Здравей, Гост    Вход: 

Регистрация   Забравена парола
Карта на сайта    Сватбен речник

Добре дошъл, Гост.

ноември 23, 2024, 01:27:08

Добре дошъл, Гост.

За вход използвайте лентата в горната част на екрана!

Новини:

Начало   Помощ Търси Календар Вход Регистрация  
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17   Надолу
  Изпечатай  
Автор Тема: Сватбата на velvet - 29.05.2010  (Прочетена 64410 пъти)

conflate
Сватбар
Публикации: 227

« Отговор #195 -: юни 08, 2010, 16:17:24 »

Ей, и аз най-накрая да мерна заветните снимки - макар и 3-4! Много хубава булка, пу-пу  Wink
Специални поздравления за косата (аз сега съм на тази тема и затова се заглеждам по прически)! Харесва ми небрежната и романтична прическа като на г-жа Пройчева  give_rose

Айде, залавяй се за работа госпожо, чакаме снимки, по-щедро го давай!
И с разказите да не се скъпиш, време и е на колежката ти да поработи, докато ни задоволяваш любопитството Wink
Активен
sunray
Заслужил майстор на спорта
Публикации: 2805

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #196 -: юни 09, 2010, 14:41:41 »

Ами, май е добре полека лека да започна с разказа за нашия сватбен ден.
Предната вечер трябваше да се прибера при майка ми, защото тя е сама и знаех, че този жест ще я трогне, макар и никога да не ме е молила за това. Дори беше ми казала да не си усложнявам живота с прибиране предната вечер. И така към 5 надвечер тръгваме към нас и се обаждам на майка ми, за да я предупредя. По телефона чувам плач и сърцето ми спира за миг. Оказа се, че си е заляла пръстите на единия крак с врелия сос на ястието, което е готвела. Хукнахме за Дефламоли, марли и т.н. Разплаках се. Знаех как очаква този ден и как невъзможността да танцува би я съсипала. Прибрах се, намазахме крака, превързахме го и се надявахме на другия ден да успее да обуе някаква обувка въобще. След това Миро се прибра обратно в СтЗ – всичко му беше приготвено.
Ние си поприказвахме с майка, а по-късно дойдоха от София и кумците ни, които много обичам, затова че се хванаха след работа само и само да ми дават кураж. Та, хапване, пийване и сладки приказки и с тях до към 1 през нощта. Трябваше да лягаме вече. Бях се изкъпала и приготвила дреболийките за следващия ден. Легнахме с майка ми в една стая. Цяла нощ се въртяхме – тя става няколко пъти. Така и не заспахме като хората.
И Денят дойде. Станах към 7.30. Имах уговорка с една приятелка, която да ме закара при гримьора и фризьора в СтЗ. В 8 потеглихме. В 8.30 вече ми правеха прическата, а в 10 и нещо започнаха и да ме гримират. Всичко вървеше по план отвсякъде за моя радост. Към 12 и нещо се върнах вкъщи, там вече бях надошри най-близките ни роднини. Аз само ги поздравих и се усамотих с кумицата в моята стая, за да започна приготовленията. Облякох се, а кумицата оказа безценна помощ при закачането на шлейфа – то си е истинска стратегия това... Отне сигурно 20 минути. Междувременно фризьорка беше направила прическа на майка ми и на кумицата. След като се облякох гримирах и майчето ми. И бяхме готови, в очакване...Казвам ви няма емоция, която да се сравни с това очакване, няма. Тръпнеш и дъх не можеш да си поемеш. Нищо че живееш с този човек от достатъчно време. По едно време отварят врата и ми се казва: Дойдоха! Долу са! Аз се покатерих на леглото, за да ги видя от прозореца, много бях смешна, защото с тази рокля е малко странно да се катериш като маймуна, ама детското в мен надделя. След мъничко влезе фотографката и започна да ме снима. Започнах да си слагам червилото и тя ме помоли да държа огледалцето и да се правя, че си слагам още червило – за снимката. Ръцете ми трепераха ужасно вече. После правих неистови опити да сложа капачката на червилото, но от треперене не можех да улуча червилото...Смях!
Не знам какво точно се е случвало през това време. Знам че ми подадоха едната обувка с банкноти в нея и свяко ми ме попита дали ми става. Аз реших да се избъзикам и казвам: Тази е ок, ама другата хлопа! Айде, дадох и другата. След още 5 минути пазарене при мен дойде кумата с букета и бутониерите. Забули ме, връчи ми букета, каза ми, че съм била страшно красива, разчувствахме се....И след нея влезе моята си половинка...И наистина времето в този момент спря. Така треперех и няма търпение да се гушнем, за да се успокоя. Той ме гледа и ми се усмихва успокоително. Повтаряше колко съм му хубава...Аз му казах същото. Целунахме се и отидохме при гостите в хола. Казахме си по една наздравица, поотпуснахме се и се побъзикахме малко. Излязохме, ударихме едно дъълго хоро. Аз през цялото време държах роклята, че ми беше жал да я нацапам или скъсам още в началото. Половинката ме изненада с научените стъпки за хорото. Оказа се, че предната вече е отишъл у сестра си и зет си и там хем се изкарали приятно вечерта, хем се е научил да играе хора  Bravo
Качихме се в колите, аз не се обърнах назад, както майка ми ми заръча. Вдигнахме олелия с клаксоните и тръгнахме към СтЗ. Всичко вървеше точно час по час. Имахме цял час пред църквата. Никой не се юркаше да бърза. Някои отидоха в близкото кафенце да се разхладят, други останата да се снимаме. А ние с двамата си направихме невероятна фотосесия в двора на църквата, който е много хубав.
« Последна редакция: юни 09, 2010, 14:43:32 от velvet » Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #197 -: юни 09, 2010, 14:41:59 »

Църковната церемония мина добре, не повече от половин час, но поне едно време краката ми бяха омаляли и нямах търпение да свършваме там. Бяхме пуснали шлейфа за разкош и никой не го настъпа, слава богу Wink
Излязохме след това, кумата хвърли късметчетета и малко ме доядя, че пак се намери една бабичка, която да обере половината преди гостите ми още да се наведат. Направихме си обща снимка на входа на църквата и се отправихме към ресторанта, оставаше веселата част Wink
Коктейлът беше навън, но под сенник, както настоях в случай, че завали. И добре, че съм настоявала, защото започна да ръми. Е, не за дълго, но все пак. Може би 5-10 минути хората се чудеха какво да правят, но един като разбра и повлече крак. Снимахме се с всеки от гостите, те пускаха пликовете в кутията, която беше на масата до нас. Цветята веднага топяхме в една огромна кашпа на земята до нас. Стана 7 ч и дойде време да влизаме в ресторанта. Гостите се настаниха, ние разбира се последни. Вътре майките ни захраниха, вече бяха проронили сълзи по време на речта на водещата. Аз с ръка дискретно казвах на майка да забърше сълзите и да се усмихне, но емоциите яко я бяха завладяли. Захраниха ни, седнахме за малко. Дойде време за първия танц и тук стана гаф, който ни накара да се смеем като луди и да помним този танци винаги. Водещата ни изненада като накара половинката да ме отнесе на ръце до дансинга. Той ме взе без проблем, обаче на втората крачка ми казва: Мило, ще те пусна, скъса ми се колана! И двамата почваме да се хилим  tease Той си придържа панталона до дансинга, а там вече аз вкарах ръце под сакото му, хванах гайките  ипридържах нагоре, защото му бяха станали широки последните дни. През целия танц сме се смели и двамата  danceg Оттам нататък як купон, истински купон. Рок, денс, ретро, бг и народна музика. Без чалга. ДЖ и водещата бяха невероятни и изпълниха всичките ни желания. Дансингът постоянно беше пълен. Мъжете се развихрира дори повече от жените. Миро ме изуми как не спря да танцува. Той и компанията му са върли рокаджии и като пуснаха Rainbow и AC/DC просто избухнаха  Dancer Приятелите му по едно време го понесоха на ръце и почнаха да го хвърлят във въздуха, а като се има предвид, че полилеите в ресторанта са на ниско, през цялото време треперех да нe се претрепе  Oh my ... После друг негов приятел се метна като риба, по корем от единия до другия край на дансинга и ни събра очите. Пак той по едно време изпразни една от големите вази мартини с цветя (около метър висока) и си сипа малко вино и дойде за наздравица с нас. Не питайте как е отпил от тази огроооомна ваза biggrin Абе, въобще, беше супер забавно, динамично и готино – много музика и танци. Дори и играта с обувката се отказаха на момента да правим, защото постоянно имаше танцуващи. Само разчупвахме питата, от която аз отчупих доста по-голямо парче Wink Разразяхме тортата, Миро не ме жалеше особено в мацането  blum Хвърлих букета, който се оказа доста тежък и внимавах да не убия някоя кандидат булка. Хвана го братовчедка ми, но тя е малка още за тия работи Wink Накрая имахме и финална балада, по времето на която всичките ни гости бяха помолени да се съберат около нас и с позитивните си мисли да ни донесат много щастие занапред. Към 1 приключихме.
После се прибрахме в стаята си, където нямахме търпение да прочетем безбройните си картички с пожелания. Към 3.30 си легнахме.

На другия ден пихме кафе с кумците, които също бяхме настанили в хотела и отидохме с всичките букети и багажи у нас, да видим първите снимки  smile

Така мина нашата сватба – най-хубавата за нас, какво повече да искам. Само здраве и чувствата ни да не стихват, а само да се трансформират в нещо още по-силно, каквото е семейната хармония и уют  heart

П.С. Довечера ще кача снимки в албума, за да не ми се карате пак  give_rose
И се извинявам за фермана, който сътворих. В следващия си пост ще допълня други важни неща. Сега ще ви оставя да се давите в морето от думи по-горе tease

Активен
Lilium
Ентусиаст
**
Публикации: 83

« Отговор #198 -: юни 09, 2010, 14:51:00 »

Велвет, така се увляках в разказа ти...... имала си една незабравима сватба  smile Поздравления, пожелавам ви много здраве и семейно щастие  give_rose

P.S.  Как решихте проблема с колана  smile
Активен
sunray

Имам всичко.

Моят сватбен албум

« Отговор #199 -: юни 09, 2010, 14:52:09 »

Офф, да, забравих да внеса яснота за колана - после Миро с подръчни средства някак си го е закрепил pardon
Благодаря ти, Лилиум give_rose
Активен
dodo23
Публикации: 2192

Моят сватбен албум

« Отговор #200 -: юни 09, 2010, 14:56:29 »

И на мен ми беше интересно да чета и успя да ме върнеш към спомените от моята сватба.
Разказвай още и давай снимки. give_rose
Активен
Lionelsa
Баш Майстор
**
Публикации: 1616

Моят сватбен албум

« Отговор #201 -: юни 09, 2010, 14:59:50 »

velvet, това е твоята тема - развихряй се. yahoo
Разказът ти е много увлекателен. С нетърпение очаквам и снимките.

Майка ти как е? Оправи ли се кракът ѝ?
Активен
Мименце
Професор
Публикации: 455

Искам всичко!!!

« Отговор #202 -: юни 09, 2010, 15:03:04 »

Велвет, страхотен разказ Bravo
Наистина сватбеният Ви ден е бил изпълнен с много емоции, щастие и любов heart
Какво стана с крака на майка ти? Успя ли да танцува жената?
Чакам снимките с нетърпение girl_wink
Активен
conflate
Сватбар
Публикации: 227

« Отговор #203 -: юни 09, 2010, 15:43:40 »

Еее, браво за подробния отчет,много интересно четиво  blum Гафът с колана много ме забавлява - и как сте с общи усилия проблема за танца  good И аз чакам снимки с нетърпение  yahoo
Активен
nikolche
Любопитен
*
Публикации: 27

« Отговор #204 -: юни 09, 2010, 15:53:33 »

Velvet честито и от мен! Като четох разказа ти и се разчуствах  cray .  Желая Ви любовта twohearts , която изпитвате в момента, никога да не Ви напуска. Радвам се, че сватбеният ти ден е бил такъв, какъвто винаги си мечтала.  give_rose
Активен
pupipupi
Любопитен
*
Публикации: 44

Моят сватбен албум

« Отговор #205 -: юни 09, 2010, 16:09:12 »

Велвет, много вълнуващ разказ. Пожелавам на всички бъдещи булки да изпитат същото щастие и удовлетворение като твоето, а на теб винаги да си толкова щастлива, колкото в този ден.
Активен
divanetata
Сватбен ГУРУ
Публикации: 499

Моят сватбен албум

« Отговор #206 -: юни 09, 2010, 16:16:01 »

Velvet, и аз много се развълнувах от разказа. Сякаш съм била и аз там  smile Радвам се, че сватбата е минала толкова добре и сте останали доволни от всичко. Пожелавам ви и занапред много любов и семейно щастие  give_rose
Активен
Ariel
Сватбен ШАМАН
*
Публикации: 1083

Моят сватбен албум

« Отговор #207 -: юни 09, 2010, 18:04:53 »

Браво за подробния и хубав разказ velvet!  Bravo Била е хубава сватба със сигурност, но най-важното е, че всичко е протекло, както на вас ви се е искало! Надявам се майка ти да е по-добре сега и да си е изкарала добре въпреки инцидента. Честито още веднъж!
Активен
Nina Style
Баш Майстор
**
Публикации: 1790

www.ninabg.com

Моят сватбен албум

« Отговор #208 -: юни 09, 2010, 19:10:46 »

velvet Ох само как си го разказала не е истина !  yahoo  Все едно прочетох една приказка . Много обичам булките така да разказват с подробности за което благодаряяяяяяяя !  yahoo Чакам многооооо снимкииии !
Активен
Dinna
Професор
Публикации: 310

« Отговор #209 -: юни 09, 2010, 19:17:01 »

Velvet честито и от мен, пожелавам ви щастлив семеен живот изпълнен с много положителни емоции wedding Имали сте страхотна сватба чакам с нетърпение снимки:)
Активен
Страници: 1 ... 12 13 [14] 15 16 17   Нагоре
  Изпечатай  

Отиди на: