Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

януари 01, 2025, 07:21:18

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 23   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: "Очаквани Бебчета ЮЛИ - АВГУСТ-СЕПТЕМВРИ 7 "  (Прочетена 105376 пъти)

leni_beni_
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2061

Моят сватбен албум

« Отговор #105 -: април 28, 2010, 06:37:01 »

Vessi , не се тревожи мила, всичко ще е наред и бебчо се развива добре  good Когато аз ходих на ФМ в 20 г.с доцента ми каза , че по книга и бебенцата до 20г.с се развиват еднакво, и след това някой "изостават" или стават по едрички . В действителност не било точно така и имали около 50-100 гр разлика, което наистина си е доста, но не е никак протеснително. Моя бебок тогава беше 415гр, но ми каза че съм с ранна ову и според него бях в почти 22г.с  С две думи - няма точни данни колко трябва да е  pardon
Активен
vivianka
Професор
Публикации: 304

« Отговор #106 -: април 28, 2010, 07:35:44 »

Vessi, не помня в 20-седмица колко големи бяхме, но наистина точно не може да се каже колко трябва да са големи бебетата, защото в повечето случаи не се знае кога е настъпила овулацията. А пък седмица напред или назад също е нормално. Иначе за витамините и магнезия - не е задължително да ти предписват - ако всичко е наред няма нужда от химия, още повече като си добавяне нужните витамини с плодове и зеленчуци и хубав режим с пълноценна храна. На мен освен фолиева киселина друго нищо не ми дава доктора да пия, а има и други мами, които са така тук във форума.
Активен
gostenka_82
Публикации: 2663

Моят сватбен албум

« Отговор #107 -: април 28, 2010, 07:47:32 »

Веси, както сама си се убедила, всяко бебече е с различни размери. На Ели бели й бяха казали също нещо подобно, но въпреки това всичко с бечето й е наред. Вече се радва на здрава и прекрасна малка принцеска. Освен това, трябва да имаш предвид и размерите на родителите. Тези статистики предполагам са според съответната нация. Ето, Инаксастра спомена, че във Франция бебчетата преобладаващо се раждат доста по-малки от тези в БГ. Не се вкарвай излишно в притеснения. Сама виждаш, че и с Тиа са ти казали, че емалка, пък се радваш на здраво детенце.

Наистина не разбирам какви са тия хора, изтърсят нещо ей така и никакви обяснения  crazy
Активен
Scarlett
Сватбен ГУРУ
Публикации: 681

Моят сватбен албум

« Отговор #108 -: април 28, 2010, 09:54:35 »

Веси, сега си погледнах записките - в началото на 20-та г.с. нашият е бил 500 грама, а в 23-та г.с. - 800 грама, но като цяло върви едричък. Всичко си е много индивидуално, важното е да се развива добре, да е здравичко бебчето, теглото е много условно понятие.
Иначе аз днес бях на ЖК, бебокът вече е 1760 грама и е високичък като майка си и татко си smile, всичко ни е наред. Вечер леко ми се подуват краката, цял ден на работа на бюрото явно си казва думата, но други оплаквания нямам. Ритничетата се усилиха доста последните няколко дни, вчера бяха даже малко болезнени на моменти, но през нощта поне е спокоен. След три седмици на прегледа вече ще ми мерят и тоновете. Такива ми ти работи. smile
Погалете всички тумбачетата от мен!
Активен
Harmonia
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1039

хубавото винаги предстои ...

Моят сватбен албум

« Отговор #109 -: април 28, 2010, 10:38:30 »

Веси,сигурна съм , че с бебо всичко е ОК - най-вече защото някои бебчовци първоначално наддават повече, а други - към края. Освен това различните видове ехографи си дават отклонение,при това понякога доста значително, а и най-важното - рядко може да се каже в коя точно седмица е бебока - всичко е на база средностатистически изследвания: да ама може да си забременяла както на 5ия ден от цикъла, така и на 20ия - ами тогава реалните седмици на бебето са различни good
Иначе и аз не пия никакви витамини, освен магнезия заради контракциите в комбинация с но-шпа.
Важното е да се чувстваш спокойна и в хармония със себе си! А щом казваш, че се храниш и пълноценно - всичко е наред! Целувки heart heart heart
Активен
wanting
Професор
Публикации: 314

Моят сватбен албум

« Отговор #110 -: април 28, 2010, 13:06:23 »

Момичета и аз да ви кажа спарях витамините...пиех Prenatal, но адски ми се гадаше от него и сега се опитвам да компенсирам с плодове smile
Активен
pepina83
Професор
Публикации: 489

на мама пчеличката

Моят сватбен албум

« Отговор #111 -: април 28, 2010, 13:22:39 »

На мен също ми се гадеше от моите витамини /Мама Вит/, направо ми ставаше лошо и лежах с часове  beating
така изкарах няколко дни и реших, че няма да се измъчвам..........но си намерих начин да ги пия,без да ми е лошо - пия ги вечер след вечеря или преди лягане. Пробвайте  good
Активен
КатиНка
Публикации: 2469

« Отговор #112 -: април 28, 2010, 15:56:09 »

Веси, нашия бебо също върви много напред с развитието, но гледам да не се шашкам smile Както са ти писали момичетата, ако се чустваш добре, значи всичко е наред!!! Виж един цитат от нашите бг сайтове - "Бебето: твоето бебе през тази седмица е 27 см и около 360-370г. Продължава да се движи из амниотичната течност." Но това си е само ориентир. Така като гледам, при повечето от нас размерите в тази седмица варират.

Момичета, днес бях на Отворени врати в Шейново. Принципно съм доволна от всичко видяно и обяснено, но когато влезнахме в предродилна зала ... една мама така се мъчеше и гърчеше от болки, че направо едва си сдържах сълзите .... На една от мамите в нашата група, вече в 9-тия месец и стана лошо и като я прегледаха ... ами направо й сложиха системата окситоцин  shok Такова преживяване не очаквах и да си призная, поуплаших се ... Видяхме как се случват нещата реално. Най-хубавия финал беше в неонатологичното отделение, където едни прекрасни вързопчета плачеха. Едно да тръгне и другите след него smile Толкова мило  heart Видяхме и няколко изписвания  heart Ето за тези моменти копнея  blush 
« Последна редакция: април 28, 2010, 16:14:04 от КатиНка » Активен
loni6666
Любопитен
*
Публикации: 35

« Отговор #113 -: април 28, 2010, 19:22:51 »

Vessi, и аз да се включа в отчетите  smile
На феталната, която правих в 22 г.с. беба тежеше 520 гр., а според един календар на Памперс, който имам трябвало е да тежи 370 гр.  girl_wink - голяма мома ще да е. Да му мисля аз как ще раждам  blum
Вече споменах, че от Центрум Матерна ми се гадеше и ги спрях, но все ми се струва, че като че ли още не приемам достатъчно зеленини и все ми се иска пак да почна някакви витамини, но като ви слушам, то май на всички ви се гади от витамините.
КатиНка, наложи ми се да изкарам няколко дни в болницата и през това време имаше няколко раждания, две от които бяха много трудни - съдя по виковете на мамите. Това беше много стресиращо за мен, но все си мисля, че ако от сега мисля негативно само ще си навредя и на беба и на себе си.
Активен
Vessi
Професор
Публикации: 340

« Отговор #114 -: април 28, 2010, 22:28:06 »

Благодаря на всички за своевременният отговор явно при всеки е различно, и както казвате аз си се чувствам много добре.Посетихме доктора за резултатите от ултразвука ...нищо ново все вика  О.К, О.К всичко ти е О.К.Чухме тоновете и те са О.К.
На въпроса за витамините аз питах да пия ли защото колкото и здравословно да се храня/ всъщност старая се е не че от време не вкарвам по някои вафла,шоколад или друго изкушение/  не смятам че са достатъчни за двама, отговора беше "Ми като искаш - пии" И така взимам Матерна ужасно ми се повръща от тях и с Тиа беше така и сега.Хванала съм му цаката - винаги на пълен стомах даже докато се краня ги взимам и го "затъпквам " с храна и проблема се преживява.Много се отплеснах и нема да ви обяснявам за ужасния запеккккккк и бялото течение които ме гонят......Целувки на всички
Активен
cvety_p
Сватбен ГУРУ
Публикации: 510

Няма неизпълнени мечти, Има изоставени желания!

Моят сватбен албум

« Отговор #115 -: април 29, 2010, 09:48:42 »

Уау Катинка настръхнах като ти четях поста! и че въпреки, че си се поуплашила пак завършваш поста супер оптимистично give_rose браво  give_rose а като се замислиш не остана до срещата с бебко   girl_wink
vessi за запека да ти кажа - пробвах какво ли не!!  на мен единственото което ми помага е киви  blush
Активен
dani_k11
Ентусиаст
**
Публикации: 129

« Отговор #116 -: април 29, 2010, 10:35:10 »

Vessi и аз да се включа, понеже и аз вчера бях при док на 3D и нашата беба е 469г, и тя каза че била едра мацка blum, май наистина при всяко бебче е индивидуално.
Иначе каза, че всичко е ок с бебка, бяхме с таткото, той много се вълнуваше/и аз разбира се/, но и тя потвърди че плацентата ми е много ниско и каза много да се пазя, повече почивка и никаква любов blush,
изписа ми магнезии и витамини и каза, че ни чака живот и здраве 32г.с да видим как стоят нещата с плацентата,
Ами това е от нас за сега, целувки на всички мами give_rose
Активен
mi6kata_85
Сватбен ГУРУ
Публикации: 527

Моят сватбен албум

« Отговор #117 -: април 29, 2010, 19:42:44 »

Да ви се пооплача малко момичета... sad Имам някаква болка над корема в дясно. Там мисля е жлъчката, ама дали е това не зная. Много е неприятно при допир. Мислех си, че като седя седнала и присвита ми подпира нещо, ама не е така защото вече стана доста време - около две седмици, че и повече. На консултация съм чак на 11.05, но ако продължава така може и по-рано да потърся докито.

Иначе, беболанко е много активен и си ритка ли ритка,много му се радвам и забавлявам yahoo
Взех си болничен и сега всеки ден съм по разходки blum и ми е много хубаво smile
Активен
valka27
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1103

http://www.panoramio.com/user/3830585

Моят сватбен албум

« Отговор #118 -: април 29, 2010, 21:32:59 »

Здравейте и от мен, момичета.Набързо изчетох по диагонал.
Днес бяхме на ФМ и всичко си ни е наред с нашата госпожица baby_girl
Кате, сещаш ли се за духовете... искат да ни дадат втори шанс pleasantry.Таткото беше убеден, че е момче, даже вече на име му говорехме... Иване това, Иване онова... И днес лекарката супер подробно си гледа и си обяснява... главичка, мозъче... сърчице, коремче... крачета.. и аз "А нещо между крачетата вижда ли се?", а тя..."О, госпожица е" yahoo и тогава Бисер ме гали и казва, "Мило , сбъдна се желанието ти" и аз "И сега...Иван се оказа Ива"... и като ми се насълзиха очите от щастие, не виждах монитора пред мен...лекарката нещо ми показва, аз и казвам да изчака малко, че нищо невиждаммм
И такива работи с нас...
Активен
pepina83
Професор
Публикации: 489

на мама пчеличката

Моят сватбен албум

« Отговор #119 -: април 30, 2010, 07:59:07 »

valka27 , много се радвам, че сте разбрали пола и че се е сбъднала една твоя мечта.....разбирам каква е била реакцията ти....при нас беше същото-цял ден летях от щастие, много исках момиченце  kiss kiss kiss
Активен
Страници: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 23   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: