Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 01, 2025, 07:23:26

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "  (Прочетена 105377 пъти)

leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #195 -: май 24, 2010, 20:20:48 »

wanting , още е рано да се притесняваш за положението на бебчо. Верно, че има такива дето от 7-мия месец са си главично и не мърдат . Аз бях в 33 г.с бебо беше главично и се обърна седалищно. Незнам кога точно се е врътнал пак, но сега пак си е главично  Wink Така, че няма за какво да се притесняваш  give_rose
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: май 24, 2010, 20:49:50 »

wanting , наистина няма смисъл да  се тревожиш.Както leni_beni  и malinkata са ти казали има време да се обръща. Нашето бебче миналия месец беше с главичката надолу,но лекарката ни каза,че има време и може да се обърне обратно-не се знае.Някои бебчета две ,три седмици преди термин си заемат положение.Мисли позитивно  good и всичко ще е наред.
Ние утре сме на преглед.А предния ни беше преди почти 5 седмици и вече нямам никакво търпение,но поне се надявам отсега на татък да ходим всеки 2 седмици.А в сряда почваме подготвителния курс за раждането.Въобще вече доста сериозно трябва да започнем с подготовката за срещата с малчо,че времето си минава... pardon От здравната каса ни изпратиха и писма и брошури,в които ни молят до 2 седмици да сме готови с чантата за болницата и всички документи.Но утре се надявам доки да ни даде повече инфо и да има с какво да се похвалим. blum
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #197 -: май 25, 2010, 22:20:04 »

Благодаря на всички за поздравите за рожденния ден на Тиа !!! Това диване става все по изобретателно с белите ..... пожелавам на всички ви да имате моите главоболия !!! А за позицията на бебчетата не се притесняваите природата и докторите си знаят работата , търпение  good
Активен
rozovka
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1031

« Отговор #198 -: май 26, 2010, 14:09:35 »

Здравейте, момичета, аз отдавна не съм се отчитала. В почивните дни разходихме бебока до Париж и много добре му понесе, само дето аз настинах от теченията в метрото и сега подсмърчам. В тази връзка се сещам една забавна случка: специално се обадих в Wizz Air да питам трябва ли ми бележка от доктора, за да не ми правят проблеми за полета. Един супер неучтив и според мен съвсем некомпетентен тип от кол центъра на Wizz ми каза по телефона, че ми трябвало, ама според мен ми го каза, за да се отърве от мене, защото не знаеше какво да ми каже - нито обясни след коя седмица изискват този документ, нито имат ли специална форма, абе никаква работа не ми свърши. Както и да е, аз и без друго имах час за преглед и поисках на доктора бележка. И почва да пише той и в един момент ми казва: "И сега какво да пиша? Еди-коя си - може да лети  laugh laugh."   В края на краищата го извъртя нещо от рода на "няма акушерски проблеми за летене със самолет" или нещо такова. Та сега имам документ, че мога да летя  blum. Ама никой не ми го поиска изобщо. Док ми каза освен това нещо интересно - ако детето се роди във въздуха, ставало швейцарски гражданин, и имало случаи на разни рускини, които нарочно се качвали на самолета в крайно напреднала бременност, за да се роди бебето във въздуха. Просто невероятно, ако е истина. Ама не знам това за швейцарското гражданство дали е вярно, по-добре недейте да пробвате  blum.

Иначе бебокът много рита, особено вечер, и непрекъснато се навира под ребрата ми от дясната страна. Явно там по му харесва да стои. Док каза, че си стои с главата надолу засега; ще видим как ще е докрая, аз имам още да си го понося по принцип до 9 август. Хемоглобинът ми е нисък и пих тотхема 10 ампули предишния месец, сега май пак ще пия. Някоя от вас пила ли е тотхема при ниско желязо? Някъде четох за мами, на които им е предписана и толкова не можели да свикнат с нея, че чак повръщали и изобщо голям проблем да я пият. Според мен пък не е чак толкова ужасно гадна, просто е сладникава.

Иначе си търся педиатър - раничко е, но събирам мнения. Ако има мами от Стрелбище и района, ще бъда много благодарна за мнения. Някоя от вас чувала ли е за д-р Деница Димитрова?

Ох, много се разписах. Само да кажа, че в неделя ще ходя на тази лекция: http://www.ivf-bg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=54%3A2009-06-10-11-39-29&catid=34%3Afooter-links&lang=bg, посветена на първи грижи за новородения бебок. Ако има мами, които се интересуват, заповядайте! Цунки по тумбаците!
« Последна редакция: май 26, 2010, 14:14:42 от rozovka » Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #199 -: май 26, 2010, 14:28:54 »

Тези дни съм много несериозна към форума, никаква ме няма  Girl_hide а какви бебковци са се родили в предходната ни темичка  girl_wink

rozovka, браво за емоцията, която сте си създали на вас и на бебко  Bravo Аз също пия в момента Тотхема, също 10 ампули, после док каза да си продължавам на старата схема. Не ми е проблем пиенето, разтварям си ампулите в сокче и нямам "странични ефекти" smile И за педиатъра - нашия ще е в Стрелбище, дори вече се уговорихме с него. Той ми е личния лекар от години /д-р Самарев/ и въпреки, че ще ни е далечко, ще ходим при него.

Ние днес пак една лекция посетихме "С бебе у дома" и за сега от нея съм най-най-доволна от разказаното и показаното  yahoo

Ще дочета назад и ще пиша пак  give_rose   
Активен
matsinka
Сватбен ГУРУ
Публикации: 571

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: май 26, 2010, 23:54:23 »

Здравейте и от мен.

Цитат
"И сега какво да пиша? Еди-коя си - може да лети
   ROFLrozovka,голям маитапчия е твоя лекар.Чесно казано и аз съм се чудила дали до края на 9-ти месец може да се лети или само до някоя определена седмица. Чудесно е че сте си разходили бебчето до Париж.
КатиНка ,много ще се радвам като имаш малко време да споделиш някой интересни неща от лекцията на която си била.По заглавието звучи интересно. good
Аз бях вчера на консултация и малкият ни Bambino вече хич не е толкова малък- 2 кг и 43 см  yahoo.Взеха ми и секрет ,за да ми изследват някакви гъбички,които се развиват между 33 и 37 седмица.Не е сигурно,че ще се развият,но ако изгледите са за естествено раждане било добре да се изследва дали ги има или не.След 1 седмица ще разберем.Вече ще сме на консултация през седмица,а след това всяка седмица.
Днес бяхме на първата лекция от подготвителния курс.Ще продължи 8 седмици,всяка седмица по 1 път -90 мин.Ако бебчо закъснее ще хванем и последните 2 ,ако подрани  pardon
Беше интересно! Правихме и едно упражнение жените лягахме по гръб и татковците трябваше да си загреят ръцете и да напипат как и каде е рзположено бебето.А аз още като легнах и дупето на нашето бебче беше щръкнало ,а нашия татко всяка вечер и по няколко пъти през деня (като е при нас) си играе с него и сега нич не му беше трудно.И обяснява на акушерката кое каде е и тя-" да точно така,това му е дупенцето,а тук до ребрата в дясно са му крачетата.Вие определено сте тренирали доста в къщи!"
И така похвалиха много нашия татко  blum .Обясниха ни и за различни методи,които прилагат с цел намаляване и свеждане до минимум на разкъсванията,като например топли компреси с кафе.Топлите компреси били много важни по време на раждането-пона така казаха ,аромата на кафе деиствал тонизиращо ,а кофеина спомагал за  нещо си на тъканите (съжалявам,но незнаех превода на думата blush)
А в другата темичка наистина още 2 майчета си гушкат бебчетата  Bravo Което пък от своя страна значи ,че скоро и на бебчетата в  нашата темичка идва редът Momy
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: май 27, 2010, 07:40:15 »

момичета, като четях поста на matsinka се замислих, откога трябва да се ходи по често на консултации?
Извинявам се за невежеството... Girl_hide
Активен
КатиНка

« Отговор #202 -: май 27, 2010, 09:58:20 »

wanting, ще срещнеш различни мнения от кога се почва на две седмици. Някои след 33г.с., други след 35 г.с. Общо взето док, койт ти води ЖК ще ти каже кога. При мен са насрочени едва в деветия месец, макар че аз почти през цялата бременност ходя през две седмици, но това е понеже ходя при двама док. А за положението на бебо наистина не се тревожи от сега, имаш още доста време. А ако пък не се обърне и по към края, има и упражнения, с които можеш да му помогнеш. Майка ми ми е разказвала, че съм била седалищно обърната буквално до преди самото раждане и съм се обърнала точно в последния момент.
matsinka, като ви чета момичетата от другите страни, при вас е много по-уредено всичко, на нас такива материали никой ни изпраща Girl_hide А щом ще почваш и подготвителните купсове преди раждане, те ще ви покажат всичко. Иначе вчерашната лекция беше за това, което ни чака след изписването и прибирането с бебо у дома - основно са тези неща - хранене, почистване, извеждане на вън, гушкане/обичане. Ще разкажа, но е доста  Girl_hide

- Важно за изписването е освен на мама да й се занесат дрехи за изписването за нея /препоръчват последните дрехи за бременни, които сме носили, тъй като все още няма да сме се прибрали много/, да не се забравят и обувките, защото много често мамите излизали накипрени и гримирани ... и по чехли  focus
- Разположение на легълцето - не на пряка светлина, не под прозорец, дори по-тъмната част на стаята се счита за по-подходяща, особено за сън, леглото на мама е до леглото на бебо.
- Какви дрешки да обличаме спрямо сезона /лятото/ - препоръчват трислойно обличане - боди, гащеризон и пеленка отгоре за завиване. Или има още едно народно правило - колкото са дрехите на мама, на бебо слагаме една отгоре. Казват, че терморагулацията на татковците е по-близка до тази на бебо и е по-добре да се пита таткото как му е на него усещането за студ/топлина. Това за терморегулацията на мъжете са ни го казвали и по повод лежането на бебо на коремчето на тати - на неговия корем бебо се успокоява, особено при колики и неспокоен плач. Дали му е студено на бебо разбираме по върха на нослето smile Също така, трябва да се следят глезените/ходилата на бебо да са топлички. Ако са хладни, значи бебо започа да настива. Средна стайна температура в стаята през всеки сезон дават 22 градуса. Още нещо съществено - в началото/първия месец/ бебо няма зряла нервна система и няма постоянна терморегулация, за това може както бързо да му стане студено, така и топло, рязко да преминава от състояние на бодърстване в състояние на умора. Като важно отбелязаха, че 2 часа при бебо се равняват на 5 часа при нас - за хранене, за бодърстване.
- Хранене - разбира се, насърчава се кърменето!!! Броя на храненията зависи от избора на всяка майка дали да храни под режим на 3 часа или да храни при поискване. По този въпрос мнения има хиляди!!! Тази лекторка препоръчва храненето при поискване/при плач! Дори само да се слага бебо на гърда за да се успокои ако е плакало преди това много. Относно нощното хранене дали да го има или не, се оставя като избор на майките, както и дали да се дава водичка /пак хиляди мнения/. Ако бебо суче лакомо, хубаво е да се отделя от гърдата по средата на храненето за да се уригне и после да се продължи с храненето. Това се препоръчва с цел да не нагълта много въздух, който, както знаем, води до колики. При използване на биберон трябда да се следи дали биберона прави вакуум. Ао прави вакуум, значи бебо поглъща въздух и не суче правилно. Затоплянето на храна препоръчват да се прави на водна баня, а не в микровълнова. След хранене се прави задължителна хигиена на устата!!! Показаха ни една ръкавичка за тази цел, с която се почиства устата, струва 10 лв. Ако видим бели петънца в устата на бебо, веднага на лекар преди да са тръгнали в сериозна прогресия гъбичките /млечница/.

Ще допиша в друг пост smile
« Последна редакция: май 27, 2010, 11:27:09 от КатиНка » Активен
КатиНка

« Отговор #203 -: май 27, 2010, 10:50:05 »

Продължавам smile

- Почистване/миене/къпане - миене на дупе - ако е наакано дупето, първо се обира с мокра кърпичка и после мием под течаща вода, като водата минава първо през нашата ръка и през нея се стича към дупето на бебо, а не директно водата върху кажата на бебо. Блокче сапун по желание. За температура - телесна температура, пробваме с лакът, който е нашето най-термочуствително място. При къпане - първо проверяваме дали дупето не е наакано, че понякога и последния момент стават чудеса smile и почистваме и тогава слагаме във ваничката. Първия месец бебо не се оставя сам във ваничката. Хубаво е да бъде под лек наклон, държи се от ръката на къпещия го по определен начин, който не знам дали добре ще опиша, но има доста клипчета в нета и могат да се видят. Идеята е бебо да се чуствам хем сигурен, хем гушнат и захвата е - ръката на къпещия минава под раменцата му /по гръбчето/ и обхваща рамото. Лекторката препоръчва мокрите кърпички да са ни авариен вариант, най-вече когато сме на вън, а вкъщи да мием дупето. При момиченцата трябва да се внимава с посоката на почистване да не се разнесат бактерии от дупата към уретрата.

- Слагане на памперс - дупето е почистено като е хубаво да оставим кожата на бебо поне 5 мин неповита за да подиша и да порита бебо, особено при момченцата, а и през лятото като сезон. После повдигаме леко бебо за крачетата, като захвата е за глезените, слагаме пеленката под дупата, после минава на горе над коремчето и се залепят лепенките. Звучи лесно, но изкараха един млад татко да се тества и той така хвана бебо-манекен за корема, че ако беше истинско, щеше да заплаче  Girl_hide Пъпчето остава повито от памперса и защитено, трябва да има разстояние между кожата на бебо и пелената 1 пръст за да диша. При момченца - пишока се слага надолу smile Презентираха ни пелени за многократна употреба Bambino mio и за еднократна употреба Wiona.

- Разходки - извеждането на вън /на тераса, на двор/ може да започне веднага и малко след тях и самите разходки. За едномесечно бебе излизане при не повече от 26 градуса на вън, т.е. преди обед и привечер или на сянка в парка. Разходките се препоръчват колкото се може повече и да бъдат навън на въздух бебковците. 

Ами в общи линии е това, много подробности могат да се добавят по темата. За козметика - лятото се маже с лосион, мляко, крем за тяло, но не и олио. Олио може по време на масаж. Превантивно мазане на дупе против подсичане .... козметиката вече е отделна тема smile

« Последна редакция: май 27, 2010, 10:51:48 от КатиНка » Активен
krisssy
Сватбен ГУРУ
Публикации: 694

Мога да ти обещая утрото,но не мога да върна вчера

Моят сватбен албум

« Отговор #204 -: май 27, 2010, 11:11:26 »

Катинка,много са интересни тези лекции,по-честичко да разказваш,жалко,че тук при нас няма такива,бих ходила с удоволствие.
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: май 27, 2010, 11:16:46 »

Ех Кате страхотен разказвач си - то и аз бях на тази лекцийка с теб, но повечето неща само ги набелязах, а ти колко подробно - браво! Bravo tease
Rozovka страхотни емоции е имало покрай теб! smile Да знаеш че съм се записала на темичката и най-вероятно ще се видим направо там! Надявам се да се присъединят и други мамита! Аз съм от Стрелбище, ти от там ли си? Къде точно живееш? За тази докторка не съм чувала-аз мисля да отида да се запозная и да разговарям с педиатъра на Катинка - той е в Стрелбище и отзивите са много добри, а и ми е близо! Wink Ако и ти си в Стрелбище ще бъде страхотно да си разхождаме бебчовците по Южния парк! Досега не познавам нито една мама от Стрелбище и ми е малко криво, че ще трябва да си обикалям сама, но... sad се надявам да се запозная!
matsinka страхотно е да има една бъдеща майка такъв курс, който да й обяснява и да й показва, да й вдъхва кураж. Ние се задоволяваме с лекции, но не е същото!

Покрай Катето много се запалих по тези лекцийки - ако има бъдещи мами, които ще раждат в бившата Тина Киркова има Дни на отворените врати на 01 и на 15 юни - ако има някоя, която да изяви желание може заедно да отидем! danceg
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #206 -: май 27, 2010, 11:30:30 »

Катинка, много интересна информация, благодаря Bravo
И аз чакам с нетърпение още едни месец работа и да започна на такива курсове да ходя, още не сме се подготвяли с таткото.

Инка - Маслинка - за южния парк и разходките може да сме заедно - аз съм в лозенец горе до парка и редовно си ходим като има време, а с бебчо ще сме основно само там. Тамън и по едно време ще се раждат бебчовците.  За Тина Киркова и аз съм там, не знаех още за датите, и аз мисля юни да ходя, но за 15 сигурно ще мога. Благодаря за инфото.
Скоро не съм писала, ама ще наваксвам
« Последна редакция: май 27, 2010, 11:32:41 от vivianka » Активен
КатиНка

« Отговор #207 -: май 27, 2010, 11:37:02 »

Момичета, радвам се, че инфото е полезно. Наистина, много неща могат да се кажат още по всяка точка. Обещала съм да напиша инфо и от лекцията за храненето на майката по време на бременност и кърмене, но сега ще пътуваме до Благоевград и сигурно утре ще успея. Исках да ви кажа, че имам две книжки, в които съм намерила доста полезни практични неща - "Близо до бебето" и "Бебе - начин на употреба". Ако имате време да четете, търсете такива практични четива. В нета също има много инфо, а най-вече в youtube и vbox7 има много клипчета по различните теми и можете да гледате реални моменти около грижата за бебо. Също така babycenter.com предлага добри видеа и за подготовката за раждане и за самото раждане. На мен са ми полезни, вярвам и на вас smile 
Активен
Инка-маслинка
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1208

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: май 27, 2010, 12:22:57 »

vivianka страхотно много ме зарадва  yahoo- ще бъде много хубаво ако се виждаме в парка с количките и бебчовците ни - а за 15-ти ако ми потвърдиш, че ще можеш да дойдеш на Отворени врати ще бъде супер! Ще звънна да се запиша, защото местата много бързо свършват, а за юли не искам да го оставям това посещение! Наистина ще се радвам ако има поне някой познат с мен!  blush Очаквам да пишеш! smile
Активен
dani_k11
Ентусиаст
**
Публикации: 129

« Отговор #209 -: май 27, 2010, 14:31:28 »

здеравейте момичета give_rose
Кате   на теб благодаря за полезната информация give_rose
да се отчета бързичко, днес бях на консултация, беба си расте и шава, все така едричка върви, попринцип трябва да съм 25г.с а на видеозона показва 26+5 дни, не е ли много голяма разликата blush
иначе другата хубава новина е, че плацентата ми е трепнала малко нагоре и може да не се налага да съм секцио yahoo, но ще видим последно ще ми каже док на 32 като отида, иначе ми насрочиха изследвани - кръв и урина. ниско кръвно /но за мен е нормално /, продължавам с магнезия.
ами май това е от нас, целувки на всички  blum
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: