Здравей,
Гост
Вход:
Карта на сайта
Сватбен речник
Начало
Сватбата
Форум
Албум
Мода
Конкурс
Добре дошъл,
Гост
.
декември 29, 2024, 13:53:10
Добре дошъл,
Гост
.
За вход използвайте лентата в горната част на екрана!
Новини:
Начало
Помощ
Търси
Календар
Вход
Сватба, Булка, Пожелания - Всичко за сватбата - Сватбен Форум Svatbata.bg
>
Лафче
>
Бебчета и майчинство
(Модератори:
ina_lemon
,
Капризче
,
miauka
) > Тема:
"Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...
23
Надолу
« назад
напред »
Изпечатай
Автор
Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 " (Прочетена 105291 пъти)
_matilda_
Ентусиаст
Публикации: 50
Отг: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "
«
Отговор #270 -:
юни 12, 2010, 09:54:18 »
Аз днес бях на консултация. И в общи линии гледахме дали се е обарнало, ама не. Инато се оказва
Ама аз до последно ще се надявам да се обърне както трябва.
Друго по-интересно беше че май е големичко, ама следващия път ще видим колко точно. Просто в предвид моя ръст от 1.50 с високи токчета
нещо ми намалят процентите за нормално раждане. Ама аз пак до последно ще си се надявам всичко да си се нареди.
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681
«
Отговор #271 -:
юни 13, 2010, 12:24:51 »
_matilda_, честито и от мен за сватбата! Била си много красива булка! С нетърпение очакваме и остатъка от снимките! А бебчо ще се обърне, къде ще ходи. Иначе за ръста и едрото бебе, някъде бях чела, че природата така си е измислила нещата, че няма начин в теб да порастне бебе, което да не може да излезе. Само в мнооого редки случаи. Но здраве да е. Както дойде, важно бебчовците да са добре!
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
«
Отговор #272 -:
юни 13, 2010, 16:49:32 »
Привет на всички мамчета! Ето и малко снимков материал от петъшното ни училище за бъдещи мамита! Много интересна и полезна тема беше! Сега предстоят лекции и вав вторник, сряда и петък! Който има желание нека се присъедини!
А ето и снимките, на които са Valka, Scarlet i Katinka:
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sabina/Bebka/Sabina13_06_2010+138.jpg.html?action=gallery
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sabina/Bebka/Sabina13_06_2010+139.jpg.html?action=gallery
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sabina/Bebka/Sabina13_06_2010+140.jpg.html?action=gallery
Ако и този път не успеят да се качат може да ги жидите в личната ми галерия!!!
«
Последна редакция: юни 13, 2010, 21:52:26 от Инка-маслинка
»
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #273 -:
юни 13, 2010, 18:02:29 »
Работата не ми е тежка физически,а по-скоро психически, защото сме в рекламния отдел на една фирма и ни е доста напечено лятото...и си усещам че бебо ме рита се ядосва заедно с мен горкото
Иначе да ви се оплача от жегите..краката ми страшно отекоха...
Стискайте ми палци че утре ще ходя да си видя изследванията..дано всичко да ни е наред
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #274 -:
юни 13, 2010, 21:26:27 »
mi6kata_85
, "отрова на бременността" аз го превеждам буквално от немски,може в Бг да се казва по друг начин.Симптомите са болки в дясно под гърдите,високо кръвно и много отекли крака (последното почти всяка бременна го има).И болката от дясно може да значи проблеми с черния дроб.Но аз не съм лекар и просто товани обясниха
. Аз същомного често имам болка в дясно,най-вече като стоя в университета дълго време седнала.Но при мен е по-скоро от позата на бебчо,понякога крачетата са му там или нещо друго и ми притискат,но после минава.Може и при теб да се дължи на бебчето,но ако болката е силна-се консултирай с лекар според мен.
_matilda_
и аз се надява, да не се стигне до секцио и да имаш раждането ,което си представяш и желаеш.Чесно казано оставам с впечатление ,че лекарите си намират всевъзможни причини само и само да се стигне до секцио.Напълно съм съгласна с поста на
Scarlett
. Природата си знае работата
wanting
,незнам дали от жегите ,но при мен от 3 дни е страшно положението с краката.От прасеца на долу не се вижда никаква извивка
Вечер спя на 2 възглавки,че нашите са много тънки,а сега мисля и душ с хлатка вода да имнаправя,но въпреки това
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
«
Отговор #275 -:
юни 14, 2010, 09:01:56 »
Здравейте, мамита
Мале, много горещо, вие как се справяте с жегичката? Не стига, че е горещо ами и аз съм болнава
Ей така като настина лятото най-ми е гадно,....да ми минава по-бързо, че не се трая. Тази сутрин пак рано, рано излизах, за да се разходя...., ама то пече ли..!
Относно отеклите крака, ами какво да ви кажа...като повисят надолу и чак ми се скриват кокалчетата и глезените. И аз ги обливам с хладка вода.
Вече няколко човека ми казват, че ми се бил смъкнал корема
А аз не мога да преценя и им казвам, че от самото начало го нося така ниско бебо. Може би, защото доста е пораснал и така им се струва....все пак много ми е рано да раждам налиии?!
Вчера посетихме Хиполенд и пак си пазарувах разни нещица...полека лека напредваме с покупките
Хубав ден от мен и да се пазите от жегата
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162
«
Отговор #276 -:
юни 14, 2010, 11:35:23 »
Мi6kata_85
, определено раничко ми се вижда и на мен да раждаш. Не се пререждай
. А спасение от жегите май няма. И аз като теб си обливам краката с хладка вода, за да облекча положението с отоците. Пийвам студено айрянче и стоя на сянка. Да не говорим, че хич не може да се върши нещо в тази жега, а на мен много ми се иска да чистя - другата седмица влизам в девети месец и не знам кога ще му се заизлиза на бебчо.
_Мatilda_
, не съм предполагала, че бременна булка може да изглежда толкова добре
! Поздравления и дано семейният живот носи много щастие и удовлетворение и на двама ви!
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314
«
Отговор #277 -:
юни 14, 2010, 15:59:07 »
Момичета, аз днес си ходих за изследванията..и се оказа, че сега хемоглобина ми е нисък
изписаха ми таблетки Феро-Фолгамма
по 2 на ден
Тъй като от днес съм си вкъщи
, краката ги обливам по няколко пъти на ден със студена вода, вдигам ги високо, но само за малко да стана нещо да свърша или да поседя и те да са надоли и стават страшни направо
това е от мен засега..желая ви прохладна вечер
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
«
Отговор #278 -:
юни 14, 2010, 16:08:27 »
wanting
, колко ти е хемоглобина? И моя прогресивно си пада през цялото време като стойности, а пих какво ли не желязо. Последното ми изписано също е Феро фолгама, но не вярвам да вдигна нивото
Наблягай по-скоро на храната, богата на желязо. darling писа малко по-назад в темата също за това.
Сега виждам колко отдавна не съм се разписвала тук, но ви чета всеки път като видя нов пост
_matilda_
, прекрасна булка си била, много красива и нежна и наистина, бременността сияе в теб
Не се притеснявай как ще се роди бебчо, важното е да е жив и здрав, а раждането се забравя
Все пак ти пожелавам ако повече желаеш естественото, да бъде такова
mi6kata_85
, ти си на прага на деветия почти, още малко и
Влезеш ли в деветия, всеки ден става потенциален
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #279 -:
юни 14, 2010, 16:34:42 »
Здравейте и от мен и аз се връщам от консултация-4д,бебчо е вече 1550гр.вървим си за седмиците,всичко е наред засега,каза ми ,че плацентата ми е започнала да зрее,което е нормално за този период и така,после може да пусна една снимчица на бебето да го видите,то пък през цялото време си беше сложило ръчичката пред лицето,та едва го хванахме,иначе си е с главата надолу.
Това е от нас,хубава вечер желая на всички!
Активен
emili85
Професор
«
Отговор #280 -:
юни 14, 2010, 17:25:55 »
Здравейте и от нас
И ние днес бяхме на 4Д, вече сме 2100 кг. Много ритаме и все имам чувството,че всеки момент ще излезе. Иначе всичко ни е като по учебник засега
Активен
Ani
Професор
«
Отговор #281 -:
юни 16, 2010, 17:08:48 »
Здравейте сладки мамчета
Как сте в жегите
Виждам,че и вие и малките шушулчици се чувствате добре, което много ме радва!
Днес и ние бяхме на преглед и всичко ни е като по учебник-така каза докторката
Този път бяхме горе-долу кротушки и се поразгледахме обстойно, но по едно време бебка започна да хълца и установих от какво са били пулсациите, които съм усещала напоследък
Тежим вече 970 гр., което по таблиците които гледах за тези седмици е мъничко, но щом д-ра казва, че всичко е наред съм спокойна.Обърнали сме се с главичката надолу.Дано така да остане, макар че е раничко.И така с нас
От начало си поддържам кръвно 100/60 и съм вече +10кг., мога спокойно да кажа, че се чувствам идеално, слава богу, засега и отоци нямам, но има още време до края тъй че чета обстойно вашите съвети.
Мале аз се поразписах, но така жадувам да споделя, че
Имаме си вече детска количка, повивалка и две страхотни комплектчета за детското легълце
И специално искам да благодаря на мамитата, които посещават лекции и ни информират наготово за интересните и полезни факти около бебоците, за съжаление няма как да присъствам на подобна лекция и съм страшно признателна черпейки информация от вашите постове
matilda_
, честито и от мен, мила-изглеждаш страхотно!!!
mi6kata_85
, скорошно оздравяване на теб, че така много неприятно в тия жеги
Туй от нас за днес пожелавам на Всички ви много прохладни и приятни мигове
«
Последна редакция: юни 16, 2010, 17:15:06 от Ani
»
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510
Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!
«
Отговор #282 -:
юни 16, 2010, 17:39:31 »
Здравейте и от мен, прекрасни мамчета
Ние също сме добре, бях вчера на консултация, нашата бебка е 2200 кг, което според док е нормално, каза че всичко е наред с нас, освен че е седалищно застанала, но се надяваме да се обърне до края, а то има и време..
Незнам вие как се справяте с жегите но аз гледам много много по слънцето да не излизам, ям предимно плодове и сладолед и се наливам с мноооого вода, и за сега да ви кажа се издържа, даже бих могла и аз да кажа че се чуствам много добре
целувки и галки на всички по тумбачетата
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663
«
Отговор #283 -:
юни 17, 2010, 09:23:33 »
Мишката
, за да си покойна, помоли док да погледне дали шийката се е скъсила и с колко. Когато лежиш вкъщи, слагай възглавничка под дупето, така ще я щадиш (бебчо вече тежи, коремчо е голям, натискът е надолу основно и може да се е посмъкнал). Реално, имаш още грубо 2 седмици, до към 36-та завършена г.с. да стискаш, после и да родиш, органите на бебчо ще са зрели, а кг-те ще ги навкса, важното е органите да са зрели, за да няма усложнения.
За отичащите и подути крака - ами когато можеш - вдигай ги на високо, но е добре да си видиш албумина, говори с доки, ако не сте го пускали, а също и нивото на кръвното налягане (високото не е добре, ти си с ниско, но все пак си го следи). Почти всички бременни в твоята седмица са с доста отекли крачета.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера
«
Отговор #284 -:
юни 17, 2010, 09:39:01 »
Аз никъде не излизам в тези жеги,но те и вътре вкъщи ме морят,ние сме без климатик и е ужасно,постоянно ми е топло и се потя,никога не съм била така,за краката да не говорим,те са си постоянно отекли,но нямам албумин,което е важното.
Пазете се и не излизайте ако не ви се налага,че прегряването не е добре.
Активен
Страници:
1
...
17
18
[
19
]
20
21
...