Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 12:31:41

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "  (Прочетена 105271 пъти)

КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #285 -: юни 17, 2010, 10:05:54 »

Ani, отдавна не те бях виждала така да се разписваш, браво за хубавите новини  покрай бебка Bravo За размерите от личен опит съветвам, не се хващай. Като стигне 36г.с. и на горе, тогава вече може да се вслушаш колко е, а щом док казва, че всичко е наред, значи е така  girl_wink Показвай хубавите покупки smile За лекциите - наистина са интересни и си заслужава да бъдат посещавани. Това, което в един момент се усеща, е че различните училища за родители съвет различни неща и това обърква бъдещата майка. Аз лично за себе си съм решила да имам предвид всичко, което съм чула, но да действам по усет, защото съвсем по учебник бебе не може да се гледа.
cvety_p, бебка колко е пораснала  Bravo а на теб вече съвсем не ти остава много, 40 дни  Girl_hide За обръщането на бебка можеш да й помогнеш с упражнения /ако ти се занимава/. Ако искаш, ще ти напиша как smile
emili85 и вие сте пораснали много  Bravo Момиченце ли ви бяха казали, че ще бъде?
krisssy, прави си течение или си вземи вентилатор. За съжаление, стая по-трудно се охлажда отколкото се загрява. Това ни обясняваха и на лекциите. Едните отричат климатика, други казват, че е ок да го има  crazy Най-вече препоръчват честото проветряване и да стане леко течение, за да раздвижи въздуха.

Галки по коремчетата мами  give_rose 
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #286 -: юни 17, 2010, 10:14:43 »

Кате ще се радвам да ми споделиш за упражненията, защото ние питахме док дали аз по някакъв начин мога да повлияя на обръщането на бебка - дали да лежа повече или повече разходки? и той се изсмя и каза: ти дори и челна стойка да направиш бебето ако е решило ще се завърти ако не - няма  girl_impossible
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #287 -: юни 17, 2010, 10:31:30 »

Той твоя док е цветущо попадение, ти и преди си разказвала за него smile Ето и какво се сещам:

- Колкото и да е странно, едно от ефикасните упражнения е пълзене smile Така коремчето виси и бебка ще има възможност да се раздвижи да се завърти. Всички упражнения, свързани с гравитация, са полезни, т.е. когато корема ти е свободен/увиснал. Можеш дори само да се подпреш на масата и да си поклащаш коремчето, за да изглежда свободно.
- Когато седиш, не се облягай назад към облегалката, а по-скоро заставай в разкрачена поза и се приведи напред така, че коремчето да стои/виси свободно между бедрата или се подпирай на маса пред теб. И не си кръстосвай краката.
- Друго упражнение е да застанеш с колене на високо място, примерно диван или стълби ако имате и да отпуснеш ръце/лакти на земята или по-долно стъпало ако е този вариант. Така коремчето пак виси свободно и бебка ще има място да се раздвижи свободно. Тук е хубаво да има някой около теб да ти помогне в случай, че не успееш сама да се вдигнеш.
- Упражнението с фенерчето - тъй като бебковците в тези седмици вече разпознават светлината, можеш да прокарваш включено фенерче от там, където й е главичката и да водиш плавно светлината надолу, на където трябва да се обърне. Може пак в пода на колене, когато коремчето виси.
- Спане и лежане на ляво, тъй като тогава бебка ще се намести в правилната предродова позиция - гръбчето на ляво и главичката на долу.
- Колкото странно да звучи, говори й да се обърне smile Не знам по какъв начин, но бебчетата ни чуват smile

Това се сещам за сега, можеш да правиш упражнения поне веднъж дневно, а ако имаш време, може сутрин и вечер. Между другото, чудото става и от самосебе си, дори съвсем в последния момент, така че силно ти стискам палци това да се случи  good
« Последна редакция: юни 17, 2010, 10:34:15 от КатиНка » Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #288 -: юни 17, 2010, 10:42:24 »

Много ти благодаря Кате за информацията, сигурна съм че не само на мен ще ми е полезна  give_rose
по цял ден съм си вкъщи на климатик така че още днес започвам да ги изпълнявам:) а иначе непрекъснато и говоря на бебка ... дано има резултат  smile
Активен
Ani
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #289 -: юни 17, 2010, 12:48:53 »

Кате,Благодаря  @}->--Тези упражнения са невероятни, дори и да не стане самото обръщане със сигурност помагат при болки в кръста, поне мен ме отпуска доста.Много смешно ми стана, когато прочетох "Тук е хубаво да има някой около теб да ти помогне в случай, че не успееш сама да се вдигнеш. "-сещам се сутрин като тръгна да ставам от леглото колко превъртания правя,за да се вдигна-все едно съм буболечка паднала по гръб, ритайки безпомощно с краченца  laugh :funny:Ужас laugh За покупките обещавам да снимам и да се похваля тези дни.

cvety_p, вчера докторката ми каза,че дечковците си се въртят непрекъснато, дори и да им е тесничко в момента, така че не се притеснявай и се наслаждавай на оставащите седмички до срещата с бебчо.
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #290 -: юни 17, 2010, 13:05:22 »

Да, ние ще имаме втора щерка  good Тати ще полудее с толкова жени в къщата, но няма избор. На нас вече ни е много топло и бебка така напира, че е ужас. Все си мисля, че ще излезе по-рано  pardon Иначе ние сме си се настанили с главичката надолу слава богу и всичко ни е наред засега
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #291 -: юни 17, 2010, 17:11:23 »

Здравеите момичета ! Всички вървим към финала lol) То май се оказва неизбежно:) Да ви питам как сте с кръвната захар? Прави ли ли са ви изследване за диабет между 24-28 г.с. и какви са ви показателите.Аз изчетох де що има инфо , повишението на кръвната захар при бременни е нормално но моя доктор /онзи с метърчето/ се присети че маи са ми малко завишени нормите 5,1  вие как сте ? Цунки по тумбетата !
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #292 -: юни 17, 2010, 17:38:35 »

Аз другата седмица ще правя изследвания. Но специално кръвната захар съм я мерила доста пъти, понеже на милото му откриха преди 5 месеца диабет и си имаме глюкомер вкъщи. 5.1 е съвсем нормална кръвна захар  good . Над 6, да не кажа над 8 е вече притеснително, така че няма страшно  Wink
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #293 -: юни 17, 2010, 20:34:36 »

Vessi винаги на всички изследвания отстрани трябва да има референтни стойности-аз докато работех в лабораторията преди години горната граница беше 6.4 но всичко зависи от пробата и от апарата! Според мен кръвната ти захар е в норма и няма от какво да се притесняваш! *THUMBS*Но това не ти пречи да я повториш! Много зависи и дали ти е била взета на гладно!
Аз утре съм на консултация и много се надявам да наддаваме, а и ще си взема 45-дневния болничен и официално съм по майчинство! Леле коло бързо и неусетно мина времето! Кога беше една малка точка 17 мм, а сега сигурно сме към 2 кг yahoo Сега се връщаме от оглед на кош за новородено на Куини -вярно втора ръка но много запазен, а и на добра цена! Стискайте палци в понеделник сме и на оглед за шасито на Куини Спиди и вече ще мога официално да се похваля с количка! Малко се поунесох-това трябваше да е в темата за покупките, така че там евентуално ще се похваля! blum
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #294 -: юни 18, 2010, 09:03:26 »

Ох, мамчета аз съм още болна и ходя като ударен самолет. Честно ви казвам няма по-гадно от това и то по това време на бременността... nea
А да ви питам мога ли да пия парацетамол...как мислите, че адски много ми тежи главата?
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #295 -: юни 18, 2010, 09:50:27 »

mi6kata_85
аз бях болна в студовете през май, но нямах температура, а кашлица, нос и всички други гадости, които грипа съпровожда - личната ми лекарка каза, че след като няма температура - никакъв парацетамол - нямало смисъл. Най-добре говори с твоя личен лекар или следящия бременността. Аз бях на чайове и всякакви помади с мед, по ампула витамин С дневно, а си правех и сокове от пресен портокал с грейпфрут за да си подсиля организма с витамини и пак си откарах седмица и нещо в къщи, и после още толкова докато спре да ме боли гърлото.
Дано скоро се оправиш good
« Последна редакция: юни 18, 2010, 09:52:11 от vivianka » Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #296 -: юни 18, 2010, 11:46:45 »

Здравейте и от мен, момичета!
Радвам се, че при всички има хубави новини и емоции.
За кръвната захар - моята пък е все под нормата, хем всеки ден ям сладко и много плодове, ама то си е до организъм. Щом е в референтните граници, няма страшно, пък и може да е моментно състояние. Аз винаги, ако видя някое изследване, което ме притеснява или има отклонения, задължително го повтарям. Стават грешки и няма смисъл да се шашкаме излишно.
mi6kata_85, много неприятно, че си болна в това време. Аз лично бих ти препоръчала да видиш как с храна и бабини лекове можеш да засилиш съпротивителните сили на организма, повече плодове, мляко и т.н. Но лекарства, дори и парацетамол, без изрично да ти е казал Док, по-добре недей да взимаш. Бързо оздравяване!
Активен
Ani
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #297 -: юни 18, 2010, 12:29:56 »

mi6kata_85 ,Силно се надявам скоро тази неприятна настинка да отмине :)Лично на мен ми казаха,че мога да пия само парацетамол-дори и при обикновено главоболие.При нас проблем, слава богу, не е имало след като съм го пила.Но,когато се е случвало да понастивам пия и горещо мляко с мед или мед и изцеден лимон с гореща вода-има вкуса на разтворен фервекс.И както са те посъветвали и другите момичета, най-добре се допитай до специалист, че то всеки явно различни лекове предписва.Оздравявай скоро give_rose
« Последна редакция: юни 18, 2010, 12:31:33 от Ani » Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #298 -: юни 18, 2010, 23:46:37 »

Благодаря за бързите отговори ! зследването ще повтарям в събота , много не се и тюхкам защото събрах инфо за относителните стойности.С Тиа имах захар 4,6 е сега е малко повече.
Инка мерси за идеата за референтните стойности но тука никои не ти дава да видиш нищо вземат кръв после изследванията отиват директно при доктора !!!

mi6kata_85 скорошно оздравяване и повече мед и лимони да се подсили организма !!!!
Активен
bori
Сватбар
Публикации: 294

колко е хубаво,когато се усмихваме

Моят сватбен албум

« Отговор #299 -: юни 19, 2010, 06:30:17 »

Майчета приемате ли ново попълнение на финалната права?! smile
Стискам палци всичко при вас да е наред и да дочакаме щастливи Големия ден!
Аз иначе живея в Сливен,по принцип за термин съм с 18 август.Засега докторите са ме закичили с хубавата новина "момиче",но да е живо и здраво това е най-важно.
Нещо малката кукличка си е седнала с дупенцето надолу-явно още от коремчето иска да прилича на мама blum,която и натежава понякога.По този повод видях,че обсъждате темата с обръщането на бебо.Аз вчера видях и прочетох за разни методи,които ми се видяха леко странни и смешни дори,ама може и да се пробвам с тях.Може и да съм ви от полза-дано.
http://www.estestveno.com/childbirth/pregnancy%20and%20childbirth%20techniques%20and%20exercises
http://www.bg-mamma.com/articles/full/1262
: http://spinningbabies.blogspot.com/2007/02/how-to-do-inversion.html
Видях,че има болнички-да се оправяте бързо!Аз лично хремата морях с ампула вит.С от 5мл.-взимам си с капкомерче,накапвам по1-2 к-ки в носа,а другото изпивам.Също съм си впръсквала морска вода-Маример(има и на други фирми,а също и в едни плстмасови ампулки на капки).Гърлото-смуча Тантум верде,Прополки или с гаргара от лайка и сода(неприятно,но облекчава доста)
Айде,че много дълго стана,като за първо писане ,да не ви досадя! Girl_hide
Активен
Страници: 1 ... 18 19 [20] 21 22 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: