Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

декември 29, 2024, 13:53:10

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "  (Прочетена 105291 пъти)

_matilda_
Ентусиаст
**
Публикации: 50

« Отговор #270 -: юни 12, 2010, 09:54:18 »

Аз днес бях на консултация. И в общи линии гледахме дали се е обарнало, ама не. Инато се оказва  smile
Ама аз до последно ще се надявам да се обърне както трябва.  smile
Друго по-интересно беше че май е големичко, ама следващия път ще видим колко точно. Просто в предвид моя ръст от 1.50 с високи токчета  Wink нещо ми намалят процентите за нормално раждане. Ама аз пак до последно ще си се надявам всичко да си се нареди. 
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #271 -: юни 13, 2010, 12:24:51 »

_matilda_, честито и от мен за сватбата! Била си много красива булка! С нетърпение очакваме и остатъка от снимките! А бебчо ще се обърне, къде ще ходи. Иначе за ръста и едрото бебе, някъде бях чела, че природата така си е измислила нещата, че няма начин в теб да порастне бебе, което да не може да излезе. Само в мнооого редки случаи. Но здраве да е. Както дойде, важно бебчовците да са добре!
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #272 -: юни 13, 2010, 16:49:32 »

Привет на всички мамчета! Ето и малко снимков материал от петъшното ни училище за бъдещи мамита! Много интересна и полезна тема беше! Сега предстоят лекции и вав вторник, сряда и петък! Който има желание нека се присъедини! smile
А ето и снимките, на които са Valka, Scarlet i Katinka:
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sabina/Bebka/Sabina13_06_2010+138.jpg.html?action=gallery
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sabina/Bebka/Sabina13_06_2010+139.jpg.html?action=gallery
http://forum.svatbata.bg/index.php/v/sabina/Bebka/Sabina13_06_2010+140.jpg.html?action=gallery

Ако и този път не успеят да се качат може да ги жидите в личната ми галерия!!! angry
« Последна редакция: юни 13, 2010, 21:52:26 от Инка-маслинка » Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #273 -: юни 13, 2010, 18:02:29 »

Работата не ми е тежка физически,а по-скоро психически, защото сме в рекламния отдел на една фирма и ни е доста напечено лятото...и си усещам че бебо ме рита  се ядосва заедно с мен горкото  sad
Иначе да ви се оплача от жегите..краката ми страшно отекоха...   cray
Стискайте ми палци че утре ще ходя да си видя изследванията..дано всичко да ни е наред smile
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #274 -: юни 13, 2010, 21:26:27 »

mi6kata_85 , "отрова на бременността" аз го превеждам буквално от немски,може в Бг да се казва по друг начин.Симптомите са болки в дясно под гърдите,високо кръвно и много отекли крака (последното почти всяка бременна го има).И болката от дясно може да значи проблеми с черния дроб.Но аз не съм лекар и просто товани обясниха  pardon. Аз същомного често имам болка в дясно,най-вече като стоя в университета дълго време седнала.Но при мен е по-скоро от позата на бебчо,понякога крачетата са му там или нещо друго и ми притискат,но после минава.Може и при теб да се дължи на бебчето,но ако болката е силна-се консултирай с лекар според мен.
_matilda_ и аз се надява, да не се стигне до секцио и да имаш раждането ,което си представяш и желаеш.Чесно казано оставам с впечатление ,че лекарите си намират всевъзможни причини само и само да се стигне до секцио.Напълно съм съгласна с поста на Scarlett
. Природата си знае работата  good
wanting ,незнам дали от жегите ,но при мен от 3 дни е страшно положението с краката.От прасеца на долу не се вижда никаква извивка  sarcastic Вечер спя на 2 възглавки,че нашите са много тънки,а сега мисля и душ с хлатка вода да имнаправя,но въпреки това  angry
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #275 -: юни 14, 2010, 09:01:56 »

Здравейте, мамита girl_wink
Мале, много горещо,  вие как се справяте с жегичката? Не стига, че е горещо ами и аз съм болнава angry  Ей така като настина лятото най-ми е гадно,....да ми минава по-бързо, че не се трая. Тази сутрин пак рано, рано излизах, за да се разходя...., ама то пече ли..!
Относно отеклите крака, ами какво да ви кажа...като повисят надолу и чак ми се скриват кокалчетата и глезените. И аз ги обливам с хладка вода.
Вече няколко човека ми казват, че ми се бил смъкнал корема girl_impossible А аз не мога да преценя и им казвам, че от самото начало го нося така ниско бебо. Може би, защото доста е пораснал и така им се струва....все пак много ми е рано  да раждам налиии?!
Вчера посетихме Хиполенд и пак си пазарувах разни нещица...полека лека напредваме с покупките smile

Хубав ден от мен и да се пазите от жегата girl_wink
Активен
allisa
Сватбар
Публикации: 162

« Отговор #276 -: юни 14, 2010, 11:35:23 »

Мi6kata_85, определено раничко ми се вижда и на мен да раждаш. Не се пререждай  blum. А спасение от жегите май няма. И аз като теб си обливам краката с хладка вода, за да облекча положението с отоците. Пийвам студено айрянче и стоя на сянка. Да не говорим, че хич не може да се върши нещо в тази жега, а на мен много ми се иска да чистя - другата седмица влизам в девети месец и не знам кога ще му се заизлиза на бебчо.

_Мatilda_ , не съм предполагала, че бременна булка може да изглежда толкова добре  good! Поздравления и дано семейният живот носи много щастие и удовлетворение и на двама ви!
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #277 -: юни 14, 2010, 15:59:07 »

Момичета, аз днес си ходих за изследванията..и се оказа, че сега хемоглобина ми е нисък angry
изписаха ми таблетки Феро-Фолгамма  sad по 2 на ден
Тъй като от днес съм си вкъщи  yahoo, краката ги обливам по няколко пъти на ден със студена вода, вдигам ги високо, но само за малко да стана нещо да свърша или да поседя и те да са надоли и стават страшни направо  cray
това е от мен засега..желая ви прохладна вечер  Wink
Активен
КатиНка
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2469

« Отговор #278 -: юни 14, 2010, 16:08:27 »

wanting, колко ти е хемоглобина? И моя прогресивно си пада през цялото време като стойности, а пих какво ли не желязо. Последното ми изписано също е Феро фолгама, но не вярвам да вдигна нивото  nea Наблягай по-скоро на храната, богата на желязо. darling писа малко по-назад в темата също за това.

Сега виждам колко отдавна не съм се разписвала тук, но ви чета всеки път като видя нов пост smile
_matilda_, прекрасна булка си била, много красива и нежна и наистина, бременността сияе в теб  give_rose Не се притеснявай как ще се роди бебчо, важното е да е жив и здрав, а раждането се забравя smile Все пак ти пожелавам ако повече желаеш естественото, да бъде такова smile

mi6kata_85
, ти си на прага на деветия почти, още малко и  baby_boy Влезеш ли в деветия, всеки ден става потенциален smile       
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #279 -: юни 14, 2010, 16:34:42 »

Здравейте и от мен и аз се връщам от консултация-4д,бебчо е вече 1550гр.вървим си за седмиците,всичко е наред засега,каза ми ,че плацентата ми е започнала да зрее,което е нормално за този период и така,после може да пусна една снимчица на бебето да го видите,то пък през цялото време си беше сложило ръчичката пред лицето,та едва го хванахме,иначе си е с главата надолу.
Това е от нас,хубава вечер желая на всички!
Активен
emili85
Професор
Публикации: 452

Моят сватбен албум

« Отговор #280 -: юни 14, 2010, 17:25:55 »

Здравейте и от нас  smile И ние днес бяхме на 4Д, вече сме 2100 кг. Много ритаме и все имам чувството,че всеки момент ще излезе. Иначе всичко ни е като по учебник засега
Активен
Ani
Професор
Публикации: 305

Моят сватбен албум

« Отговор #281 -: юни 16, 2010, 17:08:48 »

Здравейте сладки мамчета smile Как сте в жегите heat Виждам,че и вие и малките шушулчици се чувствате добре, което много ме радва!
Днес и ние бяхме на преглед и всичко ни е като по учебник-така каза докторката  yahoo Този път бяхме горе-долу кротушки и се поразгледахме обстойно, но по едно време бебка започна да хълца и установих от какво са били пулсациите, които съм усещала напоследък smile Тежим вече 970 гр., което по таблиците които гледах за тези седмици е мъничко, но щом д-ра казва, че всичко е наред съм спокойна.Обърнали сме се с главичката надолу.Дано така да остане, макар че е раничко.И така с нас  blush
От начало си поддържам кръвно 100/60 и съм вече +10кг., мога спокойно да кажа, че се чувствам идеално, слава богу, засега и отоци нямам, но има още време до края тъй че чета обстойно вашите съвети.
Мале аз се поразписах, но така жадувам да споделя, че  tease Имаме си вече детска количка, повивалка и две страхотни комплектчета за детското легълце smile
И специално искам да благодаря на мамитата, които посещават лекции и ни информират наготово за интересните и полезни факти около бебоците, за съжаление няма как да присъствам на подобна лекция и съм страшно признателна черпейки информация от вашите постове give_rose
matilda_, честито и от мен, мила-изглеждаш страхотно!!!
mi6kata_85 , скорошно оздравяване на теб, че така много неприятно в тия жеги smile
Туй от нас за днес пожелавам на Всички ви много прохладни и приятни мигове  kiss2
« Последна редакция: юни 16, 2010, 17:15:06 от Ani » Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #282 -: юни 16, 2010, 17:39:31 »

Здравейте и от мен, прекрасни мамчета give_rose Ние също сме добре, бях вчера на консултация, нашата бебка е 2200 кг, което според док е нормално, каза че всичко е наред с нас, освен че е седалищно застанала, но се надяваме да се обърне до края, а то има и време..
Незнам вие как се справяте с жегите но аз гледам много много по слънцето да не излизам, ям предимно плодове и сладолед и се наливам с мноооого вода, и за сега да ви кажа се издържа, даже бих могла и аз да кажа че се чуствам много добре smile целувки и галки на всички по тумбачетата smile
Активен
gostenka_82
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #283 -: юни 17, 2010, 09:23:33 »

Мишката, за да си покойна, помоли док да погледне дали шийката се е скъсила и с колко. Когато лежиш вкъщи, слагай възглавничка под дупето, така ще я щадиш (бебчо вече тежи, коремчо е голям, натискът е надолу основно и може да се е посмъкнал). Реално, имаш още грубо 2 седмици, до към 36-та завършена г.с. да стискаш, после и да родиш, органите на бебчо ще са зрели, а кг-те ще ги навкса, важното е органите да са зрели, за да няма усложнения.
За отичащите и подути крака - ами когато можеш - вдигай ги на високо, но е добре да си видиш албумина, говори с доки, ако не сте го пускали, а също и нивото на кръвното налягане (високото не е добре, ти си с ниско, но все пак си го следи). Почти всички бременни в твоята седмица са с доста отекли крачета.
Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #284 -: юни 17, 2010, 09:39:01 »

Аз никъде не излизам в тези жеги,но те и вътре вкъщи ме морят,ние сме без климатик и е ужасно,постоянно ми е топло и се потя,никога не съм била така,за краката да не говорим,те са си постоянно отекли,но нямам албумин,което е важното.
Пазете се и не излизайте ако не ви се налага,че прегряването не е добре.
Активен
Страници: 1 ... 17 18 [19] 20 21 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: