:39 »

Ами аз минавам през здравноосигурителен фонд за прегледите, а те се имат и болница, та всъщност там ме гледа комисия от трима лекари. Доколкото знам за 30 дни болничен е задължителна комисията иначе май наистина се влиза в болница за няколко дни.
Активен
Ognena
Сватбар

Моят сватбен албум

« Отговор #81 -: април 22, 2010, 15:29:52 »

Harmonia, eliss, allisa, много ви благодаря за подкрепата! give_rose Наистина ме накарахте да се замисля сериозно да си остана у дома.
Активен
eliss
Професор
Публикации: 376

« Отговор #82 -: април 22, 2010, 15:48:34 »

Мишката, ще ти кажа как е при мен с издаването на болничните.Аз отивам при при АГ, при който ми е женската консултация, на болничния за 30 дена се подписва той плюс още един гинеколог, тъй като двамата лекари представляват ЛКК, а болничен за такъв период се издава само от ЛКК. Аз досега не съм влизала в болница и дано не се налага де, но мисълта ми беше, че при мен лежането в болница не е било условие за издаване на болничен.В този ред на мисли, еднолично гинеколог не може да ти издаде болничен за такъв период.
Дано съм обяснила добре.И на мен отначало ми се струваше сложна процедура, но не е. Притеснявах се дали ще се съгласят да ми дадат болничен. А то се оказа че за бременните обикновено няма проблем, а и аз се водя рискова бременност, така че изобщо не са ми направили проблеми.Бумащината я оправя акушерката, аз после ходя да взема готовия болничен.
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #83 -: април 22, 2010, 15:50:25 »

Много благодаря give_rose
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #84 -: април 22, 2010, 17:24:17 »

Ognena, подкрепям момичетата, почивка само и това е. Никакви тежки неща за пренасяне, пазарски чанти и т.н., както и стоене дълго време на крак.
Harmonia, пращам контакта на лични smile А това за "проглеждането" след раждането много ми хареса, пожелавам си го искренно  blum

Мили мами, галки по коремчетата от мен на всички ви  pqz
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #85 -: април 22, 2010, 22:30:35 »

Благодаря на всички и на всички да се връщат здрави и силни бебоци. Малко бях разочарована бях се настроила за момиче sad, но една приятелка стопли сърцето ми вика "Тръпката да имаш момче е че един ден ще си свекърва"  blum Гъдела беше голям  good  Да ви кажа и аз съм недоскиф +2 далекогледсто , без асигматизъм и като забременях с Тиа прогледнах даже махнах очилата сега съм +0,50 което си е като на 18 годишна мадама, абе подмладявам се  tease Слушаите доктора и почивайте повече ще се наработите то работата няма да избяга що е живот пред нас все ще се работи  shok , сега се е паднало да се почива  Wink
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #86 -: април 23, 2010, 08:08:33 »

mi6kata_85 , относно болничния има два варинта - или лежиш в болница 3 нощувки и оттам ти издават болничен или трябва да ти се подпише лекарска комисия. Аз като повръщах, гинеколожката ми каза, че няма проблем и  се подписаха още двама лекари от здравния център, в който ходя. Но доколкото знам от нея...лекарската комисия се състои от минимум трима лекари.
Аз пък да ви се похваля..вчра бяхме на ЖК, отново потвърдиха, че е момиче и е голямо 31 см shok
което ме озадачи, но според лекарката сме си в нормите  smile
и си се е обърнало надолу с главичката  smile
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ

Моят сватбен албум

« Отговор #87 -: април 23, 2010, 08:35:50 »

Браво за хубавите новини, wanting Bravo и за потвърждението на пола  baby_girl

Аз днес отивам на доктор и ще разбера как стои въпроса и какъв вариант ще ми предложи. Ама честно казано ако каже, че трябва да лежа в болница ще откажа pardon
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #88 -: април 23, 2010, 21:58:15 »

Момичета,днес имах час за преглед и съм многооо   yahoo. За първи път слушаха тоновете на бебчо.Продцедурата трябваше да отнеме около 20 мин.Но понеже екстремно много се върти малкото човече ни слушаха тоновете 1 час и 10 мин. pardon Но има много място явно още  tease.
На прегледами казаха,че околоплодните води са ок,нито много,нито малко,че нямам разкритие,всичко е затворено и изглеждат нещата съвсем добре. Малкото ни дребосъче е 1,180 кг. и е дълго 37 см. На мен ми се вижда доста дългичко ,ама може пак сега на тегло да наддава повече.
А сега да ви разкажа накратко за болницата.Ходихме на информационна среща и сме много доволни,защото освен че всичко ,което за в момента ни вълнува ни обясниха,ами и видяхме стаите и условията.Имаше и акушерки и лекари на срещата и отговаряха на много въпроси (бяхме около 300 човека).Процента на ражданията секцио е около 30,но само 2,5 % са спешни случай,а другите са пожелание.Видяхме 5 различни стаи за раждане,другите бяха в употреба  blum .Всяка беше с различно легло,някой са с крълги ,някои разчупени,някои с много широки и на нива.Във всяка стая има и вана ,и надуваема топка.Лекарите обясниха,че преди са използвали ваните главно за водни раждания,но броя на желаещите все повече намалявал и затова сега ги използват за релаксация и за отпускане при по болезнени контракции. Акушерките ни казаха,че предпочитат татковците да присъстват на раждането,а ако те не могат или не са в състояние,тогава някой друг близък роднина (майка,сестра) .А пъпната връв не я режат веднага ,ами я оставят докато спре и после  таткото я прерязва.Хубавото е ,че бебчетата са през цялото време при майките си,само когато майките сами пожелаят да поспят или починат им ги взимат.Стаите са с едно и две легла.Ние ще изберем варианта с 2 ,защото здравната каса поема този  вариант,а ако искаш едно си доплащаш.Баните са много хубави има дори и столчета и са напълно обурудвани.Нищо не трябва да носиш  smile.Има по няколко вида тоалетна хартия,превръзки ,памперси и всичко което може да му трябва на човек.Храненето е на бюфет.Има и зимна градина. Другата седмица ще си запазим и час за курс по подготовка за раждането.
Съжалявам..малко дългичко стана  give_rose
« Последна редакция: април 23, 2010, 23:36:32 от matsinka » Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #89 -: април 23, 2010, 23:16:19 »

matsinka  къде е това място ? То звучи не като болница ами като SPA център!
Активен
Страници: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: